Sada je: 05 lip 2026, 22:59.

Desant na pelene!

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Desant na pelene!

PostPostao/la Mala Bornica » 23 kol 2011, 22:47

Hanna je napisao/la:Hej cure, molim vas za savjet, više ne znam što i kako da postupim...

znači mali ima 3,5 godine, ovo ljeto smo skinuli pelene, i što se piškenja tiče sve je super, piški na wc, no kakanje nam predstavlja popriličan problem. Znači prije nego što se pokaka a to zna često trajati i po tri sata, počne cupkati nogicama, postane nervozan plačljiv, trči do mene da ga čuvam, ili ako su bake prisutne da ga se nosi. Na pitanje jel mu se kaka viče ne, ne želi sjesti na wc a pogotovo ne na tutu. I onda nakon 2-3 sata povremenog skakutanja obavi to u ravno 2 sekunde u gaće. I tako svaki put već mjesec dana i nema naznake da bi se nešto promijenilo. Skoro će opet u vrtić pa me strah kako će to tamo ići a i beba dolazi za mjesec dana pa ne znam jel i to ima kakvu ulogu.
Uglavnom, još je gore što se MM i ja ne slažemo, kad se mali pokaka u gaće ja ga presvučem operem bez previše filozofiranja a on poludi, dere se na njega, stavlja ga na silu na wc a mali urla (njegovo je mišljenje da mali to namjerno radi, njemu za inat :roll ). Već sam umorna od svega toga....

evo me ovdje hanna :), s nasom pricom o zadrzavanju stolice. moj sin je skinuo pelenu i neko vrijeme i piskio i kako bez problema, pa je ne znam ni sama vise kako poceo zadrzavati stolicu. doslo je do toga da po 6 dana nije kakao, a kad bi konacno obavio bilo je uz veliku muku. pomogli su nam savjeti psihologice: ne previse filozofirati oko toga, svi moraju kakati i gotovo. kad bi primjetili da mu je sila, kratko i jasno reci "vidim da ti se kaka, idemo!". nakon obavljenog posla :faca dati nagradu (u nasem slucaju kinder jaje, i to samo ako kaka). na pocetku nije bilo bitno gdje obavi nuzdu, moze i u gace, a kasnije je bitno da se obavi na wcu. ako ne kaka, nikom nista, nema kinder jaja, ali nema ni ljutnje ni filozofije (i ja sam se i ljutila i svasta izmisljala i pricala). meni je puno znacilo to sto sam dobila naputak kako da se ja (i mm) postavim. trebalo je oko mjesec, mjesec i pol da se situacija pocne kretati na bolje, a jos se sjecam kad mi je prvu put viknuo iz wca "mama, kako sam!". odmah sam zasuzila i htjela otplesati ples radosti :joy , a morala sam glumiti kao da je to nesto najnormalnije.

sve skupa je to potrajalo, ne znam vise, 6 mjeseci, godinu dana, od kad je problem poceo i konacno bio rjesen. nakon toga, pocelo je nocno mokrenje, ciji je uzrok bio bas to zadrzavanje stolice. vaznije je da dijete kaka nego gdje kaka...
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la Hanna » 24 kol 2011, 10:54

E to je i meni bitno, da ne zadržava stolicu već da se pokaka redovito. A sad, kad tad će valjda shvatiti da i nije neki gušt kakati u gaće. Kad ga stisne ne smijem mu ni ponuditi wc jer počne plakati i govoriti da mu se ne kaka, pa onda nek se pokaka u gaće... Sad još samo moram MM objasniti po stoti put da je to tako i da čekamo klik u glavi. Njemu je piškanje i kakanje ista stvar ako je jedno savladao onda je drugo još lakše), a to baš i ne ide tako, pa se nadam da ću ga barem uspjeti ušutkati dok je mali u toj fazi da mi malom ne stvara traume ;)
Mali miš 2008.
Mamina lutkica 2011
Hanna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † Sanika » 03 ruj 2011, 21:25

