Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2014. - 9. dio

04 tra 2017, 23:32

Sonja strumfove 2d.3d mi niti nisu za njih.
Odgledala je ona to bez beda,ali bez nekog odusevljenja :D.Veli da joj se ne svida gargamel i nece vise ici hahaha.
Joj i mi u zgradi....bas mi u ovo doba godine fali dvoriste.
Tena je jako oprezna i kad se penje u parku po spravama.Frend njene dobi je spram nje vaaaau.
Ritmika joj super ide,ali muz kaze da nju na trcanje treba-da trcat nauci ;)

05 tra 2017, 00:11

Hvala cure na čestitkama :hug Što se pelena tiče, mislim da ću morat pričekat da se s bebicom uhodamo, a to bi bilo taman do ljeta, pa onda opet pokušat navikavat na tutu i skinut pelenu. Mislim da on to sad sve kuži, ali ne želi se još oprostit od pelene :roll Čak ne da ni presvuć pelenu kad se popiški nego viče da hoće bit baš u toj popišanoj :ajme U svakom slučaju bit će veselo ljeto :lol
Ja sam mislila svoga vodit u kazalište lutaka još ove zime, na Crvenkapicu ili Macu papučaricu, ali onda nikako pronaći dobar termin dok sam još radila, pa onda došlo da moram mirovat i eto, ništa od predstave :(

13 tra 2017, 15:24

miruj sad radije, manje posla onda imaš kasnije :hug

približavaju nam se praznici
mali vrištavac je bio glavni na bratovom rođendanu
sad nabraja koliko tko ima godina
pitao je i mene pa svima govori koliko ja imam godina :hahaha

13 tra 2017, 19:45

Moja kad god je netko pita ima 5 god.
I kad je rodendan i torta prvo ona mora par tura puhati pa slavljenik :roll :lol

Praznike sam jedva docekala, malo odmora od skole, treninga, utakmica...

14 tra 2017, 08:08

Mi smo nedavno proslavili rođendan od starijeg. D. još uvijek tvrdi da je to bio NJEGOV rođendan, da su NJEMU došli prijatelji (iz bratovog razreda, naravno), i da ON ima 7 godina :hahaha Svako malo se sjeti pa pita jel još ima torte od njegovog rođendana. :lol

21 tra 2017, 07:51

kod nas cijelonoćni rigoleto
ne znam što je
uzela sam mu muffin u pekari. nije to nikad jeo (muffin iz pekare), možda ga je nešto smetalo
4-5x je povratio
2x stolica
sve je stalo oko 3 i sad je ok
jeo pahuljice (same) i pio cole
ko nov je
valjda je gotovo
zvala bih pedicu da vidim što treba pošto je vikedn

24 tra 2017, 09:57

Svi skicu?
Neve jel rigoleto prestao?

24 tra 2017, 15:52

je, istu noć je to bilo. sutradan tj to sljedeće jutro sve 5
u petak nam je gasto
bar mislim. napisala sam si u mob da je u četvrtak a na papir vidim da mi piše petak
sad nemam pojma gdje sam krivo napisala :zub

24 tra 2017, 18:28

Nama se zaredali rodendani i pricesti pa samo u letu skicnem sto ima a vikendom smo onda okolo.

Nista novoga kod nas, frajerica je sad jos vise prosirila svoj vokabular i dar prepiranja, objasnjavanja i sl. pa nas zabavlja.
Najvise se sa starijim bratom prepucava i od šale brzo dođe do plakanja i cmoljenja što njega beskrajno zabavlja :roll
Ostalo po starom...u intezivnoj smo potrazi za novom as i nekidan me prodavačica uvjerava da nemora imati kilazu ako ima visinu za grupu II što je meni prvi put da čujem.

