Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
28 vel 2009, 09:48
Moj malecki je prohodao prije mjesec dana. Do prije deset dana je još uvijek pomalo nesigurno koračao i nije mu padalo na pamet da pita za hodat kad smo bili u šetnji. Sada su se stvari promjenile. Hoda brzo kao mali vlakić, sa nevjerojatnom sigurnošću i želi hodat i kad smo vani. Nekoliko puta je pao, nožice su mu na nekim mjestima pod plavicama koliko udara,ali do sada se još nije malo ozbiljnije udario. Ipak,svjesna sam da će i do toga doći.
Šta imati u kućnoj apoteci kad se recimo ogrebe koljeno pri padu? Čime to dezinficirat, da li treba šta stavit na to i slično?
28 vel 2009, 11:36
X
super je jer ne peče kad se našprica na ranu.
28 vel 2009, 12:05
Moju je stariju u slucaju rana i ranica uvijek spasavao Bepanthen spray.

Isto ne pece kad se nasprica na ranu i brzo se susi...
28 vel 2009, 13:26
Dominik već piči po vani???!! miš mali, fakat je čudo!
28 vel 2009, 13:54
ranice uvijek čistim hidrogenom 3 % i mažem bepanthen plus kremom za brže zaraste.
octanisept je isto odličan.
03 ožu 2009, 16:03
Da piči!!! Ko formula jedan je. Ali,non stop pada. Nožice su mu sve plave. zato sam pitala ovo za dezinfekciju. HB, do sada nam nije trebalo,ali samo je pitanje vremena pa da imam doma šta mi je potrebno.
Na rane se ne treba stavljati neka gazica? Pitam jer mislim da se mogu zalijepiti za odjeću ako se ništa ne stavi. Ili?
09 ožu 2009, 22:13
Kod površinskih ozljeda (oguljotine,ogrebotine) najbolje je samo isprati pod tekućom vodom(može i 3% H2O2) i našpricati dezinfekcijskim sredstvom (Octenisept,Byvacin spray i sl.) te ostaviti otvoreno da se "suši" na zraku(ne stavljati tupfer,jer će duže trajati stvaranje ranice). Kod dubljih povreda (posjekotine,razderotine i sl)preporučujem potražiti liječničku pomoć

btw ja nikad ne stavljam na rane masti ili kreme ili prašak jer to samo produžuje vrijeme zacjeljivanja(kod površinskih ozljeda)