Switch to full style
“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Tema je zaključana

vježbanje kod kuće (4. dio.) - čavrljanje

25 ruj 2016, 07:25

evo nam novog dijela
1.dio
2.dio
3.dio

topik s programima za vježbanje
kratki i efikasni treninzi (do 15 min)
Naše recenzije kućnih programa za vježbanje
Vježbanje nakon poroda, dijastaza
vježba tjedna
dnevno motivacijski

prijavak vježbačica:
nevenera-P90x3/trčanje
gaga0305- cize
mala Bornica - 21dfx
Vicky & mama- sam svoj majstor (uz pomoć XHIT Victoria Secret Videos)
Masha - body beast
Ana2010- chalene extreme
Buhtlica- 30 days shred, level 2
Liv Tyler - 21 days fix
Morena - 21dfx
pčelica_maja_23- hammer and chisel
Folne - DDP Yoga
Pulse - 21days fix /extreme
pticica - trčanje /21 days fix extreme
LavieenRose - pilates/plank

Re: vježbanje kod kuće (4. dio.) - čavrljanje

25 ruj 2016, 07:26

bacite oko na listu :mrgreen

25 ruj 2016, 14:25

Neve ja ti odavno nisam na bodyrevolutionu. :hahaha

Ti si pocela s girjom? Dojmovi.

25 ruj 2016, 14:38

2x sam vježbala. nema nekih dojmova. ko uteg je i to je to
kraće nije jer je zagrijavanje 8 a hlađenje 11 min. s treningom od 15 ak min to bude 30ak min ko sve drugo

25 ruj 2016, 14:50

op
:buket

26 ruj 2016, 12:22

Pozdrav!
Jucer burn if off i recharge.
A danas sam odradila push circuit 1. To mi je 1. dan 5. tjedna ChaLean extreme, odnosno 1. dan Push faze.
Treba koristiti teze utege nego prvih mjesec dana i postici da jedva odradis 6-8 ponavljanja. Definitivno kupujem jos kolutova za utege. U cetvrtak ionako idemo u Rijeku pa cu u Decathlon. Vec se vidim s punom kosarom ;).

26 ruj 2016, 21:41

Samo da se ovdje pritefterim :mrgreen
Pocela 2.tjedan body beast, odradila legs danas. Malo sam opet podigla u nekim vjezbama tezinu u odnosu na prosli tjedan. Inace, bas mi pase Sagi i muska ekipa. Lakse mi je kad vidim da i decki crkavaju :zub :lol

Majkomila sva me roba zateze :znoj

27 ruj 2016, 08:06

Ja sam još na 21 day fix extreme, malo radim, malo štrajkam. Ubacim i neki kraći Zuskin trening s girjom ako stignem. Čekam da prestanem biti leteća i u gužvi pa da krenem redovno s nekim programom. Inače, uzela sam girju od 8 kg, i kaže mi kolega koji je redovno u teretani da sam pogriješila, da ako krenem par ozbiljnijih treninga tjedno s girjom da ću ju "prerasti" za tri tjedna. Da sam trebala uzeti 12 kg, da bi bilo više koristi. Ali vjerojatno je lakša sigurnija za učenje. Kupit ću težu kad bude trebalo, kaj sad...

27 ruj 2016, 08:48

Po svim parametrima 8 kg je ok
Može se raditi više povavljanja
Za noge mi treba više. I ja 12 kg. No ruke mi je ok

27 ruj 2016, 08:49

i ja sam na 21DFX, dok ne kupim teze utege pa se vratim na chalean extreme.

par dana nisam po programu vjezbala, malo sam planinarila :). 20tak km, noge bome zatezu :).

27 ruj 2016, 09:23

Poslije par dana odustajem od JM ripped in 30. Isprobala sam sva 4 treninga i ne sviđaju mi se uopšte. Nije mi teško, ali su pokreti dobrim dijelom totalno uvrnuti, nepotrebno komplikovani, a od mnogih ne vidim konkretnu korist. A uz to se radi čim ona počne, pa mi pola vremena propadne dok skapiram šta zapravo treba. Ili kad se odmah fokusira na objašnjavanje modifikacije, a ja bih da vidim šta radi ona druga cura... i u tome prođe 15-20 sekundi od ukupno 30 koliko traje svaka vježba. A napominjem da sam baš voljela njen 30 days shred.

Sad razmišljam da li da se vratim na 21DF/21DFX, ili da krenem na 22 min hc ili na T25, ili da kombinujem :ajme
Moram naći neki optimalni omjer snage i cardia.

