Sada je: 27 svi 2026, 17:13.

dječja intenzivna u petrovoj

Mi smo mali, veliki borci.

Moderator/ica: nadicab

dječja intenzivna u petrovoj

PostPostao/la khaa » 29 tra 2007, 23:04

pozdrav svima, na ovom forumu sam nova... uputile su me cure na rodi!!moja beba momentalno se nalazi na intenzivnoj u petrovoj - i vjerojatno će ostati još mjesec dva. pavo je rođen u 32. tjednu sa 930 grama, 33 cm i agparom 3/8. zastoj u rastu nastao je zbog rh imunizacije. od početka diše sam, ali bilirubin mu je bio toliko visok da su mu dva puta kompletno promijenili krv i tri dana je bio pod lampama. sad su nalazi svi u redu, ultrazvuk glave dobar, hrane ga sondom kroz nos sa mojim mlijekom. dok je bio u sobi 1 gdje su djeca u kritičnijem stanju mogla sam ga vidjeti dva puta po pola sata dnevno, naravno obučena u sterilno odijelo i sve kako to ide... sad je bolje i premjestili su ga u sobu 2. u tu sobu nemam pristup i mogu ga vidjeti jedino ako ga sestra izvadi iz inkubatora i donese pokazati kroz prozorčić, ali sam zamoljena da ne dolazim baš često jer u inkubatoru još uvijek dobiva kisik (25%) pa ga nije dobro vaditi van. mislim... i meni je grozno što ga muče sa izvlačenjem iz inkubatora i radije ga neću ići vidjeti nego da se bebolino pati, ali mi nije jasno zašto ne mogu ući u odijelu kao prije. on je toliko mali (950 grama) i ja sam svjesna da mora biti u inkubatoru, ali se bojim kako će se na njega odraziti razdvojenost... u njemačkoj npr. roditelji imaju 24 sata pristup djetetu i dozvoljeno im je držati ga na svom tijelu (logično mi je da toplina mame ili tate djeluje bolje od inkubatora, i ipak su otkucaji mog srca i ostali zvukovi koje moje tijelo proizvodi nešto njemu poznato što je slušao 7 mjeseci i mogli bi mu činiti samo dobro...)
ima li mama sa istim ili sličnim iskustvom sa intenzivnom u petrovoj? kako ste posjećivale svoju dječicu? i kako ste to podnosile, jer ja sam toliko jadna i ne znam što bi...
[url=http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10725;133/st/20070414/n/Pavo/dt/7/k/c509/age.png]Pavo 14.04.2007.
[/url]
http://public.fotki.com/divljakuscha/
khaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nina » 30 tra 2007, 10:13

:mah
..nisam iz zg,roko je rodjen u ri,iako nije bio u inkubatoru vidjela sam da tamo mame pustaju kod bebica,iako ne dugo...uglavnom su bebice bile u inkubatoru i mame su ih mazile kroz one male prozorcice na inkubatoru...
...ja sam nakon 3dana pustena kuci,dolazila sam kad sam mogla,jednom dnevno po sat,dva i tako 14 dana dok nije stigao kuci...
....samo mu ti nosi papicu,da brzo naraste,mis mali....
...nadam se da ce se javiti netko iz zg-a...
...velika pusa malom misu :3srca
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Miki » 01 svi 2007, 11:34

pusa tebi i malom mišu :3srca

Moja N. je 2 mjeseca ležala na Sv. Duhu, od toga 50 dana u inkubatoru.

Išla sam se izdajati 2 puta dnevno i onda bi je mogla vidjeti na par minuta (obučena u njihov mantil, s kapom i maskom), a MM ju je viđao svako popodne na 10- tak min (ja bi bila s njom par min i onda se jurila izdajati jer sam imala samo pola sata termin). :conf ne znam zašto te sad ne puštaju k bebi, nego je vade van :roll: probaj se izboriti da te puste - ja sam objavila sestrama da se puno bolje izdajam ako prije izdajanja vidim bebu, pa makar na tih par minuta - čak i kad je bila velika frka na intenzivnoj su me puštali kod bebe, samo MM par puta nije mogao ući :dunno

Tek kad je izašla iz inkubatora mogla sam se "maziti" s njom (i dalje sa maskom :cry: ), a na ruke sam je dobila nakon nekih mjesec i po, par dana prije nego je izašla iz inkubatora. Dok je bila u inkubatoru, dodirnula sam je samo 2 puta, na žalost tamošnja šefica je uvjerena da su mame prenosioci bakterija :(, mi ovdje o klokan nošenju možemo samo sanjati

