Sada je: 06 lip 2026, 03:58.

Dica koja ne idu u vrtić - preko 3 godine

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Dica koja ne idu u vrtić - preko 3 godine

PostPostao/la Hope77 » 28 kol 2009, 13:37

Zanima me kakva iskustva imate sa dicom koja su nakon 3. godine ostala doma, da li im nedostaje društvo, igranje sa drugom dicom i slično.

Mi ostajemo doma još ove godine zbog imuniteta pa me zanima kako to funkcionira.

Do nedavno ga i nije baš zanimalo društvo, ali ovo lito se prominio i gušta biti sa drugima slične dobi, pa se bojim da će mu možda biti malo dosadno.

Naši prijatelji ili nemaju dicu ili ako ih imaju velika je razlika u dobi što mome sinu ne odgovara, a igraonice nam ne dolaze u obzir jer nam je to za imunitet slično kao vrtić.
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

Re: Dica koja ne idu u vrtić - preko 3 godine

PostPostao/la Hajdi » 28 kol 2009, 13:47

Hope imaš sad na pdf Posao debatu o tetama čuvalicama koje čuvaju svoju i tuđu djecu, možda dobiješ neku ideju. Evo ova tema viewtopic.php?f=92&t=52221&p=1832725#p1832725.

Znam za svoje da bi im doma bilo dosadno. J. se jako dobro osjeća u vrtiću, doma se dosađuje. Krenuo je sa tri godine u vrtić, a do tada je bio kod tete čuvalice s još dvije curice.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Hope77 » 28 kol 2009, 13:49

Mome je do sad bilo zanimljivo doma jer se bavimo sa svim i svačim, do nedavno je trebao moje društvo za igru a sad se već često igra sam i to poduže, ali mi se čini da će mu možda ove jeseni i zime kad budemo više doma biti malo dosadno jer se sad baš navikao na igranje sa vršnjacima i vidim da u tome uživa.
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la bubsek » 28 kol 2009, 13:52

moja curka krece ove god.u vrtic a presla je 4god.do nedavno nisam tako razmisljala da joj je dosadno a sada imam osjecaj da joj pomalo dosadno sa nama "starcima"
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 28 kol 2009, 13:55

ovisi o djetetu
ja sam je dala sa 3 godine u vrtić, trajalo je tjedan dana
ona je toliko plakla i bila toliko nesretna da je prestala govoriti i uzeli smo je van
a dala sam je iz istog razloga da se druži

nije više nikada išla u vrtić ali sam joj našla druge zanimacije, npr. 3 puta tjedno na ritmiku
pa poslije malo u park, pa ejdno vrijeme na zbor itd.

pa probaj vidjeti što joj paše od takvih nekih aktivnosti
dala sam je i dvije godine u predškolu eto prve godine je bilo isto katastrofa a druge se priviknula
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la medo14 » 28 kol 2009, 14:07

Imas u nekim bibliotekama program za klince. Kod nas je bilo ujutro, 2x tjedno za djecu od 3 godine nadalje. To su dolazila djeca koja inace nisu isla u vrtic. Citale su se price i crtalo. Nasa teta je to izvrsno vodila.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la tanjabb » 28 kol 2009, 14:30

Moj je krenuo u vrtic s 3 godine i 9 mjeseci. Negdje poslije 3. rodjendana je poceo biti turbo zeljan drustva vrsnjaka, teta cuvalica ga je svaki dan vodila u parkic gdje se ipak naigrao, iako je vecina djece u parkicu bila mladje dobi. Kad je krenuo adaptacija je trajala doslovno 3 dana.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Hope77 » 28 kol 2009, 14:32

tanjabb je napisao/la:Moj je krenuo u vrtic s 3 godine i 9 mjeseci. Kad je krenuo adaptacija je trajala doslovno 3 dana.

