Sada je: 05 lip 2026, 23:34.

curi nos cijelu godinu

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

curi nos cijelu godinu

PostPostao/la TiFilMama » 24 kol 2006, 08:18

f. ima 4 godine i nos mu curi u bilo kojem godisnjem dobu<
>uglavnom iz nosa mu ide prozirno, sluzavo-kada se pojaca curenje iz nosa, krene kasalj i na kraju sviranje iz pluca <
>bili kod orl doktora, sinusi ok, treca mandula i ove obicne mandule ok<
>bili na sre
njaku da nije mozda alergican na prasinu,pelud...-nije<
>zbog toga curenja iz nosa, pa kaslja te sviranja iz pluca- preko zime je bio na flixotidu<
><
>sada je isto na moru prosvirao iz pluca, ventolin mu nije pomagao, pa je dobio injekciju solumedrola- koliko sam skuzila to je nesto kao flixotid (kortikosteroid)<
><
>na moru je stvarno dugo, mjesec i pol, i stalno je trazio da
ise nos<
>u moru je i skakao, ronio tako da je isprao nos morem nekoliko stotina puta-ali nos i dalje curi<
><
>a ponekada kada nema nista za ispuhati, svejedno trazi puhati nos, ja pretpostavljam da mu mozda smetaju suhe smrklje <
>ma vec sam luda od svega<
>imate kakve ideje?<
><
> <i></i>
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: curi nos cijelu godinu

PostPostao/la Dobri andjeo » 25 kol 2006, 10:29

tu smo... ja sam odustALA Od svih kapanja osim aloe first eto i samo to kapam, i cini mi se da je ipak bolje, tj je, stalo je na 3 tj nakon mora...sada opet curi i kapamo alojom imamo 3 krajnik i vaditi cemo ga uskoro... DOBRO SE DOBRIM VRACA!!!<i></i>
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la koko mamac » 25 kol 2006, 11:11

jel ko pusi u blizini?<
><
>ak je sve ORL ok, ne znaci da nije osjetljiv na nes na kaj se niste testirali. tipa tvoj dezic, oni kojekakvi osvjezivaci prostora i sl., bilo kaj mirisnoga.. ..a da je uzrok organski, valda bi ga nasli na sre
njaku.. npr. mm ima "specificnu gradju lijeve dušnice", nekakva suzenja, ostre kuteve, , i ko dite je bio iznimno sklon komplikacijama banalnih viroza - na pluca. godinama su setali po doktorima i jerbo nije bio ni na kaj alergican (aerogeno), dok mu nisu otkrili taj "felerić". sve mu se lakse keljilo na pluca jer je ventilacija bila otezana, slicno kao kod devijacije septuma u nosu i posljedicne slabije ventilacije jednog nosnog hodnika (pa se lakse bestije namnoze i stvaraju probleme). uglavnom, kak je rastao tak je i taj feler manje utjecao na razvoj komplikacija.<
><
>mozda je uzrok psihosomatski..? ne bi vjerovala, al u mojoj familiji ima osoba koja na neki emocionalni triger - procuri na nos (vodenasto) i kod jaceg uzrujavanja joj cak i pisti u plucima.. i tak upada u zacarani krug; emoc. stres - curenje nosa, pistanje u plucima - ceste banalne viroze. <
><
> ema 29.10.1999.<
>dina 29.11.2002.<i></i>
koko mamac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la TiFilMama » 25 kol 2006, 15:05

koko, nitko ne pusi u blizini<
>osvjezivace prostora ne koristim, a od dezica koristim najcesce secret <
>a ovo sto si za svoga mm-a rekla, ja mogu potpisati u potpunosti za moga f.<
>svaka mala virozica mu sjedne na pluca i propisti iz njih<
>najobicnije curenje nosa, kod njega uvijek zavrsi sa zvidanjem iz pluca<
>a reci kako su mu skuzili "specificnu gradju lijeve dusnice", rentgenom pluca ili nekako drugacije....?<
><
><
> <i></i>
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la koko mamac » 25 kol 2006, 16:32

nemam pojma, on tak veli.. a bilo je to prije valda dvajspet-trideset godina... plus kaj mu je jednom neki doc duuugo slusal pluca (na nekom sistematskom) i bas ga pital jel ima kakva suzenja.. <
><
>uglavnom, to nije neka gadna anomalija, al dovoljna da pravi ceste komplikacije u mladjoj dobi, kad je sve skup na tijelu sitno.. ide u kos sa onim problemciciima koji prodju najkasnije "dok se ozenis" - iako on i u ovim godinama pregrmi bar jedan
onhitis godisnje (jako rijetko je virozan, al ipak sve skup skoci na
onhije.. ema 29.10.1999.<
>dina 29.11.2002.<i></i>
koko mamac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LiKmama » 25 kol 2006, 22:07

