Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Pelene, pelene, necete vise na mene!

18 lip 2010, 11:58

Ko nekakanja nama su oduvijek i za klince, a bome i za mene, jednostavni i visoko ucinkoviti prolax cepici, nakon cega kakanje slijedi ODMAH (ne znam kako je sa sirupom). S tim da mi se ucinak cini kao s odstopanom cijevi - jednom kad krene, vise nisu potrebni (srednji sin je patio od opstipacije cim bi promijenio mjesto boravka, isto kao majka :D )

Uz uvjet da cepici ne predstavljaju bauk, kao sto vidim kod vecine odraslih i neke djece (evo ja sam sada od dr dobila i cepice protiv migrenske glavobolje, tako da nama nisu).

18 lip 2010, 12:09

hrani ga na tuti, stavi mu je pred tv da se ne diže prerano, a ako ga boli, onda neka kaki u kadu punu mlake vode. manje boli i manje mogu trpiti dok su u vodi.

18 lip 2010, 13:06

na tutu nikada nije htio sjesti, wc smo uveli kad je sam poceo skidati pelene i traziti piskiti i kakati na wc.
kako sam ja pod 39temp i upalama, MM se brine za mladjeg, stariji je bio na dva poludnevna izleta kod svekija.... oni ga malo maze pa mu daju i cokoladice i svasta nesto sto doma ne jede ili jede jako rijetko (istina i kod njih je to tipa max jedan kinder pingui ili bananko ili nesto slicno).... mozda je pojeo nesto sto ga je zatvorilo :dunno

on nema nista protiv cepica :klanja ali evo sad cemo probati prvo sa sirupom kad smo vec krenuli.
vjerujem da bi danasnja lagana "otvarajuca" prehrana sa sirupom trebala dati rezultate do sutra?
ako ne vjerujem da je onda vrijeme da kupimo cepice jer ce to biti treci dan.....

jel trebam zvati pedijatricu za cepice ili ih mogu kupiti u ljekarni?

18 lip 2010, 13:35

ja sam im vratila pelene,probat ćemo oept,za sad ništa :mrgreen
pelene su skroz pune i ponoći i za dnevno spavanje,i ne vele nijednom da im se piški ili kaki!

plusić,mišek mali,nadam se da će sirup pomoći,a ti ozdravi brzo :hug

18 lip 2010, 13:48

Vjerojatno je malo zatvoren.
Sta ga boli, guza ili trbuh?
Probaj ga malo hranom otvorit, akcija sto vise da ga potjera i odmah nakon obroka na wc. Pridrzi nogice, citajte knjigu i polako. Bude. :)

18 lip 2010, 20:03

donio MM doma ORTISAN ali na njemu pise da je za djecu od 3 godine starosti....
jel to taj ?
jel ga mogu dati dvogodisnjaku :/

18 lip 2010, 22:37

plusic, ovaj:
http://www.herba-laboratorij.hr/hr/smokva/sljiva.html

ako na lijeku pise da je za djecu od 3 godine, ja osobno ne bih davala dvogodisnjaku.

19 lip 2010, 08:51

jutros sam mu dala, ali nece ga piti :(

20 lip 2010, 13:22

Evo i nas da se prijavimo u klub. Danas smo prvi dan tuto kompleto bez pelene. Bez incidenata, piskio i kakio u tutu, sam pita. :joy
Kad nam je ovako dobro krenulo, idem sad malo iscitat kakve savjete o odlascima van dok se ucimo...

20 lip 2010, 13:37

Cestitam TP !!!!!
cim sam pita to je to!

20 lip 2010, 13:58

Da, sam pita, i cak se danas pokakio iako mu nije bilo lako :lol (jucer je izostala stolica). Brinula sam se da ga ne zakaci zatvor pa smo ga malo vise nudili tekucinom danas.
Zapravo prosli vikend smo nesto kao krenuli, bilo je par incidenata, preko tjedna opet nismo, jucer je piskio malo van tute malo u tutu, a danas evo sve u tutu!

Dakle nosimo tutu sa sobom kad idemo van.
I moramo napokon u shoping za gacice!
Tetama sam rekla prosli tjedan da polako krecemo one su rekle da ce onda i one to podrzat pa cemo sutra probat bez pelene u vutic.

