Evo, ja cu prva:
Anju muci slovo R (Rotacizam). Razlog je hipotoni jezik, tj misici na jeziku nisu dovoljno snazni da izazovu vibriranje koje je potrebno za R. Dobili smo vjezbice za pokretljivost jezika, moramo redovno vjezbati cijelo ljeto pa cemo onda u rujnu vidjeti hoce li biti potrebne vejzbe i kod logopedice. Vjezbamo ispred ogledala: oblizujemo usnice jezikom, jezik ispruzimo i pomicemo gore (do nosa) i dolje (do brade), lijevo i desno, izbacujemo jezik i uvlacimo ga, oblizujemo gornje i donje zubice te ga povlacimo po nepcu. Moj tata kaze da se, ustvari, vjezbamo sto jace beljiti
Dobili smo vjezbice i za drugu fazu, ali to cu kada pocnemo s njima, mozda iduci tjedan.Anjus hoce vjezbati, ali ja malo ratujem s vremenom pa se dogodi da koji puta i preskocimo vjezbice.
Vjezbamo nesto manje od mjesec dana i ne vidim nikakvog pomaka
Kao i Inina Mara imamo i mi smoijesnih situacija kada ljudi pogresno cuju ono sto je Anjus ustvari htjela reci

radio je L, Lj, R, Š, Č, Ž, S, C, Z. i sve sada izgovara lijepo i tocno. mi doma nismo radili vjezbe koje opisujes, nego je svaki dan tj. vecer ponavljao za nama rijeci koje je logopedica zapisalal u njegovu biljeznicu. i ucio je pjesmice napamet, crtao i bojao. na grafomotrici su trebali raditi sada na jesen, ali kako stvari stoje on je svoje savladao. rekla je logopedica da je lako raditi sa dobrim materijalom