mozda glupo pitanje, ali jel jede agrume (ili pije sok)? oni ti pojacavaju rad sluznica i ako je sklon tome, odmah ce mu nos procurit.<
>(iz vlastitog iskustva, nedobog da ja pojedem krisku narance recimo, iste sekunde mi se zastopa nos, pecka me grlo....) <
><
><i></i>
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la TiFilMama » 25 kol 2006, 22:39

liam, nije da bas nesto cesto jede agrume, tak da ne mogu to s tim povezati<
>a sto se tice peckanja grla, nepca nakon nekoga voca-to je kod mene slucaj, kada jedem
eskve, jabuke, tresanje...<
><
>koko, dr na sre
njaku nam je rekla da ce ovo kod f. ili preci u astmu (nadam se da ne) ili ce kada naraste i narastu mu
onhiji to jednostavno nestati<
><
>ma ja vise ne znam sto raditi<
>stalno ga pazim da se ne prehladi, jer ako mu je hladno, sutradan odmah jace procuri nos, a onda kasalj, pa zvizdanje iz pluca<
><
>cijelo ovo ljeto on puse nos, ok-kada mu udje more u nos, pa ga malo sol nagrize, ali ovoga ljeta je bilo dana kada se nismo kupali, cak po nekoliko u nizu dana nekupanja, i nos opet curi <
><
>cure dajte bilo kakve prijedloge, rjesenja...HELP! <i>Edited by: TiFilMama at: 25/8/06 22:43<
></i>
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TiFilMama » 25 kol 2006, 22:41

edit objegao mi je isti post-dva puta, pa sam ovaj o
isala<
>sorry! <i>Edited by: TiFilMama at: 25/8/06 22:44<
></i>
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Megan » 29 kol 2006, 10:00

Nama isto curi nos cijelu godinu, stane malo preko ljeta, posebice ak smo na moru, no sa prvim kišama u devetom mjesecu opet počne curiti i ne staje opet do ljeta.<
>Uglavnom to bude skroz prozirna tekućina, ako bude uz to bolestan krene zeleno i tako ukrug.<
>Prvu smo gidinu bili često kod doktora no njemu nikad ništa, drugu smo samo povremeno išli i uvijek je sve bilo OK.<
>Nije nikad pio antibiotike (osim kad se je rodio jer je imao sepsu), ali od drugug mjeseca do sad ništa. Samo povremene virozice.<
>Nalazi uzoraka iz grla i nosa uvijek uredni mi smo se s tim pomirili i nikud bez maramica, jedino kad su mu sve majce dugih rukava na rukavima jer mu je u vrtiću jednostavnije o
isati s rukavom Luka - 22.07.2003.<i></i>
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la TiFilMama » 29 kol 2006, 19:56

vedi, ma kod f. je problem, sto nakon nekog vremena, pocne kasljati, a onda mu to sjedne na pluca i prosvira iz njih <
><
>evo vec 2 dana prica kroz nos <
>ne znam sto vise napraviti <i></i>
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 02 lis 2006, 15:07

evo od mog zadnjeg posta ne prestaje curenje nosa... vec sam luda od kapanja, inhaliranja :(
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la TiFilMama » 03 lis 2006, 08:38

kod nas je ovako
stalno trazi puhati nos, cak i kada nema nista za ispuhati
a jucer je bio kod sveki i tamo mu je curio nos cijeli dan-prozirno sluzavo iz nosa
dosao doma i niti jednom, ok-jednom ali taj put nije bilo nista u nosu
a sveki kaze da je puhao cijeli cijelcati dan
tak da ja pretpostavljam da ga je nesto iritiralo pa da je zato puhao nos kod sveki

uglavnom, mi smo presli na homeopatiju, najvise zbog tih respiratornih problema, a i imuniteta
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 03 lis 2006, 09:19

stalno trazi puhati nos, cak i kada nema nista za ispuhati
da to i moja radi a uopce joj ne curi nos niti ja osjecam da joj je zacepljen ali ona se stalno zali da joj je zacepljen :dunno

a sto od homeopatije vam pomaze? neki miks ili pullsatila?
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la eli » 03 lis 2006, 09:24

ako ništa ne curi, ni izvana, ni unutra, moglo bi se raditi o natečenoj sluznici kao alergijskoj reakciji. mene je to držalo godinama i dobila sam savjet da izbacim sve što sadrži mlijeko jer ono može napraviti takvu sitnu atipičnu reakciju. nije mi se dalo paziti. :dunno
eli
Sveta krava

PostPostao/la TiFilMama » 03 lis 2006, 11:07

od hometopatije je dobio nesto za imunitet i nesto za disne puteve
zaboravih kako se zove
uglavnom to koristi 3 tjedna

imao je u medjuvremenu virozu:curi nos,kasalj, sviranje iz pluca
ali to sviranje iz pluca se smirilo preko noci, tak da kada smo dosli slijedeci dan kod dr, pluca su bila ok

meni je kod njega najvaznije da svaka prehlada, viroza ne zavrsi s bronhitisom
a i da ojaca imunitet, jer sad pobere sve zivo sto se moze pobrati
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 03 lis 2006, 11:09

ma kod nas je uzrok 3 mandula i zapravo na proljece ak ne i ranije moramo na operaciju vaditi sva 3 krajnika...
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Dobri andjeo » 03 lis 2006, 11:23

Kod: Označi sve
a inhalator? smijem li u inhalator staviti ista osim fizioloske? antibiotik, operil, nesto biljno?

