Sada je: 05 lip 2026, 23:06.

kad ste prvi put bebu ostavili nekome na čuvanje?

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

kad ste prvi put bebu ostavili nekome na čuvanje?

PostPostao/la frrr » 18 svi 2008, 22:40

koliko je vaša beba bila stara kad ste ju ostavili nekome na čuvanje? (a pritom ne mislim na tatu)
i ne mislim na sat-dva kad ste morali oboje nešto obaviti nego baš cijelo popodne ili dan..ili spavati negdje...
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

Re: kad ste prvi put bebu ostavili nekome na čuvanje?

PostPostao/la olja2208 » 18 svi 2008, 23:39

Jučer nam je bila premijera :drink (za koji da punimo 11 mj.), do tad je bilo ostavljanje na 2 ili 3 sata...jučer je ostala cijelih 10 h sa sveki i prošlo je super (moram naglasiti da ju gotovo svakodnevno viđa i prije toga je sa njom ostajala po par sati)..brinula sam kako će proći uspavljivanje jer se uspavljuje na ciki ali čak ni to nije bio prbl :klanja...nismo ju još ostavljali na cijelu noć..
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la tanjabb » 19 svi 2008, 00:12

Vise sati dnevno povratkom na posao, dakle s skoro godinu dana. Preko noci s 3,5 godine :mrgreen: .
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la frrr » 19 svi 2008, 00:18

tanjabb je napisao/la:Vise sati dnevno povratkom na posao, dakle s skoro godinu dana.

dakle, prije no što je beba navršila godinu dana ti i muž nijednom niste bili skupa bez bebe?

e, da..ostavljanje po 2-3 sata računam kao ostavljanje na čuvanje
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 19 svi 2008, 00:22

Izasli smo na jednu veceru kad je imao 3 mjeseca, cuvali su ga moji roditelji, kad je slistio bocicu izdojenog mlijeka ubrzo smo krenuli natrag. Nije nas bilo cca 3 sata. Nakon toga bocicu vise nije htio ni vidjeti (pokusala ja jednom do frizera kad je imao neka 4,5 mjeseca, zvao MM da mali nece izdojeno, hoce u natur varianti :mrgreen: ). Navecer je dojio za uspavljivanje pa onda opet nakon cca 2 sata tako da smo odustali od izlazaka dok nije prestao dojiti po noci s 15 mjeseci.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la IINA » 19 svi 2008, 08:11

Na par sati kad sam krenula raditi. Na spavanju, stariju sa skoro četiri godine, manju eto pred neki dan, znači sa tri.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 19 svi 2008, 08:16

Mi smo bili sami vani(ja i mm) preko ljeta (kad smo kod mojih ili mmovih) na način da M podojim, on zaspe, odemo malo vani (oko 2-3h dok se on obično budi) i doma dojit...to je to.Tako i kad bi oni došli nama u posjet.
Kasnije je ostao s mojoj mamom(ona bi došla kod nas) kad sam imala ispite nekoliko dana po nekoliko sati (kad je imao oko 9mj).
Prvi put je prespavao sada nedavno bio 3 dana kod jedne bake i dida ( ja sam bila na sl.putu, mm imao jako puno posla), pa kod druge isto drugom sličnom prilikom. Sad će napunit 3 godine, sam se izjasni da želi otić kod bake i dida. 3 dana je dosta i puno-moje mišljenje.Neznam šta će bit ovo ljeto kad mora ostat malo duže, zasad se jako veseli tome.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Ina66 » 19 svi 2008, 08:18

preko noći je prvi put bila bez nas s 2 godine i 10 mjeseci (starija) i to na jednu noć kod tete i rođaka vršnjaka. kod bake je prvi put prespavala sljedeće godine
mlađa još nije prenoćila van kuće niti ju je itko čuvao duže od dva-tri sata

edit: zaboravila sam napisati da je starija prvi put ostala na čuvanju bez nas kad je imala cca 4 mjeseca, išli smo na pogreb
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la badada » 19 svi 2008, 08:31

ostao je prvi put sam u vrtiću s 13mj,inače ga nikome osim u vrtiću ne ostavljamo na čuvanju,nikad nije nigdje spavao osim doma

ima vremena :cool
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sandram » 19 svi 2008, 08:32

