Mi smo mali, veliki borci.
Odgovori

Pozdrav i od nas!!

05 ožu 2007, 21:53

Evo da prijavim moju mrvicu koja se rodila od 24t i 4/7,teska 810g-najniza tezina 600g.Prije 1 meseca je puhnila u prvu svecu :3srca .
Moja trudnoca je bila od prvog dana teska,krvarenje od 6 tjedna,svaki dan smo ocekivali pobacaj ali moja mrvica se nije dala.Rodila sam u Ljubljani,bile smo 3 meseca na intezivnoj.Zbog jako dobrog strucnog tima moja mrvica je sad jedna zdrava curica koja nas razveseljava svaki dan.
Pozdrav svima,mama i malim junacima :proljece

06 ožu 2007, 10:56

Ovakve vijesti me jako raznježe, puno pusa mrvici i hrabroj mami :3srca

06 ožu 2007, 10:56

Ovakve vijesti me jako raznježe, puno pusa mrvici i hrabroj mami :3srca

06 ožu 2007, 15:23

:juhu dobrodosli i pusa hrabroj mrvici... :3srca

06 ožu 2007, 23:00

prekrasna prica pusa maloj hrabrici :3srca
Daj malo vise detalja, gdje ste isli na vjezbe, koliko ste vjezbali, kakvi su joj bili uzv glavice...... jako smo znatizeljni :mrgreen:

07 ožu 2007, 09:05

:mah cestitamo mrvici i njenoj hrabroj mami na prvom rodjendanu i saljemo jednu veliku slinavu pusicu dominik i ja ...hajde pricaj nam kako vam je, dali ti je pukao vodenjak ili si dobila trudove, nisam shvatila da li si u ljubljani ili si se tamo nasla, jesi li lezala u bolnici prije poroda, kakav je bio porod, kad ste dosli kuci (to je valjda tri mjeseca) koliko je imala kilograma, koje ste pretrage radili, tko ju prati, jeste li vjezbali....i jos puno puno toga nas zanima :3srca

07 ožu 2007, 12:33

Pa Vi ste zbilja radoznale ;-)

Pa ovako.Ja zivim u Sloveniji na moru.Na ovom forumu sam bila vec odavno ali vidim da ste nesto menjale pa sam se ponovo registrirala.Imam 3 curice,i ova najmanja nam je najvise zapaprila
Pocela sam krvarit u 6 sedmici,da bi se u 18 pogorsalo.Od 18 sedmice do 23 sam lezala u bolnici i imala strogo mirovanje.Uzrok krvarenja nisu mogli otkriti.Bilo je dana kad bi mi tekla krv kao iz pipe,a par dana samo iscedak.I tako dan po dan sam stigla do 23 sedmice,krvarenja su bila jaca i duza i su me prebacili u Ljubljanu.Tamo sam lezala 10 dana,da bi 10 dan dobila temp.39.5C ,groznicu,poceli su mi ispadati komadi zgrusane krvi.Nalaz krvi je pokazao jako veliku infekciju i pod hitno sam morala roditi.na carski nisam smela zbog straha od sirenja infekcije na ostale organe.Mogucnost da moja kcerka prezivi bile su 5% a da bi bila zdrava nije bilo sanse.
Kad sam je rodila,babica je viknula Nato Di Kamici( po talijanskom-rodjena u kosulji)Rodila se je u ovoju koji joj je spasio zivot.Kad je prolazila kroz matericni kanal ovoj joj se zalepio preko glavice tako da ni jedna moja bakterija nije uspela doci do nje.Abgar je bio 2 :cry:
Nakon prvi 12 sati sam saznala da nema nikakvi bakterija,nikakve infekcije.Krvarenje se videlo na jednoj strani mozga ali se drugi dan asorbiralo tako da od toga nije bilo straha.Bila je 3 dana intubirana,posle samo 20 dana na CAPU i dobivala obicni zrak pod pritiskom jer su pluca dobro reagirala(unatoc tome da su mi zaboravili dati injekciju za sazrevanje pluca)
Imala je otvoren butalov vod koji se zatvorio uz pomoc terapije.
Nakon 80 dana smo pustene kuci sa njenom tezinom od 1880g.
Isle smo svaku sedmicu na neurofizioterapije,1 mjesecno u razvojnu ambulantu.Napredovala je iznad ocekivanja,tako da vec 2 mjesec idemo samo 1 na fizioterapije.Sad je stara 13,5 meseci korigirano 10 i je teska 7kg(tu malo zaostajemo,ona jako lijepo papa ali je previse aktivna i sve kalorije potrosi ))70cm,puzi pravilno,ustaje uz oporu,hoda uz namjestaj,i vec par dana se pomalo pusta i izdrzi 2,3 sekunde bez drzanja.Naravno dnevno smo s njom vjezbali po 4,5 sati da bi ona jednostavno dobila prave uzorce i sad ih sama razvija.Njen sadasnji razvoj su ocenili na djete od 1 godine tako da kad prohoda vise joj nece gledati korigiranu starost jer ce se izjednacit sa svojim vrsnjacima koji su rodjeni na rok poroda.Rok poroda je imala 5.5
Eto unatoc najgorjem scenariju,pobacaj,mrtvorodjenost,bolest dobili smo jednu zdravu curicu koja se borila od prvog dana zaceca i koja je nas zivot potpuno promjenila.Dug je put ispred nas ali kad smo imali snage,volje i ljubavi da prodjemo sve ono na pocetku vjerujem da cemo uspijeti prebroditi i sve ono sto nas ceka.Poljubac od mame Ane i njenog sunca Mie :3srca
Ako Vas jos nesto zanima,pitajte :mah

