Sada je: 11 ožu 2026, 09:53.
Moderatori/ce: latica, snowwhite

Shnito.

mamac2012 je napisao/la:a kako ide to s privikavanjem u takvom slucaju, kad je u periodu adaptacije netko ostao doma zbog bolesti?
pa ne mora se valjda adaptacija ispocetka?
mrs. eastwood je napisao/la:kiti vama će sad biti lakše jer ćete praktički doći u skoro adaptiranu grupu.
no vidjet ćemo. navodno da ih je upisano 19, a zasad ih dolazi samo 9, što je fenomenalno... (možda su ovi 2012. zapravo samo prijavljeni kako bi im se pričuvalo mjesto). 

mrs. eastwood je napisao/la:mateja - da, u ZG ima svega par vrtića koji primaju bebe, djecu do 12mj. koja je kod vas dobna granica? kako izgledaju grupe? imate li kinderbete? gdje spavaju?

Ja mislim da mome sinu uopce nece biti tako lose kao meni. Vjerujem da cu slijedecih nekoliko tjedana provesti na ovome topicu pisuci haiku poeziju.

,,,Jer su ju izblesali stom adaptacijom.Naime, ona je već bila jasličko dite i samo je promjenila jaslice.Ali svejedno je morala prolaziti adaptaciju za početnike .Kad sam ju upisivala ispunili smo te upitnike,gdje su imali pitanje,da li je dite išlo u neki dr.vrtić i od kada do kada.Tetma sam na sastancima rekla da ona ide u vrtić i da će samo preći u ovaj gradski, direktorici,ravnateljici,psihologici na svim tim razgovorima je naglašeno da ide u vrtić.I dođe pon.1. tj.adaptacije oni meni rekli da ju dovedem i igram se snjom 1h tamo,mala oduševkljena ,novi vrtić da mamama da se igraju i da budemo tako kratko,. 2. dan da ju dovedem i ostavim,normalno mala skužila i pita me da se i ja igram s njom,da neidem ća. a nemogu,tad poludila,plakala im je 20min.i ja opet tetama objašnjavam da nju treba ostaviti do ručka pa na ručku i3. dan da spava jer je bila navikla biti bez mene i po 10hdnevno.A NEE.Mala se razbolila i nije je bilo 5 dana u bvt.-u, oni opet rekli da dođe na 2h
,opet plakala ali se brzo smiri jer zna da je kratko tamo jer je to novi vrtić
,Da bi mene opet tete pitale ,pa mama vaša mala je išla u dr. vrtić prije našeg ,
, i ja opet ponavljam svima sam vam to rekla i napominjala ,ali me nitko od vas nesluša da je ona petkom išla u vrtić i bila 10 h i u pon. dođe samnom da se igram snjom 1h kod vas.Kad ti teta ajoj pa ona je mogla to sve izbjeći i doći odmah i biti do iza ručka i 2.dan ostat do kraja,ručak,spavanje

tanjabb je napisao/la:Mrs. E., u Slo. porodiljni traje 12 mjeseci, zapocevsi obavezno 28 dana prije termina. Porodiljni dakle zavrsava s djetetovih 11 mjeseci zato jaslice i primaju djecu te dobi. Vecina majki onda jos iskoristi godisnji pa su doma skoro do 1.rodjendana.
koji ne mozemo korsitit godisnji kad bi htjeli i tak sam morala na posao isti dan, kad mi zavrsio porodiljni.

. Moj mali je u skupini od 12 djece, 2 tete su od 10 do spavanja, ali se itekako bave djecom (i roditeljima
). Svako dijete teta preuzme od roditelja i preda ga roditelju. Na adaptaciji su bile obje tete cijelo vrijeme s njima (2 tjedna), a i dolazile su druge tete u ispomoc kad je trebalo. Ja sam bas jako zadovoljna.

mozda ne prezivim sutrasnji dan.
znam da ce biti krokodilskih suza...
Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.