Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Pelene, pelene, necete vise na mene!

29 lip 2010, 18:44

e to je dobra informacija i ideja! Baš sam razmišljala kak budem morala kupovati nepropusnu plahtu kad budemo micali noćnu pelenu... ( makar mi smo kilometrima daleko od toga)
Kod nas nema niš novog-bil je usvojil kakanje na tutu, al je onda dobil proljev i to nas je skroz vratilo na početak, jer je prvo i kad je proljev prestal stalno tražil pelenu-čini mi se od frke da mu ne prejde po nogicama, jer mu se to sa proljevom desilo, a onda kad je pristal da bude bez pelene ko da je sve zaboravil...

i uz to imamo problem-on sad i ad može iskontrolirati mjehur ( kolko-tolko) zna mi se popiškiti iz protesta!!
neznam kak da reagiram na to :conf
To izgleda npr ovak-cijeli dan je bez pelene i sve ok, stavljam ga na tutu i obavi i u jednom trenu ja otiđem na wc i ne pustim ga sa sobom unutra, a on se namjerno popiški ispred vratiju kupaone i viče mi pi-pi tak da me dobije van...danas sam ga stavila u kindač jer mi je bacil čašu punu soka ( namjerno) i uglavnoms tavim ga tam da se skulira i da ja počistim staklo, a on se meni popiški po kindaću-opet znam da je namjerno jer je 5 minuta prije toga bil na tuti i piškil!
pokušava manipulirati s menom i neznam kak da se na to postavim :dunno

29 lip 2010, 23:55

Diami- iskreno, ne pokazuje nikakve znakove.. doduše, skinula sam ga jučer u gaćice i čekala da se popiški ali nije... a žarko sam to htjela :lol Da mu objasnim ( kolko tolko ) kako se u gaćice ne piški... Mislim da ipak ja imam veću želju od njega..
Hvala svima na savjetima, probat ću pa ćemo vidjeti :kiss

30 lip 2010, 08:02

tratinčica1711 je napisao/la: Mislim da ipak ja imam veću želju od njega..

na ovo se odnosio moj post ;)

01 srp 2010, 19:03

Nakon sto sam se upravo hvalila na drugom podforumu da smo prosli tjedan maknuli dudu, svecano prijavljujem i ovdje da smo SKINULI PELENU PO DANU!

Do sad tri incidenta u deset dana (s tim da ona vec jako dugo kako na tutu, i zna traziti da kaki, nama je pelena sluzila samo za piskenje). Zna ne piskiti po PET sati (tipa stavim je na tutu i nista, i tako 10 puta) i tek se onda nakon tih pet sati popiski. Doduse nije da nesto puno pije, nisu mi ni sinovi, ali su ipak cesce piskili .... no zasad ide dobro. Nocnu jos nismo maknuli jer je STALNO puna puncata, kao da sve sto ne popiski po danu popiski po noci ... to me isto intrigira :conf ... decki kad su prestali piskiti po danu prestali su piskiti i po noci, i iako su imali pelenu za noc ta je uvijek bila suha. Kako je prosli tjedan na moru bilo dosta hladno nisam se usudila da spava u tako hladnome, sad sam se ja nesto razbolila pa mi je opet tramak ... ali budem ovih dana maknula i nocnu, pa cemo vidjeti efekt.

01 srp 2010, 19:45

evo samo da se odjavimo s ove teme jer mi smo se riješile dnevne prije godinu dana, a noćne prije oko mjesec dana.
veky32 je napisao/la:prijavljujem kandidata za odvikavanja od pelena :mrgreen

malo cu prouciti temu od pocetka ali nisam imala pojma da se tuta nosi vani da se pokakaju ili popiske u nju kad se odvikavaju.
pa jel to malo nezgodno, mislim nosis tutu na igraliste :)

ja sam uvijek nosila sa sobom pelenu (ako baš nigdje u blizini nema wc-a stavila bi joj pelenu da se pokaka i odmah joj skinula), a što se tiče pišanja tu smo 'zalijevale travicu'.
:mah

04 srp 2010, 15:15

Tratinčica mislim da je stvarno prerano ako ne pokazuje nikakve znakove, a ako će iduće ljeto imati preko 2 godine meni to uopće ne izgleda prekasno nego sasvim normalno. Ja uopće nisam namjeravala svojeg ovo ljeto odvikavati jer sam mislila da je prerano (moj sad ima 20 mj.), a onda sam tu na forumu pročitala o znakovima i shvatila sam da pokazuje skoro sve pa ćemo ipak probati. Ako uspjemo super, ako ne onda ćemo još pričekati.