Znam koliko ti je teško, ja sam izdržala tako što sam si nametnula misiju izdajanja, tako sam se osjećala manje bespomoćno - to je u tom trenu i bilo jedino što sam mogla napraviti za svoju bebicu, a imam i stariju curicu koja je trebala moju pažnju

Nadam se da će ti se javiti i mame s iskustvom iz Petrove
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la nadicab » 01 svi 2007, 15:28

da, nažalost, to je uvijek bio problem Petrove - kada sam im ja rekla da sam Denisa držala kada je imao 14 dana u rukama, prikopčanog na sve moguće aparate, u Petrovoj je doktorica zinula :shock:
Jedino ti mogu savjetovati - bori se! Ovo je tvoja prva bitka, imat ćeš ih još dosta, pa se počni učiti.
:oft jesi li dobila knjižicu o Nedonoščadi?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la khaa » 01 svi 2007, 17:42

naravno da nisam dobila knjižicu :|
spomenuli je jesu, ali još ništa...
sutra idem doktorici pa ću vidjeti što će biti, imam baš zakazani razgovor.
miki - i ja sam si nametnula misiju izdajanja, ali u petrovoj dobiješ steriliziranu bočicu pa se izdajaš doma, tako da to ne mogu koristiti kao argument da vidim dijete.
malo sam zbunjena, imam toliko za pitati a bojim se da ću nešto zaboraviti... i iskreno, nemam predodžbu o tome što me još sve čeka... :dunno
pavo je izgleda počeo dobivati na težini. kažem "izgleda" jer ne želim ureknuti - sad ima 980 grama, njegov osobni rekord!!!
nadicab, gdje je rođen denis?
[url=http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10725;133/st/20070414/n/Pavo/dt/7/k/c509/age.png]Pavo 14.04.2007.
[/url]
khaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la luda klompa » 02 svi 2007, 11:49

Joooj znam kroz sto prolazis. Moji su bili u Petrovoj oko mjesec i 20 dana i znam da si zbunjena jer smo i mm i ja mogli k njima kad su bili na intenzivnoj prikopcani na sve zivo obuceni u ona zelena cuda. Kad su presli na 2 (postintenzivnu) mogli smo ih vidjeti preko stakla, a ja sam mogla uci k njima jer sam ostala u bolnici zajedno s njima. Lezala sam tamo i izdajala se i jedino tako sam mogla biti uz njih. Jest da su sestre frkale nosevima kad su nas vidjele da dolazimo i tjerale nas van i smatrale nas prenosnicima kojekakvih cuda, ali mi se nismo dale. Jedna sestra nam je cak dozvolila dirati ih kroz one rupe na inkubatoru i tada sam plakala ko kisna godina, to je bio prvi dodir s njima.
Ako nisi u bolnici nemozes k njima, al meni nije jasno zbog cega.
I kad sam ih pocela dobivati na prsa bile su u cudu po sto jos dolazim vidjet ih kad ih svaki dan hranim. Al sta da ti na to kazem, bori ser, izdrzi, tesko ce bit, ali kad ga dobijes na ruke zaboravit ces sve reuzno i tad ti ga nitko vise nece moci uzeti :3srca
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la khaa » 02 svi 2007, 21:34

luda klompa hvala ti... baš sam sinoć čitala topice po rodi pa sam te skužila po potpisu, imaš dvije preslatke srećice!!!!
moram se pohvaliti, mi danas imamo točno 1 kg!!!
[/url]
khaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la supermama » 03 svi 2007, 13:08

mi smo bili na sv. duhu....prica je gotovo ista kao i od miki...sreca moja je bila sto sam bila iz drugog grada pa me nisu mogli pustiti kuci, a ja se nisam dala, tako da sam se isla svaka tri sata izdajati, ali vidjeti bebu je bila nemoguca misija, ako bih uspjela jednom dnevno namoliti sestre da ga vidimo tata i ja, a osttak sam virkala preko zatvorneih vrata jer sam sjedila u hodniku (tamo na intenzivnoj na pedijatriji , on je bio iz vrata) dok sam izdajala

prvi put sam ga dobila u ruke negdje s njegovih 20 dana kad sam ga pokusala dojiti .... joj kako je bio mali ond aje bio negdje oko 2000 grama (2 kg) ali izdrzali smo, izdajala sam se, dojila, vjerovala da ce sve biti u redu i evo nas sada...
izdrzati ces i ti i veseli se vasem susretu i kad ga bude odvela kuci i sve ce biti u redu ...pusa malom misicu
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 03 svi 2007, 13:38

