Sada je: 22 srp 2026, 09:20.

uspavljivanje

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

uspavljivanje

PostPostao/la frrr » 01 pro 2009, 14:18

uspavljujete li svoje klince i kako? mislim prvenstveno na večernje spavanje, al možete i o dnevnom (ja radije ne bih :cool )

od svojih 6 mjeseci dora bi zaspala sama. išla bi klopa-kupanje - bočica - stavim ju u kinderbet. onda bi si ona još malo pričala ili se vrtila, zazvala bi me kad bi me zatrebala da joj stavim dudu ili da ju ušuškam i zaspala bi. tako je bilo, osim u iznimnim večerima bolesti/veće nervoze/nečega kad bih ju uspavala na rukama, do cca 18 mjeseci.

tad je prvo prestala spavat u kinderbetu, drugo prestala zaspivat sama. sad ide procedura kao i prije, samo poslije bočice legne na krevet pa ja moram ležat kraj nje dok ne zaspe. ili MM, naravno.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

Re: uspavljivanje

PostPostao/la indijanka » 01 pro 2009, 14:33

Moj sin koji ima skoro 4 godine nikada nije zaspao sam :mrgreen:
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rachica » 01 pro 2009, 14:38

E. sam uspavljivala do cca 3. godine, morala sam kraj nje ležat, A. ću vjerovatno do mature :lol,
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 01 pro 2009, 14:39

vecernje spavanje jos nikada nismo imali srecu da se desilo prije 23sata, i uvijek ukljucuje svih u krevetu i potpuni mrak i tisinu, bocicu caja i dudu.
Uvijek spava u svom krevetu.

(zar nije ovakva tema bila nedavno?)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la indijanka » 01 pro 2009, 14:40

frr nisi baš odabrala dobru ekipu za savjete :lol
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 01 pro 2009, 14:42

:lol
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la zeezee » 01 pro 2009, 14:43

dugo sam očajavala i kakva je situacija bila,nisam mislila da ću ikada moći reći ovo - moje dijete zaspiva samo!!!
ne uvijek, i nije to 'samo' kao što neki misle.
tome je itekako pridonio vrtić, prije toga nije bilo šanse za takve pothvate.urlao je do iznemoglosti, dok mu nisam dala cicu ili dok ga nisam nosala do vlastitite iznemoglosti.

sada, navečer kad ja radim, mm ga spremi u kind, da mu medu, skupa pokriju medu, ponekad moraju pokriti i čašu s vodom i nju staviti na spavanje :D , on se malo vrti po kindu, malo priča sam sa sobom, ponekad žvače četkicu za zube, sluša muziku...i na kraju zaspi. meni jedno vrijeme nije htio tako, ja sam navečer doma petkom i vikendom...valjda mu je falilo moje društvo, pa me znao malo duže gnjaviti. sad imam foru da ga izljubim u kindu, kažem mu da idem popiti vode pa ću doći opet mu dat pusu. još ga pitam jel smijem doći opet..tako napravim par puta, nakon trećeg puta više ne ulazim (osim ako skužim da je ustao i da nešto izvodi9...nakon toga obično zaspi.sad je već i sam počeo govoriti kad ga stavim u kind 'mama ide piti vode'. jedino što je ostalo od starog uspavljivanja je glazba, kod nas stalno nešto svira....
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dudley » 01 pro 2009, 14:43

Dok je bio skroz mala beba, zaspao je sam di ga metneš.

Kasnije nema šanse da bi zaspao sam, moramo ležati kraj njega dok ne zaspi, nekad mu paše pjevanje, nekad priča, često kaže Nemoj mama :mrgreen: pa onda samo ležimo jedan pokraj drugog dok ga ne svlada san.

Da ne velim da do nedavno nije htio ni čuti da ga MM uspavljuje, uvijek isključivo ja. Otkad je prestao cicati, tu i tamo ga i on uspavljuje.

