Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: Bruh/kila

11 kol 2010, 15:06

mrava,došla sam te :hug
moji , sva trojca operirali sa per mjeseci života
bit će sve OK

11 kol 2010, 15:11

znam da ti je teško sad o tome misliti.tu ima dosta iskustava sa kilom,pa će ti mame dati
pokoji savjet.
ja sam te došla i ovdje zagrliti. :grligrli

11 kol 2010, 15:15

I Rea će. Mislim, trebala je to odavno operirati, ali zbog njene emocionalne preosjetljivosti, odgađamo to. Doktor je savjetovao da ipak ostane u bolnici, dakle, neće bit ugodno. :(

Vjerojatno sad, na jesen.

12 kol 2010, 09:11

Hvala svima!

18 ruj 2010, 14:29

I tu ću nalijepiti sadržaj:
Evo da vam se javim. Jučer u 7h smo Hrvoje i ja primljeni na odjel, u 8.15 je odvezen na operaciju, vratili su ga u sobu u 9.30 dok se probudio iz anestezije. Operirana mu je samo lijeva kila, a desna nije toliko izražena pa će ju kirurg promatrati i nagodinu u isto vrijeme po potrebi operirati. U 14h smo pušteni kući.
Uglavnom, moj miš je sad dobro, ima u preponi flaster, u utorak idemo kod njegove pedijatrice na previjanje, a za 2 tjedna na skidanje konaca. Ne smijem ga kupati, samo brisati vlažnim maramicama.
Bio je ošamućen od anestezije pa je odspavao, dali su mu Lupocet čepić i meni rekli nek mu ga dajem po potrebi.
Nije nimalo ugodno gledati vlastito dijete u takvoj situaciji ali mi je drago da sam mogla cijelo vrijeme biti s njime pa je i njemu i meni bilo lakše. U jednom trenutku mi se naslonio na prsa, baš onako mazno . Hvala dragom Bogu, to je sad iza nas.
Malo je problem što on mora sad cijeli vikend mirovati a kako ga smiriti, to je nemoguća misija

18 ruj 2010, 14:58

mrava, tebi jedan :hug , a H jedan :kiss

18 ruj 2010, 16:04

mrava :hug , malom hrabrici velika :kiss , ne brini previše ako je malac živahan, sigurno nebi skakao ako ga boli ;)

18 ruj 2010, 21:35

breg i badada, hvala!

Ma danas smo mm i ja naizmjence smišljali svašta kako bismo ga zadržali u krevetu. Bio mi je jutros vruć pa sam mu dala Lupocet čepić, dobro je nakon toga. Jedino me brine taj flaster, rekli su nek ništa ne diram a fora je što se on malo smoči od mokraće. Kakva su vaša iskustva?

18 ruj 2010, 23:26

hm, očito nam djeca imaju na različitim mjestima rez, nama se nije ništa močilo jer je rez iznad pišonje, negdje pa skoro do ruba gaćica, uopće mi nije jasno kako je to doktor s tog mjesta sanirao :dunno

imaš li koga da vam to pogleda, možda i premota zavoj prije redovne kontrole? zbilja neznam kao bi urin mogao utjecati osim što je rez vlažan

19 ruj 2010, 07:55

I nama je na tom mjestu rez. Nemam nikoga takvoga tko bi pogledao ranu. U biti, meni je sestra dala dva flastera kao ako bi se smočilo ali mi je naglasila da ništa sama ne diram, i šta tu činiti kad ti da tako nejasnu uputu. :conf Ma sinoć mi se sav zapiškio jer je zaspao na trbuhu pa je sve promočilo.

19 ruj 2010, 10:12

Badada, njen je sin mali, pretpostavljam da je u pelenama, tvoj je bio veći, zar ne? :)
Mrava, rez se ne smije namakati, ne smije biti stalno vlažan da se ne otvori. Možeš sve normalno raditi, samo malo više pripazi da ga češće presvlačiš itd.
Ako je dovoljno visoko, presavini pelenu da mu ne ide preko reza.
Mi smo L normalno tuširali, samo smo pažljivije brisali ta mjesta.

19 ruj 2010, 12:32

mrava :hug
čitam pozorno jer nas isto čeka - tin ima obostrane preponske i pupčanu kilu koja se nije povukla

19 ruj 2010, 12:53

Mrava :kisichagic za malenoga H i tebe.

19 ruj 2010, 14:35

brz oporavak želim :kiss

23 svi 2011, 22:55

Evo me opet, ipak moramo i na tu drugu operaciju, kaže kirurg. Dogovorili smo operaciju za 31.5.

24 svi 2011, 15:04

Da, baš nas je krenulo... Nadam se da je to kraj sranjima.

