Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Desant na pelene!

10 srp 2011, 07:01

balu, srecice, suuuper! :dada

12 srp 2011, 10:24

evo da i mi prijavimo stanje stavri, koje je po meni više nego zadovoljavajuće :dada
nakon tri tjedna bez pelene zbilježili smo neki veliki napredak- lijepo je počeo zvat na vrijeme da mora piškit ili kakat i čekao bi da ga stavimo na tutu ili ako smo vani da skinemo gaćice da piški na travu. nekad mu naravno malo pobjegne, ali stvarno rijetko i ipak većinu onda ispiški u tutu. nekad ga mi malo nudimo - po sistemu kojeg je nevenera opisala - ako se nekud ide pa ga uz štapiće ili grožđice stavimo da malo piški da znam da smo mirni u autu i tako. ali sve u svemu, ja sam presretna da smo prije drugog rođendana ostavili pelene i da je dijete lijepo s guzom na zraku, posebno po ovim vrućinama.
još nam preostaje maknut noćnu pelenu i to nikako da skupim hrabrosti, ali budem ovih dana. popodne spava bez pelene, ako spava naravno, ali sve češće samo leži u krevetu i igra se s autićima :ajme

12 srp 2011, 10:26

prijavljujem prve pokušaje...na moru prijavljivala piškenje...sad bila 3 dana kod mojih na viksi, preko dana bez pelene, piškila u wc i travu, kakala u vinogradu :lol ...za spavanje ima pelenu koju odmah skida čim se probudi...čak joj i gaćice smetaju pa ih stalno skida ...
jutros je išla u vrtić bez pelene, čekam info kako je prošlo, ( valjda nije skidala gaćice :mrgreen )

13 srp 2011, 18:25

Mi se potkupljujemo s time da kad se pokaka moze spustiti vodu :)

Nocas sam mu obukla pelenu jer mi se 3 noci za redom probudio i trazio piskiti, a kad ga stavim na tutu onda urla da neci i vratim ga u krevet - mokar je za minutu. Cini mi se boljim da mu sada u kriticnom trenutku stavim pelenu pa ako bude trazio i ako bude htio sjesti na tutu da ju skinem nego da se deremo usred noci, razbudimo se i jos imamo mokar krevet. Vjerujem da ce ga proci :/

13 srp 2011, 19:40

ja mogu s sigurnošću reći da smo se skroz navikli bit bez pelene, prijavljuje i kad smo kod nekog vani, nagovorim ga da ide na tutu, nema više nezgoda. milina :yess

13 srp 2011, 23:59

neve bravo za Tina :joy :joy

I mi smo na nekom pomaku, jutros je piskila nakon budenja u skoljku, sta je ocito joj draze nego na tuti.
Nocas joj nisam stavljala pelenicu, i nije se popisila :yess . veceras je opet bez pelene, pa cemo se ja i mm na smjene dizat provjeravat kakvo ce bit stanje.

bilo je danas i kakice u gacice, al dobro, nemogu od nje ocekivat da mi svaki put trci i prijavljuje.
Kakva je bila u pocetku, totalno opustena i nezainteresirana, ja sam jako, jako zadovoljna kako napredujemo. :dada

14 srp 2011, 08:51

Bravo za Tina! I za mamu kako je to odvikavanje stojicki podnjela!

Mi smo 2 noci u peleni i sad je pelena suha, nije nocu trazio piskiti.
Sad mi je palo na pamet da mu je hladno za guzu bez pelene pred jutro?!

Ma nema veze, sto je da je, on je super jer se i po noci uvijek probudi, a sad boze moj kome se usred noci sjedi na tuti :lol

14 srp 2011, 10:09

I mi smo u klubu :joy Tjedan dana u gaćama. Nema nezgoda, prijavljuje šuškanjem :rolf
Baš sam zadovoljna!
Stalno mi na pamet dolazi onaj neki Šaptač psima kaj sam jednom gledala na TV-u. Taj sve riješi u čoporu.
Tak ja mislim da je kod nas čopor dao svoje i mali ne želi više pelenu.
Malko se, muči ovih dana s pretvrdom kakicom. Ne kužim kak to voće ne riješi

Noćnu - hm, nisam baš na čisto. pelena mu je puna, spava prečvrsto, uglavnom se ne budi....
Popodne ju nema.