24 tra 2017, 19:38

izmijenilo se nešto, možđa ima više tu http://www.roda.hr/udruga/programi/sigurno-u-autosjedalici/izmjene-i-dopune-zakona-o-sigurnosti-prometa-vezane-uz-autosjedalice.html
ako ne pošalji pp u grupu za AS

25 tra 2017, 15:53

Sonja sto sad imate?
Moja ce u ovoj do skole moci sto se kg tice :D.

27 tra 2017, 15:25

Pozzzz cure

Kako ste kako djecica

I moja sa govorom napreduje da me svaki dan fakat iznenadi , tako mozga, tako razmislja, mudra je , zna za svoje dupe itekako se izboriti ma bas me iznenadi i nasmije svaki dan :D

Nego da vas pitam kako ste zadovoljnje sa obucom iz ccc za djecu?

28 tra 2017, 08:33

suncica77 je napisao/la:Nego da vas pitam kako ste zadovoljnje sa obucom iz ccc za djecu?

Imam papuče od tamo (one kao školske izgledaju kao platnene tenisice ali su na čičak ili se samo navuku, nemaju žnirance), dobre su. A starijem samo tamo kupujem tenisice, sandale i cipele, i to baš one lasocki. On ima usku nogu i model mu je savršen. Kvaliteta mi je ok, makar je jedne tenisice prilično brzo uništio, tj. mislim da je otpao čičak. Ali to se možda dalo popraviti. Za mlađeg nisam imala potrebu kupovati baš puno obuće (osim onih prvih "prohodavajućih" modela, te nisu bile ccc). On trenutno ima hrpu obuće od starijeg, pa moram uopće vidjeti da li ću mu išta morati kupiti.

28 tra 2017, 10:40

Bas me i zanimaju te lasocki
Da li su ok za djecu od 2 i pol god
Moja jos ima te x noge pa bi trebala nesto da drzi zglob i vidim imaju neke ,pa se uvijek pitam moraju li biti bas skupe da bi bile ok,
Opis lasocki pise zrnata koza pa valjda je ok

28 tra 2017, 12:50

što je rekao ortoped za x noge?
ako niste bili, nisam upratila, idite, ima raznih vrsta x nogu i nije sve problem
evo neke vježbe korektivne gimastike
https://www.centarsm.co.rs/program-x-noge.html
meni nikša ima xerice i radi se o problemu kukova, ne stopala. kod njega je nešto što će se samo ispraviti mi je rekao
ne treba nikakva obuća posebna, vježbe nit išta

obavili smo gastro
dobili more pretraga i nositi stolice, što je najgore
on kaki na wc. tko će to uhvatit il ga nagovorit na tutu :znoj

rečeno je nemliječna prehrana
budemo vidjeli

28 tra 2017, 19:18

Sunci ne moraju biti skupe da bi bile ok.Osim ako iz nekog razloga moraju biti radene po mjeri,ali to je druga prica onda.
Uh Neve probaj ga natutu nagovorit ili tutu stavi u wc :D.
Sretno s pretragama.
Moja se jucer upisala u krevet pred jutro Mislim da ga nikad nije toliko potopila.A radili smo urin nedavno,glupo mi je letit svako toliko.
Popiske li se vasi?

28 tra 2017, 19:42

jako rijetko se popiški. evo jutros je. desi se :zub

29 tra 2017, 15:45

Idemo za 10dana fizijatru na pregled pa cemo vidjeti sta dalje, mala je jos pa da rijesavam na vrijeme stose moze, ona kukove ima ok ali su problem pete koje idu unutra i te x noge tj ne moze spojiti koljena i stopala

29 tra 2017, 15:50

Moja od kako je skinula pelenu.sa 22mj a sada ima 2.8 god upiskila se 3 x i nikad ukakila , ali vjerujem da ce toga biti sad kad krene u vrtic

Skupljamo papire i upis je u tijeku, ako budem imala srece da je upisem jer ne radim, na 5 h ,
A brine me svasta nesta u vezi tog vrtića, zelim da ide a opet ...ta higijena , da li ce trazit tutu, dali ce je cuti na vrijeme, da li ce je obrisati dobro,i 100 ostalih cuda ...al dobro bit ce opet meni tesko ko i sa dojenjem a oni to dobro ( kako tko) ili bolje od nas prihvate ili ne ?
:)