Dr. Darko Richter   07.06. 2006. 13:47

Re: vjecno cureci nos???
Išta osim fiziološke? Biste li ribi propuhivali škrge čistim alpskim zrakom? Ja jednostavno više ne shvaćam što si to ljudi zamišljaju - da je voda dobra za nos!? Za nos je dobar čisti alpski zrak, a ako njega nema, onda samo zrak. A za škrge je odličan aquamaris, morska voda i ostalo. Pa nije čovjek auto, pa da ima pranje izvana i iznutra. Kada će već jednom prestati ove gluposti, samo zato što ih netko prodaje, a netko misli, ako ovaj prodaje, to je ono pravo, i, što skuplje, to bolje.

citam malo rihtera na cybermedu , crkla sam od njegovih savjeta
:rolf
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la eli » 03 lis 2006, 12:16

koliko god zna biti grub i nepristojan, njegovi savjeti su smisleni i drže vodu.
eli
Sveta krava

PostPostao/la TiFilMama » 04 lis 2006, 08:31

dobri andjeo-a jeste li se alergoloski testirali?
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 04 lis 2006, 09:42

nismo, bas sam jutros zvala srebrnjak jer mi je rihter preporucio alergolosko testiranje prije operacije, no nocas se skoro ugusila od kaslja. kasljala je od 22 do 3 ujutro bez prestanka i povracala slajm pa sam joj dala klaritin i sada nemogu odmah na testiranje jer mora proci bar 3-4 dana od zlice klaritina da se on iscisti iz krvi , pa cemo odmah u drugu srijedu na testiranje...
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la TiFilMama » 04 lis 2006, 11:08

Dobri andjeo je napisao/la: kasljala je od 22 do 3 ujutro bez prestanka

znam kako ovo zvuci :(
drzte se!
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 04 lis 2006, 13:49

mi to nismo nikada dozivjeli-doslovce je bez prestanka kasljala :shock: tih par sati :(
tifimama a jel on dobi onda na kraju bronhitis ili kaj? kaj su rekli od kud to nosocurenje?
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Dobri andjeo » 04 lis 2006, 21:22

evo nas od pedijatrice-astmatski bronhitis :shock drugi tj idemo na testiranja raznih vrsta,prvo alergolosko iz krvi pa cemo vidit sta dalje... :(
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la TiFilMama » 20 lis 2006, 20:21

DB, tek sada vidjeh tvoje pitanje
u principu on kada je tako kasljao imao je spazam, ali mi to nismo znali
to bi uvijek bilo nakon prehlade, kada bi trebao iskasljavati, on nije mogao i onda bi preko dana bilo ok, a po noci bi ga mucio taj slajm

uglavnom, mi smo posjetili homeopaticu i moram reci da ima rezultata, u mjesec dana je ima 2 viroze-koje bi prije rezultirale s bronhititsom, a sada je proslo bez ventolina, bez flixotida
meni je to veliki uspjeh :mah
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TiFilMama » 20 lis 2006, 20:22

a za curenje nosa-nitko nista ne kaze :dunno
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 20 lis 2006, 22:59

prozirno curenje je većinom posljedica rinovirusa. ima ih mali milion vrsta. tijelo nakon dodira sa viruom počne stvarati antitijela i tako uništi viruse. ali ta antitijela djeluju kratko (mislim neka dva, tri tjedna) i samo na taj konkretni virus. taman kad se tijelo obrani od jednog, dijete pokupi novi.
možda je najbolje raditi na jačanju imuniteta (željezo, b i c vitamin, propolis, petrovićev med, aloe vera i sl.)
eli
Sveta krava

PostPostao/la Mihaela » 21 lis 2006, 14:14

Dini tako curi nos cijelo vrijeme kad ide u vrtic,meni je to vec pod normalno,dok je tecno i prozirno samo brisemo i pusemo nos i navece spricamo fiziolosku :dunno
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la TiFilMama » 21 lis 2006, 17:01

prozirno curenje

eli, je li to prozirno sluzavo curenje iz nosa?
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 21 lis 2006, 18:00

da. svugdje se to prozirnkasto smatra virusnim, a žuto-želeno i gusto bakterijskim. iako često virusi oštete sluznicu tako da nakon virusne dođe bakterijska infekcija.
eli
Sveta krava

PostPostao/la TiFilMama » 22 lis 2006, 15:03

a f. je jednom islo zuto iz nosa i radili smo bris- ispalo je da je virus :dunno
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.