Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

Re: kad ste prvi put bebu ostavili nekome na čuvanje?

25 svi 2008, 23:22

Prvi put sa 2 mj od 15 h do 2 h ujutro zbog svadbe (na bočici je pa nije bilo problema)... al ja sam bila luda... samo sam tulila da hoću doma..užas.... strašno mi je falio.... tad ga je čuvala mama... a svekrvi sam ga ostavila 2 puta jedva jer u nju nemam baš neku sigurnost.. ni pelenu ne zna promjenit kako treba i stalno bi ga nosila jer ništa drugo s njim ne zna....

A preko noći još duuugo neće nikom...

26 svi 2008, 01:12

Prvi put sam ga ostavila preko noći kod moje mame kad je imao 2 i po mjeseca.
Inače bi ga ostavljali po par sati kad bi trebali ići po spizu. Sad ima skoro 5 mj. i čitav ovaj vikend je bio kod moje mame-
imamo neke radove po kući pa je velika buka i prašina. Svako malo sam trčala kod mame da ga malo ljubnem-
olakotna okolnost je šta živimo 200m jedna od druge. Ma fali mi čim se odvojim od njega!
Ali mislim da je dobro naviknuti dijete jer kad je malo zaista ne može svugdi, a opet i mama i tata
imaju potrebe i ako netko može uskočiti zašto ne. Beba je na prvom mjestu, ali je dobro da i roditelji
sebi priušte sitna zadovoljstva- odlazak u kino ili na večeru. A dobro je i u ovakvim situacijama kakva je moja sad-
čitav dan mi se nešto štema po kući, jadno dijete se ne može ni naspavati.

26 svi 2008, 23:17

Prvi put je ostao s bakom na dulje od par sati kad sam ja krenula raditi (baka ga i sad čuva po danu) dakle s godinu dana. S tim da smo to dobro pripremali, danima je ona dolazila k nama, svaki dan na malo dulje, tako da se on na nju skroz naviknuo. Moje kretanje na posao prošlo je gotovo neprimjetno (njemu, ja sam to teže prihvatila...)
Išli smo u tih godinu dana i na par svadbi, ali uvijek bi otišli na vjenčanje(nekih sat-dva) , pa se ja vratila doma, malo bila s njim, obavili kupanje +cicanje+uspavljivanje i onda sam se vraćala na svadbu na kojoj smo ostajali cca do torte.
Prvo ostavljanje preko noći bilo je s godinu i pol. Jako jako draga prijateljica udavala se u drugoj državi i ostao je s mojom mamom od subote ujutro od nedjelje popodne (inače ga čuva mama od MM), s tim da je ona došla k nama doma, gdje su njemu sve igračke i njegov krevet. Prošlo je jako dobro.
Drugi put smo ga ostavili kod moje mame preko noći pred cc 1 mjesec, dakle sa skoro punih dvije godine, s tim da je spavao kod nje doma. No, sada je već veći i htio je ići tamo spavati. Bilo mu je super i kaže da hoće ići opet. Ja sam sada mirna jer znam da mu je tamo dobro i da mu nije nikakva trauma,dapače.Zato sad planiram otići na nekoliko svadbi do jutra :drink

27 svi 2008, 07:47

Prvi put je ostala s mojom mamom s nekih 2 mjeseca, i na par sati, imali smo neku veceru koju nismo mogli izbjeci. A jos uvijek noc nije nigdje bila bez mene, ono u ovih svojih 22 mjeseca jos nije prespavala noc u komadu i uvijek trazi mamu tako da se to nisam jos usudila.
Na par vjencanja smo bili s njom, nisam je imala kome ostaviti. I naravno nas dvije bi otise ranije s vjencanja i to je to. ;)

27 svi 2008, 07:54

Na nekoliko sati sam ga ostavljala nekoliko puta kada bi ga svekrva kod nas došla čuvati, ili kada sam bila kod svojih ostao bi s njima.
Ovaj vikend prvi puta smo ga ostavili od subote ujutro do nedjelje popodne - išli smo na svadbu.Bio je s mojim roditeljima, ali kod nas doma, pa barem nije ambijent mijenjao. Nije bilo nikakvih problema.