14 srp 2011, 11:26

evo da i mi prijavimo suhe gacice nocas :yess
mm se budija oko 2 sata, bila je suha,onda je budija, piskila je.
jutros opet suha!!!

nastavlajmo dalje bez pelene :dada

18 srp 2011, 16:13

Kod nas i dalje ništa novog po pitanju samog odvikavanja.

Al kupili mi bazen i sad velim sinu ne može u pelenama u bazen nego u kupaćima i da ne piša u bazen jer se ta voda ne mijenja svako malo. I neka kaže ako mora piškiti i mi ćemo mu skinut kupaće i može piškiti na travu. E to ga zaintrigiralo pa je prvih 15ak minuta 5 puta vikao "pipi pipi pipi" i da ga vadim van.

I onda stoji na travi spuštenih gaćica, pa kao stišće, pa nejde, pa uhvati pišolinca i veli "pipi dooođiiii".... :ajme :hahaha Mi smo se odvalili od smijeha.... :lol

18 srp 2011, 18:25

An je napisao/la:I mi smo u klubu :joy Tjedan dana u gaćama. Nema nezgoda, prijavljuje šuškanjem :rolf
Baš sam zadovoljna!
Stalno mi na pamet dolazi onaj neki Šaptač psima kaj sam jednom gledala na TV-u. Taj sve riješi u čoporu.
Tak ja mislim da je kod nas čopor dao svoje i mali ne želi više pelenu.
Malko se, muči ovih dana s pretvrdom kakicom. Ne kužim kak to voće ne riješi

An, jel' ti to G... bez pelena? :shock svaka čast, mali je zakon kad ste tako rano uspjeli :klanja :zivili

kažeš, zakon čopora? onda definitivno i mi krećemo uskoro, R... već sa zanimanjem prati bracu kod svakog odlaska u wc :dada

i mi odnedavno imamo problem sa tvrdom kakicom, a nikad ga dosad nismo imali, baš suprotno, uvijek je imao učestale i meke stolice :dunno a jede grožđa, samo trpa u sebe, ali ne pomaže :/ čak sam mu i sirup od smokava kupila, a on jadnik i dalje svako popodne stenje li ga stenje...

18 srp 2011, 22:19

Evo da se mi pohvalimo, je da ima jednom dnevno,al ne svaki dan nesto u gacice, al ja sam prezadovoljna
od one flegmasta i pusti me stat Tare, je izasla Tara koja trci i sama na wc skoljku kad je sila :dada

Po noci ne piski :shock , sta me sokiralo, i rekli smo bay, bay pelenama. :klanja
Svima zelimo sta brze i sta uspjesnije odvikavanje od pelena!!! :mah

18 srp 2011, 22:38

Bojsice - je, taj mali veli da mu se svidjaju gaće :lol
Uredno piški i u parkiću. Nekad mu pobjegne, al ostatak zadrži za WC.
No ono što me najviše oduševljava je činjenica da mu je pelena nekoliko noći ostala suha.
Stalno se nekako bojim da će bratovim stopama, koji je noću muku mučio do škole.....
Kako bi to bilo predivno da ode noćna!!!!

I malo sam bila bezobzirna: ušao u gaće i promijenio spavacu sobu i krevet u jednom danu. Nisam se uopce sjetila da bi to moglo biti previše. Srećom, nisam se ni trebala sjetiti :joy

STara - odlično!