Hvala ti što misliš na nas :kiss

31 svi 2011, 19:27

:mah :znoj
Uh, hvala dragom Bogu, sve je prošlo ok. Poslije anestezije je bio jako cendrav jer ga je držalo to a nije mogao pravo zaspati a i boljelo ga je dok nije počeo djelovati lupocet čepić i glukoza, e onda je zaspao da je hrkao :hug Miš moj mali, sad leži, uh tu se mučimo, ne da se ležati. Tako i u bolnici, stalno je vikao nek mu skinem infuziju, nek ga presvučem iz pidžame u majicu i hlačice i da idemo kući. :znoj
Oko 12 je smio popiti malo tekućine a oko 14h je papao perec.
Žalosno ga je bilo gledati ali sam sve dala od sebe da ga pridobijem da leži i ne misli na odlazak kući, pjevala mu, recitirala, pričala bajke, crtala, igrala se autićima. Dok je mm došao po nas, ma nema sretnijih :nana
Po potrebi mu moram dati lupocet. 8.6. ide na skidanje šavova.

31 svi 2011, 19:43

glavno da je sve dobro prošlo, čuvajte se, sad će sve biti ok :hug . Pusa malom hrabriću.

31 svi 2011, 20:36

eleonora, hvala :mah

10 kol 2011, 21:46

Evo mene da napokon dovršim priču: danas smo bili na kontroli nakon 2. operacije bruha, kirurg kaže da više ne moramo dolaziti, sve je u redu! :joy

12 kol 2011, 17:11

evo nas čeka operacija sljedeći mjesec
hidrokela jedna i pupčana

zanima me što je s djecom koja nemaju više pelene, kako ide nužda?

12 kol 2011, 17:13

Uh, bit će sve dobro :hug

To najbolje da pitaš liječnika, ja ne znam, ja sam svom ponijela pelene jer smo se taman počeli odvikavati

12 kol 2011, 17:21

mi smo odviknuti :da?

zvala sam doktoru ali smo samo prokomentirale datum operacije

da bar imam milijun pitanja u glavi - :ne , nemam pojma što i kako da se spremim :ajme

13 kol 2011, 00:18

Normalno piške, donese im sestra gusku ili idu u WC ako mogu.
Mojem je bio problem jer su mu i pišulinca zgulili o istom trošku pa ga je peklo dok je pišao tako da smo s tim imali dreke, nakon prvog puta nije htio više na wc :ajme .
Doma ga je MM nosio na wc.

13 kol 2011, 12:46

neve, šta te brine, šta trebaš ponijeti ili koje pretrage vas čekaju?

13 kol 2011, 13:26

zapravo me brine da se tin ne prestraši bolnice i doktora
kako smo ih često hodočastili on se ne boji uopće doktora, navikao je, sam ulazi u ordinacije, ne plaši se bijele kute i slično...

s druge strane se ja bojim same sebe jer sam paničarka neviđena i ne bih htjela to prenjeti njemu

13 kol 2011, 14:38

Vidi, iz mog iskustva: Hrvoje mi se za vrijeme hodanja oko prve operacije jako uplašio sveg medicinskog osoblja jer su nas stvarno izvozali. Kad je došao red na drugu operaciju, to je iščezlo iz njegovog sjećanja, nije se ničega bojao. Dobro ti je da se Tin ničega ne boji, a ti probaj sve gledati kao dobro svom djetetu, ta operacija znaš da vas čeka i nakon nje on će biti dobro. U bolnici pokušaj to sve stvoriti kao neki odlazak od kuće pa dok čiko doktor dođe i kaže da je sve u redu, tata će doći po vas a do tada je tata otišao nešto obaviti u gradu. To je kod nas upalilo. Ponesi neku omiljenu slikovnicu /igračku i zabavljaj se s njim, tako će vam brže proći vrijeme. Nije nimalo lako ni lijepo gledati svoje rođeno dijete u bolnikom krevetu ali jednostavno treba stisnuti zube i biti tu za njega, pretvoriti mu to kao neku vrstu zabave, pa će to zapamtiti kao dobro iskustvo a ne šok. Sve će brzo proći i zaboravit ćete na to. :hug

13 kol 2011, 15:17

mislila sam za bolnicu kupit neku novu slikovnicu da mu bude zanimljivo
a i neku novu igračku

ležanje tj mirovanje će bit problem, ali to je očekivano

13 kol 2011, 15:18

:dada

13 kol 2011, 21:01

on će to podnijet bez pol frke i zaboravit sve svjetlosnom brzinom. ti, ako bueš uz njega dok se bude budio iz narkoze, skratit ćeš si život za nekoliko godina. barem ja jesam, i s dorianom i s boromirom.
nas su oljuštili paraleno kao i kris pa smo imali veselja s mokrenjem. nas troje odraslih ga je držalo dok bi piškio :znoj
tad smo i skinuli pelenu.
inače zahvat traje cca 30 min. nakon buđenja sat i po' ne smije ništa piti i tri sata jesti.
kontrola za par dana, šavovi sami otpadnu.
isti dan idete doma.
Odgovori