27 ruj 2016, 12:58

Ana ne znam jesam li upratila ali daj pliz malo kako si zadovoljna prvim odradjenim mjesecom Chalean extreme.

27 ruj 2016, 14:19

pulse je napisao/la:Poslije par dana odustajem od JM ripped in 30. Isprobala sam sva 4 treninga i ne sviđaju mi se uopšte. Nije mi teško, ali su pokreti dobrim dijelom totalno uvrnuti, nepotrebno komplikovani, a od mnogih ne vidim konkretnu korist. A uz to se radi čim ona počne, pa mi pola vremena propadne dok skapiram šta zapravo treba. Ili kad se odmah fokusira na objašnjavanje modifikacije, a ja bih da vidim šta radi ona druga cura... i u tome prođe 15-20 sekundi od ukupno 30 koliko traje svaka vježba. A napominjem da sam baš voljela njen 30 days shred.

Sad razmišljam da li da se vratim na 21DF/21DFX, ili da krenem na 22 min hc ili na T25, ili da kombinujem :ajme
Moram naći neki optimalni omjer snage i cardia.

trebaš pogledati na preskokce što će se raditi
ili naći na netu popis što će se raditi
kod težih programa nema više toliko objašnjavanja, pogotovo ako je program kraći jer se nema vremena

možeš raditi njen body revolution
možeš turbo fire ili chalene extreme
možeš les mills combat- ima cardio - combat 30,45, 60 i dani za snagu
možeš P90x3
možeš bilo što od stephanie vitorino
......
imaš listu cijelu, dosta je programa
ali kod svih moraš pogledat prije što se radi
ja gledam napreskokce

na T25 i na 22 min HC nema puno objašnjavanja i isto ide odmah

27 ruj 2016, 14:21

ali meni jillian općenito baš loše objašnjava

22 min hard corps sam radila par treninga i nema puno objašnjavanja
nema ni na P90x3

27 ruj 2016, 14:41

na programe za vježbanje sam dodala bob harperov skinny rules i još nešto za girje

27 ruj 2016, 14:57

Wow, hvala na preporukama. :zivili Ajde pogledaću, 22mhc sam gledala, pogledaću i ovo ostalo.

27 ruj 2016, 18:10

Ja san za h&c morala gledati na brzike da vidim što će biti

27 ruj 2016, 21:25

daj me ženo makni s tog 21 fix već sam na pola hammera

28 ruj 2016, 07:50

Liv Tyler je napisao/la:Ana ne znam jesam li upratila ali daj pliz malo kako si zadovoljna prvim odradjenim mjesecom Chalean extreme.

ja sam planirala raditi hibrid Chalean extreme (CE) i PiYo, ali je to ispalo uglavnom CE. Zapravo sam odradila samo 4 treninga iz PiYo i dvaput High&Tight iz Brasil Butt Lift, a ostalo CE.

U prvom mjesecu je ovakav raspored treninga:
Burn circuit 1;
Rest day;
Burn circuit 2;
Burn intervals + Ab burner;
Burn circuit 3;
Burn it off + Recharge;
Rest day.

Ja sam radila obavezno sva 3 treninga snage (vježbe s utezima i sklekovi), tj. burn circuits. Ona ima poseban video u kojem se objašnjavaju sve vježbe, a tijekom ovih treninga objasni lijepo, ali kada već krene vježbati. Tako da ja, kad prvi put radim trening, pogledam na početku vježbe što treba pa vratim video malo unatrag i počnem ispočetka s njima. To oduzima malo vremena, ali što je, tu je. Nekih 6-7 min. ode sigurno i na mijenjanje utega, tj. dodavanje i skidaje kolutova. Zaustavim video, promijenim pa nastavim. Svakako treba isprintati worksheets i zapisivati korištenu težinu i broj ponavljanja za pojedine vježbe. Cilj je da se postigne "failure", tj. da jedva možeš odraditi 10-12 ponavljanja. Ako mi se čini da bih mogla i teže, stavim si strelicu prema gore kao podsjetnik za drugi put. Ili pak strelicu prema dolje ako nisam uspjela 10 ponavljanja s dobrom formom. Nakon nekoliko vježbi idu i 3 dodatna, ekstremno spora ponavljanja.
Treba imati teže utege nego za Body revolution i 21df. Ja sam koristila utege od 3 do 8 kg, a sada za push fazu planiram kupiti još kolutova, da mogu složiti utege do 10 kg.