Evo i nas, recimo da smo se skinuli :)
Nije popiskio gace vec skoro 10 dana, jedino mu tu i tamo kakanac zbrise, zapravo ne zbrise, najavi on, sjedne se i pokaka, i misli da je gotovo, a onda nesvijesno dovrsi u gace.. :ajme

Nego mene muci ovo, on se naucio piskiti na sjedecki. Kako se zapravo muski uce piskiti, sjedecki ili stojecki? :plavusa
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la snowwhite » 03 ruj 2011, 21:44

Bravo za imenjaka :joy
Kod nas je prvo išlo sjedecki a onda kad smo skroz skinuli pelenu počeli i stojecki. Sad bira ovisno o raspoloženju :lol
on kaže ja bi piskio stodecki :mrgreen
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la † Sanika » 03 ruj 2011, 22:05

Thnx Snow, sad mi je lakse :luv

Inace kad dodjem doma zagrli me, poljubi i kaze "mama, kakajo sam i pišao sam" :hahaha
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrava » 03 ruj 2011, 23:04

Mm i dijete pričaju Crvenkapicu, između ostalih gluposti što su smislili, kaže moje dijete da je vuk pojeo baku pa ju je iskakao na noni :hahaha :rolf (toliko o kakanjima na nonu, opsjednuti smo njima)
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la zauvijekmama » 07 ruj 2011, 11:45

evo i nas ovdje, ali nakratko... ;)

jako sam ponosna na svoga sina :luv
u roku tjedan dana skinuo je pelene
:yess

nakon 7 dana konstantnog pisanja i kakanja na sva moguca mjesta(kao mali pas), vec sam rekla da odustajem i da sve ostavljam za 12.mjesec
jednostavno mi se cinilo da nije spreman
odbijao je obuci gace, ni slucajno se nije zelio pribliziti kahlici...pricao je o svojim " voljenim pelenama" :mrgreen

iako vec par mjeseci ne piski ponoci, a kazu da je to znak da su spremni
i tako je on krenuo u vrtic i prvi dan 5 komplata odjece sto zapisano sto pokakano :ajme
drugi dan vrtica jedne hlacice i to je to
nema vise pisanja po podu, nego trci na kahlicu
jednostavno mu se desio klik

bas me iznenadio moj veliki decko
:le
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la boysmama » 07 ruj 2011, 12:24

zauvijekmama je napisao/la:bas me iznenadio moj veliki decko
:le

bravo za velikog dečka :zivili
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la Diami » 11 ruj 2011, 11:41

I kod nas (napokon) napredak po pitanju izlaska iz pelena - jutros je piškio u tutu prvo, a kasnije i kakio i piškio u tutu. WoW! :sing: :dancing: :yay: Naime, mučilo ga je kakanje jer je prekjučer jeo bananu, a to kod njega odmah izazove jako tvrdu stolicu, pa sam ga nježno isforsirala da sjedne na tutu, mazila ga i držala dok je sjedio pored, na što je on skužio da tuta ne grize (gle čuda... :D ), pa nismo vratili pelenu i sad je samo u hlačicama s bakom u vrtu... Jednom smo imali nezgodu do sada, budemo vidjeli kako će ići dalje... Al svakako veliki pomak da se više ne boji tute, sad će i ostalo ići lakše...