:klanja tako mi je drago da si ovo napisala jer ja se već bojim kako će nam to izgledati iduće jeseni :kiss
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 28 kol 2009, 14:46

Ma gle, on je bas zudio za drustvom vrsnjaka. I bio je vec veliki, dakle taj strah od odvajanja je zapravo bio minimalan. Ono sto je on morao nauciti su bili odnosi s vrsnjacima jer on mazen i pazen od mene, tate i tete cuvalice nije bio spreman na to da mu nece svi odmah htjeti biti prijatelji. A djeca koja su duze isla u vrtic imala su vec izgradjene medjusobne odnose u koje se on tek trebao uklopiti. To je naprosto nesto sto je morao nauciti, zato sam ga i poslala u vrtic. I naucio je :D .
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Krumpirić » 28 kol 2009, 15:11

Marin je sa mnom već 5mj, da već 3mj nije ljeto, i ne kupa se svaki dan 2 puta, vjerojatno bi poludio. Već je malo bjesan što toliko dugo nije vidio prijatelje :lol
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la olja » 28 kol 2009, 15:13

Moja starija je u vrtic krenula s 4 godine. Do tada je bila doma - ja radim od doma, ali nisam bas u prilici da im posvetim kvalitetno vrijeme, da ih izvedem vani ili sta vec pa je svakog dana dolazila sveki koja je to radila.
Dakle, bila je do 4. godine doma sa mnom, mladjom sekom i bakom. I pored toga njoj je bilo uzaaaaaasno dosadno i pilila me je mjesecima da je upisem u vrtic. Prilagodba je, ocekivano, trajala nekih 5 minuta :) Mladja je krenula zajedno sa starijom (sa 2,5 god.) tako da mogu slobodno reci da mi zapravo i ne znamo sta je to adaptacija :proljece
edit: sad vidim da sam napisala post koji zvuci kao da se samo hvalim i nista vise :lol
zapravo sam htjela reci da nema pravila i ovisi o djetetu. :dunno I da sve ima svojih prednosti.
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la mamma » 28 kol 2009, 17:32

Iako se nisam druzila sa vama,malo na nekim drugim temama ali eto svim prvasicima zelim da im u skoli bude sto ljepse :srca . Svoje dijete nikako ne mogu zamislit u skoli jos je tako mali i mazasti, place mi se, dok smo sa starijim sve to u veselju obavili. :mah :mah
2000-2002
mamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamma » 28 kol 2009, 17:34

:oops: koja sam ja luda na krivoj temi posla post uopce neznam kako se to dogodi, ako neko moze neka ga prebaci. Soooory
2000-2002
mamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Pticica » 29 kol 2009, 06:50

Moja isto ima 3 god. a drzati cu je kuci jos godinu, eventualno mozda upadne u grupu 2 dana u tjednu po 3 sata stavila sam je na listu pa ako sto ispadne, to mi je vise da se ona malo odvoji od mene. Inace nije joj dosadno jer ja se bavim njom stalno ili smo u parku ,ili u biblioteci ,ili disneyland ili pak kod prijatelja ............
I. 12.05.06
Pticica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Megan » 29 kol 2009, 09:59

L je dijete koje je od 13 mjeseci islo u jaslice, kasnije nastavio u vrtic. Nikad nije bio odusevljen vrticem, no nakon pauze koju obicno imamo preko ljeta, uvijek je se zazelio vrtica. Ovo je ljeto bio doma 3 mjeseca i sad vec svaki dan pita kad ce u vrtic, kaze da mu fale prijatelji. Ponavljam, inace ne voli vrtic :dunno
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la sany » 29 kol 2009, 19:08

mi smo krenuli sa pune 4
i dobra su nam iskustva, taman kako triba, adapatacije tada nije ni bilo, odmah je prihvatila, samo je prvi dan ostala nesto krace u vrticu (mi smo u onom kracem programu)
doduse, ona je imala drustvo vrsnjaka tijekom godine, ove prije vrtica, ne svaki dan ali povremeno, to je ono sta tebe brine, ali ne cini mi se tako strasno, sigurno se u parku kad izadjete igra s djecom slicne dobi
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la ella roo » 29 kol 2009, 20:46

