“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: LCFH-vasa iskustva,recepti..

31 sij 2013, 13:11

Kako stojite sa kolesterolom?

Radila sam kompletnu krvnu sliku, nalazi su mi odlični. Samo je kolesterol na granici. Bojim se da bi mi toliko masnoće stvorilo problem.

31 sij 2013, 13:13

Mirbi, curama na lchf-u se u principu poprave nalazi što onda ide u prilog teoriji koju lchfisti zagovaraju, a neka istraživanja potvrđuju, da za povišene masnoće u krvi nisu odgovorne masnoće u prehrani nego ugljikohidrati.

31 sij 2013, 13:16

Nisam kontrolirala krvu sliku :ajme osim šećera, on je super.
Planiram otići ovih dana.

31 sij 2013, 13:35

gdje kupiti steviju, koja je ok, cija i u kojem obliku?

31 sij 2013, 13:40

Baš sam to htjela pitat.

I, jel tko od vas pravio ovaj lchf kruh?

31 sij 2013, 14:02

Nisam probala.čekam da netko drugi proba i veli jel ok. :lol

Steviu imam od Kala u prahu, bočica je od 38 g, i traje i traje, meni više mjeseci. Cijena je oko 120 kn. Imam i u tableticama SteaSweet u torbi, o Natreen pakirano. Cijena mislim da 100 komada oko 35 kn.

31 sij 2013, 14:07

Pogledat ću u Bio&Bio dućanu.

Za taj kruh... kako rekoh, nisam ljubitelj kruha, al ga jedem uz čorbe. Pa bi rado probala takav neki dok je kod mame špaher na drva u akciji. (ovo se ja nadam proljeću :p) Našla sam jedan recept za bezbrašni kruh, al uključuje lješnjake i orahe, nisam sigurna da bi mi se to svidilo. Ima li kakav drugi?

31 sij 2013, 14:11

Meni je kruh fuj. :dunno I to ni ne sliči na normalan kruh. Nije za jesti uz variva. Može poslužiti ko podloga za putar ili sendvič, al... fuj...

Za ovo sam dobila preporuku da je fino, čak i kad se izbaci sir.

http://istineilaziohrani.blogspot.com/2 ... evape.html

I oopsi je meni ok. i kao podloga za sendvič, umjesto tortilja za meksičku ili složim na njega nešto pa zarolam ko slanu palačinku.

Stevije mi je jedino KAL-ova ok. Ove tabletice iz DM-a mi niš ne vrijede, a pogotovo onaj njihov omjer da je tabletica zamjena za 2 žličice šećera. nema šanse.

31 sij 2013, 14:13

Uh... mislim, trebala bi probat napravit to, za na posao ponijet, al pri sa moj pomisli na kužinu... :zub

31 sij 2013, 14:16

mirbi, ja skuham povrće -cvjetaču, blitvu, brokulu, što već imam, ili ispečem tikvice ili patlizđane i komad mesa uz to ili konzerva tune. nema tu puno petljanja.
ako nećeš na zelenu kuru za doručak možeš sir i vrhnje, malo špeka ili sličnog i nema šanse da si gladna prije podneva.

31 sij 2013, 14:17

Folne nisi isprobala?
Nemam ni sjemenke ni orašćiće niti ih imam tu gdje kupit. :nesvist A i meni se čini ok.

31 sij 2013, 14:17

A spremam se ko....

31 sij 2013, 14:19

ja sam isprobala, super je

teutonija, indijskih orascica ima u dm-u. skupi su, ali ja ne stavljam samo njih i isto je fino.

dobijem 7 lepinjica od jedne smjese i jedem jednu dnevno. ako i djeca ne ukradu jer je i njima fino

31 sij 2013, 14:20

Dobra je stvar da sam na selu naručila jedan metar pancete da se suši. :lol Da imam šta stavit u taj sendvič kad Folne ispeče kruh. :lol

31 sij 2013, 14:21

Taman dok ti se posuši taj metar stignem ja lepinje ispeći. :lol

31 sij 2013, 14:22

Ivana kak misliš ne stavljaš samo njih? Kaj stavljaš osim njih?
Odnosno daj svoj recept. :mrgreen
Di si kupila Psilium?
Kolko stoje, kakve su drugi dan?