29 tra 2017, 18:33

ona će gledat tebe i što se tebi čini. ako je vodiš s grčem i vidi da nisi sretna , neće dobit doojam da je to lijepo mjesto i neće dobro reagirati
svako dijete prođe adaptaciju. neki odmah, a neki s odgodom
vrtiće je mjesto gdje će naučiti jako puno toga, naučit će se prilagodit drugima, dijeliti, družiti, jako puno toga rade i idu na razna mjesta tako da je djeci vrtić zabava većinom.
najbolje da polako ideš s adaptacijom, prvo pola sata par dana pa sat, pa 2 i tako redom.
ovdje je jako lijep tekst o prilagodbi http://gugalaga.com/adaptacija-iliti-kako-olaksati-prilagodbu-djeteta-na-vrtic-1
izdvajam
Prije polaska u vrtić poželjno je često govoriti slijedeće:
vrtić je mjesto gdje ima puno igračaka i djece
vrtić je mjesto u kojem odgajatelji znaju mnogo zanimljivih igara
što će se sve raditi u vrtiću i kako će teći njegov boravak
nikada se ne smije plašiti dijete vrtićem (npr. ako budeš zločest ići ćeš u vrtić, u vrtiću ćeš morati sve pojesti i sl.)
Ritam djetetova života u obitelji treba prilagoditi ritmu u vrtiću
Dijete treba privikavati (ali bez prisile) na noćnu posudu, da jede žlicom, pije iz šalice
Dijete vrtićkog uzrasta treba osamostaljivati u oblačenju, svlačenju, održavanju higijene i prehrane
Dobro je s djetetom prošetati do vrtića, pogledati djecu u igri na dvorištu i pridružiti im se u igri

Kada dijete krene u vrtić poželjno je da prvih dva tjedna dolazi u vrtić na kraće vrijeme (prvi dan sat vremena, drugi dan dva sata itd. pri čemu se raspored dolaženja dogovara s odgajateljima)

te
Tijekom perioda prilagodbe nije poželjno navikavati dijete na nove oblike ponašanja (navikavanje na noćnu posudu, odvikavanje od bočice, dude).Ako željeno ponašanje nije usvojeno do polaska u jaslice/vrtić, tijekom prilagodbe svakako ga ne mijenjati, nego ostaviti za vrijeme kada se dijete prilagodi novim promjenama u svom životu.
Vrlo je važan jutarnji rastanak s djetetom u jaslicama / vrtiću. Roditelj treba biti smiren, nikako djetetu ne smije pokazati svoju zabrinutost ili žalost što ga ostavlja. Dijete će to osjetiti pa će se i ono tako osjećati. Rastanak s djetetom se ne smije odgađati u nedogled. Dugo smirivanje djeteta ili ponovno vraćanje ne preporuča se, jer dijete plače. Dijete će ubuduće plakati duže očekujući da se roditelj vrati.

jako je važno da se već sad polako ritam prilagođava onom vrtića, kako ćeš je voditi, vrijeme buđenja, obroci, spavanje. tako da polazak u vrtić bude ok
kod nas je buđenje fiksno u 7. neke dane ranije ali to onda nije prevelik šok. koma bi bilo da inače spava npr do 9 a da je onda dva dana ih budim u 6-6.30.
svaki dan idemo u vrtić do 8h.
doma doručkuje uvijek, najčešće oko 7-7.30 a u jaslicama je doručak oko 8.30 pa bi pregladnio da do tad čeka
užina im je oko 10.30 a ručak je u 12. nakon ručka spavaju. buđenje je oko 14.30-15. tako se toga doma i ja držim.
ako neće spavati u vrtiću onda ti je time lakše sve.
ljeti pomičem sve za 1-2h jer se ne moramo rano dizati. ne idu u vrtić 7 i 8 ali već početkom 8 mj počinjem pomjerati spavanje i buđenje da ne bude problema kad krene vrtić
nekima ne smeta jedan dan spavat do 9, jedan do 7. mojima da. sve im se poremeti, ako spava do 9 ne spava prekod ana, ili mu se spava oko 16, što je meni kasno.

prilagodi kako god vama paše.
prilagođavanje vrtiću kasnije pomaže i kod prilagodbe za školu.

