Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

Kako bebama olaksati vrucinu?

25 svi 2009, 15:52

svaki savjet je dobrodosao jer ja vise nemam ideja.

Re: Kako bebama olaksati vrucinu?

25 svi 2009, 17:19

Ja sam stan rashladila na 26 stupnjeva, kupam ju par puta dnevno, čitaj umočim u vodu, lagano je obučena i to ti je to...

25 svi 2009, 21:38

a ja sam pak totalno naopaka, ja ovo jos uvijek ne dozivljavam kao vrucine :dunno
proslo ljeto , dok je bio jos beba, smo bili vani ujutro od 7 do 11, tako smo si nekako olaksali dan i bili vani dok se stan malo rashladio, a onda smo od 12 do 17 pokusavali aktivnosti smanjiti na minimum. U bas specijalnim situacijama sam ga kupala preko dana.
sad pak kad smo veci obavezno se tusiramo po dolasku doma (oko 12) i jos jednom prije spavanja /povratka iz vana ( oko 21).....

25 svi 2009, 22:34

osim nabrojanog (lagano obuć, češće tušiati i sl:) ja sam svoju znala prošlo ljeto malkoc pošpricati termalnom vodom u spreju koju sam držala u frižideru. s malo veće udaljenosti, naravno

25 svi 2009, 22:55

Frr dobra fora... Kod mene to izgleda tako da ju špricam mokrom rukom!!!!!!!! :lol

25 svi 2009, 23:10

A ja ga spricnem obicnom vodom po nogicama i rukicama kad zalijevamo i spricamo cvijece. On umire od smijeha!

25 svi 2009, 23:39

Lijepo bazenček na balkonček i organiziraj kupanje i brčkanje!!!!
Beba se rashladi, ti se rashladiš... Ma super!!!! :kit

27 svi 2009, 00:07

Karlo je veceras jedva zaspao od vrucine, samo u bodicu bez rukava, trebalo mu je 1h. ne znam kako cemo kroz ljeto, eto po danu se jos da svasta smisliti, a po noci ga ne mogu staviti golog na spavanje :dunno

27 svi 2009, 08:29

ja ne bi bebu osvjezavala strcajuci je hladnom vodom :dunno
mozda malo smociti svoje ruke pa samo bebine rukice i nogice?
dok nismo imali klimu pomagao nam ventilator sa zaledjenom bocom vode ispred njega , to bi ostavili u sobi 15tak minuta prije spavanja, taman bi malo rashladilo.....

27 svi 2009, 10:13

Plusic je napisao/la:ja ne bi bebu osvjezavala strcajuci je hladnom vodom :dunno

zato sam rekla s dovoljne udaljenosti i zato termalnom vodom u spreju, a ne običnom nekom štrcaljkom - jer te boce raspršuju puuuno sitnije kapljice. do bebe dođe zapravo vlažni hladni povjetarac, ni ne smoči se

27 svi 2009, 16:49

Ja ne vidim problem u prskanju obicnom vodom. Istina ne bi prskala malu bebu, ne bi hladnom vodom i ne bi prskala u lice niti u robicu da bude mokar. Mi skupa zalijevamo cvijece i onda se igramo sa tom spricalicom i poprskamo se u igri oboje po rukama i golim nogama. I da nije to toliko radi osvjezenja nego radi igre i njegovog obozavanja vode.

27 svi 2009, 16:56

thinkPINK je napisao/la: Mi skupa zalijevamo cvijece i onda se igramo sa tom spricalicom i poprskamo se u igri oboje po rukama i golim nogama. I da nije to toliko radi osvjezenja nego radi igre i njegovog obozavanja vode.

ja bi htjela imati vrt, veeeliki balkon,... da mogu ovako uzivati :)
ovo mi je bio jedan od najdrazih poslova sa bakom kad sam bila mala :)

27 svi 2009, 17:00

Uf i ja bi vrt, al nista od toga. Imamo veliki zajednicki balkon al kako nema susjeda ispada da imamo veliki komad svog balkona :D
Odgovori