Denis je rođen u Merkuru, pa odmah završio na rebru.
Hmmm, daj pitaj za knjižicu, ak nemaju, da im donesem
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la khaa » 03 svi 2007, 17:16

danas me pedijatrica (OPET) naručila za sutra. pitala sam za knjižicu, imaju i dati će mi je. objasnili su mi da je nakon epidemije gripe ostala zabrana ulaza u sobu broj 2 i da ću ga moći držati tek kad bude u sobi broj 3. do tada kroz prozor. zna li netko kad obično presele dijete iz 2 u 3? da li je u 3 u toplom krevetiću ili u običnom i mogu li ga tada uzeti kući, makar na vlastitu odgovornost? koliko je to pametno (naravno, pod uvjetom da je sa djetetom sve u redu osim male kilaže)?
danas imamo 1020 grama!!!
[/url]
khaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mima68 » 04 svi 2007, 11:54

Khaa, da te i ovdje pozdravim :juhu

Znam da ti je jako, jako teško. Ja se, iskreno, uopće ne sjećam kako sam preživjela tih 5 tjedana kad mi je dijete bilo u inkubatoru pa na intenzivnoj. Uopće se ne sjećam tog vremena - kao da ga je progutala crna rupa. Znam da smo zadnjih nekoliko dana sumanuto jurcali po gradu u potrazi za robicom malih veličina, jer naravno ništa tako malo nismo kupili. I znam da sam čitala i čitala topice na ovom forumu, da se pripremim i na ono što nas čeka kad mi dijete konačno dođe kući.

Htjela sam ti reći da ne mučiš sada samu sebe mislima o tome kako će se razdvojenost odraziti na bebu, i kako je sa nedonoščadi u drugim zemljama. Jer - tu smo gdje smo, i sada trebaš skupiti snagu i izdržati. Naravno, maksimalno se bori za to da što više budeš sa djetetom.
A kad ti djetešce jednom dođe kući onda ćete imati sve vrijeme ovog svijeta :3srca
Mima68
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la khaa » 04 svi 2007, 17:20

dr. ? (od uzbuđenja joj nisam točno zapamtila ime) mi je danas dozvolila da pomazim svoju bebu!!! dotaknula sam ga prvi put :3srca :3srca :3srca
mojoj sreći nema kraja!!!!
pitala me tko mi to nije dozvolio pristup djetetu. hmmmm... pa svi ostali pedijatri :shock:
nadice, na kraju se ipak uspostavilo da knjižice nemaju!!! ja sam svoju skinula sa stranice udruge oko, ali sigurno bi dobrodošao koji primjerak za mame koje nemaju pristup internetu!!
Zadnja izmjena: khaa; 06 svi 2007, 18:36; ukupno mijenjano 1 put/a.
[/url]
khaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 04 svi 2007, 17:55

vauuuu, koja sreća :3srca :3srca
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la luda klompa » 04 svi 2007, 22:10

Na 3. ga sele negdje sa 1800 ili 1900g. Ako ima mjesta naravno. Ako ne stave topli krevetic na 2. pa je tamo. Katja je bila recimo na 2. u toplom kreveticu jer nije bilo mjesta na 3. Obicno na 3. kad dođe je u toplom kreveticu. Svog sina na prsa sam dobila sa 1800g i jos je bio u inkubatoru i bio je nevjerojatan osjecaj. Od tada se nisam razdvajala od njega. Pokazao se kao pravi mali gladuš pa sam dolazila svaka 3 sata ga hranit, a za seku se izdajat. Ona je na prsa dosla sa pređenih 2 kg ali nije htjela vuci jer je bila navikla na bocicu, malo smo se mucili s njom ali smo uspjeli. Pustit ce te doma kad ti mali miš bude 2200g. Ako ovako nastavi brzo ce on van :3srca
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enci » 07 svi 2007, 19:19

Khaa super što malički dobiva na kilaži, sada će to ići brzo.

