Postao/la teutonija » 20 lip 2006, 23:46
NEDO prekrasan post i stvarno nisam ni ja znala za ova 3 slučaja koja dovode do takvih problema<
>Naime mi smo imali 2, nedonošće ,istina 36 +3 al po dijagnozi nedonošće i novoređenačka žutica tretirana samo fototerapijom 8 dana,apgar 10/10, ali nama nitko nije napomenuo da pratimo dijete,da ga dovedemo na kontrolu ili napravimo neke pretrage.:"> <
>Dijete je bilo super ,svi pregledi kod pedijatra isto ,palac u šakici nije imala već sa 2 mjeseca ,držala glavicu isto sa 2-2.5 ,držala se sa 3 na podlakticama ,sve super ,super,no sjećam se da se izvijala ,ne stalno ali isto kod plakanja,umora,ali ja onda nisam znala da je to nešto patološki.<
>Sa 6 mi je počelo zvonit na uzbunu jer se nije rotirala ,pedijatrica rekla da je ok i da ima vremena do 8-9,-kad sa 9 nije rotirala(prosjedila je sa 7.5 ali se nije samostalno posjedala) poslala nas je fizijatru ,pa smo išli i neuropedijatru i na UZV(Sabolu tj kod dr.Presečki jer se čekalo jako dugo redovnim putem),na UZV-u sve ok nikakvih odstupanja,i neurološki sve ok ,ali je dijagnoza Dystoni fizijatrica je napisala citiram:"Ima sve elemente laca pokreta ali ih ne izvodi" znači je sve mogla ali nije izvodila,(imala sve o
ane ,dobar tonus kukovi ok stalno so se i igrali na podu tj od malena je na podu ,hodlaicu nismo nikad koristili....ukratko pokazala nam je par vježbica koje su bile više igra i za par dana je rotirala ,u
zo propuzala i počela se dizati,stabilno i samostalo je prohodala sa 14.5 mjeseci i sad je izrazito spretna i okretna.<
>E sad me više za
injava fina motorika npr ne drži ispravno olovku...pa razvoj govora, neke glasove još ne izgovara pravilno počela je pričati nešto kasnije, ali sve u nekim granicama,inače je jako
bljava ,maštovita,zaigrana,koncentracija je već veća i vidim kak se sama zaigra,kak lijepo sjedimo i čitam ili pričamo...no sad kako čekam drugu bebu znam da ću ju od početka gledati pod povećalom i odmah reagirati i naravno da su savjeti sa strane više nego do
odošli,često smo jako orijentirani i zaljubljeni u svoje dijete da ne vidimo ono što bi trebali ,nekad zbog onog poznatog -ma sve je ok jer mi želimo da tako bude -,a nekad jednostavno zbog neznanja. <
>KLARA, 01.06.2003.<i></i>
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.