“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: ima li tko od vas hipotireozu?

09 tra 2014, 08:48

nedavno vadila i tsh koji je blago povišen 4,2. to nije zabrinjavajuće?

09 tra 2014, 08:51

Masho za žene "naših godina", a pretpostavljam da si i mlađa od mene očekuje se vrijednost oko 1.5-2. Tvoj nalaz još nije preko referentnih vrijednosti i europska praksa je takva da se za takav nalaz ne daje terapija.

Prati.

09 tra 2014, 08:54

folne je napisao/la:Masho za žene "naših godina", a pretpostavljam da si i mlađa od mene očekuje se vrijednost oko 1.5-2. Tvoj nalaz još nije preko referentnih vrijednosti i europska praksa je takva da se za takav nalaz ne daje terapija.

Prati.

Je vako kako kaže folne, al neki bi ti dali doduše i za to, ako imaš simptome...

Znači može bit da sam predozirana (TSH mi je 0,4)? ajjaja, a misla sam za 2mj na kontrolu :zub :mrgreen

09 tra 2014, 09:06

nisam dobila terapiju, kontrola mi je za 6 mj. ne znam dal da se nadam da će se dotad samo unormaliti.

09 tra 2014, 09:39

Krumpirić je napisao/la:Znači može bit da sam predozirana (TSH mi je 0,4)? ajjaja, a misla sam za 2mj na kontrolu :zub :mrgreen

Mene je endokrinolog u Nemackoj drzao izmedju 0 i 1 od kad sam na euthyroxu. Ja sad imam 2 koma nesto i ovaj ovde kaze kako ne treba jos da povecavamo. Ako ti se nastave hiper simptomi u narednih par dana bilo bi dobro da odes na kontrolu. Smanjivanje doze na svoju ruku je rizicno (probala Adorabla ako se dobro secam).

Folne sta je LCFH, malo sam u bedaku nakon dijagnoze. Vecinu stvari koje mi je pobrojao da ne smem ja ionako vec ne jedem.

09 tra 2014, 09:44

Srce mi lupa i budim se po noći (može biti i od drugih lijekova, ali..).
Neću smanjivat na svoju ruku.

Stefanova, evo tu pročitaj, http://istineilaziohrani.blogspot.com/

Ovo se meni čini još bolje za pročitat, al ne znam koliko drži vodu:
http://www.thepaleomom.com/autoimmunity ... e-protocol

09 tra 2014, 09:51

Krumpi, ubrzaj kontrolu. :dada

Stefanovamama, pogledaj linkove od Krumpi. Ovaj drugi ja nisam čitala, ali isprobano i provjereno niskougljikohidratna prehrana u roku 4 dana stabilizira lučenje inzulina. Imaš zaista brdo toga na netu, a Šveđani predvode u tome.

09 tra 2014, 10:58

meni je nedavno TSH bio 3,93
endokrinologica je rekla da nije još za terapiju ali da ćemo pratiti (naručila me za jesen)
na netu sam čitala da za blago smanjivanje TSH mogu pomoći KELP alge, jel netko to koristio od vas?

09 tra 2014, 10:58

Stefanova - ja isto krecem s LCHF-om bas za imunoloske bolesti.
Odnosno razmisoljala sam i citala i spremam se probati. U principu nista me ne kosta probati a mogu dobiti dugorocno. Za sada sam odredila nakon Uskrsa da krecem a do tada se pripremam :lol
Odnosno kad sam cula da kod Folne regulira secer na normalu onda sam uvjerena da u stvari djeluje i na vecinu drugih imunoloskih ali da bi posebno dobro morala djelovati na lupus, reumatoidni itd bas da smanji upalne procese
Mislim nije bas novost da se za sve imunoloske treba izbaciti secer, krumpir i prazni ugljikohidrati a ova dijeta bas to radi na nacin da ti ugljikohidrati niti ne trebaju

09 tra 2014, 12:03

Krumpirić je napisao/la:
folne je napisao/la:Masho za žene "naših godina", a pretpostavljam da si i mlađa od mene očekuje se vrijednost oko 1.5-2. Tvoj nalaz još nije preko referentnih vrijednosti i europska praksa je takva da se za takav nalaz ne daje terapija.

Prati.

Je vako kako kaže folne, al neki bi ti dali doduše i za to, ako imaš simptome...

Znači može bit da sam predozirana (TSH mi je 0,4)? ajjaja, a misla sam za 2mj na kontrolu :zub :mrgreen

Možda nisi predozirana doslovno, ali si možda u pogoršanju samog Hashimota, pa se zbog destrukcije tkiva otpušta višak hormona. Neki to zovu hashitoksikoza. Obavezno bi provjerila i tsh i t3 i t4.

09 tra 2014, 12:08

oprosti što gnjavim.
Znači li to isto, da se smanjuje terapija ili?

09 tra 2014, 12:43

Ja sam u hashitoksikozii bila dvaput, oba puta sam na kratki period makla supstituciji jer mi je tsh bio nemjerljiv. Nakon toga sam pratila tsh i kad je narastao iznad normale vratila sam se na staru dozu na kojoj sam sad godinama.

