Plusic je napisao/la:s obzirom da ce ovo (rodiliste) biti prvi put da cemo se ja i D razdvojiti svaki savjet je dobrodosao (do sada jos nismo bili razdvojeni vise od par sati max).....
e, ovo ti pak ja mogu isto potvrditi... najveći strah sam imala kako će L prihvatiti odvajanje od mene u rodilištu jer ko i ti, nisam se dotad nikad odvajala od njega, čak sam natjerala mm-a da mu kupi neku bolju igračku da to bude u moje i bracino ime kad se prvi put vidimo nakon bolnice (on kupio telefon sveznalicu od fp-a, bačena li novca, uf) i dugo sam se dvoumila da li da ga dovede sa sobom na tim kratkim posjetima meni i da li mu pokazati bracu na prozor ako dođe... e, sad, to mi i nije bilo neko lijepo iskustvo... ipak je došao u bolnicu jer ja više nisam mogla izdržati da ga ne vidim (koliko sam uživala u R toliko sam patila za L i svim babama sam u sobi već bila mozak popila pričajući o njemu), ali tek 3. dan kad smo svi skupa išli doma i kad sam ja bila već malo pokretnija... kad sam ga ugledala, srce mi je stalo, dala ja njemu tu igračku, a on ju tresne od pod i bris van... nije me htio ni poljubiti ni zagrliti, a ja sva luda od hormona počnem plakati tamo na hodniku... onda se priberem i tata ga digne k meni, nekako mi se čudno stidljivo osmjehne i kaže: mama! tad smo se nosili sve do sobe (3. dan, a on 12 kg!), čekao me pred vratima da ponesem stvari i od tada je sve bilo super, igrali smo se u predvorju dok beba nije došla... tu večer sam ga ja na njegov zahtjev stavila spavati i od tada nijednu večer ga tata nije ušuškao (uspavljuje se sam), nego isključivo ja... ako R treba podoj, a on ide spavati, mm ga pridrži dok se mi u sobi ne izljubimo i izmolimo što imamo...
poanta priče je da, neovisno o tome da li će ti m biti doma ili ne, pokušaš s njim obavljati što više dnevnih rutina upravo ti, a ne m... dobro, meni R kao beba nije zahtjevan i imala sam mamu prvih par dana doma pa sam mogla provoditi vrijeme isključivo s L, ali svejedno mislim da je to najviše utjecalo na to što L i dan danas nakon 3 mjeseca nije tako ljubomoran, jer se ja prema njemu nisam puno promijenila... ima on svojih epizoda kad je ljut pa braco dobije po kapi, ali to je sve u granicama i ne događa se često, inače ga jako voli i stalno ljubi i draga...
eto, samo pazi da to 1 na 1 ne bude uvijek ti s bebom, a tm sa D-om, jer bebača dojiti moraš, ali mu pelenu može promijeniti i tm (karikiram) i nemoj očekivati puno od njega da ti savjesno sudjeluje u donošenju pelena, kremica, njemu će to biti nekad zanimljivo, a nekad će mu biti draže prokopati po komodi i sve izvrnuti dok ti očekuješ tu kremicu, a bebač gol... to je tako, oni su nam još mali i nemaju punu koncentraciju za tvoje zahtjeve.
a jesam ga odužila, sve u svemu, hendlat ćeš ti to i više nego dobro i sve ćeš odlučivati u hodu, prilagođavat ćeš se nastaloj situaciji u trenu i prekidat ćeš dojenje jer se popeo na stol (da, ti nemaš stolice, sad sam se sjetila), zatvorio u kupaonu (a ni vrata, čini mi se), prolio se vodom i sl. i bit će vam savršeno... ne bi se ni sa kim mijenjala za ništa na svijetu