Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: tesko / glasno dise

13 svi 2008, 09:42

Prati to po noći. Postoje dva vrhunca, jedan je oko 2, a jedan pred jutro. To je jako važno, pa napomeni na pregledu.
Grozno je ovo i čitati.
I meni je ovo sa trečom čudno. Moja je hrkala imala je 2/3 dišnog puta zatvoreno, pa ipak se nikad nije gušila :dunno
Drugo, ako je stvar samo u nosu, hm, pa onda dijete otvori automatski usta i tako diše, opet mi se gušenje ne uklapa.
Meni to sve izgleda kao posljedica alergije. Kaj su vam testovi pokazali osim plijesni?

13 svi 2008, 09:53

ja sam kao mala imala bronh. astmu s teškim gušenjima, vadili su mi van sva tri krajnika u prvom razredu, to mi ama baš ništa nije pomoglo, dan danas dišem na usta.

Ajde :hug ipak je bila mirnija noć, znači da terapija djeluje, bit će dobro :hug

13 svi 2008, 10:05

Baš dobro da je ipak bolje! Držite se ... i pravac na ORL.

13 svi 2008, 10:12

citam ovaj topic i suosjecam s tobom :hug
moj f. ima dijagnosticiranu pretezno alergijsku astmu
mada mu je alergo test skroz nepouzdano ispao

tako da znam kako je to kada dijete ne moze spavati po noci
ja sam ga znala staviti u narucje i sjediti u fotelji, jer kada je u uspravnom polozaju bilo mu je lakse
tako da bi sjeli na fotelju, ubundali se u deku i oboje zaspali
nakon nekog vremena bi ga prebacila u krevet

drzim ti fige da sto prije prespavate noc u komadu :mah

13 svi 2008, 10:25

Upadam ko padobranac...šaljem vam vibrice da se što prije stanje stabilizira :hug .
Situacija mi je poznata jer mi je jedna bliska osoba živjela s astmom. Znam da joj je užasno smetala vlaga, od one kupaonske pare pa do magle (to ju je doslovno dodatno gušilo :( ).
Shvatila sam da dječaka inhaliraš i fiziološkom, možda da to preskočiš dok ne rasvjetlite situaciju ili da još jednom provjeriš da li mu to pomaže uopće?.
držite se

13 svi 2008, 19:22

ja ti ne znam pomoci, samo saljem :hug nadam se da ce nocas biti jos bolje nego jucer

14 svi 2008, 09:09

prvo Ti šaljem jedan :hug

i imam Ti (ako želiš) preporuku za jednog doktora...

moja frendica je nakon obilaska pedijatara, Srebrnjaka i sličnih ustanova završila kod tog doktora
sin joj je kašljao, teško disao, hvatao zrak - tako da nije bilo pauze između dva udisaja, strašno nešto :strah ; svaki doktor je drugo reko (počeli su sa astomom, pa alergije, pa bronhitis....); a nitko ga nije znao/mogao izliječiti, koma...
na kraju je očajna otišla kod Dr. Ivana Čučevića - pulmologa, tel. 4647-681

on mu je napravio cijeli pregled, pregledao ga detaljno, napravio uzv-e, iščitao dokumentaaciju koju je donijela, na pregledu su bili kod njega sat i pol; i na kraju svega dao svoju dijagnozu, dao neke kapi i dijete je prodisalo u nekih par dana

hvala Bogu više se nije vratilo :klanja

14 svi 2008, 09:11

ninanja tnx, primlila na znanje :mah

14 svi 2008, 09:16

pomoci nazalost ne mogu, ali mogu ti reci da ja meni doktor rekao da se aerius mora uzimati konzekventno min 3 tjedna, odnosno dok ne potrosis cijelu bocicu. nama ga je otorinac dao za natecenu sluznicu i kao poslejedica toga smetnje sa sluhom (nakon par uzastopnih viroza, i to najobicniojih, nikakve upale uha i sl.)

14 svi 2008, 10:49

Nakon svega ovdje napisanog ja mislim da vi nemate problema ni s plućima ni astmom, nego s nosom - jel tako? Znači otorinolaringolog bi vam trebao.

14 svi 2008, 10:50

Bili su kod otorinca :dunno

14 svi 2008, 10:52

IINA je napisao/la:Bili su kod otorinca :dunno

ja sam bila kod 4 dok nismo to riješili!
Klaićeva , Merkur , Vinogradska i Sveti duh

zovi privatnika pregled je 200 kn, i to sam ispitala!

edit: meni je otorinac rekao da izgled mandula ne ukazuje na bolest nego nalazi, znači bris grla i ast pa mislim nije suvišno zatražiti te pretrage

14 svi 2008, 12:07

snito kako je ? sta kaze dok s rebra gdje ste bili ?

