ukratko moje iskustvo:
prvih mjesec i pol dana je bilo svega. iz bolnice smo izašle 16. dan. jedna curica je provela prvi dan uz mene, a ostalo na neonatologiji. tamo je hranjena na bočicu uz dojenje.
po dolasku kući smo unutar par tjedana skroz izbacili bočicu.
prvi mjesec su dobile 1,5kg i 1kg, drugih mjesec i pol 1kg i 400g, tu mi je malo falilo da odustanem od dojenja, ali dale smo si još jednu priliku i preko noći je krenulo kako spada.
dok je jedna curica vrlo brzo skužila tehniku, sa drugom je bilo muke. nikako nije obujmila bradavicu kako treba, gurala ju jezikom van i tu bi nastajale rane. svako slijedeće dojenje je sve bolnije.
kada se napokon sve posložilo na mjesto bilo je mlijeka i za treće.
nisam ih nikada stavljala istovremeno, pokušavala jesam, ali bilo mi je prekomplicirano. pokušavala sam ih dojiti po nekakvom rasporedu, ali ni to nam baš nije uvjek uspjevalo.
dojila sam ih uglavnom ležeći.
dudu varalicu smo uveli vrlo rano, bilo bi jako teško bez nje jer sam veći dio dana bila sama s njima
od trećeg mjeseca do šestog su isključivo dojene, noćnih podoja je bilo prosječno 3 svaka. kada su prvi puta prespavale noć (obje istodobno) dobila sam teški mastitis.
dohranu su jako teško prihvatile, prvi pravi obrok su pojele sa osam mjeseci.
dojile smo do godine dana, jedna je sama počela odbijati, pa sam odmah odvikavala i drugu (vjerojatno sada ne bi).
ništa mi više ne pada na pamet, ako ikako mogu pomoći, tu sam