Sinko ce iduci mjesec navrsiti 4 god. Jos uvijek spava popodne, al razmisljam da taj spavanac ukinem, al nisam sigurna dal mi je to pametno. Eto zasto.
Njegovo vrijeme za spavanje je uvijek oko 13.30. Zadnja skoro 2 tjedna on nikako ne zaspi prije 14.30 i bas vidim da je taj 1 h proveden u uspavljivanju mucenje. I budim ga vec oko 16 h. On bi spavao onda i duze, al da ga ostavim, ne bi na vecer zaspao prije ponoci.
Vidim zato jer moram lezati s njim dok ne zaspi.
U krevet ide u 21 h s tim da pogleda neki crtic do 21.30 i spavanac.
Zadnje vrijeme to nije 21.30, nego jucer 22.30. Nije umoran, ne spava mu se i onda nam radi probleme.
Lije suze krokodilske da mu se ne spava, da hoce u nas krevet, da je gladan itd..
Ako ga ne stavim na popodnevno spavanje, zaspi vec oko 21 h od umora. Nema suza, zaspi smireno a i ja sam skulirana onda.
Sad spava s nama u krevetu, i jos uvijek spava, a proslo je 9.30.
Naravno da meni puno znaci tih 1.5 h koliko odspava popodne, zato se i dvoumim oko tog spavanja.
Pa onda, da li je bolje da zaspi ranije od umora, ili da se natezemo do neke dobi i svaku vecer legne u suzama?
Nar

) pa popodnevno spavanje pada tek iza 15.30 pa znaju potegnuti i do 18.00 pa uvečer ista stvar natezanje ,crtiči,plač sve do 23.00,stoga sam počela prakticirati da ne ukidam strogo popodnevno spavanje nego pratim kako su raspoložene taj dan (ovisi i ovremenu provedenom vani na zraku prije ručka o da to ih baca u nesvijest)stavim ih u krevet,spustim rolete ako ne upali do 14.00 dižem rolete i nastavljaju sa igrom,zato navečer rani spavanac oko 20.30.

. Ja bi radije dala taj crtani koji gleda prije spavanja popodne da odgleda ili neku mirnu aktivnost predložila tipa čitanja slikovnica, crtanje, pa čak i neku igricu da se on zabavi ako je tebi potrebo tih sat za odmor ili u miru rješavati neke obaveze.
Ja i mm svaki vikend odvalimo kojih sat- sat i pol na kauču u boravku , a gospodin za to vrijeme leži u svojoj sobi i gleda neki dugometražni crtani i svi sretni i zadovoljni
Navečer ide u 21 u krpe i tu nema pregovora ...osim ako nismo negdje vani svi skupa