Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
07 lis 2009, 20:00
aj, osijek, divno, zavidim ti na tim prvim miganjima bebica

.
nije ni cudo da jedna beba pritisce mjehur, budes vidjela kasnije kako stisce

, ponekad stvarno zna biti i neugodno. jedno stisce zeludac, drugo mjehur....
sjecam se kako mi je frendica jednom izbezumljeno gledala u trbuh, bebe su se taman okretale, tocno su se razaznale dvije glave, pa jedna noga/ruka, druga, treca, cetvrta.... frendica je vikala: aaaaaaaaajmeeeeeeee, ti kao da male aliene imas u trbuhu

.
ja sam si za svoje dvojceke umislila da znam koji je koji i u kojem polozaju, ali to naravno nikad nisam saznala tocno. mislila sam da ce prvi biti onaj koji je glavom dolje ( drugi je bio obratno ) ali kako je bio carski rez, doktori nisu vise znali kojeg su prvog porodili. i tako, mozda je ovaj stariji zapravo trebao biti mladji.... ma, nebitno! ponijela me sjecanja

.
11 lis 2009, 20:29
Zdravo, osijek - i sve ostale. I ja imam trojke - velike. Rođeni su sa 33 i 3/7. Od trudnoče ne mogu mnogo da pričam - sa 10 tjedna sam otišla u bolnicu zbog komplikacija i vratila se za 7 mjeseci. Na kraju je bilo sve OK. Bit čete i vi, vjeruj!
Kako ste sve ostale, moje drage sa

?
16 lis 2009, 09:32
U srijedu smo bili na novoj kontroli. Bebe su narasle sve je ok, čak doktorica kaže da je jedna beba rekla bi za nju da je krupna, a one su sve tri takve. Rekla mi je da je 98% sigurna da su sve tri curice. Ja se osječam malo bolje nemam više onih glupih bolova u zdjelici i krstima, a i bolje spavam pa mi se mrsko dići svaki dan. Jedino sam si mjehur prehladila ćini mi se. Jučer me probadalo dolje nakon mokrenja. A i skroz sam neka poluprehlađena i puna groznica. I onaj testić kod gina mi je bio promjenio boju ph je bio povišen iako je doktorica rekla da je to često kod trudnica, ali i to vjerojatno upučuje na malu upalicu. Sada moramo početi smišljati imena. Dali je netko od vas rodio svoje trojkice u Petrovoj, ja planiram tamo iako mi je Osijek pod nosom jer tamo sam išla kod jednog docenta pa nekako mislim i da oni imaju više iskustva sa ovakvim porodima. Šta vi mislite?
16 lis 2009, 13:42