Eh da, do prije dva mjeseca je spavao s nama u krevetu, sad je u svojoj sobici i ne buni se, kad se probudi zove da se dođe po njega a nekad i prespava cijelu noć u komadu.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 01 pro 2009, 14:47

bilo je o spavanju, nisam upratila da je bilo o uspavljivanju :dunno

ne muči mene ništa (vidi podnik :cool ), neš ti problema ležat kraj nje, samo me zanima kako to ide. mi očito nazadujemo u svemu u zadnje vrijeme (uspavljivanje, noćni obrok-ci) :kima
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kerry » 01 pro 2009, 14:48

Uh, kod nas je bilo svega i svašta kaj se uspavljivanja tiče, al nedavno smo imali fazu da bi ga nakon kupanja stavili u kindač , dali mu flašu sa rižolinom i izašli van i on bi sam zaspal...e onda se razboljel, pa je počelo ko i kod vas-da netko mora sa njim ležati na krevetu dok on ne zaspi...nažalost nekad je to i po sat vremena :|
nadam se da budemo opet došli na ovo da zaspi sam!
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la indijanka » 01 pro 2009, 14:53

frr e problem je kad ti zaspeš dok uspavljuješ djete a posllaaaa.... :mrgreen:
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la servuz » 01 pro 2009, 14:58

Dok je Doki pila mleko na flasicu,dobila bi ga u krevetu,popila i rekli smo joj cao.Sad ide prica i laku noc.Spava u svom kreveticu oduvek a u svojoj sobi od svojih 10 meseci.Hvala Bogu tu nema uopste problema.Nekad kad joj se ne spava trazi vodu,sinoc je htela da otpevamo pesmice ali sve to ne traje predugo.
Rodjena sam 23.09.2006 u Frankfurtu.
Zovu me:Lole,Doro,Loca,Kikola,Lelo,Doki,Dorka...
Prohodala sam sa 14,5 meseci.
Zadnje merenje:25,5 kg i 127cm.
Zlatokosa sam sa plavim okama.
slika
servuz
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la frrr » 01 pro 2009, 15:00

indijanka je napisao/la:frr e problem je kad ti zaspeš dok uspavljuješ djete a posllaaaa.... :mrgreen:

pričaj mi o tome ;)
( :oft MM i ja smo jučer zaplanirali kak ćemo probat dva puta mjesečno organizirat stvari tako da idemo svi troje spavati u 20 jer smo prestrgani većinu vremena)

moje ležanje kraj nje nekad traje 2 minute, a nekad da..i sat vremena
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la boysmama » 01 pro 2009, 15:23

luka se uspavljuje sam! :joy (ponosna pauza)

mi smo se bili malo zanijeli u dobi od godine dana pa su bile potrebne pjesmice i veliki krevet, ali kad sam ostala trudna odlučili smo tome stati na kraj jer sam znala da neću imati vremena, jer je i kod nas to nekad trajalo i do sat vremena.

mislim da sam o tome već pisala, mi smo to odlučili postupno iskorijeniti: prvo smo ga stavili za zaspiva u krevetić pored velikog kreveta i ostajali uz njega, onda smo prestali pjevati pjesmice i na kraju ga ostavili samog u sobi sa odškrinutim vratima, dva-tri dana je bilo malo pobune i plakanja, ali ništa strašno, kako smo mm i ja mislili i strahovali da će biti... otada stalno zaspiva sam bez problema, obučem ga, smjestim u krevetić, dam pusu i poželim laku noć i iziđem, za 15 minuta kad učvrsti potpuno zatvorim vrata od spavaće sobe, i to je to.
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la frrr » 01 pro 2009, 15:27

tak je i kod nas bilo sa 6 mjeseci - isto je došlo do toga da je trebalo maltene šetat na trepavicama s njom na rukama da zaspi, onda smo odlučili stat tome na kraj, očekivali ne znam kakve probleme, al ispalo je da je njoj to i pasalo - da ju pustimo da se malo sama još zabavlja i da zaspi kad sama hoće.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Carlito » 01 pro 2009, 19:01