14 svi 2008, 13:58

ovako... noc je prosla neusporedivo bolje od prosle, a ni ta prosla nije bila totalna koma, kao sto sam vec pisala.
sutra u 13,30 idemo kod otorinca na rebro.
a upravo sam ga narucila i kod richtera za 29.5.
curke, puno vam hvala na savjetima, svima :3srca

14 svi 2008, 14:37

javi kako je bilo , ne brini za rihtera, ili ce ti reci da si ti umisljeni bolesnik i da malom nije nist il da ima astmu ;) a ti se dotle mozes jadat ili na astma topicu i pridruziti se nama a i na rodi ima dobra ekipa bronhiticara, astmasa, sinusasa :)

14 svi 2008, 14:42

ti reci da si ti umisljeni bolesnik i da malom nije nist il da ima astmu

andjo odi vrit! :lol
odmah astma, a? a alergija? a treci krajnik? ccc.c

14 svi 2008, 15:01

gle kod njega nema alergije a bez astme ak je kasljao i imao bronhitis a pak ak nije alergican onda je 3 krajnik, a ti umisljeni bolesnik :lol pa pitala si ga , si vidla kaj ti je rekao :drink :mrgreen:

14 svi 2008, 15:02

Noja,poslala sam ti pp ajd skicni :mrgreen:

29 svi 2008, 11:12

kako nam je Noa sad, jel što bolje?

29 svi 2008, 12:59

noa je stvarno dobro u zadnje vrijeme, nikakvih tegoba, hajdi hvala na pitanju :3srca . stvar se pocela smirivati nakon onog odlaska na hitnu.
mi smo se upravo vratili s rebra, gdje smo isli kod prim. richtera po drugo misljenje. upravo sam jednoj forumasici, buducoj mi priji :drink , poslala pp u kojem joj pisem sto je bilo, nadam se da se nece ljuititi ako izvjestaj koji sam poslala njoj kopiram i ovdje na post.
dakle ,mene je richter odusevio - ljubaznoscu, pristupacnoscu, strucnoscu... ma svime! sta god drugi pricali, moje je iskustvo :5
tvrdi isto sto ja tvrdim cijelo vrijeme :cool , da to nema veze s plijesni i da je rijec o nekoj travuljagi, peludi, ili necemu slicnome, ali su u noinoj dobi alergoloski testovi prilicno nepouzdani i prava se slika moze dobiti tek kada je dijete starije. tako da je moguce da jest alergican na nesto na sto je testiran, a test je ispao negativan. kao sto je i moguce da je u pitanju alergen na koji uopce nije testiran.
enivej, ono sto je lose je to sto se kod djece koja razviju alergijski rinitis (a to je noina dg.) do 3. godine zivota to u nekih 50 - 60 posto slucajeva kasnije razvije u astmu :cry: . medjutim, sanse su za tim manje ako je alergen npr. lijeska ili nesto slicno sto cvjeta mjesec dana i kvit. ali ako je rijec o prasini ili o grinjama,dakle o cjelogodisnjem alergenu, sanse su za astmu vece. sto je tocno kod noe vidjet cemo kasnije, jer cemo ponoviti testiranje iza nove godine ili cak i kasnije, uglavnom, testirat ce ga otprilike svakih godinu dana kako bi se dobila prava slika i vidjelo na sto je tocno alergican.
mene ipak tjesi da je neka trava u pitanju, jer on nema tegobe konstantno vec samo u ranu jesen i proljece.
i dobili upute sto dalje s terapijom.
eto.

29 svi 2008, 13:00

:drink :kiss

29 svi 2008, 13:02

drago mi je da ste sada ipak nacisto! :mah

29 svi 2008, 13:04

Super da je pregled dobro prošao :mah

29 svi 2008, 13:18

baš mi je drago da ste bolje!

29 svi 2008, 14:07

za nou :3srca

29 svi 2008, 14:17

sad sam tek pročitala.
ma bravo!
:kiss

29 svi 2008, 14:19

tnx cure, stvarno ste drage :3srca

29 svi 2008, 14:50

wow kako dobro zvuci, si sigurna da si bila kod rihtera :rolf
ovo sve sto pises on nikada nije priznavao.kod njega je bilo ,ak nemas crno na bijelo da si alergican aj bok . odlicno, izgleda da se promijenio :up super :up
no to smo ti mi sve rekli jos jesenas :mrgreen:

29 svi 2008, 14:53

nije se on promijenio andjo, stvar je u tome da sam ja neodoljiva :belji

29 svi 2008, 15:00

hm daaa , moguce , ipak je on jedan od podredjene vrste :naughty
Odgovori