Sada je: 06 lip 2026, 00:09.

Prebojani zubici zbog suplementacije zeljezom

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Prebojani zubici zbog suplementacije zeljezom

PostPostao/la olja2208 » 25 tra 2012, 17:24

Pije Ferro sanol kapi vec 2. put, prosle godine je isto pila par mjeseci i bili su malo prebojani, ta prebojanost se jako dugo zadrzala i nakon sto smo prestali a ovaj put su bas jako posivili :/
kapi pije pomijesane sa vodom i onda na spric, odmah nakon toga trljamo weleda pastom no prebojani su jako.
Je l' imao neko ovakav slucaj, moze li se nesto uraditi da se ovo prevenira ili bar smanji?
planiram uskoro otici kod djecijeg stomatologa, mozda dobijem neki savjet.
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

Re: Prebojani zubici zbog suplementacije zeljezom

PostPostao/la Diami » 26 tra 2012, 16:49

Nije vezano uz željezo, al možda pomogne.

Tražila sam nedavno nešto u vezi dječjih pasti za zube. I između ostalog naišla na iskustva mnogih ljudi po njemačkoj da weleda pasta za zube uzrokuje promjene u boji zuba, da požute od nje pomalo. I nekima su i dječji zubari potvrdili da su im se pacijenti odn. roditeljih istih žalili na istu pojavu. :roll

Ja odonda koristim druge dječje paste za zube, jer mi se činilo da K dok smo koristili weledu isto ima lagano žućkastu nijansu zubića (a prije toga nije bilo). Sad nisam sigurna je li se i koliko popravilo, al bar onda znam da nije do paste. :dada

Možda kombinacija te paste i željeza i nije najsretnije rješenje. :dunno Velim, nema ništa "dokazano" tu studijom ili slično, nego su to iskustva ljudi, dosta se toga našlo, pa mi dalo misliti.
Diami
ne stignem sanjati

Re: Prebojani zubici zbog suplementacije zeljezom

PostPostao/la olja2208 » 27 tra 2012, 00:14

hm, moja starija isto pere weleda pastom, i njoj su prednji mrvicu zuckasti, ali to mi je zbilja cudno, pa sta moze biti uzrok, neki sastojak ili nedostatak istog?! :/

no ova prebojanost kod malene sumnjam da moze imati veze sa pastom tj. sa kombinovanjem preparata i paste, ovo je bas od zeljeza, i na mnogim preparatima se spominje ta prebojanost, u svakom slucaju hvala na sugestiji.
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.