e mi se od pocetka uspavljujemo zajedno. iskljucivo i samo ja ga mogu uspavati i to moram pjevati pjesmice i za dnevno i za nocno spavanje. Srecom ne treba mu dugo da zaspe, otprilike 10 minuta za dnevno i 20 za navece. Nekad, ali vrlo rjetko se desi kad zaspe da se budi cim se ja pokusam izvuci od njega, pa onda moram u 8 navece ici spavati. :D Samo ne znam sta bi bilo da ja negdje moram otici na 2 dana. Vjerovatno ne bi ni spavao dok ne dodjem, haha. :D
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 05 pro 2009, 00:04

Da ja moju ostavim u krevetiću i izađem doslovno bi se bacila preko ograde, čak sam je uhvatila kako to pokušava.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ZacKa » 05 pro 2009, 02:05

Ah, podsjetih se.
Moj sinak je do 2 god. zaspao na ciki znači i ja uz njega (svašta sam ja isprobavala i po knjigama i po savjetima majki ali uzalud), pa smo prešli na uspavljivanje naravno ja uz njega u njegovom krevetu (ionako nije spavao u kindiću kad cika nije mogla tam :mrgreen:) jer je dolazila seka pa da ju ne zgnječi dok dojim po noći a seka slučajno ostane u našem krevetu :dada .
I tako sve do 6g. ( i sad traži naravno ali grli seku) i jednom smo ga pitali a dobro sine pa zar baš moram ostati sve dok ne zaspiš (nakon čitanja slikovnica i grljenja i maženjaaaaa), a veli on meni: pa mama, kad ja tako volim grliti nekoga i zaspati (nikakvi plišanci nisu dolazili u obzir, od 6g. nekako je prisvojio malu gicu plišanca). I naravno nismo odolili toj želji :D

Kćer druga priča, izmorena od sina i kao iskusna odmah dok je još beba bila (a i bila je nekako samostalnija i manje mazna i cicala je samo do 3 mj.) odlučila sam biti dosljedna, odlaziti do kindića više puta uzeti ju na ruke i ponovo sigurnim glasom natrag odložiti i uspjelo je ! Zaspala je sama i nitko joj nije trebao do 3g. dok nije skužila kako njen braco voli zaspati uz nekoga od nas (makar su već bili i zajedno u krevetu i grlili se) pa je svakim danom sve više i ona tražila da legnemo kraj nje :mrgreen: Eto pokvaril ju je.

Sada koji put legnemo svi troje u bratov krevet i zaspimo ( :grligrli ) pa nju premjestimo na kat a ja k mužu. Ali u većini slučajeva pomaže pjesma, priča na cd-u (moj muž spojio zvučnike iznad njihovih kreveta :naughty ) i uspavaju se ko bebe.
Ali kad su tužni i ja volim zaspati pored njih. A da ne velim da sam ja pored svoje mame jako duuuugo snivala.
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rusulica » 05 pro 2009, 03:00

zajecka je napisao/la:A da ne velim da sam ja pored svoje mame jako duuuugo snivala.

Eto što ti je genetika :lol i ja sam mojoj mami grijala redovito krevet dok je tata radio na terenu. Zato i sada moja L. svojoj mamici grije krevet.
A joj ubila si me sad kad si rekla da je to u tebe trajalo do 6g. Moja ima 2,5 i ja se sve nadam da će ona shvatit da je "velika cura" i da može sama zaspat. Ko će je se tek riješit iz sobe kad je ne mogu ni iz kreveta istjerat :roll:

Kad se sjetim koliko sam se trala pokušavajući je uspavat u njenom krevetu, skoro bih i ja ušla u kolijevkicu (a nisam baš mala) da se ne probudi dok ju spuštam ali jok, ta je sve kužila. Probavala sam(3 mjeseca u komadu) i ono nek reve umorit će se....šefica je mogla skakat i revat cilu noć a na kraju bi se u 5 ujutro umorila mama i prinila je opet sebi a bidni tata bi već u 5 ipo s ljubičastim podočnjacima laganini na posao...jadan
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ZacKa » 06 pro 2009, 17:40

I mene su tješili ma skoro će on sam zaspati, je je samo nikako da naraste.......Jedino je sreća što smo mi njega sa 2g. odnijeli u svoj krevet u svoju sobu pa se nije toliko naviknuo na naš krevet nego mi na njegov :lol
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Marto » 06 pro 2009, 23:35

indijanka je napisao/la:Moj sin koji ima skoro 4 godine nikada nije zaspao sam :mrgreen:

Ovako ću i ja pisat za godinu dana. :dada
Uspavljujem oboje, znam da me dogodine čeka isto sa troje, ne želim se uopće tješit i uvjeravat u suprotno. Al bilo bi lipo da se varam, ooo, bilo bi! :klanja
Nekad traje kraće, nekad preeeduuugooo. Zmaj je u svom krevetiću (odma do mog), sa dudom i zecom, pričam mu priče i prepričavamo taj dan. Mišica je do nedavno bila na cici, a sad kraj mene u velikom krevetu priča, pjeva i koprca se dok se na kraju napokon ne onesvijesti- doslovno! Samo utihne, a taman promislim da će tako do jutra.
Da, s nama su u sobi. Meni je tako lakše. Planiram, prije rođenja djeteta broj 3, njima kupit krevet na kat u njihovoj sobi, naravno. Javim šta se događa.
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Zwerka » 06 pro 2009, 23:41

Moj legne u kindač kojem smo makli jednu stranicu i spojili s našim krevetom, stavim mu dudu u usta, on uhvati svoju krpicu koju ima za uspavljivanje i zaspi bez pol muke.
MM ili ja smo na krevetu kraj njega tako dugo dok ne zaspi i nikad nam još nije palo na pamet da izađemo iz sobe prije nego mali zaspi.

Imali smo i mi veselja...dizanja po kindaču, pa ga je lovilo nočno ludilo kad nije htio zaspati do 22.30 nego bi se samo smijao, pričao, glupirao...
Ali, sad se to smirilo, pa nam je i uspavljivanje napokon bez stresa.

Naravno, ne znači da će tako i ostati. :faca
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 06 pro 2009, 23:54

Marto je napisao/la:[ priča, pjeva i koprca se dok se na kraju napokon ne onesvijesti- doslovno!

ovo je kao da opisujes kako je to kod nas....
ovih dana je to oko 1ujutro :(
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la ema emily » 07 pro 2009, 00:21

Tek unazad 2 tjedna počeo je zaspivati sam. Do tada smo ležali kraj njega. Vidim pišete da je to znalo trajati i "do sat vremena". Pih :whew ... to je ništa... kod nas je uredno trajalo cca 1 h, a znalo i do dva sata i dulje :aaa s tim da smo prošli i jednu fazu njegovog ustrajnog pokušavanja da se održi budnim
(Dakle, uspije doći do onog stupnja kad mu se oči sklapaju, i tik prije nago utone u san skuži da će zaspati pa počne raditi SVE ne bi li se održao budnim-pričanje, pjevanje, okretanje, ustajanje i skakanje po krevetu...ma to je tek za kosu si počupati od jada :nepitaj )
I onda se dogodilo...čudo :yangel Kao i niz puta do sada, moje je dijete u trenutku kad je ONO bilo spremno sasvim bezbolno napravilo korak prema osamostaljivanju. Jednostavno je u nedjelju navečer prije dva tjedna rekao da on želi spavati sam. I to je to :conf Kako? Zašto? Ne znam :dunno
Sada nakon kupanja ja obično (ali nije pravilo) legnem do njega, malo se pomazimo, pročitamo si knjigicu koju izabere, sve skupa nekih 15-20 min, pusa i laku noć. Vrata ostaju otvorena dok na zaspi, i treba mu bar 1 h da se smiri, ali zaspe sam a mi smo slobodni raditi druge stvari (čitaj pospremanje i tsl.) prije cca 22-23 navečer.
JUPI :band :fworks
slika slika
slika slika
ema emily
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ZacKa » 07 pro 2009, 10:06

