Sada je: 05 lip 2026, 23:06.

skinula pelene odlično no sada nazaduje i odbija

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

skinula pelene odlično no sada nazaduje i odbija

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 13 ruj 2013, 21:43

Dakle ukratko:
- kroz prošlu godinu - U grupi je sa starijom djecom u jaslicama i gleda tutu redovno te ju nekad i koristi
- ja sam pokušala skidati pelenu da vidim ali bilo je prerano (6mj)
- ima sve znakove spremnosti i konačno sama odbija pelenu krajem 8 mj. ili sredidnom i odlična je, svaku noć je suha, ujutro odmah piški, nezogde samo u slučaju uzbuđenja

to je trajalo i bilo je zbilja pjesma

zatim velika promjena: bila je kod bake i dede tjedan dana i spaval od nas odvojeno, pa se ponovo vratila u jaslice, pa rođendan, ...
uglavnom sada i odbija na tutu,
kaže piškim i sve pusti na pod (prije je čekala tutu)
plače i ne želi tutu prije odlaska iz kuće

kao da se ne sjeti sama tutue, kao da je prije mogla dulje držati

kaže teta iz vrtića da je to od pritiska na nju (previše uzbuđenja oko tute) i promjena (baka i deda), pa je počela malo odbijati i da neka ju pustimo i neka ni ne pričamo o tome (malo više prati podove)
kako da reagiramo - nazad nema iako i makar nije do kraja spremna (a pokazala se prije dva tjedna izuzetno spremnom)
da li da joj uopće nudim tutu (to ju izgleda odbije)
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

Re: skinula pelene odlično no sada nazaduje i odbija

PostPostao/la Mala Bornica » 13 ruj 2013, 22:01

A bas steta... Nemoj vracati pelenu. Da li imas onaj nastavak za skoljku? Mozda bi to umjesto tute prihvatila? Ili naljepnice ili neka druga nagrada? Da li i u jaslicama tako?
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 13 ruj 2013, 22:12

da i u jaslicama brljavi.
ma još sad tjedan dva neću niš novo kupovat niti radit, pa možda se malo primiri
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la Kaya071 » 13 ruj 2013, 22:31

Vidim da je tu i mladji bebac.

Sasvim je cesta i normalna pojava da starije dijete ima tzv. set back zbog rodjenja mladjeg djeteta. I, to se obicno ne desava odmah po rodjenju, nego mjesecima kasnije.
Nemoj tome pridavati preveliki znacaj.

Moj stariji se vratio na cucu :ajme . Osam mjeseci nakon sto smo je izbacili. I to se desilo kad je mladji imao 6-7 mjeseci.
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la olja2208 » 14 ruj 2013, 13:29

ne vraćaj pelenu, polako kako su te i savjetovali, idete sve ponovo, krenut će ona opet tamo gdje je zapela,
razlozi su ti poznati, sad je potrebno samo strpljivo s njom :hug
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la nevenera » 14 ruj 2013, 13:31

nemoj vraćati. mi smo imali jedan mjesec, i to skoro pola godine nakon skidanja kad bi mu tu i tamo pobjeglo. prošlo je i sve 5. ja bih samo presvlačila i napomenula da traži i da kaže da mu je sila
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 14 ruj 2013, 14:56

ok. idemo dalje znači
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la Mala Bornica » 17 ruj 2013, 08:18

Kako ide?
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 17 ruj 2013, 14:03

fala na pitanju ide na bolje

otkad nema dede i bake sve je bolja i poslušnija, bolje spava i fino piški.
noćas joj je pobijeglo ali ipak...dijete je a pojela je 3 sooočne kruške i pila čaj s koprivom, znaš da je bila puuuuna
i to je to

no inače ide na bolje

ali sad nonstop oće cickati i dudati dudu (a to nije nikad, sasvim slučajno imam dude)
valjda radi brace
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la Mala Bornica » 17 ruj 2013, 14:08

Ma neka duda :) super za napredak :).
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 22 ruj 2013, 16:10

ovo ide sve gore i gore

ali sada su se stvari iskristalizrale:
- piški samo kad odem malog hraniti u drugu sobu (ako ih uzmem skupa budi ga pa nikad kraja uspavljjivanju)

