10 lis 2012, 02:17
10 lis 2012, 07:38
10 lis 2012, 11:03
On je nježan, pametan i inteligentan, zasad bez prevelikih radnih navika (al ima doma dvoje mlađih od sebe pa to povezujem s tim), spretan nije, plašljiv je (u wc ne ide sam, ima 1001 strah koji je doduše karakterističan za dob koliko sam čitala al ipak), nježan je i osjetljiv (o smrti je razmišlja još sa 4 godine
), nije samostalan, linčina moja mala. Kažem, definitivno ništa strašno al u usporedbi sa njegom inteligencijom i pameću u ovome svemu drugome bi moga bit bolji.10 lis 2012, 14:06
10 lis 2012, 15:13
10 lis 2012, 15:19
10 lis 2012, 17:42
ooooo, kada se sjetim tog perioda, cudim se kako smo prezivjeli s njime.
10 lis 2012, 22:21
10 lis 2012, 22:46
Istina je da mu samopouzdanje nije na nekom zavidnom nivou, primjetili smo mi doma, teta u vrtiću i fizijatrica na zadnjem pregledu (al oba puta sam ja pokrenila pitanje i obratila im pozornost). Mislim da je "problem" (ako ćemo ga tako nazvati) uočen u dobro vrime, predškolac je pa ću kroz ovu godinu raditi na bildanju ega, vježbanju motorike i samostalnosti. Svakako ću do naše neuropedijatrice (kažem "naše" jer smo uvik u iste bili, a radi se o dr. Rešić, znam da se o njoj samo dobro pisalo i ja joj vjerujem) pregled ne može škodit. A za početak ću u vrtićke psihologice/pedagogice/nekoga, pitat ću tetu pa ću za dalje viditi.
Al je i prolazilo. Pokreti nisu uvik bili isti. Jedno vrijeme su ga češala bedra, neko vrijeme nos, pa je rukom prelazio po usnama, uglavnom imao je neki pokret, mot koji je ponavljao. Ali svjesno jer bi me pogledao nakon što to napravi. Znači znao bi da to radi i da sam mu ja prethodno govorila da to ne radi ako može ne raditi.
On neće napravit šou radi toga, neće urikat i plakat, al će nam to reć, npr. da neće sam u sobu po piđamu zbog tako nekog razloga.
A ustvari bi volila da ne vidim mane, možda ga baš ja činim nesigurnim?!
10 lis 2012, 22:54
10 lis 2012, 23:09
10 lis 2012, 23:52
sto radi i moja dvoipolgodisnjakinja,Marto je napisao/la:ukom prelazio po usnama,
11 lis 2012, 07:26
11 lis 2012, 09:35
thinkPINK je napisao/la:Marto, meni to sve vise sliči na njegovu osobnost i temperament nego na posljedice neurorizicnosti.
Tom nalazu nitko nije pridava većeg značenja. ma nikakvog, jedva da su mi rekli za to. Uzv mozga ponovili smo još jednom ili dvaput koliko je zarastanje fontanele dopustilo i doviđenja.
On svoju nesigurnost skriva iza balkanskog looka.
Trudim se i ne dam se, radila sma na svojim strahovima i sramu, tako sam s godinama očvrsla. Zato, onako laički, znam kako usmjerit Zmaja da postane Zmaj. Al ne znam stručno. Usmjerit ću se definitivno na nekog psihologa.
11 lis 2012, 10:47
thinkPINK je napisao/la:Nije korisno dijete upucivati na tikove, uvijek je bolje preusmjeriti mu paznju na nesto, zaposliti mu rucice necim ako tik ukljucuje ruke i slicno.