20 lis 2008, 21:07

evo, da odgovorim na svoju temu - prvi smo put doru ostavili svekijima na 2 i po sata s njezini 7 mjeseci i 12 dana

26 lis 2008, 23:46

grozno ali-vec sa 10 dana sam ga morala ostavit na oko 5 sati sa bakom jer sam morala u dubrovnik sa otoka potpisat razne dokumente-to mi je bilo 5 gorih sati nego onih 10 u rađaoni :(

27 lis 2008, 09:32

Mi svoju "bebu" :mrgreen: smo prvi puta poslali na tjedan dana na more s nog. klubom kada je bio 3. razred. Do tada je bio ili s nekim od nas ili u vrtiću/školi. Na spavanju do tada nikad nigdje (ni kod bake). I jadan je jedva dočekao da nas se malo riješi :mrgreen:

28 lis 2008, 23:24

mama mi ga je znala pričuvati skoro otkako je došao iz bolnice )bio je 2 mjeseca na Rebru kao nedonošće) kad bi ja god morala obaviti nekog od doktora... A neku je noć i prvi put prespavao kod mojih (mi smo rano ujutro išli za Sloveniju pa da ga ne budim) i to bez problema. Doduše mi živimo u istoj kući i mali je stvarno naviknut na njih :dunno

28 lis 2008, 23:54

Prvi put na cuvanju sat vremena kad smo ga isli prijavit s mjesec dana. Sutra ce bit na cuvanju kod bake i djeda na nekih 3 sata...

29 lis 2008, 10:47

Prvi put s puna četri jjeseca,išli smo na svadbu.
Najduže je curka bila bez nas s godinu i pol,išli smo na put,tri dana!
Zaboravila sam,imala je godinu i 4 mjeseca,ostala je s bakom i šogoricom na moru!

31 lis 2008, 23:32

prvi put sa otprl. 1 mjesec i par dana. 3ipo sata me nije bilo.

31 lis 2008, 23:53

Moj je ostajao sa svekrvom od prvih dana, ali uvijek samo na sat-dva.

Kad je bio 7 mj. bili smo kumovi na svadbi,pa smo uzeli i njega, a kak mi je mama blizu, tam je spavao. S tim da sam ja svako malo dolazila u provjeru.

Sad u 6 mj smo otisli na jednu svadbu, to je bilo prvi put da spava bez nas, ali baka zivi s nama tak da je bio u svom krevetu. Nikad ga jos nisam ostavila kod svojih staraca ili negdje drugdje.

01 stu 2008, 01:26

Mislim da sam ga s nekih godinu i pol prvi puta ostavila oko sat vremena s mojom mamom, išli smo na sprovod, inače ne bi. Spavao je do sada samo jednom odvojen od mene i to prošlog ljeta (s 4 g) kad je poželio s mojima prespavati u vikendici.

13 sij 2009, 13:45

moj mališa je 4 star 4 mjeseca. otprilike jednom u 2 tjedna ostane na 3-4 sata s nekom bakom.
ili ga čuvaju kod nas, ili ga mi njima odvedemo...

ali mislim da će duuugo proći prije nego ga ostavim bakama na noć ili cijeli dan.
imaju one svog posla ;)

24 kol 2009, 23:21

jesam li ja prestroga ili se slažete sa mnom da nie baš ok da oba roditelja odu van na cugu i nekome ostave bebu od cca 3 tjedna?
znam koliko je beba stara jer se radi o jednom poznatom paru pa je bilo u svim novinama kad su dobili dijete. jučer sam ih vidjela na cugi u gradu. kužim da trebaju vrijeme za sebe i kužim da ne mora svakom početak s bebom bit šok i koma i trauma kao meni, možda beba spava i baka je doma, ali nekak mi je to ipak bilo prerano :dunno

24 kol 2009, 23:23

govorim napamet i bezveze, ali ne bih nikada osudjivala na prvu.
koje je doba dana bilo u igri?
gle, mogli su izaci iz kuce na sat vremena, nesto rijesiti za sto oboje moraju biti prisutni, npr. prijaviti dijete u opcini, pa su , usput, sjeli popiti brzinsku cugu.
:dunno

24 kol 2009, 23:27

sto ljudi, sto cudi!
ja sam nedavno cula od jedne poznanice da je njena sestra otisla sa muzem na kavu drugi dan po povratku iz rodilista. prije bi me takvo sto iznenadilo, ali sad me vise ne dira, to je nihov zivot, beba i brige. :dunno
Svatko neka radi kako misli da je najbolje.