31 sij 2013, 14:23

:lol lude ste

Mi napravili za vikend drugu turu domaćih kobasica. :liza Još se dime. :nokti

31 sij 2013, 14:26

meni traju sedam dana, ima ih sedam, jelte :mrgreen finije su sutradan nego taj tren kad se ispeku. malo su suhe vec u cetvrtak, ali preprzim ih u tosteru samo malo i super su i dalje

stavila sam druge sjemenke - lan, sezam, bucine i malo badema. od svega sam, zajedno s indijskima koliko sam imala, napravila 'brasno' i stavila 160 g tog brasna. umjesto vrhnja sam stavila jogurt, sir nisam stavila jer sam jednom zaboravila pa mi se svidjelo. zadnji put sam stavila i malo chia sjemenki.

psylium sam kupila u bio i bio. mogu ti poslati ako hoces. postoje ljuspice i prah, kupila sam prah. isto nije jeftin, ali ide zlica i pol u jednu smjesu.

31 sij 2013, 14:29

Našla sam na blogu recept za pogačice od zobenih klica. Postoji li zobeno brašno, jer nemam mlin da bi to samlila za kruh?

31 sij 2013, 14:30

Zobene možeš i štapnim mikserom samlijeti u brašno.

31 sij 2013, 14:33

OK, hvala.

Ogladnila sam do boli od ove priče. :ajme

31 sij 2013, 15:28

ind. oraščića ima i po centrima, u rinfuzi, ne znam jel su ti dobri za ovo..
Zobeno brašno napravim tak da sameljem pahuljice u onom malom jaje mikseru.
Nisam pekla ništa od ovog, ali volim takve stvari, morala bih probati. Inače, koristim za palačinke i klasičan kruh

01 vel 2013, 08:54

Ivana :kiss taman mi fale i Chia sjemenke.

01 vel 2013, 09:32

Najzad je zazivio topic! :joy
Vrijedne ste cure!
Od ove dijete imace svi koristi,ne samo oni s viskom kila..Pisite rezultate!

01 vel 2013, 16:54

VIPmama je napisao/la:Zobeno brašno napravim tak da sameljem pahuljice u onom malom jaje mikseru

ovo mi nije palo na pamet, baš ti hvala :kiss

Gledala sam tu lepinju na blogu ali sam odustala zbog tog psyliuma, nisam znala da ga ima u Bio-bio.

Kruhekima sam se igrala i radila sam razne kombinacije i meni je to fino, čak i previše fino :D pa sad napravim povremeno oopsiće i izbjegavam kruh.

Ja sam zapela, tj. od ljeta iz raznih razloga ne vježbam pa su bili blagdani ... sve u svemu prošlo ljeto sam bila na 74 sad sam na 78 kg :ajme i nikako sad dole stoji kao zacementirano tako da ću morat pojačati vježbanje i drastično smanjiti ugljikohidrate. :/

01 vel 2013, 20:26

E sad ste me sjetili..pitala mene sveki za ovu dijetu kao doci joj gosti..a uvazena prijateljica sve nesto nejede,te bi ona da je ugosti kako dolikuje.
I dobro, naspremala je ona tu za svakog ponesto..mislim da je bio docek Nove il tako nesto,al pored rostiljskog mesa i salata,napekla je ona i kolaca svih vrsta,kremastih,sitnih..Izmedju ostalog i shape (suhi kolaci s orasima iz kalupa).
I prijateljica skoci,iskolaci oci(rima a? :naughty ):
-Zivota ti prijo, jesi li to Shape radila?"
-Jesam,jesam!
-Nisu valjda s brasnom?
-A ne,nego s bozemeoprosti da nelajem!Pa s cime ce bit neg s brasnom!? :lol

07 vel 2013, 12:25

Radila jučer pogačice- pre pre dobre. :liza

07 vel 2013, 14:21

D jaja + 100 ml kefira
R bolonjez+ špageti od tikvica obarenih+ kupus salata
V sigurno ostaci od rucka

07 vel 2013, 14:39

Ivana u pogačice isto nisam stavila sir, niti sam imala niti mi se činilo prijeko potrebnim.
Stavila cc 130 g orašćića (tolko sam imala, malo smo degustirali od onih 150 u vrećici :zub :lol ) i 30 g oguljenih badema.Sve to samljela u brašno. Umjesto vrhnja stavila 1 Dukatos.
Stvarno fino, sva sreća pa nisu jeftine jer dalo bi se toga pojesti. :lol

07 vel 2013, 22:10

Ja sam danas slozila u tepsiju red shunke,dva reda sampinjona i zapekla u rerni.Odlila suvisnu vodu i prelila sve s mjesom od 2 jajeta jednim velikim punomasnim vrhnjem,sitno sjeckanim persunom i mladim lukom,Sol,biber..Ribani tvrdi sir.Vratila u rernu da 15-tak min.I da odozgo poredala tanke snite slaninice :liza
Moji su to jeli s kuhanim krompirom a ja bez ;) Ruccola salata :liza
Odgovori