20 lip 2010, 14:00

super je sto hoce tutu jer si tako mirna, gdje god krenete znas da imas pri ruci cisto i jednostavno rjesenje :dada

20 lip 2010, 14:10

Ja nikad nisam tutu nosila vani, znala sam otprilike kad kaki, jer uvjek kaki u priblizno vrijeme a za piskiti je uvjek dobrodosao neki grm. ;)

20 lip 2010, 14:58

TP,pa svaka čast,a još nema ni 2 godine,fantastićan je :srca

20 lip 2010, 21:44

Evo da se i mi prijavimo. Karla je prije pola mj. pocela sama skidat pelenu, vjerojatno joj je smetala. Pokusali smo sa tutom, pa nista. Digla bi se i onda bi nakon 5 min. obavila negdi u kutu kuce. :ne . Odustali smo. Prije tjedan dana je isto skidala sama pelenu i kaze da je piskila. Od tada sam joj skinila stalno i evo vec puni tjedan, malo vise ne nosi pelenu. Ne zeli je ni po noci, pa se nekad zna po noci upiskit. Jednostavno odbija pelenu. Kaze: necu gupu pelenu. Sad neznam dali je to dobro ili bi trebala i dalje stavljat po noci. Inace sama ide u wc, i to na skoljku svaki put. Zna se dogodit da joj pobjegne malo, ali samo zato sta se zaigra pa se zaboravi. Ali u svakom slucaju sam zadovoljna jer sam stvarno mislila da ce ona bit problem za ostavit se pelena.

20 lip 2010, 23:34

I mi prijavljujemo cca 2 tjedna bez pelena :joy

Proslo ljeto sam pisala na ovom topicu, ali nas je crijevna viroza unazadila :/
Od tada pa do sada smo imali pokusaja stavljanja na kahlicu, ali osim povremenog (slucajnog) piskanja nista se nije dogadjalo.
Nikakav interes nije pokazivala, nije uopce reagirala niti raspoznavala kakanje I piskanje, a na pitanje hoce ici na wc ili kahlicu ili nositi gacice vikala je da nece.

Pred 2 tjedna kada su pocele ove vrucine osipala se od znoja po guzi I trbuhu gdje je bila pelena.
Drugo jutro sam rekla da nemam vise pelena I da cemo obuci gacice.
Nakon par sati bez nezgode kupala se u vrtu u bazencicu I odjednom pocela vikati da kaka, sjela na kahlicu I popiskala se :klanja

Vise nismo stavljali ni nocnu ni dnevnu pelenu I imali svega 2-3 nocne nezgode I jednu dnevnu :joy
Prva 3 dana nije kakala, cak sam trecu vecer pitala jel hoce kakati u pelenu I rekla je da nece jer ona nosi samo gacice.
Drugo jutro je rekla da ce kakat I zbilja je!

Uglavnom, ne mogu vjerovati da je uz sve to odbijanje I pune nocne pelene tako brzo naucila kontrolirati piskanje I kakanje.
Jos kad uzmem u obzir buntovno ponasanje izazvano dolaskom brata, curka je to savladala savrseno :5
cak zadnjih tjedan dana uredno piska kad ju drzim na rukama npr u wc-u kafica tako da nema potrebe za nosenjem kahlice.

I vidi se na njoj koliko je zadovoljnija bez pelene I ponosna kad ju hvalimo kako ona sve odradi bez greske :luv

21 lip 2010, 12:20

srecica tara je napisao/la: Sad neznam dali je to dobro ili bi trebala i dalje stavljat po noci. Inace sama ide u wc, i to na skoljku svaki put. Zna se dogodit da joj pobjegne malo, ali samo zato sta se zaigra pa se zaboravi.

Ja joj nebi stavljala po noci, kupi gumu i stavi je na krevet ispod nje.

21 lip 2010, 12:39

Carlito je napisao/la:
srecica tara je napisao/la: Sad neznam dali je to dobro ili bi trebala i dalje stavljat po noci. Inace sama ide u wc, i to na skoljku svaki put. Zna se dogodit da joj pobjegne malo, ali samo zato sta se zaigra pa se zaboravi.

Ja joj nebi stavljala po noci, kupi gumu i stavi je na krevet ispod nje.

I meni se cini ok da joj ne stavljam,, radi nje same. posto joj stvarno pelena ide na zivce. pa ako vec ne zeli je nosit, mozda i bolje.

21 lip 2010, 13:12

Mi se pripremamo na taj veliki korak pa imam jedno pitanje za tu nepropusnu podlogu. Nju znači stavim ispod plahte kad spava i onda ako se popiški svaki put perem i nju? Trebam onda kupiti bar 2 komada?