drago mi je da su bebice ok
Zadnja izmjena:
Lora7; 29 sij 2011, 21:04; ukupno mijenjano 1 put/a.
17 lis 2009, 01:28
Sa mnom je u Petrovoj cca mjesec i pol ležala trudnica s trojkićima. Sad, je, naravno, mama. Ležala je u Petrovoj jer je iz okolice Požege, i čini mi se da je bila rekla da njihovo rodilište nema 3 inkubatora ili tako nešto, pa su je poslali u ZG da se dogovori, a ovi je pogledali i zadržali. Na kraju je rodila nekoliko sati prije mene. Tri dečka, jedan oko 2200, drugi oko 1900 i treći mislim oko 1700. Rodila je u 34.tjednu, pri kraju je dobijala kortikosteroide da malcima dozore pluća, a najviše mu je mučio jak svrbež kože - nekim trudnicama - neovisno jesu li višeplodne ili ne - žučne soli se talože u koži i to strašno svrbi, a ne smiju se (zbog trudnoće) uzimati najučinkovitiji lijekovi,...
Kad je rodila, svrbež se sredio. Znam da je nakon cca 2 tjedna uzela dva dečka doma, a treći je otišao u Slavonski Brod u inkubator. Pod kraj trudnoće je stvarno bila ogromnog trbuha i dobila je dosta strija iako je visoka skoro 180 pa bi se očekivalo da će se dečki nekako "rasporediti". Više nije imala ni apetita, a noćna mora joj je bila leći na leđa (recimo na ginekološki stol radi pregleda) jer bi ostajala bez zraka.
Inače, moja dobra prijateljica također ima trojke, dečka i dvije cure. On je bio preko 2kg, cure 1750g, rođeni u 34.tjednu. Sad imaju godinu i tri mjeseca, hodaju i sve jedu, veliki su i u potpunosti su stigli klince iz jednoplodnih trudnoća. Ona se dosta napatila jer je imala visok tlak i jako je oticala pa je rano završila u bolnici, ali ne znači da će kod tebe biti tako - ona je ipak bila trudnica "u godinama".
Da sam na tvom mjestu, požurila bih s opremanjem dječje sobe, jer kad postaneš big mama - a ti ćeš to doista biti - neće ti biti lako, a i SIGURNO će ti već u drugom trimestru savjetovati što više mirovanja da se ne počneš otvarati.
Sretno!
19 lis 2009, 20:08
Drago mi je da imate pozitivna iskustva sa Petrovom. Ja se za sada dobro osjećam ne deblja mi se ništa osim stomaka na kilaži do sada nisam previše dobivala, a bebice su svejedno velike što mi je drago. Što se mirovanja tiče, pa ne radim ne znam što skuham, pretežno sjedim tj. poluležim jer sada radim od kuće pa se mogu udobno smjestiti dok radim. Ponekad objesim veš, ali mi ga moj dragi iznese. Prošetam svaki dan do mame koja živi 200 m od mene i tamo sam opet u poluležečem položaju. Odem sa mužem do trgovine ja samo šetam on stavlja stvari u kolica i sve ostalo, tako da mislim da se stvarno ne naprežem previše. Ja bih voljela da što duže ne bude potrebe da idem u bolnicu i tamo mirujem kad mogu to i kod kuće, li svakako računam da ću prije otiči u bolnicu i tamo čekati i ležati do kraja trudnoće, e sada vidjet ćemo kada će to biti.
19 lis 2009, 21:31
samo nek se bebe što duže druže u tvom trbuhu i sve će bit ok
22 lis 2009, 21:52
sjećam se da sam i ja pred kraj htjela da više rodim,a onda je netko rekao:Ma ne budi luda,pa sad ti ih je najlakše nahranit dok su svi u trbuhu.
23 lis 2009, 09:58
