Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

Re: Preporuke za djecje knjige i slikovnice

09 lis 2010, 17:34

Mi smijemo po tri knjige. Svatko ima iskaznicu na svoje ime, muž, dijete i ja. Sa sve tri baratam ja :mrgreen .

09 lis 2010, 17:37

saptacica je napisao/la:Mi smijemo po tri knjige. Svatko ima iskaznicu na svoje ime, muž, dijete i ja. Sa sve tri baratam ja :mrgreen .

M može 5, kaže teta u knjižnici :dada
samo mi nije jasno zašto me nije pitala njegovo ime, samo datum rođenja. Možda se zeznula, pitat ću drugi put kad odem.

09 lis 2010, 17:44

Ove prve "ne bi volio..." su odlicne sve :dada

N. ne zanimaju posebno ni Egipat ni slicna tematika :dunno
Trenutno su aktualne Stiltonove avanture iako ja bas i nisam zadovoljna time kako su uradjene knjige :dunno

Pored enciklopedija, pored knjiga o anatomiji i dinosaurima, N. voli pricice tipa Pauli je danas bio nevaljao, Matildin vesticji napitak i sve moguce i nemoguce Little Miss/Mr

09 lis 2010, 17:47

ove little mr mi se čine super. M isto jako voli sve o anatomiji i dinosaurima. Al trenutno je in Egipat.

05 stu 2010, 00:13

za ljubitelje knjiga, slikovnica... podsjecam da je u zagrebu iduci tjedan INTERLIBER (od 10. do 14.11.2010.)
:mah

20 stu 2010, 00:35

prezgodno stivo za male glavice koje se zanimaju za vulkane, planine, tvrdjave, indijance...
kratko (24 stranice), s puno slika, edukativno. a u svakoj knjizici ima i neki kreativni prijedlog - npr. u knjizici Tvrdjava - kako napraviti tvrdjavu od kartona, ma preslatko i super za hladne zimske dane.

i jefitno (uz opasku da u knjizari ove knjizice dodju prihvatljivih 25 kuna,a na interliberu ih je bilo za 5 kuna, stvarno bagatela).

preporuceni uzrast - predskolski

http://www.tisakmedia.hr/izdavaci/profi ... _i_planine
http://www.tisakmedia.hr/izdavaci/profi ... /indijanci
http://www.tisakmedia.hr/izdavaci/profi ... je/tvrdava

21 sij 2011, 14:03

Mi smo se danas ponovili sa dvije nove slikovnice. Pisane su za predskolarce i mladje skolarce. Anji se svidjaju.
Dugine boje i Imas li tajnu
Trogodisnjakinji smo za Bozic kupili nesto slicno Duginim bojama Super je biti razlicit

12 tra 2011, 21:07

E, sandra, da znaš da sam sad tražila ovaj topic da vas pitam tko se sjeća kako se zove ta slikovnica o različitostima.
Dora je neki dan na Brijunima vidjela crnkinju i toliko je fascinirana, ima 100 pitanja, pa sam joj htjela posuditi u knjižnici tu slikovnicu, a nisam se mogla sjetiti kako se zove.
Imate li još neku preporuku - npr da je glavni lik neke druge rase ili tako nešto?

13 tra 2011, 01:32

Na pamet mi pada sada samo Petra i njezini prijatelji
Ali bojim se da Doru to bas i nece zadovoljiti :)

13 tra 2011, 09:24

Imamo tu Petru, hvala Olja.
Pala mi je na pamet neka knjiga tipa dječje enciklopedije, onako kao što ima o životinjama, zemlji... koječemu. Recimo, lupit ću, eskimi - gdje žive, kako se radi iglu, način života... Mislim da bi joj tako nešto bilo zanimljivo.

13 tra 2011, 09:29

Anci, preporucam ti Moj atlas Larousse. Ne znam ni sama koliko smo ga puta citali i listali i uvijek nadjemo jos ensto zanimljivo. Anja ga jako voli, kupili smo joj prosle (ili pretprosle :oops: ) godine i stalno je u upotrebi.