21 lip 2010, 13:17

prijavljujem kandidata za odvikavanja od pelena :mrgreen

malo cu prouciti temu od pocetka ali nisam imala pojma da se tuta nosi vani da se pokakaju ili popiske u nju kad se odvikavaju.
pa jel to malo nezgodno, mislim nosis tutu na igraliste :)

21 lip 2010, 13:33

škorpijica je napisao/la:Mi se pripremamo na taj veliki korak pa imam jedno pitanje za tu nepropusnu podlogu. Nju znači stavim ispod plahte kad spava i onda ako se popiški svaki put perem i nju? Trebam onda kupiti bar 2 komada?

Ja sam moju svaki put obrisala mokrom krpom i onda suvom da je osusim. Ne trebaju ti 2 komada.

21 lip 2010, 18:14

skorpijice-ja sam kupila od pampersa,dode 7kom u pakovanju,jednokratne jer nisam nasla ove druge.Stavila sam jednu u njen krevet,jednu u nas i jednu u auto sjedalicu kad putujemo duze,sve su jos suhe :dada

21 lip 2010, 19:14

cakorka je napisao/la:skorpijice-ja sam kupila od pampersa,dode 7kom u pakovanju,jednokratne jer nisam nasla ove druge.Stavila sam jednu u njen krevet,jednu u nas i jednu u auto sjedalicu kad putujemo duze,sve su jos suhe :dada

cini se prakticno. a disi kupila?

21 lip 2010, 22:04

srecica tara je napisao/la:a disi kupila?

ja sam u njemackoj,kupila sam u obicnom marketu tako da mislim da toga ima i tamo.

28 lip 2010, 23:15

Ja sam se naoružala gaćicama,nonom i svim sredstvima za čišćnje mokraće i kakice :lol A sad za ozbiljno, F ima 14 mj.. je li prerano? Otprilike znam u koje doba dana kaki, piški stalno, a na nonu nikako da sjedne... on se s njom igra :/ Iduće ljeto će imati preko 2 godine, pa mi se to čini malo dugo za čekati... trebam vaš savjet :kiss
Srečice- imaš te jednokratne od babylova u DM-u

28 lip 2010, 23:29

Pokusaj, ako je prerano nece htjeti pa cete cekati iduce ljeto. Ako uspijete tim bolje. ;)

29 lip 2010, 09:17

Tratincica - prerano je!
pricekaj malo, nek on bude sprema za to i ici ce to ko od sale, neces ni znati a vec cete biti bez pelena.
izludit ces sebe stalnim pazenjem kad mora piskiti a i dijete. kad bude spreman sam ce ti reci da hoce piskiti i neces imati nikakve muke.

Evo samo da vam se javim da mi izlazimo iz kluba, skinuli smo i dnevnu i nocnu :joy

29 lip 2010, 10:59

Tratincice S. je sa 15 meseci skoro sve obavljao na tutu, M. je bilo prerano i sad se odvikavamo (29.08. puni tri). Zavisi od deteta do deteta. Probaj, pa ces videti kako ide.

29 lip 2010, 15:17

Pratim ovu temu, al mi još nismo spremni. Imali smo fazu gdje je govorio kad bi se popiškio, nekad i sad traži novu pelenu odmah, ali trenutno ne želi sjesti na tutu ili wc. Imam dojam kao da je ova kratka faza bila priprema, kao prije dok je bio manji kad bi nešto napravio par puta, pa bi onda na par tjedana "zaboravio" i onda kad bi se opet pojavilo bilo bi "usavršeno". Pa možda tako i kroz koji tjedan ili mjesec odjednom krenemo i bez pelena.

Tratinčica pokazuje li kakve znakove da je spreman, zna li ti makar nekad pokazati na pelenu kad se popiški i/ili pokaka? Jesi ga pustila kada da hoda okolo bez pelene? Ako jesi i ako se u to vrijeme popiškio je li samo nastavio dalje ili se začudio nad time što se dogodilo? Naime, čitala sam da ako dijete samo nastavi s normalnim aktivnostima da ne gleda uopće što je bilo, da onda još ne može povezati nuždu s posljedicom (recimo mokrim gaćama ili lokvom na parketu) i da onda još nije spremno.

Sreća pa ti je ljeto tek na početku, pa možda ako sad i ne bude uspjeha, bude kroz 3, 4 mjeseca.

29 lip 2010, 16:43

Evo kod mene novog saznanja - famozno gumirano platno iz ljekarne je najobicniji plasticni stolnjak koji se u bilo kojem ducanu moze kupiti ili na metre ili gotov.
Naravno da je ovo iz ljekarne 5 puta skuplje :mrgreen
Tema je zaključana