Sada je: 06 lip 2026, 02:47.

znanstvene čarolije za vrtićance

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

znanstvene čarolije za vrtićance

PostPostao/la nadicab » 15 pro 2010, 23:13

Već drugu godinu studenti PMF-a smjerovi fizika, biologija i kemija volonterski idu po vrtićima koji ih pozovu i održavaju veoma zanimljive pokuse i prilagođena predavanja. Udruga tih studenata se zove Znanstvene čarolije
slika

Do sada su održali radionice na tematiku Moje tijelo, Kiseline i baze, Gustoća, Pročišćivanje vode i svojstva vode, Vulkan, Ljigavac, Gustin, Sunčev sustav ... :yess

Do sada su bili u vrtićima: Sunčana, Kapljica, Budućnost, Mali princ, Gornje Vrapče, SOS selo Vladimirevci ...
http://www.vrtic-kapljica.hr/znanstvene-carolije/

Kako je sve prilagođeno dječjoj dobi, klinci su itekako oduševljeni.

Jedino je šteta pto studentice nemaju nikakva sredstva za nabavu materijala da bi radionice bile još dojmljivije.

Ako vas zanima ovakav vid radionica, recite stručnom vodstvu vašeg vrtića neka kontaktiraju udrugu :dada
Zadnja izmjena: nadicab; 11 sij 2011, 01:16; ukupno mijenjano 1 put/a.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: znanstvene čarolije za vrtićance

PostPostao/la palunkica » 15 pro 2010, 23:32

Da li možda organiziraju tako nešto i za niže razrede OŠ?

Meni se ovo čini super
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la IdaH » 16 pro 2010, 09:57

Pohvale radionicama iz prve ruke - tj. druge :mrgreen jer je moja H. polaznica i odušššššššššššeeeeeeeeeeeeeeevljena je!!! A meni kad vidim sretan osmjeh i čujem milijun pitanja :le
Razmišljam da li bi npr. neka od kompanija vezanih za kemiju, vode i sl. bila spremna dati koju pimkicu? Nemam baš nikog u tim kompanijama ali možda netko s foruma??? A trebalo bi možda kontaktirati i onu novinarku što izvještava o školstvu na HRT-u da napravi reportažu pa da se pribere štogod za projekt??? To mislim da bih mogla ja nekako preko nekih poznatih...
IdaH
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Hajdi » 16 pro 2010, 10:24

Super je to Nadice. Pogledaj i ovo http://www.h-e.si/ ... moja djeca obožavaju.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la IdaH » 16 pro 2010, 11:31

Joj super mi je i ovo što Slovenci rade... A vidim i brojne sponzore kod njih... L'oreal, Coca Cola...
IdaH
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 16 pro 2010, 16:30

palunkica je napisao/la:Da li možda organiziraju tako nešto i za niže razrede OŠ?

Meni se ovo čini super

rade :dada
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la palunkica » 16 pro 2010, 16:54

A kako da im se javim. Ja bi o tome razgovarala s učiteljicom, da možda dođu na jedan sat razreda :mrgreen
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Buhtlica » 16 pro 2010, 17:25

jel bi oni došli do oš u zaprešiću?
ili samo idu po zagrebu?
:mah
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Antonija » 11 sij 2011, 00:28

Drage mame,

drago mi je što vidim ovolik broj pozivnih komentara na račun Znanstvenih čarolija. U ime svih studenata vam svima zahvaljujem. Lijepo je da se naš rad prepoznaje i u široj javnosti. Uvijek iznova nam je neopisivo drago čuti da su se djeca lijepo zabavila na radionicama i da su radionice potakle toliko mnogo pitanja.
1. Naša putovanja izvan Zagreba ovise o financijskim sredstvima kojih trenutno, na žalost, nemamo. Naravno, rado bismo došli u Zaprešić.
2. Trenutno nam je u pripremi projekt kojim slavimo Godinu kemije (2011. je proglašena Međunarodnom godinom kemije) i koji obuhvaća više razrede osnovnih škola.
3. IdaH: Mislite na Sunčicu Findak? Ona je običavala raditi priloge o školstvu. Ukoliko možete doći do nje, to bi bilo fantastično.

Za sve prijedloge i upite možete nam se obratiti na e-mail adresu: znanstvene.carolije@hkd.hr

Srdačan pozdrav,

Antonija Burčul
voditeljica projekta "Znanstvene čarolije"
e-mail: znanstvene.carolije@hkd.hr
Antonija
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.