Switch to full style
Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

Romer Safefix plus TT ili Safefix plus ili Duo Plus Isofix?

10 ožu 2010, 16:25

Koju Romericu kupiti? Iskustva su dobro dosla.

To je AS I grupe

Hvalaaa :mah

Re: Romer Safefix plus TT ili Safefix plus ili Duo Plus Isofix?

10 ožu 2010, 17:47

Mi imamo Duo plus i mogu samo reći :klanja

Sad razmišljam o kupnji njihove 0+, ali sa isofiksom dođe 3800 kn :shock

10 ožu 2010, 21:25

Safefix plus TT možeš uzeti čini mi se samo ako imaš i onaj "top theter" - kukicu sa stražnje strane stražnjeg sjedala - onda se sjedalica učvrsti isofixom i dodatno pojasom zakači za tu kukicu i ne može se nikako montirati pojasevima. Nešto ograničen pogled prema vani i teža montaža zbog top-thetera, ali se pak može orilagođavati djetetu bez ispetljavanja pojaseva kako raste beba.

Za Safefix plus kaže da je minus jedino što je jako teška i što dijete ima malo ograničenu vidljivost prema vani, a može se u nekim autima (treb apogledati specifikaciju) koristiti i s pojasom, no osnovno se koristi s isofixom. Ima onu nogicu naprijed što se oslanja na pod auta.

Duoplus se može koristiti i s pojasevima i s isofixom iako je ocjena kod korištenja pojasevima nešto slabija, a može se koristiti i "top theter" pojaseve ako auto ima kukice za to.

I meni su bile u užem izboru, al sam se onda odlučila za maxi-cosijeve jer su ipak povoljnije, a po sigurnosti gotovo jednake u testovima. Mi imamo Priorifix s isofixom i tobi za montažu pojasevima (linija 2009, poboljašana u odnosu na prijašnju), s obje sam zadovoljna jako.

10 ožu 2010, 23:00

Diami hvala, nemam pojma imamo li to TT ali budem se raspitala.

A MC i ova sad afera s lošim postoljima, vaše nije to?

Edit, sad malo gledam, ne kužim zapravo čemu služi to TT kod SP TT i ta štanga ispred SP, kad ova Duo Plus nema ni jedno ni drugo a isto ima isofix :conf
Zadnja izmjena: † Sanika; 10 ožu 2010, 23:07; ukupno mijenjano 1 put/a.

10 ožu 2010, 23:06

Sanika, mislim da ti je najjednostavnije pogledati na Romerovom site-u je li tvoj auto na listi predviđenih za određenu sjedalicu. Ja sam to gledala prije nego sam sad nove kupovala (Romer Kidfix)

10 ožu 2010, 23:15

Gledam, ali nema informacija :( Ima samo za Duo Plus

11 ožu 2010, 10:22

Sanika je napisao/la:A MC i ova sad afera s lošim postoljima, vaše nije to?

zar se tekst ne odnosi na sjedalicu grupe 0?

11 ožu 2010, 10:33

Ina to je baza za sjedalicu grupe 0, i za sjedalicu grupe I -znaci do 18 kg.

Ne znam, i ja imam MC sad za P., imala sam je i prije, ali oni stalno stalno prijavljuju neke greske. Kad sam kupovala sjedalicu grupe I za P. MC Tobi je imala gresku, onda sam procitala da MC Priori XP ima gresku, sad ova baza ... malo previse za mene ziherasicu :dunno

11 ožu 2010, 10:46

a-ha, nisam skužila i da grupa I ide na bazu

11 ožu 2010, 11:00

gdje u hrvata ima za kupit roemerice 0+ skupine?
TL ili više ni tamo?

11 ožu 2010, 11:09

u Tintiliniću
http://www.tintilinic.hr/hr/katalog/pri ... /britax__römer-42

popravila sam link
Zadnja izmjena: Ina66; 11 ožu 2010, 11:19; ukupno mijenjano 1 put/a.