07 ožu 2007, 13:23

ovo je jedna pekrasna prica, moram priznati da sam se najezila, jako mi je drago da tako krasno napredujete i pisemo si i dalje a mozes se pridruziti i na onom topicu ajmo pricati drugi dio koji vidim da je malo zamro jer izgleda da svi fino napreduju pa nema novosti, ali i to su lijepe novosti :3srca

luda klompa sad sam tek vidjela vase slicke sa rodjendana..torta je prekrasna , klinci preslatki....ma jednu pusu vam saljemo da nas ne zaboravite :3srca

07 ožu 2007, 22:54

HVALA SUPERMAMA!! MORAM POHVALITI MOJU KATJU DA JE PROHODALA JOS PRIJE PRVOG ROĐENDANA, A BRACO SAMO ŠTO NE PROHODA. iDE LIJEPO UZ NAMJESTAJ, POCINJE SE POLAKO PUSTATI :mrgreen:

aNA PUSE TVOJOJ MALOJ PRINCEZICI, ZBILJA NEVJEROJATNA I PREKRASNA PRICA :3srca

08 ožu 2007, 01:58

mmm3m, prekrasna priča, drago mi je da je sve dobro završilo i da imate svoju malu čudesnu princezu. Znam da ti nije bilo lako, ni u trudnoći ni dok se nije sve stabiliziralo. :hug
Pozdrav i čitamo se. :mah

08 ožu 2007, 12:13

vau, super :3srca
Po kojoj metodi ste vježbali, da li si i ti vježbala s njom ili ste išli negdje? Osim fizioterapije, jeste li bili uključeni u još nešto?

08 ožu 2007, 12:37

Ovo je stvarno fascinantna i prekrasna priča, a curica je pravi bombončić :3srca

08 ožu 2007, 14:33

nadicab je napisao/la:vau, super :3srca
Po kojoj metodi ste vježbali, da li si i ti vježbala s njom ili ste išli negdje? Osim fizioterapije, jeste li bili uključeni u još nešto?

