Sada je: 05 lip 2026, 23:34.

kozice i ovdje

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

kozice i ovdje

PostPostao/la LiKmama » 12 lis 2007, 13:05

nadovezala sam se bila na topic o kozama, i tek poslije shvatila da je on na 0-1, pa me nitko ne dozivljava

...kopiram
evo i nas u klub koza
liam, utorak navecer 37.5, po noci 39.2, pristic na jajcu.
srijeda, 1 koza na celu blizu kose, 1 pod pazuhom i ta na jajcu. lijecnik - potvrdi.
temp oko 38 pred spavanje
super se ponasa, igra, jede, sve 5.

cetvrtak i danas - prekriven. nema di nema. strasno. tjeme prepuno, rub kose otraga (di se najvise znoji), tijelo, oko cmara, jajceka. noge nisu strasne, ima par na stopalima/dlanovima, sluznica zasad ok, fala bogu.

dali nam calamine kremu; akt. sastojak cink oksid. s tim, kazu, mo's mazat kolko hoces. tu i tamo ga koja svrbi, mazemo time i veli da je ok.

nego, dali nam i neki antihistamin, veli da sadrzi klorfenamin maleat (stogod to bilo). ne bih mu dala to sad kad ga tu i tamo zasvrbi, ali ako pocne jako - da mu dam? to se moze s paracetamolom kombinirat, ako mu spustam i temp?

sad sam citala da ako dijete prije kozica nije bilo zdravo, da treba neku antivirusnu terapiju. da li se pod "zdravo" ukljucuje prehlada? liam je taman bio prebolio prehladu prije ovoga.

i jos nesto...kako znati da li je kozica inficirana? procitala sam kao, sto bih i ocekivala, da je crvenilo jace oko inficirane koze. liam od pocetka ima nekoliko jaaako velikih, i oko njih je velik crveni krug. :da?
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la faith » 12 lis 2007, 14:00

O, zlato malo, i on je došao na red. Ako imaš lavandino ulje namaži mu prištiće, to će umiriti kožu i ublažiti svrbež, nama je stvarno puno pomoglo.
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 12 lis 2007, 14:09

I mi smo imali nekoliko jako velikih i bolnih. Al nisu bile inficirane. Nema to veze sa veličinom, očito. Gledaj samo kad se počnu sušit, pa ako se onda koja zacrveni i ponovno pojavi mjehur, onda je možda to - to. Paljem vibrice, najgore ste prošli, obično izbijaju najviše 3. i 4. dan :3srca
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 12 lis 2007, 14:41

lavandino ulje? to je etericno? imam kod susjede u vrtu lavandu :gigl

stavljam mu tu calamine cremu, to tu jako hvale i puno koriste :dunno

hvala cure

samo da ponovim, ako jos netko procita....
sad sam citala da ako dijete prije kozica nije bilo zdravo, da treba neku antivirusnu terapiju. da li se pod "zdravo" ukljucuje prehlada? liam je taman bio prebolio prehladu prije ovoga.

i jos nesto...kako znati da li je kozica inficirana? procitala sam kao, sto bih i ocekivala, da je crvenilo jace oko inficirane koze. liam od pocetka ima nekoliko jaaako velikih, i oko njih je velik crveni krug.
jednu na trbuhu si je zgrebao, taman mu je tamo gdje mu dodje rub pelene po noci tj. gacica po danu, i tu je dosta crveno okolo. :da?
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krkica » 13 lis 2007, 17:23

Draga, ako su ovako brzo izbile, znaci da ce brzo i proci, to nek te tjesi. Mi smo se kupali u otopini zobenih pahuljica /ubacenih u kadu u gazi da otpuste/ i lavandinom ulju. Mazala Uriage kremom za vodene kozice /to sigurno i vi imate/. Na samom pocetku ubacila par, ali doslovce par kapljica hipermangana u vodu da postane lagano roskasta /mama mi je med. sestra, po njezinoj preporuci da se to brze osusi/, ali stvarno, kupao se u tome mozda dva puta. Ostalo u zobenima. I mazala kremom kad god je rekao da ga svrbi. Navecer davala nesto protiv bolova u fazi dok su izbijale, kasnije ne. JEr se zalio da ga boli.

