Sada je: 06 lip 2026, 02:07.

, ali njihova pedica stalno brine nad njenom kilažom 
e onda će me maltretirat, sad joj je i preniska. 

) pa smo i njemu mjerili.. Vec dva puta je bio oko 6,4..
, doduse ne na taste.

za 3 mjeseca imam kontrolu težine i visinee onda će me maltretirat, sad joj je i preniska.
![]()
). Moja curka je na 10 percentila težine i nešto iznad 25 percentila visine (i tako je od rođenja) i ja sam ju osobno prije par mjeseci kontrolirala i dijete prati svoju krivulju, a vidjela sam i da joj je pedica znala baciti oko na njihove krivulje kad smo išli na cijepljenje s 3,5 godine i ništa nije komentirala. Ona se drži tablica. Ne možeš ljude stavljat u tablice![]()
)

Visine i težine poželjno uhranjene djece obično padaju između 25 i 75 - tog percentila, a djecu čije su vrijednosti visine i/ili težine ispod 5-og i iznad 95-og percentila potrebno je dodatno pratiti i savjetovati se s nadležnim liječnikom. .
Zdrava, dobro uhranjena djeca rastu normalno i trebalo bi ih vagati i mjeriti redovno, barem jednom godišnje.
provjeri da li prati graf ili nam napiši ovdje koje su joj mjere bile pa da skupa vidimo.
, znaš na tvom mjestu bih pregrizla pa napravila čak i te hormone za mir svoj i svog djeteta. U susjedstvu imam primjer djevojčice koju majka nije htjela poslati na pretrage jer joj je neka rekla da će maloj iglom probiti lubanju do hipofize, a u stvari ju pedica slala samo da izvadi hormone jer mala zaista imam zastoj u rastu - odavno ju je u visini prešla sestra 4 godine mlađa.
uvjerena sam da je Ema baš ono fajn cura 
bolesnu djecu ne liječe a zdravu maltretiraju
sorry na off topic al , sad mi ej malo lakše
nažalost

Ciara je napisao/la:rođena je sa 36 tjedana
2140 g i 44 cm, opseg glave 32cm
pa smo bili i na slikanju glave za svaki slučaj, jer joj je opseg bio premalen a frontanela se prerano počela zatvarati
naravno nalazi su bili u redu
obzirom da je i ranije rođena i da je bila ispod 5 percentila, ne znam šta očekuje - sumo hrvača 

danijela81 je napisao/la:ne vjerujem da je dijabetes. djeca s dijabetesom izgledaju pothranjeno, na Emi to ne vidim.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.