04 srp 2010, 22:49

moje cure jučer i danas govore da su pokakane,evo bar nekakv znak :lol
za kakvih tjedan dana probat ćemo opet

05 srp 2010, 13:00

Jerko ima dvije godine i četiri mjeseca i evo već smo četvrti dan bez pelene. Prva dva dana je piškio posvuda a evo već dva dana to obavlja u tutu, samo što je sad shvatio kad mu se piši i iz nekog razloga ne želi pišiti već trpi, drži se za pišu i viče neću pišiti gaćice, neću na tutu ne piši mi se, i nakon što ga ja stavim odma se diže i tako po pola sata i tek se onda popiši kad ne može više trpjeti. Valjda radi ona dva dana kad je stalno pišio gaćice, svaki put se rasplakao i valjda sad misli da je pišiti nešto loše. Svaki put ga pohvalim kad se popiši, valjda je to samo neka faza.Također nije još ni kakao od kad smo skinuli pelenu, ne pokazuje neke znakove da ga to muči ali isto sam zabrinuta tako da ako i danas ne bude ništa kupit ću onaj sirup koji ste preporučili.

05 srp 2010, 13:08

Mi smo bez pelena i dnevnih i nocnih! Nema pipiskenih gaca, zna se strpit dok ne nademo negdje wc kad smo vani ili u voznji. Nocu se jos ni jednom nije popiskio u krevet, pita i nocu za wc ako treba. Jako je vruce pa i nocu trazi piti. Nama je odvikavanje trajalo za skidanje dnevne pelene par dana s tim da je i to bilo bez zapisavanja okolo, eventualno bi mu pobjeglo u trku do tute, a nocnu smo skinuli i sve OK od starta.

06 srp 2010, 10:25

D ide preko dana na kahlicu i piskit i kakati,ali jos ima pelenu i rjetko je mokra,ali po noci je uvijek.
Sad sam na godisnjem i probat cu mu samo gacice obuci preko dana pa cu vidjeti kako ce to biti :dada

06 srp 2010, 10:31

Mi bez ikakvih incidenata, sve tece skroz ok. Trazi piskiti, iako piski jako rijetko. Cak je uspjela i vani se popiskiti, sto je jos prije par dana odbijala.

12 srp 2010, 22:25

Samo da prijavim da 2 dana piškimo i kakamo po stanu :D Kad se popiški onda mi se dođe smijuljiti i kaže pipi.. barem nešto ;) Na lonkicu još uvije sjedne samo kako bi zajašio psa ( tog je oblika).. nadam se skorom napretku :mah

17 srp 2010, 16:34

Evo da se i mi prijavimo :) Malo kasnimo, jer smo pelenu skinule pred neka 3tj. Bilo je par incidenata, ali uglavnom je to - to. Skinuli smo i dnevnu i noćnu odmah. Kad idemo van ne nosim ništa, jer uvijek viče da mora piškiti, a kaka jednom dnevno, obično nakon ručka, a prije spavanja :)
Bilo je baš brzo i bezbolno. Sad čekamo ubrzo novu guzu za pelene ;)

17 srp 2010, 16:39

jeli nama vrijeme ovo ljeto da krenemo sa odvikavanjem
ima 17 mjeseci

17 srp 2010, 17:36

MMI,probaj par dana,ljeto ti je najbolje doma za to!
imaju samo gaćice ili bodi pa en trebaš puno presvlačiti!
moje su godinu dana starije,sad smo u postupku odvikavanja,al nam slabo ide :lol
polako! :dada

17 srp 2010, 19:56

ja nisam za to.
dijete u jednom momentu kad je spremno samo skine pelenu i taj cijeli proces ide bez frke.....
mozete pokusati ali nemoj forsirati ako vidis da ne ide....
smatram da nema koristi od forsiranja djeteta da sjedi na tuti/kahlici ili wcu ili pak stalnom propitkivanju, vodjenju na wc na inicijativu roditelja,.....
ali to sam ja, meni se nije ni zurilo skidati pelenu, ja sam bila sigurna da cemo je mi imati jos 6-12mjeseci :dada

17 srp 2010, 20:00

Mi imamo problem, jer nece kakiti na tutu i na WC ni po koju cenu. Dnevnu skinuli, nocnu skinuli i piski bez greske, ali nikako nece da sedne kad treba da kaki. Imate li nekih ideja kako da mu omilim tutu ili WC i za tu radnju?