Da to je istina. Mene moj direktor svaki put zafrkava kako sam sad sretna i imam privilegiju da vodim djecu sa sobom na sastanak i znam uvijek gdje su! Nije meni mrsko ni teško nositi ih i biti trudna, nego uvijek nekako strepim da se nešto ne dogodi iako što dalje sve manje imam strahova, ali svejedno. Jel vas bilo strah u trudnoći. Usput Lora7 hvala što mi pomažeš svojim odgovorima!
23 lis 2009, 10:39
.
Zadnja izmjena:
Lora7; 02 ožu 2016, 21:01; ukupno mijenjano 1 put/a.
28 lis 2009, 10:35
Ja sam još i smirena inače svi kažu mene da sam hladovina, ali moj muž je inače paničar iako on uvijek tvrdi da nije nego da on samo razmišlja. Ja znam da se on jako brine prvenstveno za mene jer se uvijek boji da će se meni nešto dogoditi pa onda ja moram još i njega tješiti i uvjeravati kako će sve biti ok. Inače mi to dobro ide, ali u ovom tanju nekako mi to teže pada.
01 stu 2009, 13:34
Biće dobro,mora...
Zadnja izmjena:
Lora7; 29 sij 2011, 21:04; ukupno mijenjano 1 put/a.
03 stu 2009, 22:12
Lora hvala na podršci. I ja mislim da će sve biti ok i to stalno tupim svom mužu, a on samo viće kako znaš, a ja jednostavno imam osječaj da će sve biti dobro. A što se tiće bolnice i priča poznato mi je to, ja sam bila samo tjedan dana pa sam vidjela sve i svašta i tolika me panika uhvatila da je to jedan od glavnih razloga zašto sam pobjegla glavom bez obzira iz bolnice i zato bi htjela što duže ostati kod kuće prije poroda!
Polako poćinjem skupljati stvari za bebaće i dobro bi mi došao savjet šta i koliko trebam, šta je jako bitno, a šta manje. Koliko krevetića, nosiljki, kakva kolica...
04 stu 2009, 17:26
...
Zadnja izmjena:
Lora7; 29 sij 2011, 21:05; ukupno mijenjano 1 put/a.
05 stu 2009, 21:05
Ja sam danas bila na kontroli, potvrdili smo da su sve tri curice, sve je ok velike su koliko bi trebale biti i sve tri su podjednake nitko ne zaostaje. Počeli smo malo intenzivnije pratiti vrat maternice. Doktorica kaže da je za sada ok. Mislim da je napisala da je dužina cerviksa 38, širina 28, a dužina crvikalnog kanala 25. Kaže malo je skračen, ali to je zbog toga što je veliki teret, zato se i mora kontrolirati. Dala mi je uputnicu da za 2 tjedna odem i u bolnicu u trudničku ambulantu da i oni vide, a za 3 tjedna opet kod nje. Za sada sve ok i držite fige da tako i ostane.
05 stu 2009, 22:32
nek tako dobro bude i dalje!
05 stu 2009, 23:06
Ja jos nisam mama,ali blago vam i zavidim vam malo!!!Sretno!
07 stu 2009, 18:59
Osijek, ovo je jedna stara tema o opremi za duplice i triplice, mozda ti moze pomoci
viewtopic.php?f=51&t=18263
10 stu 2009, 12:50
Hvala Jia sve je dobrodošlo.
Lora7 dali si ti nakon pregleda ( vaginalnih ) imala kakvih tegoba? Ja opet imam osječaj kao da sam prehladila mjehur, a tako mi je bilo i nakon zadnjeg pregleda i prošlo je nakon par dana. Prolazi i sada, ali neće mi valjd svaki put tako biti! Iduči ponedjeljk idem opet na pregled. Počele su me opet boliti kukovi, bokovi i sve ostalo iz tog područja pa sada više ležim i polusjedim, sva sreča vrijeme je tako da ništa drugo ni nemam volju raditi.
10 stu 2009, 13:03
- ne jedi previše,

