Sada je: 05 lip 2026, 23:00.

Stalno je žedan

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Stalno je žedan

PostPostao/la Zwerka » 26 ruj 2011, 10:54

A ja ne znam više da li je to ok.
Bojala sam se malo da nije šečeraš, ali smo vadili krv i nalazi su uredni.
A ta njegova žeđ je stvarno čudna.
Da ne pretjerujem, dnevno popije preko 2 litre vode.
I to doslovce svakih 5-10-25 min traži vode i uvijek iskapi odjednom po 2 dcl.
Da ne pišem da se još uvijek budi po 2-5 puta noću i isto tako traži samo piti.
Kad jede juhu, dvije žličice stavi u usta i traži odmah piti, poslije mesa isto tako - nakon svakog zalogaja mora popiti, a hranu stvarno ne solim previše.

Ne znam više da li je ok ili nije, ali mene to već stvarni izluđuje - svakih 5 min odlaziti u kuhinju njemu po vodu.. :/
Ima tko sličan " slučaj" možda?
Zadnja izmjena: Zwerka; 26 ruj 2011, 11:08; ukupno mijenjano 1 put/a.
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

Re: Stalno je žedan

PostPostao/la rusulica » 26 ruj 2011, 10:58

I meni u prvi tren pao šećer na pamet ali sad kad vidim da si napisala 2 litre dnevno u ljetnim mjesecima i njie neka strašna brojka. I nikako se ne podudara s tim da svako deset minuti popije 2 dcl vode jer u tom slučaju bi 2 litre popio u roku par sati a ne u cijelom danu. Nisam ti baš pomogla ali eto ako ništa barem sebi olakšaj pa mu napuni bocu od pola litre tako da ne livaš svaki tren u čaše
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Zwerka » 26 ruj 2011, 11:01

rusulica, napisala sam da popije preko 2 litre vode dnevno.Nije mi iskreno palo na pamet da računam koliko točno popije i nakon koliko minuta točno traži vode.
Stvar je u tome da pije previše, puno previše.. :/
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la vesela beba » 26 ruj 2011, 11:11

I mi imamo sličan problem al bome više nije ljeto i nije tolko vruće.
Isto tako šećer nije.
Jedino ko logično objašnjenje mi se nameće da joj organizam traži a sad zbog čega...
Moja ima 20mj,popije a sigurno litru vode dnevno dakle bez mljeka i jogurta,s tim gotovo 2l tekućine u manje od 24 h.
Mi smo vadili i krv i mokraću provjerili štitnjaču bubrege ma svašta nešto sve o.k.al ona će voka-voda il sok šta daš...
I ajd ti to shvati :dunno
T.2008
L.2010
sjaj u tami
vesela beba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la folne » 26 ruj 2011, 11:28

Vodu pije na čašu ili ima flašicu?
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Zwerka » 26 ruj 2011, 11:31

folne je napisao/la:Vodu pije na čašu ili ima flašicu?

Na čašu, flašicu nikad nije ni koristio osim Aventovih bočica s kljunom, koje smo izbacili prije više od godine i pol.
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 26 ruj 2011, 12:37

Zwerka je napisao/la:rusulica, napisala sam da popije preko 2 litre vode dnevno.Nije mi iskreno palo na pamet da računam koliko točno popije i nakon koliko minuta točno traži vode.
Stvar je u tome da pije previše, puno previše.. :/

Nisam ti mislila pametovati nego imala sam sličnu situaciju na proljeće a pila je oko 2 litre dnevno što je bilo puno, puno više nego prije. Pedijatrica me gotovo ismijala rekavši da je to normalno s obzirom da rastu temperature. Prošle su velike vrućine ali i moja i dalje pije ko ljeti, možda se organizam sad navikao na tu količinu
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la titirlica » 26 ruj 2011, 13:25

i moj pije puno, previše , ovako nešto kao kod tebe, jedino što moj po noći ne pije jer sam to zabranila :mrgreen