11 ožu 2010, 11:15

hvala ina, nadam se da ga u rijeci nisu zatvorili :znoj

edit: nemaju, bar ne na netu :/

11 ožu 2010, 12:10

Pogledajte i romerovu "FIRST CLASS plus". Od 0-18kg. Mi imamo nju. Prezadovoljni. Može se vozit u oba smjera (do 9 kg i od 9 kg). Nema isofix. Ali ima postolje i jako je visoka - što joj je mana ako imate mali auto (nisku kabinu).

Ima je u Brežicama (nema je u Hr i još nije bila na ADACovom testu jer je tek od prošle god na tržištu) i cijena je oko 250EUR... S time da dobijete nazad MWS.

11 ožu 2010, 12:12

ma u tome i je problem, niš nema u hr, a mi s ovim izlupanim i starim autom nismo baš za međunarodna putovanja :/

11 ožu 2010, 13:14

Thalia ima u renaultovim auto salonima jer je britax romer dio iste grupe ko renault, ali cijenu sam ti napisala gore 3.800 kn sa isofixom, a cca 1000 manje bez isofixa :/
Bas su poskupile jer mi smo pred 3 god skupa sa autom uzeli Duo Plus I bila je oko 2000 kn (neznam tocno) a sada je ista takva 2700!
Mislim da ih prodaju I u toyotinim salonima, ali je I cijena bar 1000 kn gore. Zbilja malo too much :(

Ako se kupuju sjedalice u slo, jel se placa carina?
Jel moze npr jedan racun za isofox, drugi za AS, pa koristiti onih 1000 kn po osobi na kaj se ne placa carina?

11 ožu 2010, 13:14

Thalia ima u renaultovim auto salonima jer je britax romer dio iste grupe ko renault, ali cijenu sam ti napisala gore 3.800 kn sa isofixom, a cca 1000 manje bez isofixa :/
Bas su poskupile jer mi smo pred 3 god skupa sa autom uzeli Duo Plus I bila je oko 2000 kn (neznam tocno) a sada je ista takva 2700!
Mislim da ih prodaju I u toyotinim salonima, ali je I cijena bar 1000 kn gore. Zbilja malo too much :(

Ako se kupuju sjedalice u slo, jel se placa carina?
Jel moze npr jedan racun za isofox, drugi za AS, pa koristiti onih 1000 kn po osobi na kaj se ne placa carina?

11 ožu 2010, 13:16

mislim da se na dječju opremu uopće ne plaća carina :dunno
možda griješim.

11 ožu 2010, 13:18

Ma to je I meni nekak ostalo u glavi da sam negdje cula, ali nisam bas previse obracala paznju jer mi nije trebalo :)

11 ožu 2010, 13:19

MALA2006 je napisao/la:Ako se kupuju sjedalice u slo, jel se placa carina?

mi smo je odmah montirali u auto i nitko nas ništa nije pitao.

11 ožu 2010, 13:21

Silki, jeste potvrdjivali tax free? Nisu vas zezali radi toga?

11 ožu 2010, 13:24

jesmo na slovenskog granici.

11 ožu 2010, 13:45

I mi smo Kidfix Romer za P. prošvercali :mrgreen

mali vrag, ne bi ja netestiranu :dunno Ima li gdje drugdje, koji drugi test?

11 ožu 2010, 13:54

MC Tobi je imao novu verziju sjedalice prošle godine, stara je loše prošla na testu, nova je dobila ocjenu Gut i bila jedna od najboljih. A ona nema isofix. Priorifix XP ima isofix - ali on nema bazu odvojeno, nego je ukomponirana baza sa sjedalicom, sve je "jedno". Imaju sad ove neke nove od MaxiCosija (Pebbles je za bebe grupa 0, a ne znam kak se veća zove) - one dijele istu bazu, al one mislim nisu još bile na testu, prodaju se tek od prošle godine negdje.

Roemer ima u kiki.

