Postao/la nadicab » 22 ožu 2003, 00:21
Zadnjih dana nam se Denis rapidno popravio što se tiče samostalnog sjedenja (osjeća da će mu doći terapeutkinja iz SLovenije, pa je mora zadiviti). <
>On već jako dugo može sjediti u trip-trap stolici za stolom jer ima oslonac za ruke. Ali, ako ga maknem od stola, onda je panika. I općenito bi ga hvatala panika ako bih mu rekla "Denis, sam sjediš". Naravski da smo mu to probavali što češće govoriti i diviti mu se kako sam lijepo sjedi, ali on bi zbog svojih problema percepcije vlastitog tijela u prostoru, uletio u paniku, u spazam, sav bi se zgrčio i "ode mast u propast". <
>Počela sam ga stavljati u trip-trap koji nam stoji uza zid u boravku, namjestila bih mu nogice i rukice i onda bi krenula neka priča, čitanje ili slušanje kazete (najdraži su "Vuk i Crvenkapica"). Polako bih micala ruke s njegovih ruku i na kraju bi moje ruke držale njegova stopala. Sada smo u fazi da kada ga pohvalim za samostalno sjedenje, da se nasmiješi ponosno i dalje nastavi sjediti.<
>U skladu s time, više ne voli imati onu prednju površinu u svojoj stolici za hranjenje. Kada mu je neko jutro to babysiterica maknula, on se kao mali kraljević držao rukicama za bočne stranice i smijao se kako lijepo sjedi. Njegova nana se rasplakala od sreće, a on je na to raširio rukice i viknuo joj:"Nana, vidi me!!"<
>Danas smo otišli u Merkator i ponudila sam mu ona kolica-autić. Bio je oduševljen, motao je volan i cijelo vrijeme kliktao od veselja, tako da smo se za
inuli kako ćemo ga izvući iz toga (srećom da Merkator radi do 21h). Ja sam bila , a ni MM nije bio daleko od toga. Sve to nije bilo mjerljivo s njegovom srećom i ponosom.<
>YESS, sada si mogu dozvoliti svojem (umornom i preplašenom) srcu da kaže:"Denis, sam ćeš sjediti za stolom i puhati u 3 svjećice". To sam vjerovala da ću reći i za njegov 1. i poslije za 2. rođendan, a onda se više nisam htjela opterećivati koliko će svjećica biti kada će on to moći napraviti. <
> Denis (16.05.2000.)<
><
><
><i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert EinsteinDenis, 16.05.2000.http://www.udruga-oko.hr