Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
24 tra 2008, 15:39
anja979
Joj hvala, hvala, hvala!
Bas si me utjesila!
Ja sam bila u frasu da sam mm rekla kako bi ga naj radije vodila kod cetvrtog zubara! Pa mi je on rekao da sam
Mene je poslje bilo strah jer mu je osto otvoren!Ma joj ja sam tako osjetljiva na zube...
Jdva cekam da nam dodje ta pasta...
Hvala puno!
17 svi 2008, 19:23
podižem topic jer opet imamo problem.
od jutros ga taj otvoreni zub boli, ali popratna pojava je i bol u uhu. lupocet ne pomaže, dala sam mu dalsy, ali sve to kratko traje. naravno, da je subota i da stomatolog ne radi.
e sad, zub mu je otvoren tako da mu se kanali ne vide, pa mi poznanica kaže da je taj zub vjerojatno još vitalan i da će mu ga morati umrtviti ili otvoriti do kraja.
šta da radim do ponedjeljka? ne mogu ga niti kljukati sa ibuprofenom više od 4 puta dnevno.
dođe mi da mu stvaim rakije na zub
17 svi 2008, 20:31
A da ga odvedeš na hitnu stomatološku? Nisam sigurna jel rade i s djecom, ali možeš nazvati i pitati.
17 svi 2008, 21:51
pa vidjet ću kako će noć proći, sad ga opet ne boli. tu kod nas je preporuka izbjegavati hitne jer su totalna koma
17 svi 2008, 22:18
A čuj, ako možete pretrpit bol, onda je sigurno bolje ići kod njegovog stomatologa. MM je za prvi svibanj išao na hitnu noću i kaže da su bili skroz ok.
Situacija mu je bila ista kao kod tvog sinka, zub mu je bio otvoren i upala mu je hrana unutra, jako ga je bolilo. Oni su mu to očistili, nečim našpricali zub iznutra i bilo mu je bolje. Ovo ti prepričavam, jer nije tu da ga detaljno ispitam što su mu točno radili.
18 svi 2008, 16:12
evo nas na ceporexu. istina, upala mu hrana, i zbetonirala mu se u zubu, danas otekao, zvali smo našu stomatologinju i rekla nam da uzmemo ceporex. evo, ne boli ga, ali izgleda kao da ima mums.
hvala
18 svi 2008, 17:31
Ajoj...
mi smo upravo prošli tjedan završili vađenje živaca (za mjesec dana 4 godine) na jednom zubu. Riješili u tri dolaska
Ostao nam još jedan zub (vjerojatno slične sudbine)
18 svi 2008, 19:06
vip mama, užas. jel ga bolilo?
nama ništa ne spominju živac
otvoren je do kanala i to je to, čistimo do trajnog zuba
18 svi 2008, 19:32
Kod naše zubarice niš ne boli
Dvaput smo bili na brušenju i čačkanju karijesa, taj drugi put je dobio onaj lijek za umrtvljivanje (rekli su da ga može boljeti, nije), treći put su dovršili čačkanje i brušenje i zatvorili

(a prvi put kad su radili taj zub, dobio je anesteziju jer je bilo stvarno duboko

)
ne znam jel kod vas to moguće
18 svi 2008, 20:49
VIPmama je napisao/la:ne znam jel kod vas to moguće
nažalost nije, al mislim da mu ni ne treba, za sada.
19 svi 2008, 12:34
pa mi poznanica kaže da je taj zub vjerojatno još vitalan i da će mu ga morati umrtviti ili otvoriti do kraja.
Gore si pisala ovo, pa mi nije jasno da se ipak ne može taj živac srediti i zatvoriti

Pa ovo s čačkanjem svakodnevnim, pa upadanjem hrane je živi cirkus
Jel se vidi da sam u posljednje vrijeme opsjednuta zubima
19 svi 2008, 14:05
opsjednuta si kao i ja!
kad sam ovo pisala nisam znala da li je vitalan ili ne, uspjeli smo doći do naše stomatologinje koja reče da zub nije vitalan i da se tu više ništa ne može raditi. Samo čačkanje, je , cirkus je, al šta da radim
19 svi 2008, 21:10
Što znači nije vitalan? Nije živ, nije koristan...?
Po meni bi to značilo da mu živac nema funkciju i da ga treba "dokrajčiti", zato me čudi ovo..
Inače, mi započeli avanturu zadnju za sada isto ekstrakcije živca, vidjet ćemo u koliko odlazaka ćemo ovog riješiti, ja se nadam što brže
02 svi 2009, 23:20
opet podižem topic jer imam pitanje.
iz tog otvorenog zuba zbog kojeg više nije imao problema, raste meso.
neki dan sam mu pogledala i mislila da je čajna koju je jeo i krenula majka vadit čajnu i raskrvarila djetetu zub. pogledam, a ono zubno meso već viri skoro iznad zuba.
jel to normalno?
dakle, više se ne radi o otvorenom zubu već ispunjenom zubnim mesom.
03 svi 2009, 09:59
ja tek sada vidim ovaj topic, mi se mučimo s tim od ljeta
krenula je upala na gornjoj četvorki, a gnoj je napravio izlaz na zubnom mesu
par puta je otvaran, ciscen, zatvaran, no opet bi upala krenula
sad su mu stijenke malo skracene i ostavljen je tako otvoren
03 svi 2009, 11:29
lastavice, očito nije trebao biti zatvoren nego ga je trebalo ostaviti otvorenog do daljnjeg da gnoj može van kroz zub. i to otvoren da se vide kanali.
mi smo to sve već prošli i stvarno više nije bilo problema.
bila sam zbunjena kao što vidiš iz postova, ali ispalo je sve ok.
sad me muči to meso
čisti samo hranu iz zuba jer se opet može upaliti pa vam slijedi sranje nanovo
15 svi 2009, 13:11
Zubno meso proraste kroz dijelove gdje vise nema zuba (ili zbog brusenja ili zbog karijesa). Cetkajte i cistite i dalje, ako cesto bude uzrok upale, morat cete ga izvaditi.
Lastavice, i u tvog ptica se moze isto dogoditi ali to je kompromisno rjesenje i dok dura - dura, kad ne bude islo dalje, izvaditi.
15 svi 2009, 13:31
helena, hvala. za sada je sve ok. ništa ne boli i ništa ne otiče.
15 svi 2009, 13:40
helena, mogla si me ostaviti u neznanju
15 svi 2009, 13:47
Pa kad sam vec naisla na topic, rekoh javit cu se da ne lutate stranputicama