Inficirane su one kojima su probuseni mjehurici, ako ih dijete slucajno probusi. M. je vec bio veci pa se nije ceskao tak da ih nije inficirao.
slika

Umjesto učenja kako to rade odrasli, od djece se očekuje da rade onako kako odrasli kažu.
Krkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LiKmama » 13 lis 2007, 18:09

hvala ti :hug
koliko zobenih pahuljica se stavi, da ne pretjeram bas?
sinoc se cohao pa smo mu dali pola zlicice tog sirupa (antihis.), nakon toga ne.
al jos uvijek mi kuri, a vele da kure dok kozice izbijaju :da? pa nije vrag da ce ih jos izbiti. :ne

mm je s kem. formulom kalijevog permanganata hodocastio po apotekama i dobio odgovor (od onih koje su znale sto je to) da se to tu koristilo davinh dana i da su prestali jerbo su navodno radjena neka istrazivanja koja su pokazala da je kancerogen. neka druga su pak pokazala da nije, ali su oni predostroznosti radi izbacili stvar iz upotrebe. :dunno
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivag » 13 lis 2007, 21:15

U HR je hipremangan preporuka za sušenje kozica, mi čak (prije 1,5 godinu) nismo dobili nikakvu kremu za mazanje da manje svrbi, :shock: ali J. je bio jako discipliniran i nije se grebao, tako da mu se nisu niti inficirale. Da je hipermangan kancerogen?! :conf
Za antivirusnu terapiju :dunno
Puno pozdrava, ozdravite što prije, :kiss
ivag
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LiKmama » 24 lis 2007, 10:38

sad ih je i kian dobio, ali prepreprestrasno
glavica mu je prepuna, celo, na oba kapka ima hrpe, i pelensko podrucje je prestrasno. i pimpek i jajca su mu sva purpurna. :shock:
imam pitanje, jel smijem staviti zobene u gazu, navlaziti pa mu time tupkati glavicu?
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 24 lis 2007, 10:45

Hm, ja baš nisam za te prirodne recepte, kad su koze u pitanju. Kože je oštećena, zobene pahuljice nisu sterilne. Ja ne bi :dunno Inače je najvažnija higijena, dakle kupanje, da bi se izbjegla infekcija kože. Ja bi rađe kupila onu kremu od Uriage, mada i to boje izbjegavati.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 24 lis 2007, 10:56

a nis nije sterilno kad tak gledas :dunno
ma mene brine to sto on inace ima jako suhu i osjetljivu kozu pa mi je cijela situacija sad pomalo catch 22 - zelim povratiti kozi vlagu, a kozice isusiti. :roll: pelensko podrucje mu mazem s ovom calamine kremom koju su nam dali, ali sam negdje procitala da to nije dobro na lice stavljat (na samoj kremi nis ne pise o tome) pa sad ne znam :da?
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

re

PostPostao/la Buhtlica » 24 lis 2007, 10:58

ni zobene nisu sterilne, a ni gaza. :dunno
nama je dr. rekla samo kupanje u hipermanganu, poslije toga niti ne ispirati vodom, samo lagano obrisati.
kozice su se susile jako brzo, oziljaka nemaju, nije ih svrbilo. kupali smo ih u hipemanganu 3-4 puta dnevno i sve 5.
za kancerogenost istoga nemam pojma. kod nas se to preporucuje i nama dr. nije nista drugo prepisala, ni kreme, ni pudere...
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

re

PostPostao/la Buhtlica » 24 lis 2007, 11:00

mislim da ti je sada vaznije da se kozice osuse, da ga ne svrbi, da se ne inficiraju itd itd. a suhu kozu ces lako poslije dovesti u red. :mah
Z. 2002.
J. 2003.

Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 24 lis 2007, 11:08

Da i nama je rekla ništa osim hipermangana, al kaj kad ga LiK nemre nabavit :dunno Ova krema od Uriage pospješuje sazrijevanje mjehurića, pa se osuše za pola dana, a ne za dva - tri, a onda i manje svrbi.
IINA
Sveta krava

re

PostPostao/la Buhtlica » 24 lis 2007, 11:10

tak mi i treba kad citam na preskokce, pa pola ne vidim. :mrgreen:
ali sto onda stavljati na lice ako ta krema ne smije?
Z. 2002.
J. 2003.

Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 24 lis 2007, 11:21

Ta od Uriage može na lice. Zove se nekako na P, nemrem se točno sjetiti :dunno
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 24 lis 2007, 11:26

budem poslala muza da trazi tu uriage (drzite fige)
buhtlo buhtlicasta, misa mu, a nije ti bogme sterilna ni kada, ni rucnik kojim ih brises, a isto tako ni odjeca u koju ih obuces. pusa smrkavcima

ps uletio jos jedan odgovor - to uriage je firma znaci? a krema se zove na p... :da? jel zna netko tocno?

edit, on zapravo to ima skroz cudno - liam je imao kozice i ti si vidio di je koja, vidio se mjehuric i sve, a kian ima neke takve, a neke (kao recimo ove po glavici) su velike, suhe, crvene grbe :conf ni mjehuric ne vidim. :dunno
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 24 lis 2007, 11:35

Mislim da je Pruriced tak nekaj :dunno
Da te velike crveme brrrrrrrrr. I te jako bole na dodir :cry: Takve je imala moja manja curka. Njoj su se na leđima doslovno spojile u veliku crvenu mrlju preko cijelih leđa...Užas.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 24 lis 2007, 11:39

Njoj su se na leđima doslovno spojile u veliku crvenu mrlju preko cijelih leđa

e da, tak je njemu na celu i oko okica :strah :roll:
hvala, saljem muza :juhu

edit, nasla sam tu kremu na netu. isto je na bazi calaminea, samo ga ima vise (8% : 4.4% u nasoj). ne znam jel ima smisla to kupovati. :dunno razmisljam....
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 24 lis 2007, 12:43

:dunno
deidt: ove oko očiju i sluznica maži sa Virolex kremom, da ne odu unutra. Valjda je ima kupit kod vas.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 24 lis 2007, 12:46

s tim smijem kapke i pimpek?
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 24 lis 2007, 12:56

Da i oko guze, jer mogu i otić u crijevo.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 24 lis 2007, 13:06

e bas me tjesis
idem pogledat po netu
hvala
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 24 lis 2007, 13:08

Bolje bit informiran :3srca
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 24 lis 2007, 13:12

nisam nasla tu kremu, ali sam naisla na podatak da je virolex zapravo zovirax koji si mm stavlja na groznice. znaci za herpes je, ali ne znam jel to smiju ovak male bebe korisiti
anyway, imam to doma pa idem pogledat :juhu
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 24 lis 2007, 13:19

Pa kozice su ti herpes.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 24 lis 2007, 13:21

znam, zato velim
znaci za herpes je

naglasak na "je" :)
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 24 lis 2007, 13:28

:juhu nisam skužila ;-) Ak pomaže mojoj je to prepisano sa manje od dvije godine.
IINA
Sveta krava

re

PostPostao/la Buhtlica » 24 lis 2007, 13:31

samo ti nemoj previse po netu guglati... :cool
Z. 2002.
J. 2003.

Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 24 lis 2007, 13:51

:lol necu ;)
imam zovirax, na njemu veliko upozorenje "ne stavljati na oko ni genitalije"
a nista, budem zvala dr.-a cim malisa zaspi
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 24 lis 2007, 13:58

Onda to nije to! To je onda kao Herplex!!! Virolex je baš za oko.
edit: evo našla:Naziv: Virolex mast za oči
Djelatna tvar: aciclovirum
Farmaceutski oblik: mast za oči
Pakovanje: 4,5 g masti u tubi, u kutiji
Proizvodjac: Krka d.d., Novo Mesto, R. Slovenija
Nositelj odobrenja: Krka Farma d.o.o., Zagreb
Datum Rješenja: 23. 04. 04
Rok Rješenja: 23. 04. 09
Urbroj: 381-04-2157
Klasa: UP/I-530-09/03-02/184
Sastav: 1 g masti za oči sadržava 30 mg aciklovira
Način izdavanja: na recept