24 kol 2009, 23:29

potpis na Rogue.
ne tice me se ni najmanje. ne razmisljam o tome. dok god ne ukljucuje mene i meni bliske, ne zanima me :dunno

25 kol 2009, 00:20

Ostavila sam Emu prvi put sa mojom sestrom kad je bila mjesec dana stara. Moja sestra je od prvog dana bila uz nas, gotovo svakodnevno. Isla sam u svatove dobrim frendovima. I to je bilo od 16h pa do ranojutarnjih sati. Izdojila sam dovoljno mlijeka za to vrijeme. No ona je uvijek prihvacala i bocicu i dojku :whew Tu prvu godinu sam jos nekoliko puta isla vani a mama je cuvala Emu. Najcesce sam isla doma na dojenje jer mi je to bilo lakse od izdajanja. Tada sam jednostavno imala vecu zelju otici van, nego sto imam sad kad je ona velika i spava cijelu noc.
Nakon toga ostala je kod bake dva tjedna kad je imala nepune dvije godine. Ja sam isla sestricni u svatove preko bare. I bilo mi je tesko na momente. Uzasno. No, ona nije pravila nikakve probleme oko toga. Odluka je morala pasti brzo i vec smo imali vize i kupili karte. Vise to ne bih ponovila, ne na dva tjedna.

Ona danas vrlo rado odlazi kod bake, par puta godisnje po par dana. Vrlo cesto petkom ide na spavanje kod tete (moje sestre) iako ja ne izlazim, to je na njenu inicijativu.

Kao mala, ja sam obozavala spavati kod frendica, rodjakinja... Mrzila sam kad one ne mogu/ne zele to isto (mislim prenociti kod mene)!
Sad Ema ima neke ideje, ne znam otkud joj uopce, prica kako ce dvije curke iz vrtica doci kod nje doma, pa ce donijeti svoje pidzame, cetkice za zube, pa pravi razmjestaj gdje ce tko spavati itd. Jos ne znam kako da se postavim prema tome, kakav stav da zauzmem?
Da pitam roditelje curica da ih dovedu na jedno poslijepodne barem? Ne znam ni sto bih ja rekla kada bi me netko takvo sto upitao!
Curke imaju 4 godine, a vec tri godine su zajedno u vrticu i best frends su :dada
A s roditeljima se ne poznajem posebno, izmjenimo par rijeci kad se sretnemo u vrticu (rijetko) i popili smo par kava kad bi vodili klince na rockas pa ih cekali. Kad ste vi prvi put ostavili dijete kod nekoga koga tako povrsno poznajete? Barem na par sati. A da nisu igraonice!
Ja

25 kol 2009, 00:42

mama i ema-ja osobno nebi mogla čuvati preko noći ničije tako malo dijete,nezam ja kakve ona muke po spavanju ima,možda baš nikakve ali nikad se nezna nebi mi bilo svejedno zvati u 2-3 u noći roditelje jedne tako djevojčice da dođu po nju ili da ju ja vozim doma...a kao odgovor takvim roditeljima bi rekla da jednostavno nemogu preuzeti odgovornost...to mi je u rangu s -voditi tuđe dijete na more,bazen ili sl..nedaj bože da se šta desi...

ali da se vratim na temu-kad su petra i toni bili majušni čuvali su ih i jedna i druga baka i po danu i po noći,s obzirom da su oni već s mjesec-dva počeli spavati cijelu noć nije bilo problema ja bi ih uspavala i ujutro sam bila uz njih kad su se budili...najduže je toni bio s bakom na moru 2 tjedna,petra je morala na operaciju...to su mi bili najgori dani u životu ali nije bilo smisla vucarati i drugo dijete po bolnici...tada je imao 5 god.
karlu još nismo povjerili nikome na čuvanje-jednom ju je pričuvala moja mama dok sam ja išla u grad u šoping na 2 sata i zvala sam svakih 15 min da pitam kako je...

25 kol 2009, 00:46

Ne, spavanje jos ne, to su samo Emine mastarije. Mislim se da ih ev. pozovem na jedno poslijepodne...

25 kol 2009, 00:47

Moj dečkić ima skoro pa 3 godine i još nije proveo noć a da netko od nas (MM ili ja) nije bio kraj njega.

A preko dana ga mogu slobodno ostaviti mojim roditeljima (sa njima i živimo) ili sa mojom sekom i to je to.

