Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
07 lis 2009, 14:47
Naime,moja se misica strasno prlja,te sa hranom,te sa flomasterima,pijeskom zemljom itd,a nevoli biti prljava pa tako cim ima neku flekicu na majici ili hlacicama ona se skida i vadi cistu robu iz ormara.Zna mi se desiti da ju presvucem i po tri puta dnevno
S vremenom se skupi fina hrpica za

,a ja ludim jer skoro pa svaki drugi dan perem masinu robe......
Kako vi stojite po tome pitanju?
07 lis 2009, 15:24
i moja se puno maže, baš je prljavica..budući da imam još jedno dijete iste dobi (19 mj) u neposrednoj blizini baš vidim kako se klinci razlikuju po tipu, neki su prljavci neki nisu. moja je, a to znači da se voli valjati po podu, po zemlji, po travi, po pijesku, da uopće ne pazi, sjeda vani posvuda (a nećak, recimo, čučne..i generalno je više na dvije noge i u stojećem položaju nego ona, ona se stalno negdje dolje, na tlu. ljeti dok je bila oskudno obučena bi navečer sva crna bila po nogama i rukama).
skužile su i vrtićke tete već da je prava mala zmazanka, jednom je oba kompleta rezervne odjeće zmazala!
uglavnom, ne presvlačim ju za svaku malu zmazanoću, presvlačim ju kad je nešto mokro, ljepljivo ili može zmazat okolinu. rekla bih da najmanje jednom dnevno (skoro nikad ne uspije biti u istoj odjeći od jutra do večeri), a često i dvaput (jer, recimo, dođemo izvana i ne želim da se u odjeću punoj pijeska valja po podu doma).
08 lis 2009, 11:30
frrr je napisao/la:presvlačim ju kad je nešto mokro, ljepljivo ili može zmazat okolinu. rekla bih da najmanje jednom dnevno (skoro nikad ne uspije biti u istoj odjeći od jutra do večeri), a često i dvaput
e kod nas isto ovako, stavljam potpis.
09 lis 2009, 07:52
Primjetila sam da mojoj najmlađoj smetaju flekice od hrane i mokro. I presvučem je uvijek kad traži jer mi se neda s njom natezati i moliti je da ostane u toj odjeći iako po mojoj procjeni to nije za presvlačenje kao npr. jedna majušna flekica vode i sl.
Kad smo vani onda nema vremena ni primjetiti da je prljava. Ali bez najmanje dva presvlačenja dnevno ne prolazimo. Katkad tako puta tri i

. Zato mi je sinko pravi čistunac

. Kako god, uvijek imam hrpe veša
09 lis 2009, 10:11
presvlacim je samo kad ulazi u kucu iz vana, blatnjavo i prljavo ostavim i obucem joj opet sutra (tako svaki drugi dan cisto joj obucem) jer je non stop na travi, na zemlji i u pijesku.
presvlacim je samo kad je mokra ili od znoja (u tom slucaju samo bodi) ili ako se poprskala vodom.
preporuka: prestani peglati - manje robe u masini, malkice vise omeksivaca i sve ce biti super!
09 lis 2009, 10:23
Ja svom svaki dan obućem novu robicu, prek dana je u istom... nije prljavko, valjda zato što je još mali pa ne radi svinjarije
09 lis 2009, 16:39
Hvala na preporuci JALE,probat cu jer me peglanje izludi...a stvarno je cistunka,stalno nesto cisti i brise po kuci(na mamu bit ce)
09 lis 2009, 18:13
ovih dana imam isti problem....
prekjucer sam ga jedno sest puta presvlacila i tri puta tusirala....
vec sam htjela ugrist nekoga...
robe za peglanje ko u prici.... ali sam pocela sad ako idemo samo na terasu ili rucat (znaci za kucne dogadaje za koje znam da je potrebno presvlacenje) oblacit mu neopeglanu majicu ili trenirku. to je lako kod ovih laganih pamucnih majica ali npr deblje mu moram opeglati jer imam osjecaj da su grube
bodije mu isto peglam...
09 lis 2009, 19:58
Presvlačimo se svako malo, ne da staviti podbradak dok jede pa bude zmazan kao prase

