Sada je: 06 lip 2026, 01:22.

moj luka

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

moj luka

PostPostao/la tužna mama » 20 sij 2010, 22:38

moj luka je dijete od 5 godina. zdravo,veselo i vrlo aktivno dijete. problem je nikolinica koja je došla na svijet 20.04.2009. jer je bratu uzela svu maminu požnju i sve mamino vrijeme. imam jako malo vremena koje mogu posvetiit njemu a on naravno traži više. zbog nikoline i takvog razvoja situacije sam jako nervozna i lako poćmem vikati na njega. ne znam šta da radim kako da mu budem bliža jer i nikolina je jako ovisna o meni i ako me vidi da hodam po kući a nisam s njom samo plaće i traži da je uzmem što mi je dosta nezgodno jer imam puno posla a malo vremena i onda za luku ne ostane gotovo ništa. vremena naravno :dunno :dunno
tužna mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: moj luka

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 sij 2010, 22:42

Kupi ili napravi maramu i Nikolinu nosi na sebi dok radis po kuci ili se igras sa Lukom. Razgovaraj sa tvojim muzem da ti pomogne vise oko kucnih poslova.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la mamuška » 20 sij 2010, 22:49

definitivno trebaš stvoriti vremena za sina,nema univerzalnog ljeka kako to učiniti
-sve se mi mame s više djece trudimo naći neku ravnotežu i izbalansirati više stvari u što manje vremena
pokušaj ga uključiti u stvari oko nikollinice,radite neke stvari zajedno,potraži pomoć ukućana ako ih imaš-neznam ali sam sigurna da češ uspjeti :dada
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Luantaro » 20 sij 2010, 22:53

a zašto si tužna?

igrajte se svi troje zajedno....
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 20 sij 2010, 23:03

S njim mozes, ako nista, a onda pricati stogod drugo radila po kuci ili oko drugog djeteta. Kad god mozes, ukljuci ga u sto vise poslova/aktivnosti, sigurno ce ti rado pomoci i po kuci i s bebom. Kad ona spava, posveti se samo njemu, a kad nju hranis, presvlacis i sl., njemu mozes dati neke "zadatke" - moze nesto crtati, pisati, citati, slagati Lego kockice, slagati autice u oblike/slova itd.
Ako se malena bas hoce toliko nositi, poslusaj savjet S. mame i kupi maramu/sling pa ju nosaj tako.
U svakom slucaju nemas razloga biti tuzna, sve se to moze, vecina tu nas je prosla taj period kad nista ne stignes i cini ti se da nikad ni neces, pa je proslo i to, nadjes neki svoj ritam i ides dalje. :)
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Krumpirić » 20 sij 2010, 23:12

imaš nekog posla osim njih dvoje ili, ne kužim :oops:
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Dory » 22 sij 2010, 19:58

moraš naći vremena za njega, ako nikako drugačije onda barem dok malena spava. Uključi muža da ti pomogne. Moraš se organizirati tako da podijeliš vrijeme između njih dvoje ...naravno da malog uključiš u što više aktivnosti, ali moraš iznaći i vrijeme za njega, ne smiješ staviti jedno dijete u prvi plan a drugo ostaviti po strani...On je u dobi kad mu jako trebaš....dobro je što si svjesna problema i vjerujem da ćeš naći način da se oboje tvoje djece osjećaju jednako ovljeno, paženo i maženo...sretno
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la yra » 22 sij 2010, 22:23

Tužna mama, sjedni na pod s oboje i igrajte se zajedno, neće svijet propasti ako veš nije speglan, ako pod nije "klinički" čist ili ako je ručak podgrijan od jučer.
Ako osjećaš pritisak popij Persen ili neke izbalansirane vitamine, npr. PMS Balance...naravno, ako ne dojiš.
Stavi djecu ranije navečer spavati tako da ti ostane dovoljno vremena za tvoje opuštanje.
I, kao što je netko već rekao, investiraj u mei tai ili maramu, pa Nikolinu nosi uza sebe, tako ćeš joj biti blizu.
Stavi malenu u maramu, uzmi sina za ruku, pa otiđite u šetnju prirodom.
Sinu se više posveti kada malena spava, druži se s njime jedan na jedan.
I.......nemoj biti tužna, traži okolinu da ti pomogne!

Iskreno se nadam da ćeš naći ravnotežu... :)
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la boysmama » 23 sij 2010, 02:24

potpisujem yru u potpunosti...

mi balansiramo na sve četiri, hrpa veša uvijek čeka, podovi se izmjenjuju od opranih do neopranih i po 3-4 dana, gladni nisu, a ni nesretni, nekad je teže, nekad protrčimo kroz dan ko od šale, ima tu i plača i smijeha, i kazni i zabrana, ali ima i nagrada, a ona najveća od svih su njihova dva blažena smješka :ljubav
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.