N. se rodila sa 34 tj na SD, imala je 2120, nije bila u inkubatoru, samo na intenzivnoj u grijanom krevetiću. Znam kroz šta prolaziš, ali moraš se boriti, to je tvoje dijete i ti na njega imaš najveće pravo! Njima je najlakše potpuno ograničiti kontakt mama i beba i tako se ograditi od eventualnih problema. Ali ako se ispočetka pokažeš kao mama lavica i oni će imati drugačiji stav prema tebi.

Želim ti da što prije budete doma, jar tek ćeš tada biti svjesna da imaš malo Sunce i da je samo tvoje! :3srca
enci
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nina » 07 svi 2007, 22:11

:3srca :3srca :3srca ...tako mi je drago ...samo se ti bori da ti ga daju u bolnici...
...znam da je jako mali,ali mene su u ri ta 4 dana dok sam bila u bolnici svako toliko vozali u kolicima do roka,ubijala me epi,jedva sam hodala,..svako toliko su dolazile sestre da idem do roka,da se mazimo...
...obukala bi onu zelenu kutu,oprala dobro ruke sa nekim sapunom i otisla roku...
...jao da ste me vidjele 1.put,kaze meni sestra da ga slobodno dignem,nisam se usudila,sva sam se ustrtarila pa mi ga je ona dala... :oops: drugi dan sam sama,predivno nesto...
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Zira » 14 svi 2007, 23:21

ah ta grozna intenzivna... evo čitam tvoj topic i svega sam se sjetila kao da je bilo jučer, a prošla je prva godina. moje cure su četiri dana bile u 1. a zatim u 3. ja sam cijelo vrijeme bila u bolnici i izdajala sam se i kad su prebačene u 3. počela sam ih dobivati na prsa, ali za vrijeme posjeta ih nisam smjela ići gledati jer ih dojim, pa onda nemam to pravo. grozno! znam da ti je teško i da si jako tužna i da te sada ne može ništa niti nitko utješiti osim tvog anđela največeg na svijetu kojeg eto ne možeš držati u svom naručju, ali onog dana kad izađe iz inkubatora u grijani krevetić traži ga na prsa ako ikako možeš. ne znam kakva su (grozna) pravila za mame koje nisu u bolnici, ali inzistiraj na svemu što ne može naškoditi tvojoj bebici. mislima ću biti uz tebe i nadam se da ćeš uspijeti, a prvenstveno želim da tvoje malo najdraže bude što prije doma pored svoje mamice i tada ćete se maziti do besvijesti. rodila si nedonošče i tvojim brigama vjerovatno nikada neće doći kraj, uvijek ćeš se pitati jel sve u redu, hoče li biti sve u redu. zaista te ne želim plašiti, ali isto tako ćeš se neizmjerno radovati svakom pa i najmanjem koraku u njegovom razvoju baš kao što se sada raduješ svakom dobivenom gramu! :3srca
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la luda klompa » 15 svi 2007, 13:59

Mame koje nisu u bolnici mogu dobiti mališene na prsa i to samo u jednom terminu mislim oko 5 pola 6 popodne. Izbori se da ga dobiješ jer to mu puno znaci. :3srca
Puse malom mišu :3srca
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la khaa » 26 svi 2007, 12:24

Pavo je jučer imao 1410 grama!
jako sam ponosna na njega, od onih 860 grama na koje je pao nakon rođenja, ovo je sa 6 tjedana fenomenalan uspjeh!!! 550 grama!!!!
:nana
sad već polako počinjem sa pravim pravcatim pripremama za dolazak doma, pa trebam i vaš savjet!
koliko znam nedonošćad se ne smije nositi u autosjedalici. e sad mene zanima da li će se on ikada moći u tome nositi/voziti (odnosno da li se može nositi kad dostigne određeni stupanj razvoja), i u čemu ću ga onda iznjeti iz bolnice? tj, pretpostavljam da trebam košaru, ali kakvu!? vidim ljude da imaju one mekane pamučne košare/nosiljke, ali to mi nekako ne drži vodu kao zaštita u autu... help
:dunno
[/url]
khaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 26 svi 2007, 12:38

čestitam na debljanju! :3srca
uz chiccovu košaru za kolica ima za kupiti posebno remenje za učvrščivanje bebe u ležećem položaju te učvrščivanje košare za pojaseve.