13 tra 2011, 09:53

Hvala sandra.
Danas idemo u knjižnicu :yess

02 ruj 2011, 13:19

Dakle, nova školska godina je započela, knjižnice rade punom parom :)
Mi krećemo danas nakon ljetne stanke, pa da čujem... preporuke iskusnih čitača na sunce :kino

02 ruj 2011, 13:24

Tko voli Grubzona i ekipu, svidjet ce mu se skucena kuca i puzica kitova druzica , a i mali majmun u velikoj brizi

02 ruj 2011, 14:26

i Mjesta ima na metli svima http://www.superknjizara.hr/index.php?p ... njiga=7845 (i od vještica inače strašljivima će se ova dopasti jako ;) )

02 ruj 2011, 17:34

Mi smo ovog ljeta svasta citali.
Omiljeni lik je svakako Geronimo Stilton i prateca Tea Stilton.
Jako nam su nam se dopale i sljedece knjige (tematika, slozenost recenica, razumljivost):
Zajednicki crtez (Mimi Tebou)
Nisi kao ja (Margarita Han-Sajmi)
Isidora i zub (Dejan Aleksic)
...
Meni jako drage knjige (zbog crtanog filma) su i o Petsonu i Findusu (http://www.kcknjizara.rs/edicija?e=101), a iznenadila me je Madonina "Jabuke gospodina Peabodyja" (zbog poruke koju knjiga nosi N. ju je poklonila prijateljici ;) ).

Odoh sad proucavati Sandrine linkove s nadom da nesto od toga mogu pronaci ovdje :)

02 ruj 2011, 18:51

Mjesta ima na metli svima je apsolvirana i oduševljeni su njom. I ja je preporučam.

Oni su danas doslovno utrčali u knjižnicu i jedva smo se dogovorili i sveli izbor na 3 knjige. Matija je, naravno, opet odabrao Pika i to valjda jedinu koju nema doma. Do kad će ga taj Piko držati? :roll
Ona je izabrala "Razbojnik sa žutom pjegom" i neku o Pipi.
Pročitali smo ih već na klupici pred knjižnicom.
Matija je svoju već naučio napamet.

Sandra i olja zvala na linkovima, potražit ćemo slijedeći put.

02 ruj 2011, 23:32

I M. ima jednu knjigu koju uzima bar jednom mjesecno. I zna ju naravno napamet. I kad joj navecer kazem da je vrijeme za spavanje, pocne recitirati:
Necu da spavam, necu i tacka!
Zasto ne spavaju zec i macka?
I ptica iznad nasih glava
zasto ne spava?
:)

21 stu 2011, 02:00

u konzumu ima u zadnje vrijeme odlicna kolekcija po 10kn za ucenje engleskog sa cd-om
od disneya
nazalost nemogu nac link,ali jako su zgodne knjizice,tvrdi uvez i vecina disnijevih likova
mi je ne koristimo zapravo za ucenje,iako uci nego smo ih par morali kupiti jer imaju mikija

03 ruj 2012, 12:52

jesen je tu, dani kraći, knjižnice su završile sa ljetnim odmorima... Podižem temu za nove mame i njihove male zaljubljenike u knjige i slikovnice.
Bilo bi mi drago da čujem šta trenutno čitate. Samo vas molim da napišete uz preporuku i koja je otprilike dob djeteta, radi lakšeg snalaženja. :)

18 ruj 2012, 09:25

ima li netko preporuku za još koju slikovnicu ili jednostavniju knjigu na engleskom koja bi bila prikladna za potogodišnjaka?

18 ruj 2012, 10:08

preporučam knjigu count with me (slikovnica) i Nessie goes to Mars :) super su slikovnice, a imaš na njuškalu dosta toga za kupiti i naravno ove od Disneya, to su klasici ;)

18 ruj 2012, 16:14

Baš budem i ja pronjuškala na njuškalu :lol za slikovnice,odnosno nas više zanimaju radni zadaci za predškolce. Imam već dosta tih radnih bilježnica u obliku slikovnica od Mozakia knjiga i Svijet knjiga i raznoraznih drugih kupljenih u Konzumu,Plodinama i sajmovima...A moramo probati i one bojanke sa zadacima sa Klinfo.

19 ruj 2012, 09:58

bojanke sa zadatcima su super, ja čak imam običaj isprintat s neta, ima stvarno hrpa hrpa toga, a besplatno je ;)

19 ruj 2012, 10:49

noah je napisao/la:nas više zanimaju radni zadaci za predškolce. Imam već dosta tih radnih bilježnica u obliku slikovnica
X
Sofiju sad ovakve radne biljeznice zanimaju,
ima disney kolekciju, slova i brojevi,
i ove piši-briši, isto su super.
http://www.leo.rs/86b4ff43-6586-4ea7-a0 ... janka.aspx

19 ruj 2012, 22:30

hvala,budem vidjela kaj ima na netu, a ove bojanke piši pa briši sam slične gledala a nikako da kupim...
Odgovori