Iz vrtića obavezno dođe sa cijelim menijem po sebi, a i rezervnom robom zmazanom.
Što se peglanja tiče, bome me spasila sušilica, nije savršeno ravno ali je sasvim ok, pogotovo što najčešće presvučemo dva, tri kompleta u danu.
09 lis 2009, 22:53
ajmeee koja tema...stariji klinci bar 3 puta u danu-odjeća za školu,trening i za po doma-1 mašina dnevno za pranje
a karla bar 5-6 puta...dva/tri puta jede kašicu i to bez obzira koliko ju ja zaštitila s bavarinom,krpom ili čak stolnjakom ona se uspije zasvinjiti,i nekoliko puta se smoči od čaja (nikako da nauči piti samo prolljeva),slini sve u 16 -i tako skoro 1 veš mašina
10 lis 2009, 00:59
ja bi ovde mogla napisat roman.Karlu znam iszusirat do 3 puta dnevno,ali iza rucka je to obavezno,jer ne zeli da joj ja dajem nego zeli jest sama,
a to je onda katastrofa,,najvise od svega pojede njena roba jer toga nema di nema,Dok Sara i nije bas takva,starija je i ona se vise presvlaci iz
dosade nego iz potribe.jedino kada se vani igraju u zemlji e to je onda ajme.A sta se tice masina i pranja robe,dnevno mi masina zavrti i do 34 puta jer nemogu toliko oprat koliko one mogu isporkat.
valjda ce se i to prominit s vrimenom
10 lis 2009, 01:00
ispravljam gresku o masini 3-4 puta
22 lis 2009, 11:09
Uf, moja je onda prava cistunica
Zna i po par dana biti u istoj robici po doma, a sama pokusava jesti (ali imam one velike plasticne podbratke pa se ne zmaze). Vidim da je i teta cuvalica danima voda po parku u istoj robici, koja uopce nije prljava, no ja je svakih par dana bacim cisto reda radi na pranje

Doduse, ona bas nije neki turbo zivi tip, u parku se zaigra na primjer na ljuljacki, klackalici, ili toboganu, i do prilicno dugo traje, nije da ide sve isprobavati, valjati se i trcati naokolo (i to ima veze samo s njezinim karakterom, ni sa cim drugim).
28 lis 2009, 14:15
Uh, ja svojeg nekoliko puta na dan, ali imam običaj ga presvlačiti ( isto ko i sebe) svaki put kad dođe doma i kad ide van...znači posebna robica ( starija) za doma, da ne šizim svaki put kad zafleka ili pošara sa flomićem, a posebna za "izlaske", ali to su opet samo 2 outfita dnevno ( rijetko 3) i navečer to ide u pranje...
Ak današnja majica ima neki flekić od hrane ta je svejedno u upotrebi to navečer, presvlačim u slučaju da se zalije, kad propusti pelena i ak mu dam da jede posve sam
( možete misliti kak je moj muž oduševljen sa tim presvlačenjima prije izlaska, svaki put su to pripreme po pol sata

)
28 lis 2009, 16:23
Iz pidzame u trenirku za vrtic, iz trenirke u pidzamu (popodnevno spavanje), iz pidzame u trenirku za po kuci, iz trenirke za po kuci u odjecu za vani (u goste, jel te

), iz te odjece onda opet u pidzamu.
Sad kad sam napisala, ispada da se presvlacimo i vise nego sto ja to fizicki mogu izdrzati

Nema ona mnogo problema s tim ako joj se na bluzi nadje po koja mrlja ili ako skvasi rukave

Bitno joj je samo da joj nije hladno
Btw, bez obzira na sve, masinu za ves u proseku ukljucujem 5 puta tjedno
28 lis 2009, 16:52
ja nikad ne oblačim doru specijalno za izlaske. u čemu je doma, u tome i ide van, ako se ide u park, šetnju, na igranje i sl.
ako idemo na špicu

, onda samo umjesto donjeg dijela trenirke obučem traperice.
al nit ja nit moja ćer nismo šminkerice, ona je 90 posto svojeg vremena u trenirci tako da nekih haljinica il finije robe ni nema.
nekad si zamislim da bih ju za vrtić obukla u traperice, samterice il slično, al odustanem kad spoznam koliko joj je milijun puta udobnije u trenirci.
28 lis 2009, 17:04
nekad si zamislim da bih ju za vrtić obukla u traperice, samterice il slično, al odustanem kad spoznam koliko joj je milijun puta udobnije u trenirci.
i da ce ti kroz koju godinu (ili mozda mjesec

) sama traziti i oblaciti suknjice i haljinice, te da traperice ili ne-daj-boze trenirke nece htjeti ni vidjeti

i nemoj reci nikad
29 lis 2009, 00:18
Presvlačim ih više puta, ovisno o tome jesmo li doma cili dan ili izlazimo.
Uvik spavaju u piđami (i ono spavanje po danu), po doma nose stariju i udobniju robu (žaj mi je nove i lipe robe), za vanka se uvik presvlačimo, kad se vratimo opet ih skidam jer skidam i sebe, po doma se nikad ne valjamo u robi iz vanka, to mi je gadljivo.
U principu, ako se i flekaju, ne minjam ih jer navečer ionako sve bacam na pranje. Al sad smo u fazi (Mišica) poljevanja vodom, pa sam je danas tako minjala u suho 3 puta.