Bravo za tvog velikog dečka zm!
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la ivanica » 18 lis 2011, 15:19

Pozdrav svima!!!! Imam jednu malu djevojčicu koja je prošli mjesec napunila dvije godine. Počeli smo s odvikavanjem od pelena,najviše zbog toga što je sama se krenula zanimati za kahlicu,drugim riječima bez forsiranja :mrgreen Piški super,ali kakati ne traži,pa me zanima kako je bilo kod vas???? :D Spiškenjem imamo pričicu o vodici-ono tipa to je vodica,bravo,sad si se popiškila i idemo baciti u wc i pustiti vodu,no nikako s tim kakanjem,svaki put samo zašuti,nekamo se malo sakrije,umiri i šutke obavi....neće reći da joj se kaka!!! :/ Savjet,iskustva,pričice-sve bi mi dobro došlo u ovoj fazi!!! hvala..... :buket
slika
ivanica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 18 lis 2011, 22:41

I mi imamo isti problem. Samo smo malo stariji. :)

Noćnu smo skinuli prošli tjedan, jer je već duuugo, preko godinu dana, suha ujutro, al je nije dao skinuti prije.

Danas je prvi dan bio bez pelene i pišanje sam traži i ne pobjegne mu, al dva puta se pokakao u gaće. Kao da to još ne kuži. :/

Sad ćemo vidjet hoće li i sutra pristat biti bez pelena.

Mene fascinira kako on dugo izdrži po noći, navečer se prije spavanja popiški i ujutro kad se probudi ne traži odmah, nego tek nakon kraćeg vremena hoće piškiti. Tak je bilo i kad je pelenu imao, budio se suhe pelene i tek nakon nekog vremena bi krenulo, al onda pošteno...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Noelle » 19 lis 2011, 13:00

Mi smo bez pelena od osmog mjeseca...noćnu smo isto skinuli...nema problema nikakvih...traži uredno piškiti...
isto ponekad ujutro neće odmah na tutu ili wc..nego kasnije...a imali smo i jednom piškenje po podu jer tuta nije bila na vidiku... :lol
kakanje je još uvijek, izgleda, problem...nekad se skine i krene na tutu, ali većinom javi da bi kakala kad je već gotovo...i ne kaka svaki dan...uglavnom svaka dva dana...u vrtiću uopće ne...
Z. 14.12.2008.
Noelle
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Diami » 20 lis 2011, 22:03

Nama je krenulo. Već je sad 3 dana bez pelene i po danu i po noći. Jučer je i kakio na tutu, samo mu je ujutro pobjeglo malo u gaćice, al kasnije ne, a danas nijednom. Uredno javlja i to ne onako u zadnji tren, nego tak da imamo fore otić - recimo danas smo bili u dućanu nešto i stigli smo bez problema do wc-a prohodat i obavit sve.

Čak je mišek mali uspio jutros piškiti "na komandu" jer smo trebali skupit urin za analizu, ma super je to obavio.

Ak bi to bilo to, stvarno nemrem vjerovati kak je lako išlo.

Sad me strah samo povratka u vrtić. Ovaj tjedan je bolestan i doma, a već je rekao da mu za vrtić i dalje treba pelena. Nadam se da ćemo ga uspjeti uvjeriti u suprotno do kad će krenut opet.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la zauvijekmama » 26 lis 2011, 13:58

Bravo za Karla!
Bravo za mamu!
:zivili
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Diami » 26 lis 2011, 16:42

Evo treći dan u vrtiću i danas je došao doma u istim hlačicama kako je i otišao. :yess Piđamica je doduše malčice mokra, al to je super. Jučer se i popiškio i pokakio u gaće, prekjučer se bio dva puta popiškio. Problem je što on kad sjedne na wc treba malo da krene, da se opusti valjda, a oni nemaju vremena baš čekati kao mi doma. Al dobro je, napreduje, bitno da hoće ići s tetama.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la ivanica » 01 stu 2011, 12:07