ema emily je napisao/la:Jednostavno je u nedjelju navečer prije dva tjedna rekao da on želi spavati sam. I to je to :conf Kako? Zašto? Ne znam :dunno

Evo ja ovo od sina (7g.) nikad nisam doživjela :loce Sve što se izdogađalo a da je ostao sam u sobi i sam zaspao bilo je na naš nagovor, naredbu :mrgreen: , želju..........a kćer još i hoće ali kad vidi kak on razmišlja brzo se predomisli.
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la dora0205 » 16 pro 2009, 15:09

Maroje ima 2g. i 8mj. i uspavljujem ga, naravno..... :alc .Ponekad mi je gušt,malo pročitamo priču,malo ležim kraj njega,malo pjevušim(prekrasno) i uživam...a ponekad mi dođe da se ubijem od nervoze :baba ,ne da mi se ležat,pjevat,ljuljat ili bilo šta vezano za uspavljivanje, dođe mi pobjeć a još ljepše od svega je šta neće da ide s tatom spavam nego samo s mamom(blago mi se)....naravno u sredinu..... :joy
dora0205
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 16 pro 2009, 15:35

dora0205 je napisao/la:Maroje ima 2g. i 8mj. i uspavljujem ga, naravno..... :alc .Ponekad mi je gušt,malo pročitamo priču,malo ležim kraj njega,malo pjevušim(prekrasno) i uživam...a ponekad mi dođe da se ubijem od nervoze :baba ,ne da mi se ležat,pjevat,ljuljat ili bilo šta vezano za uspavljivanje, dođe mi pobjeć a još ljepše od svega je šta neće da ide s tatom spavam nego samo s mamom(blago mi se)....naravno u sredinu..... :joy

baš sve isto kao i kod nas ;)
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la olja2208 » 16 pro 2009, 20:30

S. nikad nije zaspala sama, prvo 16,5 mj. uz ciku a nakon toga ju mi uspavljujemo do zaspivanja..... :dunno
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la LiKmama » 16 pro 2009, 20:35

5 i 3 godine i nikad sami zaspali. :kima
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la bigmamma » 16 pro 2009, 22:45

Moji svi su neko vrijeme (obično do pola svake trudnoće) spavali sa mnom u krevetu, a onda sam ih bez problema preselila u njihovu sobu, tako sa svakim. Najmlađa i danas većinu vremena spava sa mnom, ali zaspe s djecom u sobi.

Što su stariji uspavljivanja su sve mukotrpnija jer svatko od njih ima neke svoje rituale pa to izgleda strašno. Uglavnom nebrojeno mnogo puta me rastrčavaju prije nego što zaspu. Netko bi vode, netko traži medu, netko bi priču i kakao, netko je izgubio jastuk i dekicu za bebu...katastrofa.

Pa onda pusa svakom od njih kojih pet šest puta, pa ih pokrij, pa pokrij garnizon medvjeda i bebi...i zaspu tek nakon dobrih 1-2 sata takvih prohtjeva. U međuvremenu ide priča, crtić...i ne znam kada ću, kako i da li ću tome ikad stati na kraj.

Srećom, sve ostale poslove odradim prije njihovog uspavljivanja.

I kad se samo sjetim kako su još do pred ljeto to uspavljivanje školski odrađivali...i tako...tko zna što me sve još čeka po tom pitanju :loce .
L. 2003.
S. i A. 2005
L. 2007.
bigmamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 32 gostiju.