Za taj TT lako vidiš - otvori gepek i pogledaj da li negdje na pola visine stražnje strane naslona stražnjeg sica imaš nekakve kao "kukice" odn. mogućnost nešto prikačiti. Mi recimo to imamo u Suzuki Swiftu, a nemamo u Octavii Tour, a oba auta imaju isofix. Prednja nogica ti pak služi da smanji opterećenje kod frontalnog sudara, jer se onda konstrukcija "naslanja" na tu nogicu dodatno, a ne "vuče" samo isofix spojne točke. :)

13 ožu 2010, 02:20

Mi imamo Duo Plus Isofix i stvarno smo zadovoljni s njom...kad sam gledala što kupiti ta je bila među najbolje ocjenjenim, ali pogledaj da li imaš te kukice za isofix jer ako nemaš onda ti nema smisla nju kupovati jer imaš i dobrih sjedalica bez isofixa i dosta su povoljnije od ovih koje imaju isofix.

13 ožu 2010, 12:19

Isofix imam, ne znam jel imam taj TT, al mislim da imam i to. Auto je relativno novi, Scenic, monovolumen, ima uglavnom sve te carolije :mrgreen
Kod nas je u Tintilinicu Safefix TT 3100 kn! E pa ludi su skroz. U Brezicama je puna cijena 2700, minus porez, bude oko 2200. Osjetna razlika.

29 ožu 2010, 22:49

Kupili!!! Romer Duo Plus s Isofixom na kraju, jer mi je Safefix TT nekako prezatvorena oko glavice, po ljeti mi se to čini kao katastrofa.
Ispalo nas je vrlo povoljno, cca cca 500 kn jeftinije nego u HR, ali nismo uz nju dobili TT, to se kupuje extra :dunno a nisu imali pa se treba naručiti.
Uglavnom kaže ženska da je stolica sigurna i bez TT, ali mi cemo ga nabaviti. Tamo je 20 eura, kod nas bar 15 više :mrgreen
Na carini (Zapresic), pitali otkud idemo, kaj smo kupili ...mm kaze, nis malo speceraja, i ftb nismo morali otvoriti gepek jer od speceraja nije bilo ni S :rolf

29 ožu 2010, 23:40

Super Sanika!!
Za one koje razmisljaju o Roemeru 0+ kategorije... Kao prvo: njihov Baby safe Plus s Isofix bazom u Sloveniji dodje oko 2500kn tako da zaista ne znam koji to model u Hrvata kosta 3800kn :shock . I drugo: obavezno probajte AS u autu. Ja sam se bila zagrijala za tu Roemerovu medjutim ona je tako nekako glomazna da ja npr. jedva normalno sjedim za volanom ako je AS iza mene, bas se vidjelo da nikako ne pase u auto (a imamo stvarno veliki auto). Tako da sam na kraju uzela MC Cabriofix s bazom i ta nam pase.

29 ožu 2010, 23:47

Super Sanika.:)
Ja se upravo spremam prešverati još jednu Kidfixicu. :mrgreen

29 ožu 2010, 23:53

Tanja baby safe plus sa isofixom.
Prvi put sam zvala telefono da mi kazu cijenu I skoro sam pala sa stolice.
Onda sam nakon par tjedana otisla osobno jer sam mislila da se tip sigurno zabunio.
I zbilja, ja pokazala u katalogu I vidjela sam cijene na ekranu.
Nisu normalni!

I da, gledala sam na netu u slo ducanima su cijene cca 300-350 eur. Ogromna razlika pogotovo ako se uzme u obzir povrat poreza.

30 ožu 2010, 00:31

Kakva je to onda marza... :ne .
U Slo. je Romerica nesto skuplja od MC, nekih 40-tak€.
Ali stvarno ju treba isprobati u autu. Ta baza jako digne AS i kod Roemerice je nekako vise izbacena prema prednjem sjedalu... ma tesko to opisem ali eto, ni prodavacica s kojom smo zajedno isprobavale AS u nasem autu nije mogla vjerovati kako ruzno Roemerica stoji.
Odgovori