Mi smo kao prvo morali naucit baby handling,tako da nam je to bilo pocetno.Posle smo radili vjezbe po Bobathu.Jako sam ozbiljno sve shvatila tako da smo se maksimalno trudili da odradimo i handling i vjezbice.Svaki trenutak kad je bila budna mi smo iskoristili za vjezbanje.Posto sam s njom bila 24 sata sam opazala sve promjene na njoj i to prenosila fizijatru,cak sam snimala na kameru sve sto mi se cinilo zanimljivim i joj to pokazivala.Na osnovu toga sam dobivala vjezbice koje sam sama prosirivala.
Recimo kad sam opazila da bi se ona malo digla ja sam kupila dodatni jogi koji sam joj stavila u krevetic tako da je ona bila toliko visoko da je sa rukicama mogla uhvatit stranicu kreveta.Ona je bila toliko vesela da je po celi dan hvatala stranicu i natezala rukice.U roku 1 sedmice je pokusavala vec da toliko jako uhvati stranicu i da pokusa da se digne.
Kad je naucila puzati ucila sam je kako da se digne uz oporu.Stavljali smo na malu stolicu velike cokoladne bombone koji su imali suskavi bojani papir i koje je ona obozavala da dira.I malo po malo ona se sama trudila da se digne da bi ih uzela.I tako ogromno vezbica i smicalica smo izmislili da bi joj pomagali u razvoju.Zapravo pokusavali smo da sve izvedemo kroz igru i zabavu.Svaki put smo joj vikali bravo i je ljubili.Tako da nas je jednog dana iznenadila,nesto joj je uspelo i kad mi nismo reagirali sama je sebi tapsala.
Idemo jednom na sedmicu na bazen gdje vjezbamo u vodi,zapravo se igramo prskanja sa rukicama i nogicama.
Za sada napreduje velikom brzinom tako da nesto dodatno nije potrebno.Na kontrole u Ljubljanu neonatologu idemo svaka 3 mjeseca tako da oni vec kazu ako je sta jos dodatno potrebno.
Poljubac malim i vejikim junacima :3srca

08 ožu 2007, 14:57

ne mogu si pomoci da ne napisem kako je meni drago kako vi napredujete, bas mije lijepo citati vas i onda svaki put odem na pocetak stranice da pogledam ono 24 tjedan i najniz atezina 600 grama

08 ožu 2007, 17:46

supermama je napisao/la:ne mogu si pomoci da ne napisem kako je meni drago kako vi napredujete, bas mije lijepo citati vas i onda svaki put odem na pocetak stranice da pogledam ono 24 tjedan i najniz atezina 600 grama

Vjeruj mi da se meni desi da ni sama nemogu vjerovari da je to moguce.Imala je glavicu kao mala teniska loptica :3srca
Evo ovde je bila stara 26 nedelja,tj 10 dana
slika

08 ožu 2007, 20:49

:3srca :3srca :3srca

08 ožu 2007, 22:05

slika je nevjerojatna :3srca :3srca :3srca

08 ožu 2007, 22:55

Divota!!! Koja mala lavica!!! :3srca
Ma ja uvijek kazem da nema pravila... čuda se događaju!!!

09 ožu 2007, 08:33

:3srca i velika pusa za miu od nas slavonaca

09 ožu 2007, 11:29

supermama je napisao/la::3srca i velika pusa za miu od nas slavonaca

Pozdrav i Vama od bivsi slavonaca :mah

pozdrav i od nas

09 ožu 2007, 15:04

Strašna je Mia.... ;-)
Hvala ti što si podijelila s nama vašu priču...
Želim vam sve naj, naj, najbolje..... :3srca :3srca :3srca

09 ožu 2007, 17:45

ovo je nešto prekrasno.... jednostavno ostala sam bez riječi... :3srca

22 ožu 2007, 10:01

Jaooo prekrasno i predivno da je sve super prošlo...
Al kad vidim ovakvu sliku srce mi se stisne jer se sjetim i mojih koji su tak bili mali sa svim tim cjevima i žicama. Priznajem plakala sam svaki put dok nisu izašli u postintenzivnu
Ali na vedriju stranu - gle kak je malenda zdrava i lijepa :) :bye

22 ožu 2007, 13:08

Zalutala sam na ovom topiću i pravo si me raznježila :mah
Pusa za hrabru mamu i curku. :kiss
Arabela-Lejla-09.12.1998.
Tarik-24.12.2005.

22 ožu 2007, 15:47

prekrasna priča :3srca

31 ožu 2007, 01:17

prekrasna priča.......nemam riječi :3srca

04 tra 2007, 00:30

Evo da javim da je moja mrvica prohodala od 14meseci(korigirano 10,5)Sa fizioterapijom smo zavrsili,nema potrebe vise,u razvojnu ambulantu smo narucene tek septembra jer i tamo nema potrebe za cestim kontrolama.Veseli smo,i evo nasu srecu djelimo i sa Vama :drink

05 tra 2007, 11:13

..bravo bravo... :3srca :3srca :3srca

05 tra 2007, 12:43

Ma super draga. Puse malom borcu :3srca

06 tra 2007, 08:20

:juhu velike čestitke!!!!!
Odgovori