eli, pogledaj, tamo je bolje objašnjeno zašto leće, a ne naočale

Sada je: 21 ruj 2026, 21:50.

eli je napisao/la:ali još uvijek sam za naočale kod ovih malih dioptrija koje su ujednačene. ne znam nikog tko dobro podnosi polutvrde koje valjda ispravljaju vid ili zaustavljaju rast dioptrije, a mekane ne puštaju dovoljno zraka i ne pomažu kod dioptrije. protiv naočala nisam ništa našla. osim da se lako ogrebu i lako pucaju, ali, bože moj, nek je svo zlo u tome.

A jedna curica koja je počela nositi više ne nosi. Ne znam što su oni napravili.
Da malo pitam
). Mom se sinu poklopilo istovremeno dobivanje naočala s jednim vrtićkim potencijalnim rugačem koji ih je isto baš dobio, pa je umjesto ruganja, dobio supatnika
). Ne znam, zatražila bih od učiteljice "predstavljanje" naočala (kad dođete do toga, možda praznici dođu prije
)

swenova mama je napisao/la: a jedan je od najvecih taj sto sam vidjela kako izgleda upala ociju izazvana iritacijom od leca kod moje mame
i ne ispadaju mi, a pobjeci moze ako si trljam oko, sto se bas ne treba raditi s lecama, inace mekana nece nikud zbrisati

ja u svojih 25 godina nosenja mekanih leca nisam imala niti jednu upalu ociju izazvanu lecama

. A da je nazoveš i pitaš što te zanima? Ja sam s njom baš zadovoljna, u svakom pogledu.
neeee, kao što ga pitam. A isto je bilo odbijanje u početku. Dođe to na svoje.

TiFilMama je napisao/la:moja ih nosi u skoli i za telku, nekako sam vise sklona onome sto sam procitala

jer ja sam negdje procitala da je bolje manje nositi naocale da se oko ne navikne

) a sinak kod Petrinović Dorešić - izvrsna je s pristupom djeci, kontrole su zabavne (onako na ravnopravnom nivou razgovor 5 ili 6 godišnjaka i vedre doktorice)i nošenje naočala normalna stvar (to s ruganjem je i meni bio prvo strah potencijalni, još po sjećanju na dječje naočale u moje davno dječje doba
no makar imam ajmo reć' senzibilca jako osjetljivog na ruganje, nekako ga je zaobišlo i od kako su naočale stigle, sasvim su "pod normalno") 

trebamo investirati u nove, odnosno investirati ce mlada dama jer je to jedini nacin da pocne cijeniti svoje stvari
znam da se cifra vrti do 1000kn- ima li negdje kakav zgodni popust?
) 

Često kad piše nešto bi se naslonio i približio glavu onome što piše. Kad čita meni se činilo da malo previše približi knjigu očima (iako je dr. rekla da on na tu udaljenost vidi sasvim dobro i da to nije razlog), a ja sam si pomislila da njegove teškoće u čitanju možda dolaze od toga što on ne vidi dobro
dobrih dječjih okvira u Monoklu, prvi su nam
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.