Postao/la majčica » 18 ožu 2012, 12:07
Mrcinela žao mi je,znam puno roditelja sa područja Slavonije koji dolaze sa djecom kod naše reumatologice na kontrolu.Znam da ti nije lako jer danas i sa plaćom je teško a bez nje još gore.Moja je počela šepati onako par navrata kroz mjesec dana,ja sam povezala sa novim biciklom i mislila da je se udarila,imala je nepune tri godine.Ali neki nemir je bio u meni i nisam čekala odmah sam je odvela pedijatru koja je rekla ma nije to ništa strašno kao vidi se modrica ( ja je nisam vidjela) ali nema veze.Neka miruje i proći će to,da bi nakon dva tjedna od posjeta pedijatrici,njeno koljeno oteklo ( veličine glava bebe ) šok sam doživjela.Opet sam povezivala sa iščešenim koljenom ili tak nešto,da dijete može imati artritis nisam ni sanjala,jer ipak sam ja običan čovjek laik,koji nije znao puno o medicini jer nije bilo potrebe.Uglavnom ja sam odmah dok sam otkrila otok dijete odvela na Rebro,rečeno je da sumnja pada na sinovitis,jer ima veću količinu sinovljeve tekućine u zglobu,mora mirovati i hitno u pondjeljak na Šalatu ( tad je reumatologija prije 7g bila gore i u Klaićevoj)Preporuka je bila dr Bukovac,jedna divna žena,došli smo pregledala je i htjela je ostaviti u bolnici,jer krva slika Se i CRP su bili abnormalno povećani.Sobzorom da je živim blizu,radije ću je dovoditi svaki dan nego da je traumatiziram i ostavljam,jer nije imala neku terapiju osim ibuprofena,i pretrage je kao morala napravit.Htjela sam ja ako može sama te pretrage od bolnice do bolnice ako treba pa napraviti nego je ostavljati,jer šok za nju a tek za mene jer nismo se nikad odvajale.I napravili smo pretrage za dva sata sve koje je tražila,za tjedan dana smo bili na kontroli,da dijagnoza sinovitis,dobila ibuprofen i morala je na punkciju koljena jer te je tekućine bilo jako puno,napravljena je punkcija i dobiven je steroid u koljeno,kontrola za tjedan dana.Mirno je bilo tri mjeseca,opet se pogoršalo,koljeno oteklo,šepanje se vratilo,uveden Decortin kortikosteroid koj je pila svakodnevno i ibuprofen naravno.Pila je tri mjeseca opet mirno sve 5 mjeseci,nakon toga opet pogoršanje dr uvodi Metotrexat injekcije koje svaki tjedan dobiva na Šalati,na injekcijama je bila dvije godine,onda prelazi na tablete MTX koje pije još dvije i pol godine,još je ukinut ibuprofen a uvede Movalis,koji pije i dan danas.MTX je prestala piti prošle godine i sad je kao bolest u remisiji,pa se nadamo da ćemo je uspijet pobijediti.Ma znam d aqovo zvuči jako strašno što sam napisala ali malo pogledaj po internetu sv eo toj bolesti,nije bezazlena toliko je opasna da čak nama roditeljima daju i proeduljeni dopust do 8 g za osobe koje rade,jer mišići slabe.artrofiraju,fiziklane vježbe i terapije potrebne su svakodnevno,puno vitamina,jer lijekovi uništavaju imunitet pa su djeca dosta slaba i anemična,sklona svim virozama.Ajme koliko sam napisala,nemoj se da te zaplaši ovo što sam napisala,najbitnije je da napraviš najbolje za svoje dijete.