Bojs - je je, čopor čuda čini :dada u svakom pogledu :ajme

12 kol 2011, 08:42

Evo da se i ja javim sa svojim trogodišnjakom.
Već sam tu pisala dok smo bili u Zg, nije htio skinuti pelenu ni pod razno. 2 dana prije odlaska na more išli smo u dućan i rekao mi je da ne želi pelenu, i bio je super, tri sata je izdržao, kad smo došli doma onda se popiškio u gaćice pa je zatražio pelenu. Došli na more, opet je rekao da mu pelena ne treba, ja sam se složila i mogu reći da je prošlo super. Naravno bilo je par nezgoda ali po noći uopće ne piški :)
Sad kad kaže da mu se piški imamo ravno 5 sekundi da negdje otrčimo (ako smo vani) i sve skinemo da se može popiškiti, a doma nam daska mora biti stalno dignuta da stigne sve obaviti, kategorički odbija tutu i ondaj nastavak za wc.
No međutim, problem nam je kakanje, ne želi sjediti na wc-u,obično je nervozan pred kakanje ali ne želi reći da mu se kaka nego govori da mu se piški i onda se popiški u wc drekić padne na pod.. sad čak i vidim ako počne kakati brzo ga stavim na wc, ali me strah kako će to sad u vrtiću biti....

12 kol 2011, 08:51

Mi smo bez pelene dvije sedmice, piškiti je naučio super, sam traži a za kakit još ne. traži tutu i sjedi neko vrijeme, kaže neće guza da kaki i nakon nekog vremena kaže daj tutu, kad ono on se već ukakio. nemam pojma kojim metodom da probam da bi uspjeli :dunno

12 kol 2011, 15:56

Metodom - dajte mu vremena! Shvatiti ce sigurno ubrzo :dada

Vidjeh da je ozivio topic pa bih samo rekla da su pelene daaaaleko iza nas. Nocnu isto skinuli nakon mog zadnjeg posta ovdje.
Obicno se probudi jednom usred noci i trazi "pikiti". Nakon toga zaspe bez problema. Ujutro ne trci odmah, nego laganini, za oko pol sata od budjenja.
Kaka super, na wc ili tutu.
Nikad ga ne podsjecam, sve prijavi, bez problema idem s njim izvan kuce.

Bas me iznenadio.

A kad razmislim, vec dulje vremena je on ponekad piskio na wc. Obavezno bi se popiskio u kadu kad bih ga tusirala, i mjesecima prije skidanja pelene na tusiranju bi rekao - pikis? i nakon toga piskio
Mozda je to razlog da je tako brzo skuzio kako kontrolirati i zadrzati mokracu. Tj. bila sam jako iznenadjena kako to zna i kuzi.

Svima zelim brzo i bezbolno skidanje pelena! :kiss

12 kol 2011, 17:15

da prijavim da smo mi imali regresiju od dobrih 10 dana, kakanja i piškenja svugdje kao da nikad nije na tuti bio
prestalo je, hdB, i sad je sve ok, nema problema
i dalje na tuti, mislila sam ga prebacit na wc ali ne ide

13 kol 2011, 14:46

Pitanjce: kad ste skinule noćnu pelenu svojoj dječici, jeste li ih budile na nonu/tutu po noći ili ne? Koliko puta?
Ja ne znam bih li skinula noćnu, on se meni prepiški, bude puna pelena ujutro.

13 kol 2011, 14:58

ja sam tinu odmah skinula sve
jer sam često viđal da neka djeca skinu pelenu po danu ali noću je vuku i godinu poslije

ja sam ga budila prva dva dana, nakon toga nisam
legao bi oko 20, prvo se nekih par dana budio oko 5 popišan
onda se to pomaklo do 6
trebalo je oko 2 tjedna da uspije zadržati i dozvati me a da se ne popiški
od tad ako mu se noću piški onda me zove i pita
sad zna zaspat oko 20.30 i ne piški do 9 ujutro uopće

noćna pelena mu je noć prije nego sam ju skinula bila puna totalno

13 kol 2011, 15:01

Ok, hvala ti, probat ću. Vidim, sad preko dana kad idemo negdje, može trpiti

13 kol 2011, 15:03

kako je po danu, dnevno spavanje jel izdrži?
meni je tin dan odmah sve bilo ok, pa sam onda imala malo elana za noćno
makar su mi svi rekli da odmah maknem sve