Bok,curke!! Evo,ja doslovno luuuudiiiim već zadnjih par dana :/ ,moja T. je već skoro dva tjedna bez pelena,piškenje super ,ali kad treba kakati plač :place ,kaže da ju boli,da joj stavim pelenu,da joj "nejde dek!!!"!!!!
I tako vrišti po stanu,držeći se za guzu-ne moram ni reći da sad zbog tog nekakvog straha,nema stolicu svaki dan kao inače...
Jučer smo paradirali cijeli dan,dvadesetak puta ju skinem -ona plače,protestira,muž viče stavi joj pelenu-a ja se sjetim prvog pravila kod odvikavanja-nema vraćanja pelena(ev. noćna pelena)!!! Ma ,koma :(
A žao mi curice,vidim da se muči.....
Jeste li vi imali takve probleme-kako ste to riješile,kolko bi vremenski ovo moglo potrajati-ima li išta da joj pomogne???
BTW danas ujutro sam skuhala čaj od kamilice,jučer sam kupila jogiće od šljiva,probiotike,jede samo lagano juhice,pa ne znam više....... :conf
slika
ivanica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 01 stu 2011, 16:40

Čitala sam da djeca mogu namjerno zadržavati stolicu, ako se ne osjećaju sigurno još i slično. Ne znam, ja bih joj u nuždi možda čak i dala pelenu da se pokaki. Ili bi je držala kad se počne napinjati na tuti kao "neka piški" i skretala pažnju na nešto drugo, slikovnicu, crtić ili što. I puno, puno pričati s njom o tome. U toj dobi, koliko se sjećam iz pročitanog, su dosta posesivni prema kakici, smatraju to kao dio sebe nekad, pa ih zna prestrašiti bacanje kakice u wc i slično...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la latica » 01 stu 2011, 23:33

evo i ja imam pitanje... slijedi kilometarski post...
dakle moj M ima dvije godine i tri mjeseca. pelene smo skinuli ljetos, mjesec dana prije drugog rođendana. nije bilo forsiranja, pisala sam onda malo o tome, sve je išlo nekako normalno i on je bio zainteresiran, zato smo i skinuli pelenu kad jesmo. od početka je znao zvat da će piškit, volio što ima gaćice, puno smo pričali o tome, ja sam bila prezadovoljna iako je naravno vrlo često bilo da se popiškio, ali ništa dramatično. kakanje isto, nikakvi posebni problemi. na moru se malo stanje pogoršalo, znatno se češće znao popiškit (ali opet ne prečesto) i ja sam to pripisala mjesec dana mora, plaža, voda, stalno gol, bla bla. kad smo došli doma pomalo se vratilo u normalu. od početka se nijednom nije popiškio za dnevnog spavanja i kad smo putovali nikad u autu nije imao pelenu i sve 5. dakle, od početka nikad nismo stavili pelenu preko dana, ali ima noćnu pelenu još uvijek, nekad bude suha, nekad ne. vjerojatno piški tek pred jutro.
i evo što mene muči. u zadnje vrijeme se on opet ponekad popiški. u prosjeku svaka dva dana jednom. ali nekad i dva puta u danu. i to uvijek kad smo doma. nakon dugo razmišljanja i promatranja ja sam zaključila da on "nema vremena" ići piškit na WC i neće prekinut igru. jer skužila sam ga da zna prekrižit nogice i stiskat se jer mora piškit, ali neće i neće otić do WC-a jer se igra :dunno vani nikad ne zaboravi zvat na vrijeme i čekat! isto u gostima, ali doma, kao da je drugi svijet...
ja nekad kažem Ok pobjeglo je nema veze bla bla, ali nekad stvarno popizdim kad ga sto puta hoću odvest na WC i on neće, a za minutu se popiša, pa mu lijepo kažem da se mora na vrijeme ići piškiti u WC, da je on veliki dečko i da kak će sad bit mokar i sl. i danas ista stvar i ja ga tjeram da ide u kupaonu da se presvućemo i poslije ga čujem kak se žali autiću: nisam htio za piskenje zvat mamu, mama bija ljuta :/ tak mi je već par puta rekao u nekoj situaciji da je on veliki dečko i da on neće nosit pelene, da veliki dečki piške na WC, a meni uvijek srce puca kad to čujem jer se bojim da ga ne forsiram s tim što mu kažem da zašto nije zvao na vrijeme, a s druge strane ne mogu stvarno nekad da ne popizdim jer kao da "namjerno" neće otići na WC, nego čeka i čeka dok se ne popiški ... šta da radim?
jesmo pogriješili što smo ga uvijek često mi nudili da ide piškit? ili to što ima noćnu pelenu?
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la olja » 01 stu 2011, 23:38

