Imam već par mjeseci mali ekcem sa gornje strane šaka, s kojim sam dosta dobro izlazila na kraj pantenolom. Nisam upotrebljavala nikakve specijalne kreme ili ljekove.
Odjednom mi je prije 4-5 dana buknulo i prošilrilo se. Na šakama sad izgleda mnogo lošije, ruke do laktova i predio oko vrata je zahvatio lagani osip, a po licu su mi izašli crveni pečati zadebljali i natečeni. Svrbi tu i tamo ali ne strašno. Pijem Pressing od subote i mažem Redermom. Pošto nije bilo poboljšanja juče sam počela da mažem Aflodermom i da pijem ulje crnog kima u kapsulama. Da ne zaboravim da napomenem da sam nekoliko dana prije ovoga pregurala trovanje hranom i nakon toga prehladu. Pila sam Fervex 3-4 dana i prskala propolis u grlo. Ne znam ima li veze s tim, uglavnom to sam prestala da uzimam ovih zadnjih dana od kad mi je buknulo ovo po koži.
Spremamo se za zimovanje, dermatolozi su prebukirani a ionako je to branša u kojoj se baš ne možemo pohvaliti kadrom kojim raspolažemo. Ja se i dalje nadam da će se ovo povući i da ne moram trčati ljekaru ovih 10-15 dana dok ne isprolaze ove ferije.
Da li vam ove slike nešto govore i imate li kakav mudar savjet?
Uh....

) i osip je pod kontrolom
zato me malo to uspaničilo ali ona je osim ekcema bila i jako slaba nije mogla recimo ruku stisnuti itd. Tak da ok, ako ti se smanji, povuče itd onda nemoj ići ali ako ti ostane, pogrša se ponovno, oteknu ti zglobovi ili te počnu boliti i slično odi obavezno da se isključe lupusi, dermatomiozitisi i ostale autoimune gluparije.