13 kol 2011, 15:05

nemamo problema po danu, sam ide na nonu, ali mu stavljam za spavanje preko dana i noći, po danu nekad bude suha pelena, najčešće mokra

16 kol 2011, 13:10

Da i mi kratko opišemo put do bezpelenaštva.Prošlo jleto nije htjela ni čut skinut pelenu,nosila je dvi po kući za svaki slučaj ako je skinem da priljepi novu,školjke,tute,wc-a wc papira,ma svega se užasavala.Sićan se da bi skupila ruke kao da je ušla među gubavce i vikala mujdi,mujdiiii...
I ove godine početkom 7 mj.ja njoj počnem pričati kako to drži smrdljivu pelenu na jepoj guzi,kako to rade mala djeca a ona je velika jer se inače fura na tu priču ko seka je beba a ona je velika...Nakon desetak dana mog pričanja u vjetar ona meni dođe i kaže-Kini mi pejenu ja sam vejika! ! ! To je bilo oko 10 navečer,a pošto je izrazila sama želju nesmjem reći ne...I skinemo mi pelenu i odemo nanati,ujutro krevet suh ko barut,gospođica se digne,kaže ade kujaj meko iden ja pikit,i ko da to radi već godinama ode u wc,namjesti onu dječju dasku popne se improviziranom skalom-stavila sam veliki lonac,onaj kuhinjski,nije bilo nišeg drugog u tom trenu- i piški...I evo sad već mjesec i pol dana,jednom joj je pobjeglo dok se igrala s drugom djecom,i jednom na nekoj fešti kad smo bili,odvikla se pelena praktički u dan,sama,kada je bila spremna,bez da su nam se napuhali parketi i susjedu prokapalo po glavi...Sama sam još šokirana,ugodno,ali šokirana! ! !

16 kol 2011, 15:22

Za sve vas koji ste uspjeli :joy . Nadam se da ćemo i mi uskoro. Mi smo počeli odvikavanje pred 2 mjeseca i to tako da sam ju svako malo stavljala na tutu pa ako uspije nešto napraviti. Bila sam zadovoljna jer se većinu puta uspjela popiškiti a kada bi primjetila da želi kakiti i to bi bez priblema napravila bez velike pompe. Svaki puta bi vikali bravo i pohvalili je ali i nakon ova dva mjeseca situacija je ista. Uopće ne pita ako ima potrebu, samo se popiški gdje stigne, niti joj smeta kad je mokra, ništa (ima 2,7 mj). Stalno joj pričam i objašnjavam kako mi mora reći kada joj se piški ili kaki ali bez reakcije. Sada kada ju i stavim viče NE MOGU!i ne želi ni sjestina tutu. Prođe par minuta i iskrca sve u gaće. Kada negdje idemo stavljam pelenu a za spavanje mi još ne pada na pamet. Ima stariju sestru i kada ona sve obavi onda joj plješće i viče BRAVO! Podmićivanje ne pali. Već sam luda. Rekla sam neću odustat pa koliko traje da traje. Stalno su gaćice na sušilu. Eto toliko o mom iskustvu. Javim vam o napretku.

16 kol 2011, 15:35

mrava je napisao/la:Pitanjce: kad ste skinule noćnu pelenu svojoj dječici, jeste li ih budile na nonu/tutu po noći ili ne? Koliko puta?
Ja ne znam bih li skinula noćnu, on se meni prepiški, bude puna pelena ujutro.

Svojima sam prvo skinula dnevnu pelenu, a nocnu ostavila sve dok nisam izbrojala da im je pelena suha cca 7 jutara uzastopno.
Kod starije je to bilo odmah po skidanju dnevne (prakticki sam mogla odmah skinuti i nocnu), ali je mladja imala nocnu pelenu jos koji mjesec nakon sto je skinula dnevnu (doduse, mladja je imala 18 mj. kad je skinula dnevnu, pa pretpostavljam da je to zbog toga).