09 tra 2014, 12:46

tnx :kiss

10 tra 2014, 20:07

Meni su vrednosti bile oko 2,6- 2,8 i dr je rekao da bi trebale biti oko 1 jer inace mogu kasnije imati probleme sa srcem i jos neke druge probleme.

Dakle ja odrzavam vrednost oko 1. Dr je profesor na UNI-ju.

14 tra 2014, 12:26

i sad ti budi pametan :ajme
meni sa 3,98 kaže da nije još potrebno liječenje :conf

14 tra 2014, 12:27

mama njonji je napisao/la:i sad ti budi pametan :ajme
meni sa 3,98 kaže da nije još potrebno liječenje :conf

pa ako nemaš jakih simptoma, teoretski ni nije, granica je 4.
mislim da servuz priča o održavanju doze za nas koji smo na lijeku. :dunno

14 tra 2014, 12:46

hm...da
od simptoma imam "samo" konstantan umor i pospanost :dunno

14 tra 2014, 12:56

nisam upratila, a imaš li povišena antitijela?
ako da, vjerujem da bi ti neki dali terapiju, al većina vjerojatno ipak ne.

14 tra 2014, 13:08

nemam, sve je u redu, osim tog blagog povišenog TSH

14 tra 2014, 13:12

teško da bi ti itko za to dao terapiju, nemaš autoimunu bolest, sve je u granicama normale..ne znam, nisam liječnik, ali..
možda stvarno da probaš s prehranom koju cure spominju? :hug

14 tra 2014, 13:36

da, valjda dr. zna što radi :)
ja sam zapravo završila na pretragama štitnjače radi nemogućnosti začeća (dr. je bilo čudno kako nakon dvije normalne trudnoće, sad odjednom šteka), a ne iz nekih posebnih tegoba...
vidjet ćemo što će reći na kontroli u rujnu :mah

15 tra 2014, 09:50

mislim da se radi od doktorskom stavu. ja nisam imala nikakve simptome, slucajno je pronadjen problem. prva dr endokrinolog nije mislila da treba da uzimam lekove. onda se desilo da sa trudnocom nije klapalo, a i ranije sam imala problem da plod nije zaziveo i moja ginekologica je bukvalno poludela na endokrinologa. onda sam isla po drugo misljenje i od tad uzimam tablete. dakle pocetna tacka je bila 2,6 ili 2,8.
mozete videti za probleme u trudnoci je cesto to problem. dakle opste priznat stav. ja to nazalost nisam na vreme znala, te iz 4 trudnoce imam 1 dete.

15 tra 2014, 10:18

evo, ni ja nisam dobila terapiju iako je dr. po simptomima (umor, knedla itd) tražila da izvadim tsh.

15 tra 2014, 10:53

servuz je napisao/la:mislim da se radi od doktorskom stavu. ja nisam imala nikakve simptome, slucajno je pronadjen problem. prva dr endokrinolog nije mislila da treba da uzimam lekove. onda se desilo da sa trudnocom nije klapalo, a i ranije sam imala problem da plod nije zaziveo i moja ginekologica je bukvalno poludela na endokrinologa. onda sam isla po drugo misljenje i od tad uzimam tablete. dakle pocetna tacka je bila 2,6 ili 2,8.
mozete videti za probleme u trudnoci je cesto to problem. dakle opste priznat stav. ja to nazalost nisam na vreme znala, te iz 4 trudnoce imam 1 dete.

i ja sam izgubila treću bebu :(
naravno da ne znam uzrok tome, mislim- mozda je i štitnjača ali i ne mora biti...
od onda nikako ostati trudna (to je bilo prije 2 god.) :dunno

15 tra 2014, 11:37

ja jesam ostala trudna pre lekova..ali se izgleda sanse jako spustaju.

ustvari nije mi bio problem da ostanem trudna vec da plod zazivi.

15 tra 2014, 11:40

ponovo sam vadila TSH, T3 i T4 i čudni su mi nalazi, barem se meni čini.
TSH 0,6 a T3 na donjoj granici, T4 normalan?

23 tra 2014, 12:41

meni dali terapiju 50 jedan dan , a drugi 75. do sada pila 50. ušla u klimaks
umor, bezvoljnost i bol u nogama.
valjda će se regulirat u dva mj kad vadim hormone ponovo

09 svi 2014, 09:30

bitno je ispitati fT3 i fT4, oni najbolje pokazuju stanje tijela.
Ja imam jako lupanje i preskakivanje srca. Ima li nas još s time?

09 svi 2014, 09:58

Nadice to je hiper simptom. Imala sam ga kad mi je doza euthyroxa bila previsoka.

09 svi 2014, 10:10

Stefanova_mama je napisao/la:Nadice to je hiper simptom. Imala sam ga kad mi je doza euthyroxa bila previsoka.

Ja ga imam jer (još) skačem gore dolje.
Nadice, s obzirom na sve obaveze koje ti život nosi, možda si premorena, kad se budiš uzlupana srca, može bit da ti je jednostavno poludio kortizol. Bar kako gugl meni nekad kaže (nemam pojma više od toga).
Odgovori