Burn intervals (46 min.) i Burn it off (27 min.) su cardio treninzi, s time da se u ovom prvom radi naizmjence cardio i vježbe s lakim utezima i puno ponavljanja. Koristise i traka oko gležnjeva. Ja to radim većinom low impact (bez skakanja) zbog sumnje da mi skakanje nije dobro za kičmu i uzrokuje bol u križima (nisam još bila na nikakvom pregledu). Da još i skačem, mislim da bih crkla, osobito u ovom dužem. Umjesto ovih treninga (ili na onaj prvi predviđeni rest day) sam tu i tamo ubacivala nešto od gore spomenutog.
Ab burner je naravno za trbušnjake, traje oko 10 min. To je predviđeno na dan kad su Burn intervals, što kupa raje skoro punih sat vremena, a ne paše mi tako dugo. Jučer sam odradila npr. Burn intervals, a trbušnjake nisam pa planiram taj trening ubaciti neki drugi dan ovaj tjedan.
Recharge je 20-min. istezanje, većinom joga.

Meni se sviđa ovaj program, super se osjećam nakon treninga. Od vidljivih promjena na tijelu istaknula bih ramena. Tricepsi su isto malo jači, dosta se vježbaju s utezima, a ima i triceps sklekova.

28 ruj 2016, 08:15

Ja radim ko i ana. Programi od chalene si mi super. Turbofire je stariji tip programa ali je isto bolji od većine

28 ruj 2016, 09:15

jucer sam odradila pilates, ali iz obicnog 21DF, zbog problema sa trakom u 21DFX. volim taj trening. mozda mi je prelagan, ali svejedno.

28 ruj 2016, 12:59

Mala Bornice, i ja volim taj trening :).
Ja sam odradila Push circuit 2. Cak objasni neke vjezbe prije nego sto pocne raditi. Tu mi cak ne trebaju utezi tezi od 8 kg, eventualno za jednu vjezbu.

28 ruj 2016, 13:01

Ana, kad te citam bude mi zao sto mi dechatlon nije blize da se odmah zaletim po teze utege :). vidjet ces kako je Lean faza dobra!

28 ruj 2016, 13:12

Ni meni nije blizu, ali idemo sutra ionako u Rijeku pa cu se opskrbiti. A da si narucis? Imaju webshop. Cini mi se da je cak besplatna dostava, nisam sigurna.
Super, vec se radujem :joy!

28 ruj 2016, 13:32

Imas pravo, iznad 300kn je besplatna dostava :).
Mada nisam dugo bila u Rijeci pa mi malo fali, skupljam izgovore da odem :nata

29 ruj 2016, 10:58

:mah drage moje
kao prvo moram reci da izgledate mrak :le i svaka cast na trudu
Ja se nesjecam kad sam zadnji put odvjezbala, jednostavno se nemogu organizirati. Zato jedva cekam ruzne dane pa da opet krenem.
Liv ja sam vjezbala cize, meni je savrsen, vjezbas a pleses :luv

29 ruj 2016, 11:57

neve kaj si ti na chalene sad?

29 ruj 2016, 12:09

ne. ja sam na P90x3
odnosno, odradila sam 3 tjedna ali zbog noge se sve poremetilo

ja odmaram od nedjelje
nisam vježbala 4 dana!
za redom :nesvist
pustila sam da se noga oporavi
ok mi je ali nek ne radim ništa.

do kraja tjedna budem girju i još nešto
onda drugi tjedan krećem ili ispočetka s P90x3 ili s hammer- 30 dana samo hammera.

29 ruj 2016, 12:16

ja nisam isto dugo vježbala neve

skoro 20 dana
bila sam na putu i bolesni smo bili
i odmor mi je trebao
kilaža i izgled su mi kako su i bili - što znači vjeba!!! :joy
ali konda je koma

danas ISO STRENGHT CHISEL i glute chisel ako ći imat cajta

29 ruj 2016, 12:19

ja sam odgledala skinny rules od boba harpera
i ok se čini, ima cardio, stenght, core, abs, yoga. ima kalendar. warm up je isti za svih, odvojen video. traje 11 min. i onda se ide po kalendaru kako koji dan
trening je oko 15 min prosjek. neki su 10 neki su 16-17.18 min
ide po težini, core 1, core 2, core 3.... kužite
koliko vidim od opreme treba set utega. jedan jedini
radi se dosta brzo.
cool down ne vidim
to mi jeidno nije jasno.
Tema je zaključana