Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

s cime zabaviti ....

28 kol 2009, 14:04

imam curicu od 4godine i nije zainterisirana da se sama igra uvijek mi moramo sudjelovati u igri,a nama vec fali inspiracije za igranje.
ima li tko kakve ideje ?

vrijeme je prevruce za svaki dan nekuda ici imamo ogromno dvoriste ii hrpu igracaka za van ali vise zbilja neznam cime bi ju zabavili i s cime bi se igrali?-ni jednom nemozemo izac van da popimo barem kavu od pola sata a da se ona zaigra sama... :/

krece u vrtic u 10mj.pa se nadam da ce joj biti tamo zabavnije...a do tada mislim da cemo i dalje muku muciti...

ima li tko kakav savjet?

Re: s cime zabaviti ....

28 kol 2009, 14:34

imamo ogromno dvoriste

Ja bih u to ogromno dvorište uvalila ogromni napuhani bazen i zajedno s djetetom se uvalila unutra.

28 kol 2009, 14:37

U dvorištu dok je toplo najbolje je da skuha ručak.
Daj joj vode, zdjelice, žlice,...ostatke povrće, kore od krastavaca, ...
Može sama posijati cvijeće. Znači grablje, lopatica, sjemnke.

Uuu da ja imam dvorište, bila bi sretna, jer na viksi mi je sa njima najlakše.

28 kol 2009, 14:37

A ja bih u tom ogromnom dvoristu dozvolila sve sto nije najpozeljnije za kucu: hrpu tempera, vodenih boja, plastelina, finger paint-a, pjescanik.....

28 kol 2009, 14:38

i ja sam se kupala u bazenu :lol

a još bolja stvar , zabava na par sati
jel joj daš škarice u ruke?

napravi joj deblo jabuke od kolaža neka ga izreže pa onda nacrtaj mnoštvo malih jabučica koje mora izrezati
mirna si dva sata
pomogni joj da sve zalijepite i bit će presretna

mi smo radile sve moguće slike od kolaža ili smo brale cvijeće,sušile ga pa radile slikice

28 kol 2009, 15:19

Barbi je napisao/la:
imamo ogromno dvoriste

Ja bih u to ogromno dvorište uvalila ogromni napuhani bazen i zajedno s djetetom se uvalila unutra.

To upravo rade M i dida :lol

28 kol 2009, 15:20

Ciara je napisao/la:i ja sam se kupala u bazenu :lol

a još bolja stvar , zabava na par sati
jel joj daš škarice u ruke?

napravi joj deblo jabuke od kolaža neka ga izreže pa onda nacrtaj mnoštvo malih jabučica koje mora izrezati
mirna si dva sata
pomogni joj da sve zalijepite i bit će presretna

mi smo radile sve moguće slike od kolaža ili smo brale cvijeće,sušile ga pa radile slikice

2 sata, sama?
Marina bi to zanimalo 20 sekundi. :loce

28 kol 2009, 15:24

Djeca su razlicita, Krumpi ;)
I moja starija je (i inace mirna) kao bubica, neprimjetna kad uzme bojice ili skarice.
Mladja nije mirna nikad :lol

28 kol 2009, 15:25

olja je napisao/la:Djeca su razlicita, Krumpi ;)
I moja starija je (i inace mirna) kao bubica, neprimjetna kad uzme bojice ili skarice.
Mladja nije mirna nikad :lol

ma znam, olja, zavidim :lol

28 kol 2009, 15:26

ovisi od djeteta
ona jako voli takve stvari , ja pokraj npr. peglam a ona uživa u tome
ili slaže puzzle od 1000 komada cijelo popodne ;) al to sad kad je velika :mrgreen:

al npr. nedaj bože da joj netko kupi barbiku ,njoj je to bezveze

28 kol 2009, 15:28

Ma to dvoriste je dvosjekli mac...moj obozava biti vani, a ja ga npr. nikad ne ostavljam samog. Znaci ako i je vani, onda moram biti s njim, sto znaci da necu oprat sudje, skuhat rucak, oprat ves... Srecom imamo baku pa si ona nadje nekog posla vani.

Moj se isto rijetko igra sam, uvijek ga treba netko animirat.

29 kol 2009, 14:25

hvala vam na lijepim savjetima ali nisam vam spomenula da moju curu nista dugo ne zanima...

rezanje?-jedno 5min.
bojice,plastelin izgleda ovako "mamaaaaa ajde samnom"..

kuhanje rucka skuha u roku minutu i meni nosi jesti...

i tako stalno sto god uzme za igranje moramo i mi,a ako se desi da uzme nesto sama to ju drzi najvise 5-10min :/

25 ruj 2009, 08:13

Mi isto imamo dvoriste i cure se obicno zabavljaju u pjescaniku, na biciklu ili na auticu guralici. Isto mi je ponekad problem jer bi one non stop bile vani a same ih jos ne ostavljam ali ponekad baka pripazi tako da ja mogu nesto napraviti po doma. Super mi je sto se one stvarno znaju igrati i zaigrati ( svaka za sebe rijetke su situacije da se zajedno igraju ) i to cini mi se od rodjenja pa bar s te strane imam mira. Kad se sa necim zaigraju to traje jako dugo samo sto njih bebe uopce ne zanimaju zanimljivi su im autici i vlakici. E da u dvoristu imamo i ljuljacke, klackalicu tobogan ali na to rijetko idu a akad odemo u parkic ne skidaju se s toga. :D
Odgovori