Sada je: 27 svi 2026, 17:14.

naša priča

Mi smo mali, veliki borci.

Moderator/ica: nadicab

naša priča

PostPostao/la Miki » 24 sij 2007, 13:02

Moja Nela se rodila 27.02.2006., sa 1220g i 39 cm, u 32. (po F. metodi čak 31.) tjednu trudnoće jer se meni odljuštila posteljica, imala sam tešku preeklampsiju i HELLP sindrom. Odjednom :conf i iz čistog mira :dunno , cijela tudnoća je djelovala uredna :dunno .

Ja sam se grizla mjesecima i razmišljala jesam li mogla primijetiti da nešto nije u redu i da li bi onda bilo sve u redu.

Nela je otpočetka sama disala :klanja , ali je imala krvarenje 2. stupnja i 2 teže infekcije dok je bila u inkubatoru, srećom antibiotici su pomogli, ali MM i meni su to bili teški dani neizvjesnosti. Spašavala nas je starija srećica Dora (sada 3,5 god).

Ja sam izašla iz bolnice nakon 2 tjednai onda smo MM i ja 2xdnevno išli na izdajanje, a nakon 50 dana u inkubatoru na dojenje i konačno sam je imala u rukama 2 puta dnevno po pola sata.

2.5. smo je konačno donijeli kući, ali tu nije bio kraj neizvjesnosti i strahu, počeli su pregledi kod neuropedijatra, fizijatra i vježbe.

Napredak je bio spor, ali uz redovno vježbanje (od studenog nam 1-2 puta tjedno dolazi i privatno terapeutica) lijepo i pravilno puže i posjeda se (i nepravilno ustaje čim se okrenemo, to joj još moramo braniti, ali smo presretni što ipak vidimo da će jednog dana i hodati :drink )

Uz adaptirano, dojila je do prije mjesec dana, a onda počela smanjivati i prije 3 dana skroz prestala. Tužna sam što je već došao kraj (D. je dojilapreko 2 god), ali neću biti nezahvalna, sretna sam što smo i ovoliko dogurali :kiss

Toliko o nama :mah za sada tipkamo se kasnije :mah
Miki

PostPostao/la nina » 24 sij 2007, 18:00

MIKI DOBRODOSLI... :3srca
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 24 sij 2007, 19:43

:bye :bye
U kojoj bolnici si rodila?
Čestitam na dugom dojenju :up
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Miki » 24 sij 2007, 21:59

rodila sam na S. Duhu i bili su stvarno super, jedino mi je falio kontakt dok je bila u inkubatoru, a zbog ove 2 infekcije nisam inzistirala.

zaboravila sam napisati da joj je dijagnoza Distoni sindrom i hipertonija.

danas je cijeli dan lovim i spuštam na pod a ona samo juri prema namještaju i diže se. problem je što se diže na prstiće i stopala jako širi van. Jel ima netko iskustva s takvim stajanjem?
Miki

PostPostao/la luda klompa » 24 sij 2007, 22:01

draga samo da te pozdravim, i mi smo rođeni ranije u 33. tjednu mali apgari, mala tezina, a gle nas sada. Samo sto ne hodamo ;-)
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Nedonoščad

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.