- totalno odbija tutu kad ju nudimo ev. nekad ako joj se baš piški
- u igri i aktivnostima u stanju je trpiti satima - dakle nije to
- postala je jako posesivna na mene - nikad nije bila takva, gura mm-a i neće ga ni za zube ni za uspavljivanje ništa ništa
- padam s nogu zbog toga
- popiša se čim nije po njenom ili se malo posvađamo (tantrum)
- i mm vidi sve kako stvari stoje, jako je očito
- kad ju uspavljujem moram leći kraj nje i ona se često puta na mene i popne da bi zaspala ili me grli i glavu gura na moju i mazi me
-po noći piški samo da bi mogla doći nama u krevet
što da radim?
da li da joj opet stavimo kinderbet u našu sobu ili da maloga odnesem tamo pa ga odem po noći tamo dojiti?
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la nevenera » 22 ruj 2013, 20:23

isto je radio i tin:
pčelica_maja_23 je napisao/la:- u igri i aktivnostima u stanju je trpiti satima - dakle nije to
- popiša se čim nije po njenom ili se malo posvađamo (tantrum)

ja sam njemu ispred krevetića stavila tutu. i onda bi prije spavanja išli na tutu, pročitali priču i u krevet. ako bi bila hića tuta je odmah tu bila.

pčelica_maja_23 je napisao/la:da li da joj opet stavimo kinderbet u našu sobu ili da maloga odnesem tamo pa ga odem po noći tamo dojiti?

ja ne bih ništa od navedenog
ako vratiš krevetić onda će se budit međusobno, bar je meni tako bilo.
ja sam prije mjesec-dva stavila damjana s tinom u sobu. i to zato jer je dojio fiksno 1-2x noću a u sobi ima kauč pa bi, kad ga čujem na babyphone otišla, podojila i to je to.
tin se ne budi kad se damjan javi. navečer prvo stavim damjana spavati, za 20 min kad je on učvrstio san samo otvorim vrata da tin uđe tiho u svoj krevet. i tako spavaju bez da se međusobno bude.

ja bih nastojala napravit što više 1 na 1 vrijeme s njom i polako pristupila piškenju. mirno i jednostavno ponavljala da se piški na tutu, počistila i to je to
nama je regresija trajala mjesec dana dobrih. a ja nisam bila niti trudna niti išta. jednostavno mu je tako došlo.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 22 ruj 2013, 23:05

i mi imamo tutu ispred kreveta.

nama već regresija traje mjesec dana. ali kad bih bila sigurna da će proć bila bih mirnija. a opet svi jednom naučimo na wc, pa je samim time obvidno da će proć :mrgreen :mrgreen

ovo sa spavanjem u krevetu tin i damjan mi je fora, no d je veći od pavla i mislim da još možda nije vrijeme da ih prebacim u istu sobu.

inače ovako kako ti uspavljuješ tako je i nama.
L se ne budi na P osim ako se baš ne dreči P.
Prvo ide P a onda L nju mm najčešće no sad sve oće mene

evo sad šetamo svaki dan, probat ću više biti s njom (no i sada smo puno skupa, moj dojam)
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la mrs. eastwood » 23 ruj 2013, 09:14

pčelo veliki zagrljaj :hug

ima tekst na AHAparentingu, malo je oduži, nadam se da ćeš imati mira ga pročitati. New Baby Making Toddler Clingy

sukus teksta je uglavnom sve ovo što i sama znaš i što ti cure pišu. osim utjecaja nove bebe u obitelj, ovo doba (oko 25mj) je i doba kada se događaju velike promjene neovisno o dolasku prinove. Ovaj tekst je ustvari odgovor na pitanje jedne mame. izdvojila bih ovo:
at 26 months, he is intellectually mature enough to know that he is a separate person, and you come and go. But he is emotionally dependent enough to feel that his very life depends on you. He realizes that he is very small and that losing you would threaten his very survival. He may look like a little boy to you, especially in contrast to his baby sister, but to Kai, he is still your baby and needs you with the same intensity that she does.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 20 lis 2013, 11:20

Mi smo imali sličnu situaciju,nakon dulje vremena iskristalizirale su se dvije stvari

1. tuta joj se ogadila kad jeu njoj napokon vidjela govance, valjda ga se prepala :lol .nakon nekog vremena mami je kliknulo da proba sa školjkomi upalilo je

2. na jesen se prehladila i par puta joj je pobjeglo te od tada imamo osjetljiv mjehur pa joj par kapi bježi kad god je prehlađena. sad ima 6ipo godina i još uvijek moramo strogo paziti da ne bi napravila par koraka bosa po pločicama jer to joj je okidač za mjehur. dakle to bježanje nije namjerno kod nas bilo
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 22 stu 2013, 13:56

EVO UPDATE.

