Sada je: 22 srp 2026, 09:20.

Stolica

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Stolica

PostPostao/la I-STA » 02 stu 2010, 08:59

Lada ima stolicu po 5-6 puta na dan. Nekako sam to povezala s time što pije dosta mlijeka. No u zadnje me vrijeme muči to što je skoro svaka stolica 'čudna'. Mješana, kao da je od dvoje-troje ljudi. Različitih boja i konzistencije. Recimo, evo jutros je bilo 3u1. 3 boje i 3 gustoće. Uredno složeno sloj na sloj. K'o da se netko igra plastelinom.
Ne jede ništa što ne jede inače: mliječne obroke (frutolina, medolina...), kuhano povrće, juhe, kuhano meso... Iako već par dana slabije jede (uvijek je tako kad joj idu zubići), uredno dobiva na težini i nije bolesna.
Trebam li brinuti?
Stalno me prati sreća, al' nikako da me stigne
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Stolica

PostPostao/la mirbi » 02 stu 2010, 09:17

Ako joj rastu zubići, moguće da svašta gura u usta, otud i razne stolice. :)
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la medo14 » 02 stu 2010, 09:42

Obzirom da su Roditeljske stojbe tematski dio foruma koji se bavi pitanjima vezanim za ono što u najširem smislu nazivamo odgoj djece i svim pitanjima o samom roditeljstvu,
selim ovaj topic na pdf djeca 0-1 godina
tamo ćeš dobiti informacije iz prve ruke.
:mah
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la I-STA » 02 stu 2010, 09:49

medo, prošli smo godinu, ali svejedno, ako misliš da ću tu najprije dobiti odgovor, ok.
mirbi, misliš? Pa ono, ok, trpa svašta, ali uglavnom su to igračnke. Nije sad, ne znam...kreč sa zida, pa da to ima neki utjecaj. Ma ne znam... možda previše brinem.
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la medo14 » 02 stu 2010, 09:54

oprosti I-STA, ne piše ti u potpisu koliko je princeza velika,
onda selim dalje, na djeca 1-3, prepostavljam da tu spadate ;)
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la I-STA » 02 stu 2010, 09:58

Jest medo, tu. Hvala!
'Ajmo sad, pucajte!
Guglala sam, ali ništa konkretno nisam našla.
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la latica » 02 stu 2010, 10:18

moj M isto nekad zna imat tako kakicu u npr. dva sloja ili dvije kuglice - kao da nisu od iste osobe što kažeš, ali mislim da je to samo to da nije od istog jela. mislim, nekad on zna npr. kakat amarant koji je jeo prije dva dana, a poslije toga bude malo batata koji je jeo jučer i sl. a sve u istom istovaru. ja se time nisam posebno zaokupljala, mislim da je to valjda normalno - kako nešto ide kroz probavu, tako izlazi i van ... uostalom, M kaka i po 4 puta dnevno po malo tako da valjda stalno nešto izbacuje iz sebe pomalo ... sad nek drugi kažu šta misle o tome. kod njega to nije često da se tako kakica "razdvaja", ali dogodi se!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Hajdi » 02 stu 2010, 10:22

i-sta malo ste već veliki za tako puno dnevnih kakica ... da li si pitala pedijatra? kako ti inače mala napreduje, visina, težina?
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la I-STA » 02 stu 2010, 10:36

Hajdi je napisao/la:i-sta malo ste već veliki za tako puno dnevnih kakica ... da li si pitala pedijatra? kako ti inače mala napreduje, visina, težina?

Hajdi, to mi je neki dan isto netko rekao na forumu. Stvar je i u tome što ona ima jako osjetljivu kožu (ND) pa od tih silnih stolica dobije i strašan osip. Neki dan smo na hitnoj zbog toga završili. Dežurna pedijatrica je u nalaz samo upisala pije puno mlijeka, stolica 5- 6 puta na dan, i to je sve. Ništa nije komentirala. A kod Ladine pedijatrice nisam pitala. Dakle uvijek kad je stolica u pitanju, od mokraće nema osipa. Pa me to dodatno brine. Evo i sad se borimo s crvenom guzom. A baš pratim čim se ukaka odmah ju kupam. Nikad maramice. I svejedno.
A broj stolica, pa ne znam, meni se čini da je to od silnog (litru do litru i pol u 24 sata) mlijeka kojeg pije.
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hajdi » 02 stu 2010, 11:18

da li ste pomislili na alergiju na mlijeko? i zašto tako puno mlijeka svaki dan? što je s drugom hranom?
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la I-STA » 02 stu 2010, 11:24

Nisam pomislila na alergiju s obzirom da je i prije pila pa ništa. Ovo sve traje do unazad 14v dana. Prvo je bila neka crijevna viroza. Možda su to još posljedice, ha? Ali dok je imala virozu nisam joj davala mlijeko i opet isto. Ne kužim.
Jede sve. Kuhano. Zadnjih dana slabije zbog zubića, ali inče fino papa, od povrća, juha, mesa...
Puno mlijeka? Pa koliko bi to bilo normalno da popije dijete od 14 mjeseci dnevno mlijeka?
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Točka » 02 stu 2010, 12:10

Mojem sinu obično kad pojede ili popije nešto što mu ne odgovara (ima AD), stolica bude "kisela" tako da odmah zacrveni guzu plus užasno smrdi. Ako si unazad 14 dana dodala nešto novo u prehranu, probaj izbaciti, pa prati stolicu. :dunno
Točka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la olja » 02 stu 2010, 12:23

Pije li jogurte? Jede li sireve? Nesto drugo mlijecno osim samog mlijeka?

edit: koliko me sjecanje sluzi, dnevna potreba za mlijekom iznosi oko 500-600 ml
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Hajdi » 02 stu 2010, 14:17

i-sta u prvom postu nisi spomenula da ste imali crijevnu virozu ..... znači inače ne kaka toliko puno puta na dan i stolica nije tako čudna?
ako imate osip od stolice to me podsjeća na proljev

pokušajte s probioticima da se smiri crijevna flora
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la I-STA » 02 stu 2010, 14:25

hajdi, ma kaka ona i inače toliko puta. A sad joj uopće nije rijetka. Možda da ipak izbacim ili barem smanjim mlijeko? Suprug mi to stalno govori.
olja, jede one jogurte kremaste i ponekad voćne, obični neće ni da pomiriše. Ali i ove jede rijetko. Da, pokušat ću smanjiti mlijeko, definitivno.
točka, znači dijelimo muku.
latica, tako je i kod Lade - iskaka špinat od jučer i ribu od dans i tako....
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tanjabb » 02 stu 2010, 14:59

Razlicita boja stolice je od razlicite hrane koju jede (mala djeca hrpu hrane skoro pa da ne probave nego jednostavno prodje kroz njih). I kod nas kakica dolazi u multicolore verziji :mrgreen . Potreban dnevni unos mlijeka (mlijecnih proizvoda) za dijete od godinu dana je 500ml.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la I-STA » 02 stu 2010, 15:06

tanja, tako sam i izguglala, hvala, smanjit ću definitivno. Mislim da je vrijeme da počnem slušat mm-a (sramota - tek sad!).
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 32 gostiju.