17 srp 2010, 21:47

Evo i nas tu :mah Spremamo se sa skidanjem pelena već duže vrijeme al uvijek nam se nešto ispriječilo pa smo odgađali...
Danas smo bili u nabavci gaćica i "opreme" za čišćenje nezgoda, ali gdje naći tutu??? :conf
Kupila sam jednu prije mjesec dana ali doživjela je nezgodu pa sad tražimo drugu. Obišli smo getro,muller, TL, dm, par ljekarni...i nema, sve rasprodano ili su neke skroz male pa mu je pišonja vani :/
Zna li tko gdje provjereno ima?

17 srp 2010, 21:58

plusić,moj l se skinuo s pelene u roku par dana,ali nije sam tražio,nego sam ga isto propitkivala i skidala mu pelenu kroz dan,kad se popiškio po sebi skužio je da se nešto događa!možda bi potrajalo još nekoliko mjeseco da sam ga pustila u peleni da sam skuži i veli!

inaće sam protiv da se djeca forsiraju,ali ovak malo probati meni je ok! :dada
ljubi malene :proljece

17 srp 2010, 22:01

ma kakvo forsiranje,čisto proba pa ako hoće,hoće.

17 srp 2010, 22:04

MMi,da baš tako mislim,s l mi je uspjelo,s curama nejde,al samo su u haljinicama pa mi je super! već će one kad budu skužile o čemu se radi!

17 srp 2010, 22:19

LTL krivo si me razumjela....
jedan dan ili dva pokusati, ali bez forsiranja (znaci beskrajnih propitkivanja i sjedenja na tuti ili wcu), samo da osjeti da je mokar.
inace djeci u platnenima je lakse jer imaju onaj mokri osjecaj dok ovi u "pampersicama" su uvijek suhi ;)

17 srp 2010, 22:21

Ivan kaka u tutu,i uvijek pita, a piški u pelenu.
Pokušala sam dva dana bez i bilo je svega.

17 srp 2010, 22:23

Madir je napisao/la:Ivan kaka u tutu,i uvijek pita, a piški u pelenu.
Pokušala sam dva dana bez i bilo je svega.

Madir onda su moj i tvoj kombinacija, jedan kaka bez problema, drugi piski bez problema.

17 srp 2010, 22:24

Nitko nezna di ima tuta? :(

17 srp 2010, 22:26

ja kupila običnu u mercatora 2-3 kn na sniženju prošli mjesec.
valjda bi trebalo bit po dječijim dučanima tipa ovo
http://www.media-commerce.com.hr/index1 ... =10&id1=48
Zadnja izmjena: MMI; 17 srp 2010, 22:29; ukupno mijenjano 1 put/a.

17 srp 2010, 22:27

stefanova mama - nazalost nemam savjet.
moj zadnjih par dana ima velike muke sa odlaskom na wc, kao da mi je cudan osjecaj, i onda znamo i po sto puta ici na wc da samo sjedne i digne se, a onda sto i prvi put se pokaka.
a neznam otkud odjednom sada to, jer uredno piski i kaka vec preko mjesec dana na wc....

ja to opet pripisujem fazi ;)

17 srp 2010, 22:31

a kupila običnu u mercatora 2-3 kn na sniženju prošli mjesec

kupi meni vagon, pa cu prodavat.ako su 2-3kn :lol
Mama M.-imaš ih svugdje.ja ih sad primječujem, prije nisam ni pogledala u njih.
TL, Ipercop, Beby m.s.-ma svugdje

17 srp 2010, 22:38

Mama M.-imaš ih svugdje.ja ih sad primječujem, prije nisam ni pogledala u njih.
TL, Ipercop, Beby m.s.-ma svugdje

Bili smo danas u dosta dućana al sve su neke male ili je sve rasprodano.
Ma ja sam ti antitalent za bilo kakvu kupovinu, kad god nešto tražim nigdi nema :/ odnosno moram obići 10-tak mjesta da nađem :mrgreen

19 srp 2010, 08:45

ona moja nece i nece
skinem je u gacice a i ona sama skida pelenu-par puta sam je zatekla kreveticu ujutro bez pelene
i popiski se u gacice ali nista joj ne smeta sto je mokra

aaaaaaa sta cu

na tutu nece
pricam joj
vodim je sa sobom u wc, ali ona nece

da pustim?
Tema je zaključana