Nisam ih budila po noci nikada :dunno

16 kol 2011, 18:14

Nakon što smo skinuli dnevnu, noćna je bila puna nekoliko dana. Nisam ju namjeravala skinuti jer je stariji imao problema s nocnim mokrenjem. No nakon tih nekoliko dana - noćna pelena je svako jutro bila suha - i skinuli je. Ne budim ga po noci, ponekad se probudi sam i veli da "moja pikiti"

23 kol 2011, 09:15

Hej cure, molim vas za savjet, više ne znam što i kako da postupim...

znači mali ima 3,5 godine, ovo ljeto smo skinuli pelene, i što se piškenja tiče sve je super, piški na wc, no kakanje nam predstavlja popriličan problem. Znači prije nego što se pokaka a to zna često trajati i po tri sata, počne cupkati nogicama, postane nervozan plačljiv, trči do mene da ga čuvam, ili ako su bake prisutne da ga se nosi. Na pitanje jel mu se kaka viče ne, ne želi sjesti na wc a pogotovo ne na tutu. I onda nakon 2-3 sata povremenog skakutanja obavi to u ravno 2 sekunde u gaće. I tako svaki put već mjesec dana i nema naznake da bi se nešto promijenilo. Skoro će opet u vrtić pa me strah kako će to tamo ići a i beba dolazi za mjesec dana pa ne znam jel i to ima kakvu ulogu.
Uglavnom, još je gore što se MM i ja ne slažemo, kad se mali pokaka u gaće ja ga presvučem operem bez previše filozofiranja a on poludi, dere se na njega, stavlja ga na silu na wc a mali urla (njegovo je mišljenje da mali to namjerno radi, njemu za inat :roll ). Već sam umorna od svega toga....

23 kol 2011, 12:29

Ovo se i nama događalo zbog mlađeg djeteta, sin nije isto htio na nonu, kao da izražava ljubomoru prema seki.
Isto tako na silu je mm stavljao sina na nonu, dijete se jednostavno počne bojati. Ti makni muža od djeteta i pokušaj uz puno razgovora pridobiti dijete da zavoli kakanje na noni. Neka ti se nitko ne petlja. Ako treba mito, podmiti ga nekom sitnicom, pričaj mu kako će on ići baciti sadržaj none u wc, pa će to plivati do kanalizacije, pa daleko daleko... Nađi jedan kutak u kući u koji će samo on i njegova nona smijeti biti

23 kol 2011, 13:09

Ma probali smo slično i on onda kaže pobjeglo mi je budem drugi put kakao u wc, očito da to još ne može kontrolirati jer mu se i piški i kaka u isto vrijeme i onda samo stane nasred sobe, malo stisne i kaže gotovo je.. niti ne stignemo do kupaone.

nije mi jasno zašto ti muški nemaju živaca za klince, dođeš, počistiš i gotovo, nije baš da mi je to gušt raditi ali znam da nije dijete krivo što to ne može kontrolirati. Tko zna što se sve vrti u njihovoj glavici. Onda na kraju ispada da ja popuštam pa je zato mali takav, a on je kao autoritet jer urla kad mali treba na wc. Piškanje smo obavili bez tatice, mali je htio piškiti u tutu ali samo na stoječki, kad smo bili vani išao je na wc i tako je doma počeo ići na wc i sad lijepo ode sam, kaže da mora piškiti i sve obavi sam. Zato nekako imam osjećaj da još nije spreman, ali valjda tako mora biti

23 kol 2011, 22:24

Joj ženske ja imam velikih problema i neznam kako ih rješiti. Malena iam STRAH OD TUTE, ne želi sjest na nju, a tjera ju piškiti. Plače, drži se dolje, a ne nju ni pod razno, čak ni na školjku, šta da rdim?????? Da nabavim novu tutu, možda joj se ova ne sviđa? :conf
Tema je zaključana