Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
18 ožu 2010, 22:42
Danas smo svom L , skinuli pomoćne kotaće na biciklu,da li je to prerano?
Napunio je 4 godine!
Kad su vaši počeli učiti voziti bez pomoćnih,imate kakav savjet?
18 ožu 2010, 22:43
M je naučio prije četvrtog rodjendana, nije prerano.
18 ožu 2010, 22:44
Ja sam vozila na treći rođendan
19 ožu 2010, 00:00
Moja obojica su naucila voziti bez pomocnih jako brzo nakon 3. rockasa.
Jedan dobar savjet ako zelis, odsarafi mu pedale s bicikla i neka se on sam odguruje
nogicama (naravno mora moci doci do zemlje) kao kada su se vozili na onim
malim guralicama. vjeruj jako jako brzo ce dobiti osjecaj za ravnotezu i onda
ce provozati ko zmaj u roku keks
A tvoja ili TM leđa ce ostati sacuvana
19 ožu 2010, 09:20
hvala vam puno!
sunce,to je mm predložio ko na onim biciklima kaj reklamiraju,probat ćemo!
19 ožu 2010, 10:21
moj još ne zna voziti ni sa pomoćnim kotačima
a ima 5 i kusur goina
jednostavno, on kad vidi da se oko bilo čega mora pomučiti-on odmah odustaje
ne znam kako na njega utjecati
tu osobinu sigurno nije od mene pokupio
19 ožu 2010, 10:40
Moj je naučio s 3,5g. a evo kćer još ima pomočne s 5g .

Tak da to sve ovisi, ako hoće daj mu.........
19 ožu 2010, 13:33
danas smo malo vježbali,popodne će još s tatom! ima volju
19 ožu 2010, 14:06
sunce je napisao/la:Moja obojica su naucila voziti bez pomocnih jako brzo nakon 3. rockasa.
Jedan dobar savjet ako zelis, odsarafi mu pedale s bicikla i neka se on sam odguruje
nogicama (naravno mora moci doci do zemlje) kao kada su se vozili na onim
malim guralicama. vjeruj jako jako brzo ce dobiti osjecaj za ravnotezu i onda
ce provozati ko zmaj u roku keks
A tvoja ili TM leđa ce ostati sacuvana

i mi smo poslušali sunce
j. je naučio sa 5 i pol ali do tada nije imao nikakav interes za skinuti pomoćne
19 ožu 2010, 14:48
Ovako smo mi počeli sa tri godine
19 ožu 2010, 14:50
Mi smo s 3g i nešto (takonegdje, ne sjećam se, moram pretražit stare teme), samo skinuli pomoćna i on je za 10min naučio. Možda i vama bude tako išlo.
19 ožu 2010, 14:57
L jos ne zna.
Lani nikako nismo ulovili vremena, a ove godine smo tek otvorili sezonu bicikliranja.
Nije rano ako dijete hoce.
20 ožu 2010, 22:47
i mi čemo početi ovog proljeća.
19 srp 2014, 15:09
Da pitam vas koji ste to uspjeli - koliko je vremena/vožnji trebalo da se maleni oslobode i odvoze sami bez pomoćnih? Koliko ste ih dugo pridržavali? Pitam jer smo mi odustali nakon što su nam leđa otpala u par navrata konstantnog guranja i pridržavanja....
16 ruj 2014, 11:54
moj je od 1,5god na ride a bike
ovo ljeto smo posudili od kumova pravu bicu bez pomoćnih da pokušamo kako će to ići
za 1,5 dan je naučio voziti
znači 1,5 dan (malo ujutro a malo popodne) smo morali malo istrpiti bol u leđima i on se oslobodio
Imao je mislim 3 godine i 10,5mjeseci
Bicikl mu je bio malo prevelik pa se nije znao sam krenuti kad bi stao i tu smo uskakali do prije 10ak dana
sad je i tomu doskočio i ide mu
zavisi valjda i od djeteta
netko prije, netko poslije
16 ruj 2014, 12:49
ima jedna super fora za učenje bicikla, tak je moj M naučio za sat vremena. doduše on je taman napunio 5 godina, a i bio je super vješt na like-a-bikeu. mislim da su ti biciklići tog tipa odlični za održavanje ravnoteže i onda dijete stvarno jedino treba naučit gurat pedale. provozio bi on vjerojatno i ranije, ali nismo ni kupili bicikl i volio je svoj taj like-a-bike i sve pomalo. onda smo kupili bicikl prije ljeta, ali mu je bio malo visok i nije mogao lijepo se odgurivat pa nije bio zainteresiran. jednostavno mu se nije nekako dalo probat...
i onda sam ga ja jedno popodne nagovorila da proba, taman je malo i narastao i ajde. prvo sam držala i volan i sjedalo ,leđa mi otpala, a on gleda okolo i zjake prodaje. onda sam rekla nek sam drži volan i upravlja i da stalno mora vrtit pedale. to mu je zapravo bio najveći problem. i tak je nakon možda 10-ak minuta skužio i ja sam onda samo držala sjedalo. ali to je previše za leđa i sjetila sam se da nam je dadilja rekla da uzmemo od kućnog ogrtača onaj pojas i zavežemo mu ispod pazuha i za to ga držimo i to je bilo super - ja mu zavezala i on vozi, ako krene malo van balansa samo ga malo s tim cimnem i neće past (nije to ništa strašno kako možda zvuči) i što je najbolje on na kraju vozi, a to mu je stisnuto oko prsa i ni ne kuži da ga ja ne držim. i onda je za pol sata išao sam bez toga kad se ohrabrio
meni su rekli da je bitno da se pomoćni ni ne stave jer onda dijete nauči pasivno sjedit na biciklu i ni ne pokušava držat ravnotežu
17 ruj 2014, 13:39
baš to
zato niti ja nisam htjela uopće pokušavati s pomoćnim
17 ruj 2014, 14:34
Moja je vozila bicikl s pomoćnim od prošle godine.
Ove godine joj je moj tata na jednom starom biciklu spustio sic i maknuo pedale da se odguruje...da imitira ride-a-bike.
Njoj je to bilo onak pa mu je rekla nek joj skine pomoćne s njenog bicikla i odmah je sjela i naučila voziti...Tu i tamo bi zalelujala al nije pala niti jednom. S tim da smo joj onda i na tom njenom spustili malo sic tako da može nogama do poda.
I to je bilo znači instant učenje. Čim je sjela znala je da mora držati ravnotežu.
A do tog dana nije nikad vozila ni ride-a-bike ni bez pomoćnih. Znači vozila je godinu dana samo s pomoćnim...i to ne baš prečesto. Tako da mislim da tu i individualnost odigra veliku ulogu. Neka su djeca bojažljiva i pomoćni im daju sigurnost...a nekima je to suvišno.