30 tra 2017, 15:51

Sta je nocna posuda ?

Da morat cu je prije vrtica dizati ranije ,učiti, sad mi.spava do pola 9 , jedva je probudim,

Tamo nece spavat jer je od 7do pola 1h

O vrticu joj govorim samo lijepo , a svoje osjecaje moram kriti

30 tra 2017, 17:14

tuta vjerojatno

30 tra 2017, 20:10

Tuta :D.
Suncica ja nisam svoju unaprijed navikavala na ritam vrtica.To ovisi o djetetu.Doduse moja nije dugo isla,ali se presaltala na vrticki ritam bez problema.
Super joj je to bez spavanja.Ja ju ne bih vodila od 7 ako vec ne radis ;).
Mi smo opet doma i necemo do jeseni.
A adaptaciju svi produ neki prije,neki poslije-na to se pripremi ;)

02 svi 2017, 09:23

Desi se da se popiški tu i tamo ali sve je to normalno.
Ako ste nedavno radili urin i nema nikakvih još drugih siptoma ne brini.
Tako sam ja sa starijim zbog njegovog refluksa do škole imala fobije i strahove.

I mi ćemo u vrtić od jeseni.
Ne brinem jer baš vidim da je spremna i da joj treba i društvo i sve. A sve ovo o higijeni i ostalom ne mislim o tome :mrgreen , kako sva druga djeca tako će i ona.
Nekidan sam je ostavila prvi put u igraonici samu sat vremena. Inače igraonica funkcionira kao vrtić do 13 sat, bilo je 15-tak djece i ostala je bez problema.
Već smo bili tamo par puta pa joj prostor nije bio nepoznat ali do sada svaki put je rekla da neće sama ostati nego da i ja budem (tako je i bilo) a ovaj put je rekla da može ali da ću joj faliti. :luv
Kaže teta da nije ni pitala za mamu, da se baš igrala sa guštom.

02 svi 2017, 20:49

ja sam danas zvala zdravstvenu djelatnicu i dogovorilaprehranu
jako je ljubazna bila

nažalost mm nije skužio da se i danas trebala skupiti kakica pa se sad sve produžuje i na sljedeći tjedan :gaah
u četvrtak vadimo krv.

03 svi 2017, 09:27

Evo ispunjavam obrazac, pa cemo pedijatru na sistematski pa u vrtic svepredati
Neka pitanja mi nisu bas jasna
Npr pise koja trudnocapo redu da napisem prva ili treća ? Ja u biti nemam troje djece
Razlog upisa u vrtić ?
A socijalizacija ?

Znaci ja ju ne moram vodit u 7
Mogu i u 8 ?

03 svi 2017, 09:27

Sta uopce rade na sistematskom

03 svi 2017, 10:07

Mi nismo išli na sistematski.
Nazvala sam pedijatricu i rekla da mi treba potvrda za vrtić i muž je skupio.
Nemam pojma kakav je to sistematski, možda ona j sa 3 god. ali mislim da se to radi nevezano za vrtić (uz ostalo ide i očni pregled).

Mislim da ova ostala pitanja nisu ni toliko bitna :mrgreen

03 svi 2017, 11:21

Ta potvrda je većini pro forme čini se. Ja nadobudno došla kod pedijatrice a sestra mi samo ispisala tu formu potvrde i potpisala. Nikakav pregled.

03 svi 2017, 12:12

Kod nas se vrata zatvaraju u 9. Doručak je u 8 30
Ja ih vodim do 9
Tema je zaključana