Uglavnom kad dođe iz vrtića popije na eks pola litre vode i za 15 min traži još jednu bočicu :roll , u tom periodu od 16-20 h popije sigurno više od 4 litre :strah ...nemam nikakav pametan odgovor zašto i kako....eto tako je mogla bi reći oduvijek :dunno
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamaZeki » 27 ruj 2011, 19:18

i mi imamo problem s time, mislim nije neki problem sto puno pije jer je dobro da prociscava bubrege, posto pije nezasladeni caj ili vodu, al problem je sto ona po noci popije i vise od litre.. i nikako da to otkinemo, sve smo probali, i onda kad joj zabranim ili place ili ne spava tako dugo dok ne popije barem gutljaj, a ako joj dozvolim gutljaj onda me svaku minutu moli za jos i to nas po noci vec izluduje .. :ajme :/ :|
slika

slika
mamaZeki
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la olja » 27 ruj 2011, 19:28

Uvijek bih svakome preporučila da odmah djetetu provjeri vrijednosti šećera u slučaju da primijeti da ono pije odjednom velike količine vode.
Međutim, Zwerka, pišeš da su kod malog vrijednosti šećera u granicama normale :dunno
Jesi li se posavjetovala s njegovim pedijatrom?

mamaZeki, pije li tijekom noći na bočicu? Ako pije, ukinite bočicu za početak i uvedite čašu.
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la mrcinela » 27 ruj 2011, 20:35

mi smo nedavno imali sličnu situaciju, samo je bio čaj u pitanju, znalo je bit i 3 litre, sav je bio upišan stalno, izbacili čaj, i sad je ok... mislila sam i bočicu izbacit al se normaliziralo, a i od susjede mala je isto imala fazu nenormalnog pijenja i samo od sebe stalo, dobro je da jje šećer ok. još jedan savjet koji nam je dala pedica je - ograničite mu.
sad mu ne držim tekućinu stalno pod nosom kao što sam prije.
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 27 ruj 2011, 20:46

ako je šećer ok, dijete može piti koliko hoće tj. ne može piti previše. koji mislite da je kriterij previše? naročito ako pije vodu ili nezaslađeni čaj. ne valja jedino ako slatkim pićima mijenja obroke.
mislim da kod vas problema nema.
ako te živcira to da svakih 5 minuta ideš po vodu, kupi mu veću čašu :mrgreen ili neki pije iz boce.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la mrcinela » 27 ruj 2011, 21:51

alexandra je napisao/la:ako je šećer ok, dijete može piti koliko hoće tj. ne može piti previše. koji mislite da je kriterij previše? naročito ako pije vodu ili nezaslađeni čaj. ne valja jedino ako slatkim pićima mijenja obroke.
mislim da kod vas problema nema.
ako te živcira to da svakih 5 minuta ideš po vodu, kupi mu veću čašu :mrgreen ili neki pije iz boce.

da se samo nadovežem šta je kod nas bio problem - buđenje po noći i propišavanje svih mogućih pelena i odjeće u roku 1 h :shock
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Hajdi » 28 ruj 2011, 05:48

Pretjerana količina popijene vode može poremetiti elektrolite u tijelu, ali ne mogu reći kolika bi to količina mogla biti za dijete ... poguglajte water intoxication. Kaže gugl da je opasno za jako malo dijete ako se popije velika količina vode odjednom.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Zwerka » 28 ruj 2011, 10:17

I sad ja pojma nemam u što da se svrstam - u skupinu gdje da se ne brinem ili da se počnem brinuti..

Naša pedica je koma, na svaki problem koji roditelji imaju ona svaki, ali baš svaki put veli - mama, a šta je vama?? i koluta s očima, tako da kad sam joj rekla za tu nesretnu vodu, bilo je : mama, a šta je vama, pa pustite dijete neka pije.. :roll

Ovo pijenje po noći i mene ubija, ali ako mu ne dam piti, samo se razbudi, rasplače se i što onda?? Dam mu da si popije i zaspi prije nego shvati da se uopće i probudio..

Ah, ne znam što da mislim.. :/
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.