Prvi puta je ostala na cuvanju duze od sat-dva kada je krenula u jaslice s 13 mj. Prvi puta na spavanju kod mojih sa nekih godinu i nesto kada smo isli na sahranu izvan Hr. Posto ju nikada ne dajemo u vrticu u dezurstvo, preko ljeta ju cuva moja mama i to na nacin da mama bude tjedan dana kod nas, a tjedan Anja tamo, prve dvije godine takvog cuvanja sam ja redovito s njom bila taj tjedan dana, znaci cijelo ljeto sam svaki drugi tjedan putovala na posao 60km u jednom smjeru. Proslo ljeto to nisam radila, znaci sa 4 godine je pocela ostajati po 5 dana u komadu kod bake.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la eli » 19 svi 2008, 08:35

prvi put sa 5,5 mj. pustila sam je mami i išla u šoping u trst, na pet sati. sve je bilo super do zadnjih pola sata, kada je počela urlati i ništa nije pomagalo (nosanje, pjevušenje, nije htjela kašicu). bilo je očito da joj je zafalila sisa.

više je nismo puštali do njenih 19 mj. tada je prestala sisati i odmah smo je pustili na jedan vikend kod mojih i to je prošlo fenomenalno. nije nas se ni sjetila, nije nas ni htjela slušati preko telefona dulje od par sekundi. dva mjeseca poslije smo je opet pustili noni na pet dana.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Tina » 19 svi 2008, 08:48

S njegovih sedam mjeseci ostavili smo ga frendici na čuvanje, a mi smo otišli na svadbu mojoj sestrični. Ostavili smo ga na spavanju i nadali se kako se neće buditi i kako ćemo ga mi iza ponoći pokupiti.
Ali, on se probudio i počeo plakati, tu frendicu nije baš poznavao, a i inače je bio vezan samo na mene, mm-a i moje roditelje, tako da smo otišli po njega dofurali ga na svadbu koja se održavala u hotelu Palace, pa je sestrična imala sobu, on je spavao u sobi, a mi smo se mijenjali na "straži", mm, moji roditelji, druga sestrična i ja, i naravno da se više nije budio :whew
Tina
hub guru

PostPostao/la mybaby » 19 svi 2008, 08:59

nemam naviku ostavljat ih još negdje na spavanju, jer nigdje ne idem da mi to baš treba
ako i idem seka dođe kod mene i čuva ih tu, ona prespava
tako je bilo eto baš u 4 mj, kad smo kumovali
s tim da mi je beba bila 3 mj tek napunila, i super je sve ispalo, nije bilo plača niti ičega, ostavili smo ih same cijeli dan sa tetom
Cum recte vivis, ne cures verba malorum..
mybaby
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Stefanova_mama » 19 svi 2008, 09:11

Nikad. Sa MM-om imam poverenja da ih ostavim bez problema (bila par dana u bolnici, hendlao je Stefana bez problema, a bas smo bili pred odbijanje od sisanja :naughty, a sledeci put je S. ostao par sati s mojom mamom za drugi porodjaj, ali MM je svako malo isao da ga poseti - blizu je bolnica). Nisam navikla, daleko zivimo i nismo se oslanjali ni na koga.

Iskreno i ne nameravam, barem dok ne budu dovoljno veliki da mogu u krupnim stvarima brinuti sami o sebi.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Plusic » 19 svi 2008, 09:28

mi 06.09. imamo svadbu u splitu (moja sestra) - nema ga tko cuvati jer je cijela obitelj na svadbi tako da ide sa nama na svadbu....
15.09. imamo svadbu u Zagrebu (moja mama putuje u Australiju i nemamo ga kome ostaviti) tako da isto najvjerovatnije ide sa nama, a ako kuma bude u ZG onda ce mozda ostati i njoj na cuvanje (barem od crkve do poslije torte (znaci cca 16sati do 02 ujutro)....

