Sada je: 06 lip 2026, 02:07.

Otoplastika

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: Otoplastika

PostPostao/la Imge » 29 svi 2009, 13:56

skicirat cu malo po danima, zgodnije mi je i transparentnije.

10. dan od operacije
- dijete krenulo u vrtic, nije mogao docekati. ne znam tko bi ga doma zadrzao. dr. dao zeleno svjetlo.
- u vrticu nosi na glavi traku-znojnik iz dva razloga - em pridrzava uske em je to podsjetnik djeci da ga slucajno ne povuku u igri za usi. a i malenom je podsjetnik da bas ne izvodi vratolomije, pliva u pijesku, plese akrobatski rockandroll, dubi na glavi, ludira i tako to...
- bolova nema, osim ako se uske direktno diraju. takav dodir djetetu stvara nelagodu. pretpostavka je da ce tako biti jos mjesec-dva.
- kupanje u kadi - ne preporuca se jos barem mjesec dana.
- tusiranje svaki dan, plus pranje kosice - moze. prakticiramo odkad su skinuti konci (od 8. dana nakon operacije).
- zastita na suncu - nositi sesiric, plus mazanje uski sun blockom, cijelo ljeto.
- kupanje u moru - nisam pitala, jesemti, ali kako ljetujemo s orl-om - rjesavat cu to direktno na terenu :lol , odnosno na plazi.
- nocu jos jedno mjesec dana takodjer stavljati traku - znojnik oko glave. traka ima funkciju drzati uske dok sve skupa ne zaraste a i da se ne bi u spavanju slucajno na njih bas zaleglo pa da opet pocne izvijanje istih prema van...

danas je 17. dan od operacije
- kao da nista nikad nije ni bilo - niti operacije, niti zavoja, niti klempasti uheka... :luv

a konacno sam se i ja priviknula :znoj . naime, bila sam u totalnom schoku kad je malenom skinut povoj s glave. izgledao je nestvarno, presavrseno :/ . uske totalno priljubljene uz glavu. i nikako mi to nije sjedalo :/ . dijete mi je bilo skroz cudno, totalno promijenjene fizionomije, kao da nije moje :oops: . no, s vremenom su se uske zaista malo otpustile i nisu vise tako ful priljubljene i sad to prirodnije izgleda. nitko tko bi sad vidio dijete a ne zna ga od prije - nema sanse da bi skontao da je na njima radjeno.
naravno, rez je iza uheka (rez se napravi da se izvadi dio hrskavice koji je viska i zbog koje uheka strse), to se ni ne vidi.

dijete - prezadovoljno :) .
reakcije u vrticu - milamojamajko da vi cujete tu znanstvenu analizu i komentare djece kad pricaju o operaciji :lol . presmijesno je slusati kad maleni objasnjava sve skupa, kad ga pitaju gdje je bio, sto je radio, pa onda njihovi komentari...

i tako...
nisam vise u grcu od svega toga.
sto je veci odmak od operacije mogu s humorom i neopterecena gledati na cijeli dogadajaj.
no, da li bih i drugim sve ovo preporucila?
iskreno, ne znam...
mogu pricati o svojem iskustvu, svojem vidjenju, ali nikad ne bih nekoga nagovarala. jako mi je tesko bilo potpisati odobrenje za operaciju... :/ (iako je operacija bila zajednicka odluka, mm se oko nje nije premisljao, pa je meni prepustio zadnju rijec - zato kazem da sam bas ja potpisala odobrenje).

nego, sad bih jos trebala staviti slike "prije" i "poslije"...
polako, mozda jednom... no, sad sigurno ne.
morat cete mi vjerovati na rijec da je operacija uspjela :lol
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

Re: Otoplastika

PostPostao/la SonjaV » 29 svi 2009, 14:11

Tek sad vidim ovo sve. :srca
Znala sam da se spremate na nekakvu operaciju al nisam pitala jer da si htjela bi rekla. I sad vidim zašto nisi, da je bilo teško...psihički.
I glavno da je sad sve iza vas, da je mali miš ok.

a konacno sam se i ja priviknula :znoj . naime, bila sam u totalnom schoku kad je malenom skinut povoj s glave. izgledao je nestvarno, presavrseno :/ . uske totalno priljubljene uz glavu. i nikako mi to nije sjedalo :/ . dijete mi je bilo skroz cudno, totalno promijenjene fizionomije, kao da nije moje :oops:

Mi smo jučer Luku ošišali (imao je dugu kosu) i još mi je čudan, mogu misliti kako je tebi bio kad ste skinuli povoje. :proljece

Žao mi je što nisam vidila slikicu
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.