da te utješim?
moju šestogodišnjakinju i dalje moram 'nagovarati' da ode na wc :ajme
ok, njoj se ne događa da se popiški, a i ne moram ju baš baš stalno podsjećati, ali je činjenica da je njoj to tlaka - jooooj, pa zaaašto, pa ne ide mi seeee (a cupka na jednoj nozi npr. :lol ), pa iiiiigram see i sl. :ajme

moj ti je savjet bezvezan :lol - naoružaj se strpljenjem i podsjećaj, pričaj, objašnjavaj... :dunno
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la latica » 01 stu 2011, 23:56

znaš olja da si me utješila! seka mi je rekla da se i njezini predškolci u vrtiću znaju popiškit...

ma ja se zapravo grizem što nekad strogo kažem da to nije u redu, pa si mislim da mu samo izazivam nepotreban stres oko toga, ali nema mi smisla stalno govorit ma nema veze, drugi put ćeš zvat na vrijeme, kad mi se čini da nije fora u tome da on na vrijeme ne skuži ili ne zna šta se treba, nego on jednostavno neće otić piškit na WC :dunno
ili recimo, uvijek zove da mora kakat i onda sjedne na WC, pokaka malo i trči dalje na igranje (a znam da nije gotov) i onda za 5 minuta opet trči i viče: "mama mojam opet kakat" i ide obavit ostatak. ali nema vremena sjest da obavi sve odjednom .... a ništa, moramo dalje pregovarat i dogovarat se...

nismo ga nikad ni sa čime mitili i nagrađivali i sada isto kad lijepo zove za piškit i kakat kad obavi, pohvalimo ga, ali nema nikakve pompe oko toga, nego se ponašamo kao da je to nešto normalno ...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la olja » 02 stu 2011, 00:34

latica je napisao/la:ili recimo, uvijek zove da mora kakat i onda sjedne na WC, pokaka malo i trči dalje na igranje (a znam da nije gotov) i onda za 5 minuta opet trči i viče: "mama mojam opet kakat" i ide obavit ostatak. ali nema vremena sjest da obavi sve odjednom ....

isto, isto, isto i N. :ajme
šest godina, kažem, šest i pol zapravo :ajme
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la ivanica » 02 stu 2011, 10:19

Hvala Diami na savjetu....bila sam i ja poslije malo surfala-isto nadam se da je neka faza to namjerno zadržavanje stolice-puno sam s njom pričala,puno vremena joj posvetila,pa ćemo vidjeti.... :|
Svaki dan je nešto novo,pa će valjda i ovo proći!!!
I,naravno,mamice-svaki savjet ili vaše iskustvo dobro će mi doći!!! :luv
P.S. jel ima možda kakva slikovnica na temu tute,kahlice,odlazaka na wc-ona obožava pričice,ali zbilja nikad nisam vidjela dal bi di bilo tako nečega za kupiti???!!!
slika
ivanica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Sreca najveca » 02 stu 2011, 10:26

olja je napisao/la:
latica je napisao/la:ili recimo, uvijek zove da mora kakat i onda sjedne na WC, pokaka malo i trči dalje na igranje (a znam da nije gotov) i onda za 5 minuta opet trči i viče: "mama mojam opet kakat" i ide obavit ostatak. ali nema vremena sjest da obavi sve odjednom ....