jer ćeš kasnije krepat sa mršavljenjem
- kreći se ako smiješ, naravno, jer ćeš kasnije isto krepat 3x
ja sam bila na čuvanju 2 mj u bolnici pred kraj trudnoće i bila sam sva usporena, malo se prošetaš po hodniku

a kad sam došla doma nisam ni znala kako mogu mišići boljeti, kakav aerobik i upala mišića
- odmaraj se čim stigneš da možeš sve odraditi doma
- i sve speglaj ... pripremi već u 6 mj. osim ako imaš nekog pouzdanog i peglački raspoloženog za kasnije, u slučaju da osdeš na čuvanje u bolnicu.
- odjeću za van (izlazak iz bolnice odmah spremi u 6 mj. i sve te stvari da znaš što će biti a ne da ti donesu nečeg premalo nečeg previše.
10 stu 2009, 13:06
e da i nek muž bude s tobom na porodu.
ako će biti prirodni, mene su tako htjeli poroditi neki balavci
i mm im je govorio da ne ide i da hoće carski, pa su rekli da nisu oni šarlatani,
kasnije s dok. koji me porodio na njih derao da što su toliko čekali, i isto tako i pedijatrica.
forsiraj carski čim vidiš da bebe ne idu van, mene su nakon 5 sati dali još jedan drip i tako sam čekala 10 sati sa dripom u rađaoni.
i ako ideš na prirodni reci da bi odmah ispunila one papire o bolesti...one papire za carski i anesteziju prije a ne nako 10 sati dripa.
ovo je bio veseli post.
ali da se pripremiš nikad ne znaš na kaj ćeš naletiti.
i sretno
10 stu 2009, 13:19
vrabec, di si zabrijala?
trojke obavezno idu na carski jer nema šanse da su svi troje lijepo namješteni da bi mogli izaći vaginalno, a i izlaskom jedne bebe, druge dvije mogu se pomaknuti. i preslabi budu za vaginalni porod. tako da tu nema izbora ni straha - osijek se mora psihički pripremiti za carski i jer će tako roditi 100%.
Počele su me opet boliti kukovi, bokovi i sve ostalo iz tog područja pa sada više ležim i polusjedim, sva sreča vrijeme je tako da ništa drugo ni nemam volju raditi.
ne zezaj se, i polusjedeći pogoduje otvaranju, a ti još imaš bolove, tegobe.
nemam iskustva sa višeplodnom trudnoćom, no nije dobro tako rano osjećati to područje jer je znak da su počele pripreme za porod. bez obzira na tri bebe, njihova težina je još mala da bi te zbog toga pritiskalo. ja sa jednom bebom nisam osjećala nikakve promjene do trudova, a bila sam lagano otvorena (prenijela sam). zato - u horizontalu na par mjeseci.
10 stu 2009, 13:27
eli je napisao/la:vrabec, di si zabrijala?
trojke obavezno idu na carski jer nema šanse da su svi troje lijepo namješteni da bi mogli izaći vaginalno, a i izlaskom jedne bebe, druge dvije mogu se pomaknuti. i preslabi budu za vaginalni porod. tako da tu nema izbora ni straha - osijek se mora psihički pripremiti za carski i jer će tako roditi 100%.
ma sve ok, ali nek se
osijek pripremi da joj možda neće biti sve po špagi u bolnici.
na kraju krajeva mene su ako si čitala porađali balavci pa je bilo

i od mm i od dok. koji je radio carski i od pedijatrice jer mi je mali ostao bez zraka i imao niski apgar.
ali ti balavci nisu o tome mislili
10 stu 2009, 13:34
vas us namučili jer su neiskusni doktori krivo procijenili, kod blizanaca se procjenjuje što je bolje u konkretnoj situaciji i neki pogriješe, kod trojki nema izbora - mora se na carski.
sjećaš se kako si je D priželjkivala vaginalni, ali su je "otplili", nema te opcije kad su trojke u pitanju.
10 stu 2009, 17:45
osijek, ideš na carski i to definitivno
ako možeš pripremi polako sve što možeš, neke sitnice lako kasnije nabaviš
znači ideš u Petrovu, kad su ti rekli da dođeš?
10 stu 2009, 22:35
Lezi,odmaraj...to ti je uistinu najvažnije..
Zadnja izmjena:
Lora7; 29 sij 2011, 21:05; ukupno mijenjano 1 put/a.
11 stu 2009, 10:56
A ne znam koliko je pametno i skroz ležati. Nekada bez obzira na sve kad malo prošetam osječam se kasnije sto puta bolje, a što se sjedenja tiče sada mi više odgovara nego na početku, sada mi je teško ležati. Ja se ne otvaram ili nešto i nadam se da će tako i ostati.
Što se Petrove tiče nisam ih dugo zvala, zadnje je bilo ono na početku kada su mi rekli da ako je sve u redu bolje ne putujem nego da pred kraj dođem kod njih ako hoću roditi tamo. Možda bi trebala nazvati!?
11 stu 2009, 13:55
ja se ne javljam, ali mi je gušt čitati.
sretno tebi i malim curicama!!