nadicab je napisao/la:to jeste karkeristično za vosokoneurorizičnu djecu da imaju problem senzorike - znači dodiri i okusi.
Žvakanje je jako važno i radi budućeg govora. Denis je prožvakao nakon što smo s njime radili masažu predjela oko ustiju. On je do tada povraćao svaki nemiksani komadić. Dugo nije voliio kremaste kolače jer mu se gadio taj gnjecavi okus kao i banana. Volio je konkretne osjete tipa jabuka, korica kruga i da- špek i čvarke

sjećam se te masaže, dobili smo u Maloj kući (između ostalog) i isprintan opis te masaže lica
mi to na kraju nismo morali ni raditi (jesam malo, više preventivno) jer nela zna žvakati
nama su problem okusi

jer je trenutno u nekom svom štrajku

i neće ništa novo probati, a i od poznatih stvari je počela odbijati npr. mrkvu
mislim da je to kod nje neka faza nevezana uz neurorizik, jer prije nismo imali problema s novim okusima (ali bananu nije dugo htjela jesti) - mislim da smo isto u Maloj kući (ali to stvarno nisam više sigurna, prošlo je više od godinu i po dana od tada

) dobili savjet da joj na jezik stavljamo razne okuse, npr. zrno soli, zrno šećera, pa bi liznula krišku limuna i sl ... - uglavnom, to nam je bilo super, sama nadohrana je krenula bez problema, jela je voće, jogurte, ma super - i taman kad smo se poveselili, počeli su izbijati zubići (prvi s ravno 15,5 mjeseci

) pa su počeli prvi problemi i sad kad su joj ove jeseni počele ići četvorke (trojke još nemamo

) - totalni kaos, ništa neće