nisam sedugo javljala jer se stvar popravila.
povezali smo pišanje sa ljubomorom i trudili se izbjeći trigere: umor i kontriranje, dojiti bracu pred njom, odmah nakon vrtića ih zajedno podojiti itd.
sve se čak i jako popravilo i nije se događalo više od jednom tjedno što je zanemarivo i može se pripasati nezgodi zbog dobi

no onda šok.
obje tete odlaze. jedna je bolesna i neće je dugo biti (možda i do proljeća) a druga je dobila raskinuće ugovora.
sa drugom su smijenili i zamijensku tetu prve bolesne tete (s kojom je moja Li povezala) tako da je Li u dva dana ostala bez ijedne poznate face.
naravno da nove tete nisu dobile info o grupi. ne znaju ništa o našoj djeci

mm veli da je kaos u jaslicama: mlate se i ne slušaju , neka su djeca prestala pričati, aneka ne jedu u jaslicama, moja opet piša i kaka ali sada stalno uvijek u gače.

to je najbolja grupa po pričanju svih teta (neke su rekle da im je u 30 godina staža ovo najpostojanija grupa najposlušnija i najsamostalnija) i inspekcije

ja sam zvala vrtić da se raspitam.
što da radim. ionako grad drži 3napram 2 (roditelji i odgojitelji) u vijeću, ništa ne bi ni postigla

pomalo sam mrtva od pranja dreka i pišaline, sada ima i izrazitu fobiju na tutu

pokušat ću uvesti onu dasku za wc koja je dodatno stavi

čini mi se kao da stalo igram igru miša i mačke sa izmišljanjem novih stvari kako Lidiju privoliti na nešto-što got-comes with the teritory-dvogodišnjak-znam

prije spavanja trabunja stvari koje čuje tokom dana:
tako mi je jednom rekla, kad sam ju polegla u krevet i legla do nje: "I da se nisi digla sva mokra! JEsi čula!!" :shock :strah

to njenje tete nikaka ne bi rekle njoj. mislim na one stare

dalje, ove nove tete ju bude iz popodnevnog sna za piškati i čini mi se da si Li više ni sama ne vjeruje da može odrediti vrijeme mokrenja ili kakanja

imaju vjerojatno drugačije načine rješavanja problema pišanja i to mi je koma.
li je totalno zbunjena, bojim se da će sve imati dugoročne poslijedice i to uglavnom na moju vešmašinu i kućni buđet
pišat će do 10te u krevet i gače :ajme
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la Hajdi » 22 stu 2013, 15:10

Pčelice mi smo dugo dugo imali problema s pelenom i skinuli smo ju zapravo tek ovo ljeto, a G je siječanj 2010. U slučaju ovakvog kaosa u vrtiću možda bi ipak trebalo vratiti nazad pelenu i zaboraviti na sve skupa nekoliko mjeseci, jer vidim da svi imate traumu od pišanja i kakanja. Mi smo se prošlo ljeto mučili nekoliko mjeseci i sve je išlo u gaće, a onda smo odustali i nakon godinu dana skinuli pelenu i dnevnu i noćnu preko noći. Ja sam prije toga imala iskustvo s troje djece koji su bez problema skinuli pelenu s dvije godine, i uvijek sam mislila da to ne može biti neki problem, dok me nije G razuvjerio. Neka djeca jednostavno nisu spremna tako rano iako možda razumski bi htjela biti bez pelene, jednostavno fiziološki to ne ide :dunno
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 22 stu 2013, 17:39

ja bi po vlastitom iskustvu vratila pelenu definitivno. sad je zima pa osim stresa riskiraš da kao moja Laura trajno razboli mjehur i onda ćeš godinama imati popišane mudante kod svake prehlade. Osim togana proljeće će to sigurno lakše ići kad zaboravi ove stresove
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 29 pro 2013, 17:16

evo da javim novosti

sve je bolje.
pišanje i kakanje su sada samo nezgode rijetke ako su izvan tute ili wc-a

djeca ove dobi se jako mijenjaju. sazrela ej u dva mjeseca strašno..neprepoznatljiva je. djevojčica
ljubomore je manje, doduše pomoglo je i što je ostala kući malo, izostaje iz jaslica, pa se ponovo povezala sa bracom i samnom.
tete su nakon moje male intervencije počele više pratiti nju i više ju na tutu i wc podsjećati.

srce mi je na mjestu.
vrlo rijetko se desi da mi zapiša 3 seta u danu. i to ako se zaigra a ja pospremam i ne pazim na nju
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la mrs. eastwood » 30 pro 2013, 08:34

izvrsno Pčelice :yess
drago mi je da sve sjeda na svoje mjesto.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 30 pro 2013, 14:15

je, istina, traje od ljeta...
ali tako je to sa djecom

evo kolika je razlika u zrelosti između jedno i pol godišnjakinje, kada je dobila bracu
i sada gotovo dvoipo godišnjakinje.

npr po pitanju tandemskog dojenja:
tantrume i izbezumljene vriskove zamijenilo je razumno ophođenje i mogu joj normalno reći: id i u drgu sobu pričekaj da bracu zaspi pa ću doći po tebe i dati i tebi ciku.

vveelka razlika u svemu :joy
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.