zapravo, ako tvoj malac nije pretrpio krvarenja u mozgu, mogao bi u običnu auto sjedalicu kad dođe do odgovarajuće kilaže (mislim 2,5). pitaj neuropedijatra da ti on preporuči najbolje rješenje.
eli
Sveta krava

PostPostao/la luda klompa » 26 svi 2007, 15:26

Bravo malom mišu za kilažu. Mi smo izašli za 7 tjedana. Katjina najmanja kilaža je bila 980g na koju je pala s 1050g. Braco je bio solidaran pa ju je cekao tjedan nada da izađemo svi u paketu :mrgreen:

Mislim da te pedijatri nece htjeti pustiti s auto nosiljkom, bar je tako u Petrovoj vec upravo u onoj pamucnoj s ravnim dnom.
Najbolje da pitaš nekog pedijatra tamo :mah
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Miki » 31 svi 2007, 13:39

čestitam na kilaži :drink :drink :drink

N. je imala krvarenja, rođena je s 1220g i išla kući sa SD (uz blagoslov dr Stanojevića :klanja ) sa 2280 g i 44 cm, normalno u autosjedalici.

Koliko sam ja shvatila, jedino bebe koje imaju problem s disanjem ne smiju u autosjedalicu, ali onda moraju putovati u auto-krevetiću (više o tome će ti reći na rodama)

U autu je uvijek bila u sjedalici, ali smo je vadili čim izađemo iz auta
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la khaa » 01 lip 2007, 03:04

samo da se pohvalim 1630 grama :dj

a uspjela sam i naći jednu pedijatricu koju sam pitala za as, rekla je da mogu i bebu na ruke i na zadnje sjedalo :shock:
tiha jeza
[/url]
khaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la supermama » 01 lip 2007, 07:32

joj kako su ti grami lijepi, polako ali sigurno i jos malo pa cete kuci...ja sam iscekivala svako jutro da mi poslije kupanja kazu koliko smo se udebljali....a prijatelji kad su vidjeli da ce sve biti u redu su me poceli zafrkavati da sad cekam svaki gram da se udeblja a za par godina cu ga staviti na djetu...sunce moje malo evo ga s dvije i pol godine, visok 95 i tezak 14 kg...zlatna su ta nasa nedonoscad (mislim da je to jednom rekla rokova mama)
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la luda klompa » 07 lip 2007, 17:13

khaa sto ima novoga, javi nam malo novosti ;-)
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la khaa » 08 lip 2007, 20:32

danas 1850 grama!!!
još malo pa izlazi iz inkubatora!!!!
pregled okica prošao i sve je u redu!!!! jaaaaaakooooo smo sretni!!!!
sad sam sve više i više nestrpljiva. i ježim se od slatkog isčekivanja kad pomislim da ćemo za mjesec dana a možda i prije, vjerojatno već biti skupa kod kuće
:3srca
[/url]
khaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 08 lip 2007, 20:39

super! :3srca
eli
Sveta krava

dječja intezivna u petrovoj

PostPostao/la 970 gr » 08 lip 2007, 22:17

S U P E R napreeduje. Držimo fige da se grami što brže nakupe. Meni je to iščekivanje bilo najteže( po 20 grama dnevno), ali to brzo prođe. Budi strpljiva i glavu gore :3srca
palčica 970 gr.
970 gr
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la luda klompa » 08 lip 2007, 22:39

Ma bravooooo!! Okice cete morati redovito kontrolirati jos neko vrijeme za svaki slucaj. Mi smo imali ROP II kod Jana koji se povukao, bio je blagi stupanj cak nam se ni oziljci nevide, sada< imamo strabizam i dioptriju, ali to se sve da srediti redovitim nošenjem naocalica. Katja je bila duže u inkubatoru, al je bila manje izložena terapiji kisikom i kod nje hvala bogu sve 5.
A grami, da kod nas isto po 20 do 40 dnevno, jedino nas je seka iznenaditi znala i po 60g dnevno :mrgreen: . I sada je tako ona je prava bucka, sve papa, a bracek je mali maneken.

Sada bi ga mogla dobiti na prsa, probaj pitati tamo pedijatre. Znam da postoji ta mogucnost za mame koje su vani. Ima termin jednom dnevno i ja ti to toplo preporucam :3srca
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la khaa » 10 lip 2007, 23:03

1900 i u toplom krevetiću!!!!!

:proljece :dj
[/url]
khaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Nedonoščad

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.