25 kol 2009, 00:51

pa dobro na igranje po danu --nije bed dolazili nama tako stalno frendovi prije iz vrtića sa iz škole---za rođendan si moj sin pozove 15-ak dječaka i 5-6 djevojčica--a mi imamo stan od 60 kvadrata--znaš na kaj to liči :cheer :cheer :grligrli :bis :rodj :rodj nikad nije bilo problema,tučnjave,ponekad svađanja što mislim da je sasvim ok
a roditelje tih klinaca je skoro uopće neznam sam površno,nekima nepamtim ni ime nego čija je to mama,pa ih tako i pozdravljam npr...emina mama pa kako si ?gdje nam je ema? i sl...

25 kol 2009, 11:18

olja je napisao/la:ne tice me se ni najmanje. ne razmisljam o tome. dok god ne ukljucuje mene i meni bliske, ne zanima me :dunno

slažem se da me se u principu ne tiče, al, eto, baba sam tračara pa sam primijetila i sad tu moram pitat jesam li baš velika baba ili nisam. ne zanima me, al nisam mogla ne primijetiti - pa selebritiji su! :mrgreen:

shnita - vrijeme je bilo nedjelja, 9 navečer, birtija na cvjetnom, tad sigurno nisu išli prijaviti dijete...

zapravo, ja ne osuđujem. s jedne strane ja se divim i zavidim takvim roditeljima - znači da s bebicom sve štima, da super funkcioniraju i da beba mirno spava dok su oni ošli na cugu (kod mene je sve bilo kaos i kriza prvih mjesec-dva.....tri-četiri).
s druge strane - jesu li mogli bez toga?

25 kol 2009, 11:24

frrr, kad se rodio Marin, prvi godišnji (na moru) smo bili kod mojih, ja bi Marina podojila, on bi zaspao, spavao je prvu -i jedinu u komadu-turu po 2-3 h i mi bi tada popili piće u gradu
smatram se opsesivnom zmaj-materom koja se ne odvaja od djeteta dok ne treba, al ovo mi nije nikad bio problem, samo se jednom probudio i mi smo u roku 10min bili doma :dunno

sada to ne mogu, jer se bude na smjene, T zaspe u 9, on u 10, ona se budi u 11, on u ponoć :lol i tako dalje..
al onda sam mogla

nikad ne znaš šta ima unutar 4 zida :dunno
netko je mogao pomislit-vidi ove krave ide vani, a beba doma
a ja s istom tom bebom NEspavala zajedno pune 2g :lol

25 kol 2009, 11:26

Frrr, jesi baba i to ljubomorna :lol
Mozda imaju fenomenalnu dadilju.
MOzda imaju super baku ili tak nesto.
Ako dijete ne place, ne trazi i ako im je to ok, zasto ne bi otisli na cugu? Koja je razlika dal je dijete 3 tjedna ili 3 mjeseca? Iz mojeg iskustva dijete od 3 tjedna mirnije i cvrsce spava od djeteta sa 3 mjeseca. Pa nisu otisli na 2 mjeseca jahtom na Kornate i ostavili dijete susjedi.

25 kol 2009, 11:44

kad se rodio Marin, prvi godišnji (na moru) smo bili kod mojih, ja bi Marina podojila, on bi zaspao, spavao je prvu -i jedinu u komadu-turu po 2-3 h i mi bi tada popili piće u gradu

ovako je meni bilo s E. - i to piće bi me doslovno preporodilo :dada

sad ne mogu ni mrdnut već znaš koliko i žalim za starim dobrim vremenima :lol

25 kol 2009, 11:44

frrr, moja poznanica je skočila na piće kad je malac imao tri dana. žena je prije toga ležala mjesec dana zbog uklještenih živaca i trebalo joj je odmaknuti se u svijet. malom ništa nije falilo, netom prije je podojen, a on petokilaš sa dobrim cugom.

25 kol 2009, 12:41

MM i ja smo sami prvi put zajedno izasli nedavno tek kad je mali imao 13 i pol mjeseci. Kad cemo sljedeci put ne znam. On je zaspao mi izasli navecer na par sati on sve prespavao. Da smo imali prilike ranije i znali da ce sve proci tako mirno (da se nece buditi) koristilo bi i njemu i nama da smo izasli puno ranije. Meni je grozno sto nemamo nikoga da ga pricuva ni danju a kamoli navecer. Ovaj primjer sto pises frrr mi je sasvim OK ako je sve dobro organizirano. Ne kuzim zasto bi to bilo lose :dunno
Odgovori