Ni moja cura ne ide u vrtić.
Imamo baka servis koja je svaki dan vodi u igraonicu nasat i pol, a popodne smo ili negdje vani ili organiziramo neko igranje.
"Would you like to try an Australian kiss? It is just like a French kiss, but down under."
ella roo
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Hope77 » 30 kol 2009, 13:46

Hvala na odgovorima, baš ste mi pomogle :kiss
Sany, pogodila si što me brine, da će mu faliti društvo vršnjaka.
Ali vidim po vašim odgovorima da će biti ok, društvo iz parka i još ako ga uspijem upisati na neku aktivnost, bit će više nego dobro :)
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Marto » 09 ruj 2009, 22:46

Nadala san se konkretnijim odgovorima, naime muči me isti problem! (ka šta znaš)
Jedino još ostaje otvoreno pitanje šta je sa tom sportskom školom na Gripama... Možda tamo mogu i sa 3 g?
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Hope77 » 09 ruj 2009, 22:47

Sutra ću sa MM prošetati do tamo pa ću ti sve javiti :)
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 09 ruj 2009, 23:01

Mi ostajemo doma još ove godine zbog imuniteta pa me zanima kako to funkcionira.

identican razlog je bio i kod nas.

sta znam, njemu nije bilo lose. nas svaki dan bio je ispunjen. uzivali smo i bili posveceni jedno drugom. ali tek kada je krenuo u predskolsko, vidjela sam napredak u njegovom razvoju.
postao je samostalniji, puno toga je naucio (mene je po tom pitanju stavio na ignore :nepitaj), ma jednostavno postao je spremniji i sposobniji za zivot.
tako nekako. ;)
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la Hope77 » 09 ruj 2009, 23:06

Ajoj, volila bi i ja da postane samostalniji ali nekako mi je prerano za to, pa on je još moj mali bebač :srca (od nedavno se učim da pišem frajer ili dečko, a ne bebač, vrime leti :dada )

Znam da je vrime da se malo makne od mene pa mi se ovo čini kao nešto najbezbolnije, sat-dva tjedno neki sport dok sam ja na tribinama ili u blizini jer dosadašnje odvajanje je bilo poprilično loše, čak i u igraonicama kad je nečiji rođendan se ne miče od mene (doma ostaje bez problema sa MM, mojim roditeljima i mojom sekom i to je to, nema šanse da ostane sa nekim drugim).
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la VIO » 08 kol 2012, 12:18

ja podižem temu jer mi treba mala pomoć
moja djevojčica koja je 4.godine, ne ide u vrtić i treba društvo za igru.Ide ona s bakom u park, ja ju vodim isto, na različite aktivnosti, no, njoj treba neki sadržaj gdje bi se ona 2-3 puta tjedno igrala ( plus neka vođena aktivnost, ali nije nužno), primarno mi je da se igra i da tu bude par djece koja više-manje dolaze u kontinuitetu ( tako da se i upoznaju). Već bi bila sretna s jedniom malim preijateljem
Pošto ja radim do 16.30 meni bi jako odgovarala takva igraonica popodne-17-19.00.
Znam nešto tako u NZ ( *******), no meni je to dosta daleko.Ali ako bi neka mama bila zainetresirana da dolazi tamo više manje u istom terminu da se I. ima s kim igrati to bi bilo super.+ i ja bi dolazila bez obzira na udaljenost jer je to baš ono što trebam-prostorija je uređena tako da se djeca mogu samostalno igrati, ima puno sadržaja i tamo je teta koja ih pazi.Mi možemo biti tamo i ne moramo.Samonam treba jedan mali frendić-barem.
i ako znate tako nešto sično na zapadnom dijelu grada ( Špansko, prečko, Malešnica) bila bi beskrajno sretna za info.
:joy

Editirano zbog zabrane reklamiranja.
VIO
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.