Sada je: 05 lip 2026, 23:00.

Buduća mama blizanaca

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Buduća mama blizanaca

PostPostao/la alenka » 01 pro 2009, 12:35

Lijepi pozdrav,
ovdje na forumu su mi preporučili da vam se priključim i zaista bi mi bilo drago jer sam isprepadana i zbunjena. Imam 44godine na granici sa 45, odjednom mislim si - ušla sam u menopauzu a kad ono liječnički pregled kaže da nemam pojma jer sam zapravo trudna. Napokon sam došla k sebi od šoka o trudnoći a kad ono ginekološki pregled u ponedjeljak mi obznani da čekam blizance!
Sad se ja pitam jesam li sposobna brinut se, donjet ih na svijet, kako to ide sa blizancima, kako to ide sa djecom uopće? Dali ću morat na carski? Neznam ništa i neznam ni što konkretno pitat, zbunjena sam i isprepadana od svega...

Unaprijed vam hvala i radujem se i našim druženjima

Alenka
alenka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Buduća mama blizanaca

PostPostao/la eli » 01 pro 2009, 12:37

godine prvenstveno smanjuju mogućnost začeća i povećavaju rizik od ranog spontanog. ti si "srušila" tu teoriju, a što se tiče te čeka u trudnoći, porodu i sa bebama tu si na istom kao one 20g mlađe od tebe.

sretno!
eli
Sveta krava

PostPostao/la Crazy Daisy » 01 pro 2009, 13:29

najprije da ti poželim dobrodošlicu na forum
i želim ti ugodnu i bezbrižnu trudnoću i dvije zdrave prelijepe bebice :mah
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la Lora7 » 01 pro 2009, 17:09

:zivili
Čestitke i dobro nam došla!
Nek ti trudnoća prođe bez ikakvih problema. :)
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamuška » 01 pro 2009, 17:26

hey čestitam!!!pa to je odlična vijest :joy ...malo uznemirujuća ali odlična....
-bit će sve super,ja nisam majka blizanaca ali s obzirom da je razlika između mojih klinaca 14mj ponekad se osjećam kao da jesam....
želim ti najmirniju i najsretniju trudnoću :proljece
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la JiA » 01 pro 2009, 20:48

Alenka, dobrodosla i ovdje :proljece !
Vjerujem da si zbunjena, preplasena i da imas x strahova i pitanja.
Misli pozitivno, slusaj doktore i bit ce sve ok :hug.
Odgovorit cemo ti na pitanja na koja znamo odgovor, a odgovore koje ne znamo cemo skupa potraziti ;) .
Pisi nam :dada
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la bailey » 02 pro 2009, 00:47

Dobro došla i čestitam!
:proljece

Savjetujem ti da što više miruješ, ležiš, odmaraš i maziš bušu! Posavjetuje se sa svojim gin, meni je rekao da je ležanje najbolja prevencija za bilo kakve komplikacije. Evo moji blizanci imaju već 2,5 godine, kako vrijeme brzo leti. Misli pozitivno, i sretno!
I. 2000.
A. & R. 2007.
bailey
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alenka » 02 pro 2009, 01:14

Hvala drage :kiss

Zlatne ste! Ja sam čitav dan u nekim dilemama i jutros mi je prvi dan sa opakim mučninama bio, na SVU sreču ne radim pa si mogu dozvolit ležanje po cijele dane uz minimalna micanja, razmišljam cijeli dan dali da kupim još jedan krevetić ili da ih zajedno držim? Dali mi SVE treba duplo ili ih mogu negdje zajedno držati? Prostor nije problem ali možda je bebicama tako ljepše, lakše... Da su mi u odvojenim krevetićima imala bih osječaj kao da ih rastavljam nakon tolikog vremena zajedništva... Postoje li neka pravila? Neznam dali da koristim Davidov krevetić ili?

Joj dilema li...
alenka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Kris2 » 02 pro 2009, 02:39

Ja sam svoje rodila s 36, dakle isto ne u cvijetu mladosti ;) (sad sam 43 i moram priznati da i nije baš lako sve hendlati ovako malo u godinama, ali isto tako je prekrasno i nađeš negdje taj višak energije kad ga trebaš)
Krevetića smo mi kupili dva (manja - nismo imali mjesta za velike), ali smo ih u prvo vrijeme (dok se nisu previše micali - da se ne pričepe) držali u jednom. Kasnije smo ih više radi njihove sigurnosti odvojili, premda je gotovo uvijek barem jedan od njih bio u krevetu prištekan na sisi :mrgreen:.
Za mučnine - meni je ujutro pomagalo pojesti neki mali sendvičak u krevetu (obično dvopek i malo sira) i to mi je mučninu odgodilo do poslijepodne ...
A kad dođu sve ćete rješavati u trku (večina nas duplih se ne sječa baš prvih par mjeseci dobro ;) )
Pitaj što te zanima i uživaj u trudnoći
Kris2
Danadadila