isto, isto, isto i N. :ajme
šest godina, kažem, šest i pol zapravo :ajme

i moja sa skoro 5 je identična. čeka do ama baš zadnjeg trenutka. ok, ne pobjegne joj, ali da bi ta sama otišla na wc na vrijeme, teško. uvijek moram podsjećat ili trčimo i ona i ja. pogotovo ako imamo goste ili smo mi kod nekoga.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la latica » 02 stu 2011, 16:57

ivancica - mi ti imamo slikovnicu o medi koji dobije tutu i samo se s njom igra, a na kraju skuži za šta služi pa baci pelene i ide piškit na tutu. zove se nešto kao Medo više nema pelene (morala bi doma baš pogledat). i još jednu "Petra se popiškila u gaćice". Nama su bile super na početku. Mi smo svoj tekst dodali uz slike, npr. naše famozno "nema veze" kod Petre i tak.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Sreca najveca » 02 stu 2011, 17:24

kupila ja nedavno tu s Medom u Tisak medii. čini mi se da je od Profila.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la mrava » 16 pro 2011, 13:53

Mi smo se skroz odviknuli od pelena s 3 god. i 1 mj., ali sad je prehlađen, pa brijem da se od toga u zadnjih tjedan dana desi mokar krevet
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la MamaMu » 23 pro 2011, 17:06

kod nas je krenulo ovako... nekoliko dana prije prvog rodjendana curici smo kupili tutu sa nekim volanom,sto je njoj bilo zanimljivo i pozelila je odmah da sjedne,iako nije ni znala cemu sluzi...igrala se na njoj neko vrijeme,a onda sam je pocela skidati golu dok sjedi na tuti,tako da je nekad bilo i rezultata... s godinu i koji dan vec je pocela primati ka znanju cemu ta 'igracka' sluzi,pa smo poceli pelenu skidati po danu...bilo je tu i tamo pisanja po kuci,al s vremenom je i to kontrolisala... s godinu i 2-3 mjeseca skroz smo skinuli pelenu po danu,samo smo navece ostavljali radi sigurnosti...cesto se dogadjalo da se probudi suhe pelene...jednu vece smo rizikovali da vidimo sta ce biti ako zaspe bez pelene i probudila se mokra...onda sam skontala skinuti joj pelenu,ali je u neka doba noci staviti na tutu da piski...i tako i danas funkcioniramo...imamo 2god i 7mj,i vec godinu dana smo bez pelene...ponosne smo na svoj trud! :hug
There is a voice that doesn't use words. Listen!

Proljetni cvijet 05.05.2009.
Duple ljetne oluje 02.08.2012.
MamaMu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kraljica nina » 27 pro 2011, 20:30

dnevnu smo uspješno maknuli ovo ljeto i stvarno joj super ide,stvarno joj rjetko pobjegne i zna tražiti (iako još ne priča puno)
e sad muči nas noćna pelenica nikako da ju maknemo :conf po noći joj moram stavljati pelenu jer sam probala par puta bez i budila se mokra
-probala sam joj smanjiti unos tekućine iza 18h ali nisam postigla nikav efekt osim što je cjelu večer bila nervozna i stalno tražila piti
-probala sam ju buditi po noći za piškenje ili samo stavljati na nonu ali bi se svaki put tako razljutila da je plakala po dva sata

kako da joj ukinem tu noćnu pelenu :conf znam da za to mora biti spremna ali do koje dobi se to shvaća prihvatljivo
A-15.08.2009
kraljica nina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrava » 27 pro 2011, 23:59

kraljica nina, prvo probaj maknuti to pijenje prije spavanja, odvikavaj to, pričaj da se ne smije toliko piti pred spavanje, da ni ti ne piješ ništa, pijemo kad se dobro napapamo, itd. Kad to riješiš, onda kreni na odvikavanje
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la snowwhite » 28 pro 2011, 00:04

vidiš meni je to ukidanje tekućine iza 18 neprihvatljivo. ja bi ubila nekog da mi neda piti kad sam žedna.
ostavi još noćnu pelenu nije žurba. ako je ove dobi iz potpisa imaš još ohoho vremena. samo polako da ne postigneš kontra efekt.
do 3, 3 i pol godine ćete je se riješiti :dada
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.