Vec sam se predstavila,ja sam mama iz Skolja koja se silom prilike porodila u Ljubljani...Moja Mia se rodila 28 tjedan i 6 dana,1250g,38cm,apg 6/8....Razlog predvremenog poroda je bila blizanacka trudnoca..drugoj bebici su konstatirali puno anomalije mozga,srca...i umrla je unutra u trbuh i tad su pocele komplikacije
((...Ondah mi se desila abrupcija placente i morali su me brzo poroditi...Miu su domah smestili na intenzivnoj na respiratoru,drugi dan je imala puno komplikacija,pukla joj je pluca,imala je drenove u pluci ali hvala bogu sve se brzo sredilo i pluca se zatvorila ali zato dugo vreme je bila na kisiku..Proziveli smo puno mm ja sami u Ljubljani,svaki dan smo bili u bolnici,ucili smo sve sto treba u vezi njoj...Sada hvala bogu je sve dobro,kuci smo se vratili sa 2470g posle 2 meseci...Mia je sada 5,5 meseci (koregiranih)8 od rodjenja....Vrlo je zivahna beba,temperamenta,smeje se puno ali i place puno...I mislim da od sada pokazuje svoj karakter,puno je tvrdoglava...Imam puno pitanja za vas,muce me neke dileme...Nosimo je svaki mesec kod razvojnog defektologa i za sada odlicno napreduje...Sad sam bas na forumu citala da ako prekrizuje nogice da su joj potrebne vise vezbice..Mi vezbamo kod kuce...doktorica nam je rekla da za sada nema potrebe od fizijatra...Imamo problema i sa dohranom,tezinom,spavanjem...Ali da ne pocnem odmah sa pitanjima..pisacu vam opet....POzdrav svima i nadam se da cemo se super druziti...
))

Kakve vježbe radite kod kuće?

) Dugo mi je trebalo da se malo opustim oko toga i prestanem brojati dec po dec mlijeka i kalorija. Ono što ti mogu reći da te utješim je to da su kod nas i prošle i ove godine obroci postali puno manji čim je zatoplilo. A hranjenje nam se kroz ovu godinu i 9 mjeseci odvija u fazama - jedemo pa ne jedemo. Kako živimo dosta daleko od Zagreba i nekog većeg centra, i ja sam stalno bila u nedoumici da li radim dovoljno za svoje dijete. Super je to da ste počele u Ljubljani, vjerujem da tamo ipak ništa ne prepuštaju slučaju...