mislim da ce mi ga tada biti puno teze ostaviti nego sto bi mi ga bilo sada :dunno
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la lastavica » 19 svi 2008, 09:33

prvi put kad je krenula u jaslice s 14 mjeseci, a po noći prošle godine tj. s 5 godina, ostale je kod bake na moru
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la frrr » 19 svi 2008, 10:18

Plusic je napisao/la:mi 06.09. imamo svadbu u splitu (moja sestra) - nema ga tko cuvati jer je cijela obitelj na svadbi tako da ide sa nama na svadbu....

mi imamo svadbu 21. 6., u osijeku, dora će imat 3 i pol mjeseca i jednostavno ne idemo na svadbu
premala je da ju nekome ostavim na 2 dana, a bome i premala da ju navlačim do osijeka i po svadbama

zapravo, pričala sam jučer s MM-om - stvar je u tome da je sad još toliko mala da ju može čuvati samo netko tko ju jako dobro pozna eda bi znao zašto plače, što joj smeta i šta da joj napravi da joj udovolji. a da bi ju dobro poznavao trebao bi provoditi puno vremena s njom. a to smo, otprilike, samo nas dvoje.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Sreca najveca » 19 svi 2008, 10:25

mi smo otisli na svadbu kad je imala nepuna 4 mjeseca. znaci, negdje od 5 popodne do ranih jutarnjih sati - 12 sati je bila s mojom mamom i sve je super proslo. onda opet s 5 mjeseci (to smo prespavali pa nas nije bilo 24 sata), pa sa 6 - isto svadbe. i s 10,5 mj na 24 sata sa svekrvom. nikad nikakvih problema.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Plusic » 19 svi 2008, 10:41

kad smo mi ostavljali bebu sa mojom mamom - ona je spavala i zivila sa Danteom u dnevnoj sobi, a mi smo bili u spavacoj, ili vani na kavi ili setnji ali max 3-4sata......
jos je rano da ostavis bebu 2-3 dana, ali ako je svadba na otvorenom i vi avanturisticki raspolozeni nema razloga zasto da ne odete? mozete kod mladenaca doma, u crkvu i malo na veceru (ovisno koliko muzika bude glasna).....

moja sestricna je sina ostavila sa svekrvom kad je isla meni na svadbu (01.12.) mali je imao 7mjeseci, ostavila ga je u petak oko 15sati i pokupila u nedjelju navecer oko 23sata.....bilo joj je tesko, ali je probila led i sad je prije par vikenda bila sa muzem na plitvicama 4 dana i malog ostavila svojoj mami (sad ima godinu dana)...
mislim da je to OK jer daje i tebi malo slobode sa TM, bakama malo uzitka a i bebi raznovrsnosti :)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la frrr » 19 svi 2008, 11:09

išli bismo da je svadna u zagrebu - ostavila bih ju baki na popodne i večer
ovak nam je to dva dana maltretiranja bebe, a to ne bismo nikako

a u srpnju idemo dora, ja i moja sestra na more
baš me zanima kako će to izgledati
ok, sestra će mi pomagati jer sama ne bih mogla, ali opet - to je privikavanje na novi prostor i ušemljavanje i uspostavljanje rutina tamo
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Julija29 » 19 svi 2008, 11:13

Na po par sati sa 2 mjeseca kad sam pocela ici na pilates.

Puno radno vrijeme kad sam pocela raditi (sa njenih 5,5 mjeseci).
Moja prva ljubav 27.04.2005.
Vragolanka 16.11.2007.
Sisoljubac 31.10.2010.
Julija29
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 19 svi 2008, 11:59

dobro Pulsić kaže, imaš i one pixiekid svečane slingove, ja bi da imam bebu išla samo da si morem to kupit, kako je divno... :mrgreen:
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Barbi » 19 svi 2008, 13:03

Starijeg smo vodili uvijek i svagdje sa sobom, prvi put je ostao s nekim tko nije roditelj s godinu dana nakon mog povratka na posao.
S mlađom je bila druga priča jer je ona od najranije dobi spavala cijelu noć, od cca pol 9 do jutra tako da smo bili u više svatova prije njenog 6. mjeseca. :mrgreen: Ali smo uvijek bili u istom gradu pa nije bio problem doći do doma u relativno kratkom roku.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la JiA » 19 svi 2008, 13:08