PostPostao/la JiA » 02 pro 2009, 09:15

alenka, ja sam kupila dva krevetica, iako su decki bili minijaturni ( rodjeni sa 1850 g ).
naime, moja prijateljica je kao beba ugusila seku blizanku koja je s njom spavala u istom kreveticu.
ekstreman primjer, ali meni je bilo dovoljno da niti ne pomisljam da ih stavljam skupa spavati.

sto se tice mucnina, meni je dr rekao da su one izrazenije u trudnoci sa blizancima, a imala sam ih u groznom intenzitetu prvih 15 - 16 tjedana trudnoce. da bi ih sprijecila odmah ujutro, jela sam jos u krevetu ( u mom slucaju vrlo "zdravu" kombinaciju kruha sa podravkinim pekmezom i par dcl cedevite :p ).
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Kris2 » 02 pro 2009, 10:05

Hej J&A sad prvi put vidim da je još nekom osom mene pomogao ovaj recept (meni od mamae i sveki :mrgreen: ) s doručkom u krevetu (MM mi je svako jutro prije nego bi otišao na posao dostavio tanjurić :))
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Lora7 » 02 pro 2009, 17:05

Evo još jedne koja bi doručkovala,a da oči nije ni otvorila ;)
MM bi sve pripremio i svako jutro cijedio svježe naranče te mi dostavljao sve u krevet, a kako ja nikad ne doručkujem-sačekao bi i da pojedem i tek onda odlazio na posao(da bude siguran) :mrgreen:
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la AA » 02 pro 2009, 21:30

Alenka cestitam i dobro nam dosla :zivili

sto se tice mucnina, meni je dr rekao da su one izrazenije u trudnoci sa blizancima, a imala sam ih u groznom intenzitetu prvih 15 - 16 tjedana trudnoce. da bi ih sprijecila odmah ujutro, jela sam jos u krevetu ( u mom slucaju vrlo "zdravu" kombinaciju kruha sa podravkinim pekmezom i par dcl cedevite :p ).

hm, vidis kako je to interesantno, s duplickama mucnine nula bodova, a sa N mi je bila muka svih 9 mjeseci (nisu to bile neizdrzive mucnine, naprotiv blage, al prisutne dan-noc) ..... dorucak bi se morala natjerati da pojedem, al' sa ostatkom dana nikad nije bilo problema :mrgreen: ( narocito ako je nesto slatko i kremasto bilo u pitanju :oops: )
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alenka » 02 pro 2009, 21:39

Hvala drage :)

Ja sam jutros probala sa tim da jedem još u krevetu i upalilo je, nisam prošla lišo ali mi je samo mrvicu zlo bilo. Odluka je pala da onda ipak kupujem odvojene krevetiće, sad si neznam dali da kupujem dva ista ili jedan može poslužit star 25godina, oni klasični drveni stari... Toliko toga novog kupovat a na sreću imam ipak nešto sačuvano...

Zanima me samo kada se može vidjeti jesu li jednojajčani ili dvojajčani i koliko ću često tokom trudnoće biti na ultrazvuku? Ako ima neka šablona? Ne ljutite se što pitam, sve mi ovo novina :oops:
alenka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la JiA » 02 pro 2009, 21:45

alenka, ovdje smo pisali o jedno i dvojajcanim blizancima:
viewtopic.php?f=51&t=46095

a zasto bi kupovala dva krevetica ako jedan imas? nema potrebe. kupi novi madrac i super! imat ces ionako duplih troskova na izvoz. ;)
JiA
Vjetropir

PostPostao/la alenka » 02 pro 2009, 22:07

Imam krevetić od mog pokojnog sina, čuvala krevetac za njegovu bebu jednog dana, savršeno je očuvan. Poslužit će sigurno :)
alenka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dory » 13 pro 2009, 23:45

Ja sam blizanka- imam brata blizanca (ali ja sam starija čitavih 15. min - mama prije gotovo 40 g. nije ni znala da će nas biti dvoje sve do poroda :dunno )Uglavnom imali smo jedan krevetić - makar smo dvojajčani i suprotnog spola, ali bio je dosta velik kad se ja još sjećam da smo spavali i igrali se u njemu - znači do nekih 3-4. g. Kasnije su nas razdvojili, svakog u svoj krevet, ali smo ipak i kasnije odlazili jedan kod drugog na spavanje. Ako hoćeš da budu svaki posebno onda ih odmah odvoji jer će ti kasnije biti teško (moja curica od 7.g. i jedan udomljeni dečkić spavaju sa mnom i ne mogu ih izbaciti iz kreveta - izbacila sam mm)Tako da odluči unaprijed jer kad jednom steknu neku rutinu spavanja onda se toga teško odriću. :)
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la vall » 14 pro 2009, 09:21

alenka, dobro došla! :mah
nek ti trudnoća bude mirna, a ovo što te sada muči, nek budu najveći problemi!
dvojac 2006
2008
vall
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JiA » 16 vel 2010, 15:13

alenka je banana zbog laznog predstavljanja i prijave pod razlicitim nickovima.
zakljucavam ovaj topic.
JiA
Vjetropir

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.