Silom prilika, izmedju 2 mjeseca i 6 mjeseci starosti vise puta su prenocili bez mame i tate.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la tweety » 19 svi 2008, 20:27

Prvi puta na duže vrijeme, odnosno skoro cijelu noć sa malo više od 6mj. Čuvala ju je sveki. Nije baš slavno prošlo. Ja sam ju uspavala i otišla, probudila se kroz par sati i urlala do jutra. Sveki me nije htjela nazvati da mi ne kvari zabavu. :roll:

Preko dana na par sati ostajala je sa mojom mamom i bilo je sve ok. Sada još malo pa krećem na posao pa će ju mama čuvati svaki dan do 9mj. Za dan ne brinem uopće, samo se nadam da će noći biti ok.
LJETNA VRTIREPKA NINA 8.6.07.

PROLJETNI MIŠIĆ FILIP 7.5.09.
tweety
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamashnita od noje » 21 svi 2008, 16:50

prvi puta je prespavao noc kod bake i djeda kada je imao tocno u dan 3 mjeseca, mi smo isli u svatove :)
svatovi su bili u istom gradu u kojem zivimo i u kojem su baka i djed.
s obzirom da moj nije dojen, a da baku obozava, nikada nismo imali problema s cuvanjem ili prespavljivanjem.
frrr, ako vam je ta svadba napeta ja bih dijete vodila sa sobom. za pretpostaviti je da cete i vi negdje u osijeku prespavati, a tako mala bebica put podnosi puno lakse nego odrasla osoba :dunno
ako je rijec o nekome s kim ste jako bliski i na ciju biste svadbu zbilja voljeli otici, napravila bih tako. ako vam ta svadba nije bas napeta, ostala bih doma.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la LiKmama » 21 svi 2008, 17:20

Stefanova_mama je napisao/la:Nikad. Sa MM-om imam poverenja da ih ostavim bez problema (bila par dana u bolnici, hendlao je Stefana bez problema, a bas smo bili pred odbijanje od sisanja :naughty, a sledeci put je S. ostao par sati s mojom mamom za drugi porodjaj, ali MM je svako malo isao da ga poseti - blizu je bolnica). Nisam navikla, daleko zivimo i nismo se oslanjali ni na koga.

Iskreno i ne nameravam, barem dok ne budu dovoljno veliki da mogu u krupnim stvarima brinuti sami o sebi.

tocno ovako.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la SlucajniGost » 21 svi 2008, 20:39

s 5 mjeseci.
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la oipa » 23 svi 2008, 08:47

naseg patrika smo ostavili prvi puta cijelu noc da prespava kod bake sa nekih 4 i pol mjeseca (svatovi bili u pitanju) a kasnije do jedno desetmjeseci jednom ili dva puta mjesecno na vikendu a sad kad sam pocela raditi zna ostati i po dva tri dana kod bake ako nije u jaslicama zavisi sve o tome kako radim....
oipa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ancica » 25 svi 2008, 22:39

Doru sam prvi put ostavila preko noci samu sa MM kad je imala 2 mjeseca i poslije jos jednom kod sveki kad je bila 6.5 mjeseci - i proslo je super. Na nekoliko dana sam je ostavila kad je imala 8 mjeseci (bila sam na cuvanju trudnoce sa Matijom i preplakala svih 3 dana u bolnici) i sa godinu dana je ostala sa MM i mamom / dana kad se Matija rodio pa smo bili u bolnici. Iako to iz napisanog ne izgleda, ali ne volim ih ostavljati na vise od par sati nikome (sve navedene situacije su bile izvanredne i morala sam je ostaviti).
Matiju nisam nikada ostavila nikome preko noci, ali ga sveki cuva svaki dan 4 sata od njegovih navrsenih 6 mjeseci (pocela sam raditi).
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

Sljedeća

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.